Re: Zbilja Nema, Ili Ja Ne Mogu Nac?!...
Quote:
Originally Posted by
andrej_16V
Da Jure s tim se slazem,novi motori su definitivno ekonomicniji,vece iskoristivosti i to sve skupa al pouzdanost je druga stvar. A ove kloce zeljzne od motora trpe sve i svasta,joj sta su ti auti prezivjeli kod mene to ni jedan noviji nebi izdrzao a kolko su toga prosli jos prije. I nes kad krepa,ako uopce krepa popravis s 10 i 13 kljucem ne trebaju ti kolica alata za svijecice zamjenit.
A sta se tice M30 u kocki,ne znam mozda nije nes posebno,al svak ima svoje veselje,za moje zelje i potrebe je vrhunski,motor je slozen,generalka,glava uredena malo,zamasnjak olaksan i tak sitnice sve skupa osjeti se jako. Eto mene recimo bas veseli palit gume u drugoj na 1400rpm,a sluzi i za vuc autoprikolice,izvlacenje iz podzemnih garaza i tako,draze mi je s njom prijevoz auta radit nego kamionom,makar mi kamion manje trosi :laugh: U papirima mi je 325,tko se bas ne kuzi ne moze skuzit da nije original,tak da nemam brige za tehnicki ni murju,eto meni je taj motor mrak.
A i ovo za tezinu ne osjetim bas neke promjene u odnosu na M20,a vozim se posteno,to ak mozda malo jace bjezi zadnji kraj pa nek,u tome i je gust,kom smeta nek kupi golfa,a bas me i zanima sad kolko je tezi taj motor od m20,nisam nikad ni gledao podatke
ma covjece ti nisi promasio fudbal nego i teren i disciplinu !
jesi ti sig da nemas IS-a pod haubom umjesto m30 ?
@ivo du...na tu tezinu treba dodati i sve ostale komponente koje imajuz veze sa m30 jer je svaka teza nego kod m20...to je tezina golog motora bez mejnjaca, kvacila, agregata itd..... :aa_baby:
Quote:
Originally Posted by
nemac
sve kaj ti treba pitaj andreja_16v on je to slago...imam i ja m30b35 za prodat u autu je pa se može isprobat.to kaj svi vele tak auto uopče nije trom.jebeno ide i nema nikakvih poteškoča.i nije tolko težak.volim kad ljudi pričaju o nečem o čem su samo ćuli.
eto javio se adnrej_16V i sve nas sjebao i zbunio kad je rekao da sa m30 bjezi zadnji kraj...... :cmf
Quote:
Originally Posted by
Suki
ma covjece ti nisi promasio fudbal nego i teren i disciplinu !
jesi ti sig da nemas IS-a pod haubom umjesto m30 ?
@ivo du...na tu tezinu treba dodati i sve ostale komponente koje imajuz veze sa m30 jer je svaka teza nego kod m20...to je tezina golog motora bez mejnjaca, kvacila, agregata itd..... :aa_baby:
Apsolutno točno,ali getriba ne mijenja težište vozila,odnosno zanemarivo.
Evo usporedbe težina
m20 getriba 26,3kg
m30 getriba 33,5kg
Alternator se može stavit sa m20,klimu ako ostavi, kompresor je gotovo isti. I u igri je jedino alnaser,koji je možda pola kila teži. Lamela nekoliko dekagrama.
Sve u svemu kao što sam spomenuo,riječ je o tome da smanjimo red veličina o kojima se diskutira i da se vidi iz ostalih priloženih težina motora koji su u posljednje vrijeme postali popularni za swap da nisu puno lakši,dapače pojedini su i teži.
A momku što pita za instrukcije,ja bi mu preporučio ovaj link: http://www.e30.de/rubrik.php?ucid=21
Tamo je sve dokumentirano već godinama i sve verzije swapa,od najednostavnijih do najkompliciranije koju je Alpina radila.
Lijepi pozdav
nabere su tu finih kilograma + je motor duzi/visi sto multiplicira probleme i nuspojave kod handlinga.
od andreja kockicu sam i ja vozil i sa m20 i sa m30 motorom..jedina razlika je ta da je m30 agresivniji na gassss hehe i stvarno malo više bježi zadnji kraj..jednostavno to moraš probat da možeš nekaj reč..najlakše je dat 2000 eura za s50-s52 i dat još 2000 eura da pokupuješ sve kaj ti treba i metneš u auto i imaš auto od 300+ konja i sve super i sve 5...ak oče ko uložit 4000 eura u mene ja bum taj motor složil nema greške i jurili bumo hehe
a to isto nekužim..pa postoji alpina sa m30b35 motor pa ak je taj motor išo seriski u kocku onda su valjda ovi u bmw-u sjebali sa svojim proračunima...očito je alpina bježala prek nosa radi težine motora i imala je još handling
Quote:
Originally Posted by
Suki
nabere su tu finih kilograma + je motor duzi/visi sto multiplicira probleme i nuspojave kod handlinga.
Naravno i općenito m30 swap ako će se napravit kako treba može dobro ispasti. Samo problem je što se ljudi vode logikom,samo da ga ubacim unutra i upalim. Takav pristup kao konačni rezultat ne daje ništa. Odnosno samo auto za palit gume. S druge strane ako se to posloži kako treba,što svakako traži truda i love. Rezultat može bit odličan.
Ali kao rezime svega,da ima lakših swapova u kocku,pogotovo danas sa novijim motorima,to svakako :msn-wink:
Quote:
Originally Posted by
nemac
a to isto nekužim..pa postoji alpina sa m30b35 motor pa ak je taj motor išo seriski u kocku onda su valjda ovi u bmw-u sjebali sa svojim proračunima...očito je alpina bježala prek nosa radi težine motora i imala je još handling
Nije stvar tako crno-bijela, Alpina je to radila ali pomicanjem motora puuuno unazad i širenjem tunela i firewalla da bi se motor i getriba mogli pomaknut. To je tzv. pozicija 3. Ne da mi se sad pisat,ima 10 godina da se ne bavim tom mišlju,tako da koga zanima ima sve na linku koji sam postavio.
Ivo, kaj se dešava s tvojim autom? Nisi dugo ništa pisao u temi.
Eto hvala Ivo,znaci razlika je zanemariva,cak i neki hvaljeni motori su tezi. A kod mene je motor pomaknut iza kolko je islo bez rezanja i švasanja pozarnog zida i tunela,ali je macola radila :D utukao sam prema unutra kolko se dao lim i glava je za dlaku od pozarnog zida,zamsnjak jednomaseni olaksani na 5,5kg a orig ima sigurno duplo vise
Al kad smo se vec dotakli rasprave,a i mene cisto zanima prvom prilikom cu na vagu s mojom kockom i nekom m20,i izvagat ukupno i po osovinama opterecenje
A Suki ti si meni kralj i cijenim tvoj rad al u nekim misljenjima sam primjetio da si uskovidan pomalo i za nesto zapnes i ne pustas,pogotovo s tim m20 i stalno s pricama kak leti i koga namazes. Ne znam,necu rec da tvoj ne ide ali vozio sam ih par komada i nisu nesto,mislim nije ni tih 220ks iz m30 nesto al razlika u kocki izmedu M20 i 30 je raketa zemlja zrak