Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ma to mi je zajebancija, pogotovo bez dizalice. Pun mi je k E36ica, na ovom ništa ne radim, samo odvedem i platim.:laugh:
Bateriju sam mu zamjenio, to je dosta. Lako mi je za ulje promjenit, nego ne znam ima li ko blizu Splita da napravi sve. Mada ne pokazuje neke probleme, ljepše se vozi od '05 E60 530dA koji je original 230tkm, ali mu mislim getriba nije nikad dirana. Na E91 je mijenjano ulje na 190. E60 ko da više snage prosipa kroz wandler, E91 baš živahno ide kroz okretaje.
Barem je tebi Posusje blizu. Auto Jera je navodno vrhunski...
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Ja sam taman uzeo ulje i karter, a mislim se za taj komplet servis ima li mi potrebe raditi? I kome odvest uopće.
Stepinac mislin da radi te stvari
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Luka
Zaboravih meni skoro najvažnije, kad staviš xhp, mozes podešavati okretaje na kojima ubacuje u veću brzinu i trajanje samog saltanja tako da možeš staviti da u D rano i dugo salta da ni ne znas kad je prebacio.
Neki dan sam provozao jedan E61 525d pfl i čudio se šta ga vrti toliko, stvarno nema smisla posebno kad je motor hladan da ga vrti do ne znam ni ja ono 2500 okretaja po gradu da bi prebacio u veću.
Jedina stvar koja me smeta na autu je ta lijena mazga od getribe.
Već sam komentirao negdje da mi je ovo podešavanje okretaja na kojima da šalta i trajanje samog šaltanja odlična stvar za odradit.
Točno moram skinut XHP i provjerit vrijednosti.
Iako sumnjam da mi je getriba spremna za nekakvo podešavanje, prije bi bila za servis.
:laugh:
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kad sam bio kod kolege koji radi xhp mi je nasao da neki nesto ima nesto nesto od 750mg ili 750ms. Ne sjecam se vise. I kao to je granicna vrijednost pa preporuca da ne prckamo getribu dok je ne repariram. A onaj u hercegovini nema bas volje reparirati getribu koja nema greski i uredno salta. Uz to ni ja nemam vremena a zena ga vozi svaki dan...
Pa cemo vidit dokle cemo tako.
Tak je i meni rekao, nema smisla ništa raditi dok nema nekih značajnih simptoma, a to što mene navodno smeta je kao normalno i ispada da cjepidlačim.
Tak da i ja čekam dok počne nešto zajebavat pa ću se spremat za servis.
Quote:
Originally Posted by
Luka
750ms da, to je vec onako dosta, ali i na mom je bilo ako se dobro sjećam nekih 400ms, nakon servisa getribe se tu stanje znacajno popravilo tj. Došlo u propisane tvorničke vrijednosti. Ne treba tebi reparacije getribe imenjace, samo dobar servis
Kolike su tvorničke vrijednosti u ms?
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Eto sad me i ti zbuni... :D
Moram nazvati par majstora pa vidjeti tko to moze posteno servisirati...
Quote:
Originally Posted by
Luka
Getriba kao getriba većinom radi ili ne, nema tu puno filozofije. Ono što većinu zajebava je "periferija" znaci staro ulje, mehatronik ili wandler, ili kombinacija svega toga.
Zalosno je sto u Hr ne znam nikoga da je baš za getribe samo majstor, u Njemačkoj znam gdje otići i dobiti novo ulje, poklopac sa filterom, mehatronik platu, ulje u diffu i poništavanje vrijednosti za 650 Eur sa računom, sjediš na kauču 3 metra dalje i gledaš kako čovjek radi i čovjek baš zna sta radi i sve što ja ovdje pišem su u biti njegove riječi, da ne ispadne da se pravim pametan
Al zbilja... ima li netko u RH da to može dobro odraditi i da zna šta radi?
Čuo sam za nekog Rašića u Zagrebu ak se ne varam, za nekoga iz Novske (Auto Rafo il tak nešto) i bile su neke preporuke u VW grupi na fejsu, al se ne sjećam više koga su preporučili.
Ovih 650€ sa računom je top cijena.
Kod mene "rođo" bez računa traži 400€ samo za ulje i karter sa filterom.
Quote:
Originally Posted by
Luka
Radio sam sa prijateljem to na njegovom E61 535d i nije neka filozofija, samo treba biti pedantan. S time da smo mi mjenjali i ploču i klipiće mehatronika.
Eh da, i treba ti inpa za poništiti vrijednosti na kraju. Ako te zanima, ima jedan dobar video koji sve pokazuje, mogu ga pokušati iskopati i poslati.
I onaj neki gumeni rukavac, dihtung kroz kojeg prolaze neke žice treba isto promijeniti? Ili kak se to već zove?
Ak imaš video lijepo molim link da si stavim pod favorite za jedan dan ako zatreba.
Quote:
Originally Posted by
Miha.023
I onaj neki gumeni rukavac, dihtung kroz kojeg prolaze neke žice treba isto promijeniti? Ili kak se to već zove?
Ak imaš video lijepo molim link da si stavim pod favorite za jedan dan ako zatreba.
Sreten, M539 restorations je to radio par puta, vidi se sve lijepo. Mislim da je bilo na Alpini i X5.
Quote:
Originally Posted by
marac83
Stepinac mislin da radi te stvari
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Pitat ću, svakako mu moram šprice odnit testirat.
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Barem je tebi Posusje blizu. Auto Jera je navodno vrhunski...
Neće me granica vidit, pogotovo s dvije kutije novih dijelova.
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Neće me granica vidit, pogotovo s dvije kutije novih dijelova.
Ma takvom majstoru ne bi ni nosio svoje dijelove...
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma takvom majstoru ne bi ni nosio svoje dijelove...
Uzeo sam već original karter, i 10L ATFa.
@miha.023 tvornicke vrijednosti ne znam (valjda bi trebale biti 0), ali iz glave onako sve izmedu -350 i 350 i -60 i 120 je ok.
Sad sam pročitao, nije 650 već 750 Eura. Što opet stvarno nije puno, posebno za Njemačku.