Re: Novi korisnici ne ispunjavaju profil prema pravilima foruma.
Quote:
Originally Posted by
wragg
Pa ti si administrator, ti odredjujes pravila :)
Hajde da zavedemo malo reda na ovom forumu, i mene malo smeta ovo nepostivanje pravila na sve strane, spamanje i opcenito nekultura na forumu. Vise mi se svidjao onaj "kmet free" forum :)
To što sam administrator ne znači da sam vlasnik foruma i da ću provodit samovolju kako mi se prohtije. Zato i razgovaramo ovdje da vidimo kako tko diše.
Kao što je Ivo napisao, nemam vremena čitati sve teme i kontrolirati svaki korisnički račun koji se registrira. Međutim, kada naletim na nekoga tko piše gluposti ili nema popunjeni profil, mogu reagirati. Samo želim da zaključimo na koji način i u kojoj mjeri želimo uvest reda na forumu.
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
Fali ti značkica ispod nicka. :lock:
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Slažem se. Nisam odavno gledao ima li kakva automatika koja ne dopušta da se bez imena i prezimena kreira account. Svakako bi trebalo to prekontrolirati povremenu u podforumu novi članovi.
Što se tiče editiranja, kao normalnom članu, edit posta bi trebao raditi kratko nakon što si napisao post. Nakon nekog vremena više ne možeš editirati. Ali nemoj me držat za riječ oko ovoga jer davno nisam gledao ta pravila
Evo vidim da ste se dotakli relativno škakljive teme, i ja sam novi član, ili nisam, zavisno kako se gleda, pa me zanimalo o čemu se radi...
sam bih vam skrenuo pažnju na jednu stvar u slučaju da nitko nije poveo računa o tome, a zove se GDPR.
Dakle, kako se ovdje radi o direktnom prikupljanju osobnih podataka, toplo se nadam da je to regulirano na razini Foruma i/ili Kluba.
Odluka o prikupljanju podataka, Izjava o Privatnosti, Izjava o prikupljanju podataka, voditelj obrade podataka, dokazi o načinu pohrane podataka, itd,itd...
Relativno jednostavna pravna materija, ne preopežna,ali kazne su hude...
Pa eto, ako slučajno to nije riješeno, da se obrati pažnja na to...
SLazem se s ovom inicijativom. Ako vrijedi za nas stare, ne vidim zasto nebi za ove nove. Jebivjetre koji pisu "pero peric" dat im odredeni rok, upozorit ih i onda nakon toga blokirati account.
Slažem se treba te proletere sankcjonirat koji se ne izjasne ban ako smo svi mogli ispunit pravila ne znači da oni pošteđeni poštivat ista, nije fer prema ostalima .
Ne kužim, zašto bi se netko stidio svog imena i prezimena! Naravno da je glupo staviti neki nadimak.
Ja ne bi bio tako rigorozan. Uvijek mogu napisati lažno ime. Ukoliko trollaju ili ne poštuju pravila onda ban. I ni sam nisam siguran po zakonu o gdpr-u da li uopće možes tražiti ime i prezime.