Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
marac83
Mislim da će M ovima slabo padati cijena
Živi bili pa vidili. Očekujem da će biti puno onih koji će morat radit sve da bi spasili firme i poslove. A to uključuje i bogate. Pogotovo neće imat izbora oni koji su imali nesreću da ih je ova kriza zatekla usred velike investicije.
Najbogatiji poduzetnici u kini su propali, a kako tek neće domaći. Slažem se s time da će tek poslje sezone biti najveća kriza, pošto će se na ljeto ipak napuniti malo đepovi.
Štekat lovu i čekati dobru priliku koje će sigurno biti.
Poslano sa mog SNE-LX1 koristeći Tapatalk
Definitivno će biti pad cijena i luksuznih vozila (a M3 stari ili novi, spada pod luksuz), kao što će biti i dostupnih raznih solidnih novijih vozila iz leasinga.
1 Attachment(s)
Evo jedan jeftinAttachment 23722
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Hoće, hoće, itekako...
Ali kako je Calamari rekao, još se ima. Neka prođe sezona, neka džepovi ostanu prazni, neka se neke zalihe potroše pa da vidiš kako će padati cijene.
Ja to ne gledam tako
Sta znaci pad cijene...?
Mogu mi spustit naftu na 5 kuna ako ne dobijem placu znaci da mi je nafta i dalje pre skupa jel nemam love, paralelu povlacim i na neki "M" auto, recimo e46 top primjerak nece vrijedit 30 000 eura nego i da prepolovi na 15 000 opet nije jeftin, mijenjat ce se vrijednost novca, tj rasti ce a ko u ovo vrijeme nema 30 000 eura za primjerak ne bude imal ni 15 000 za godinu dana. Tako da ne vidim hrpu M-ova kako jurcaju okolo zbog corone.
Quote:
Originally Posted by
Prepiksator
Ja to ne gledam tako
Sta znaci pad cijene...?
Mogu mi spustit naftu na 5 kuna ako ne dobijem placu znaci da mi je nafta i dalje pre skupa jel nemam love, paralelu povlacim i na neki "M" auto, recimo e46 top primjerak nece vrijedit 30 000 eura nego i da prepolovi na 15 000 opet nije jeftin, mijenjat ce se vrijednost novca, tj rasti ce a ko u ovo vrijeme nema 30 000 eura za primjerak ne bude imal ni 15 000 za godinu dana. Tako da ne vidim hrpu M-ova kako jurcaju okolo zbog corone.
Ma naravno. Nije mi to bila poanta i slažem se sa tobom. Ja uvijek kažem "dabogda kruh bio 50 kuna a mi ga plaćali bez grča na licu"
Samo smatram da će kriza koja dolazi ipak utjecati na cijene auta itd.
Quote:
Originally Posted by
marin2405
Najbogatiji poduzetnici u kini su propali, a kako tek neće domaći. Slažem se s time da će tek poslje sezone biti najveća kriza, pošto će se na ljeto ipak napuniti malo đepovi.
Štekat lovu i čekati dobru priliku koje će sigurno biti.
kina jedina nece osjetit ekonomske posljedice ovo godine
Quote:
Originally Posted by
Shogun
kina jedina nece osjetit ekonomske posljedice ovo godine
Hoće hoće. Itekako hoće. Svijet je danas toliko međusobno povezan da su svi ovisni jedni o drugima.
Kina je najveći izvoznik na svijetu. Kina izvozi najviše robe u EU i SAD. Kad gospodarstvo EU i SAD klekne tada pada i potražnja za uvozom iz Kine pa posljedično pada proizvodnja, zaposlenost i BDP u Kini. Kina će mali dio tog pada moći kompenzirati stimulacijom unutarnje potrošnje, ali to je vrlo kratkog daha i ograničenog dosega. Bitno je znati da Kina usprkos svom velikom rastu zadnjih godina ima i neke ozbiljne probleme kao što je ukupan unutarnji dug od 300% BDP-a što je ogroman problem u situaciji kada se očekuje veliki pad proizvodnje i izvoza.
Quote:
Originally Posted by
Prepiksator
Ja to ne gledam tako
Sta znaci pad cijene...?
Prijatelju, pad cijene je vrlo jednostavna stvar. Cijene određenih stvari će značajno pasti u apsolutnom iznosu kuna ili eura.
Potpuno je nebitno koliko veću ili manju plaću imam ja kao pojedinac. Bitno je koliko će prosječne plaće pasti, koliko će porasti nezaposlenost i promet svih roba i usluga. Što je lošije ukupno stanje, apsolutna cijena je manja.
Polovni M-ovi nisu roba superbogatih. Polovni M-ovi su roba nekog gornjeg spektra srednje klase koja će sigurno u najvećem broju slučajeva stezat remen u predstojećem periodu.
Roba za superbogate kao jahte, Astoni ili Rolexi će pretrpit manji pad jer superbogate neće dotaknit kriza. Superbogati u krizama najviše ulažu jer imaju velike zalihe kapitala pa koriste pad cijena za jeftini ulazak u dugoročne investicije.