Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ono kaj sam ja primjetio rijetko je neko kompletan čovjek i radi toga sljed događaja vodi u krivom smjeru
npr. možeš ti biti vrhunski pizzaiolo, ali ako nemaš priču i neznaš se izborit za sebe onda češ biti potplaćen. jer svakom je u interesu proći jeftinije. tebi za stanarinu, gazdi za plaću itd.
a ovi likovi kojima su puna usta sebe i svog rada dobiju veliku plaću a realno ju ne zarade.
i onda ti vidis da to nije dobro, neda ti se natezat sa gazdom jer nisi takav, popizdis i odes van.
ti si naveo primjer iz stvarnog života.
ja sve koje znam da su dobri radnici su slabi na pregovorima, šute i rade. a gazde dok se ne žališ neće nuditi sami. a kad neko popizdi i odluci otići je kasno. taman da i plati duplo. tu se gazde razlikuju od gazde
Sve si tocno opisao i bas tako je i tako je bilo..
Odrssio sam 300-320 sati svaki mjesec u sezoni na tome mjestu da zaradim dodatno za Dansku i otisao i nitko me nije mogao sprijeciti.
Prihvatio sam te uvjete nabrzinu jer sam se prebacio iz Plodina gdje sam radio kao mesar i cekao svoje vrijeme..
Nisam nikada bio od onih koji se hvalebpa kasnije da se ne osramotim,cekao sam neko vrijeme da polazem sta znam da kasnije mogu razgovarati s gazdom o uvijetima..
Sve dalje ovisi na kakvog gazdu naletis..
Da se vratimo na temu.
BMW X5 M 555ps stranac (47 000 KM)
https://olx.ba/artikal/55836996
Jel itko ima bar ikakvog iskustva s ovim?
Stari gleda aute po oglasnicima, u takvom je stanju da ne znam koliko ce prozivit jos, i ovo mu se svidja. Tako da, malo smo subjektivni.
Realno 90% vremena bi ga vozio ja, a opcenito bi prelazio 10k godisnje.
Trenutno imamo E70 40d M paket, ali svjestan sam da taj auto nema nikakve veze s ovim, osim sto su slicni na izgled.
Jedino sto me ne zanima je potrosnja, tu moze bit na 25+ konstantno.
Motor je frisko uradjen kao sto je navedeno, ali opet ima dosta km. Jel ti motori jedu ulje? Negdje sam citao da je S63 puno bolji od N63 tog godista? Nije problem ulozit ni 1-2k € u nesto, ali ne bi htio da je jednom mjesecno po par dana u majstora i da na kraju propadne i ne vrijedi nista.
Za 40d mogu dobit odmah 18k€, racunam da bi ovaj bio nekih 28€ do reg..
Felge bi odmah prodavao, mislim da je ovo Hammann?
Sva iskustva i misljenja dobrodosla.
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Ovo 1-2k € sam mislio u sitnice poput brtvi po motoru i sl, svjestan sam da na godisnjoj bazi moze pojest 5k€..
Quote:
Originally Posted by
luka92
Da se vratimo na temu.
Stari gleda aute po oglasnicima, u takvom je stanju da ne znam koliko ce prozivit jos, i ovo mu se svidja. Tako da, malo smo subjektivni.
Trenutno imamo E70 40d M paket, ali svjestan sam da taj auto nema nikakve veze s ovim, osim sto su slicni na izgled.
Motor je frisko uradjen kao sto je navedeno, ali opet ima dosta km. Jel ti motori jedu ulje? Negdje sam citao da je S63 puno bolji od N63 tog godista? Nije problem ulozit ni 1-2k € u nesto, ali ne bi htio da je jednom mjesecno po par dana u majstora i da na kraju propadne i ne vrijedi nista.
Brate, obzirom na dijagnozu, ako mu se svidja ne razmisljaj ni trena dok god jos moze vozit. Bit ce vam drago kasnije koliko god da trosio i izgubio na vrijednosti ako mu donese ijedan osmjeh na lice..
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
luka92
Ne dajes mu, nego isplacujes. [emoji16]
Slazem se inace sa zadnjih par postova.
Ja sam i radnik i vlasnik, radim kod ujaka za placu + bonuse, i nema tu u poslu rodbinstva i sl, druzba i sluzba ne idu zajedno. A i vlasnik sam kafica obiteljskog, te sudjelujem u vodjenju.
Radnicima treba dati do znanja da ih se cijeni i nagraditi kako god se moze. Ali to treba zasluziti, pojedini ljudi misle da je dovoljno da postoje i to je to. Ja necu dobit bonus ako ne prodam kamion, ne vidim zasto bi on dobio povisice i stimulacije ako ne pokaze barem malo truda, ako saznas da je prespao na skolovanje koje se placa 280€ dan + hotel i put od 1000Km?
Daleko od toga da vecina ne iskoristava radnike na max, ali bome i zadnjih god se ustalila neka praksa da se traze neka prava koja ti ne pripadaju, da se gonjaju neke cifre koje se ne zasluzuju i da se sve svodi na to : jebem mu mater on ima ovo, on vozi ono, zena mu nosi ovo i ono, ocu i ja 3000KM placu. Ma vidi molim te. Koje su tvoje vjestine, sta znas radit, cime smatras da zasluzujes to?
U BiH su ukupne obveze.na placu izmedju 70 i 80%, dakle za 1000€ treba uplatiti 1750 cca.
Bujrum svima nek otvore i probaju sami.
Upravo tako...
18.4.2013 sam otvorio firmu, a 20.10.2022 sam dobio radnu dozvolu u Švicarskoj... i dan danas radimo.
Većina ih je bar 3 zatvorila u ovih 10 i pol godina.
Quote:
Originally Posted by
luka92
Da se vratimo na temu.
Ja aktivno razmisljam o redizajn X5M E70
Motori vole sliniti, najvece sranje su injektori.
Treba pitati zasto je motor raskapan.
Uglavnom po meni previse za te km, nađe se ispod 20t € sa manje km u DE, u svici i za manje.
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ako idemo u takvu dubinu. kad te zaustavi policajac moraš platiti kaznu da država funkcionira. a ne mu dati u đep da te pusti. kad dođe auto na pregled, ako nije ispravan treba ga rušiti i poslati u servis da servis zaradi i da država funkcionira.
ako radiš nešto poslje posla moraš otvoriti svoju firmu ili obrt i za taj rad izdati račun.
nije ovo švicarska, ovo je balkan, i trebat će 100 godina da nas donekle pripitome. svi su na neki način u grijehu, jer jednostavno nemožeš funkcionirat ako nisi.
Slazem se, al u servis koji izdaje racun a ne opet u neki fus di ce coviku dic cjenu djelova 40% i naplatit rad bez racuna.
Za sve ove sto rade iza posla dovoljan je pausalni obrt manje vise i sve u redu...
Al daleko je to od realnog i ne treba se oko tog sekirat
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja aktivno razmisljam o redizajn X5M E70
Motori vole sliniti, najvece sranje su injektori.
Treba pitati zasto je motor raskapan.
Uglavnom po meni previse za te km, nađe se ispod 20t € sa manje km u DE, u svici i za manje.
Vjerujem da je motor radjen zbog km, rijetko koji S motor izdrzi 200k bez reparature..
Ali sto kazes, nije ni povoljan toliko, svidja mi se unutra jako.
@Fire - Tako nekako i ja razmisljam, da se gleda racionalno, islo bi se u pravcu F15 (iako je on N57, tako da nije racionalan [emoji1787]), ali ovo je specificna situacija i zelio bi da dozivi da ima jednog M-a, kad vec cijeli zivot vozi BMW, pa taman bio i X5..
Quote:
Originally Posted by
luka92
Vjerujem da je motor radjen zbog km, rijetko koji S motor izdrzi 200k bez reparature..
Ali sto kazes, nije ni povoljan toliko, svidja mi se unutra jako.
@Fire - Tako nekako i ja razmisljam, da se gleda racionalno, islo bi se u pravcu F15 (iako je on N57, tako da nije racionalan [emoji1787]), ali ovo je specificna situacija i zelio bi da dozivi da ima jednog M-a, kad vec cijeli zivot vozi BMW, pa taman bio i X5..
Pa nije isto jesu mjenjali letece lance i sl ili je klip pukao.
Meni je E70 bas pogodena linija, a i navikao sam se na njega. Ja sam mislio uzeti nekog sa losim turbinama i odmah leteci prebrtviti ga novi injektori i upgrade turbine, puknut ga na 700ks i maknuti vmax limitator. Ili mi je druga opcija G X5 sa B58 ali onda vec ode budget u pm pa razmišljam i o drugim opcijama.
Ne znam zasto je radjen motor,ali unutrasnjost izgleda predobro iako ne volin ove svijetle tonove bas. ..
A sto se tice uzet ili ne i sam kazes da se kupuje srcem ovaj put..tako da dobro pregledati i ispunit starom zelju kad su mogucnosti vec tu[emoji1320][emoji4][emoji4]