Sve 5, to je druga tema. A možda planira nekaj kemijati i s tim M30, ko zna.
I jedan kolega je pred koju godinu ubacil taj motor u kocku, ko fol track car. neznam za vozne osobine ali s tih "slabašnih" 215 konja je ispaljivao ko iz puške.
Printable View
Sve 5, to je druga tema. A možda planira nekaj kemijati i s tim M30, ko zna.
I jedan kolega je pred koju godinu ubacil taj motor u kocku, ko fol track car. neznam za vozne osobine ali s tih "slabašnih" 215 konja je ispaljivao ko iz puške.
Ne vidim smisla ulagati u motor koji se prodaje "po kili". Isto tako ne vidim kakav potencijal ima B35 ukoliko mu neces promjeniti internalije i baciti se na ozbiljnu strojnu obradu. Tada vec dolazimo do cifre za koju mozes nabaviti S motor koji je opet daleko pouzdaniji i snazniji.
Pitaj Drndaka (koji je skolovani vozac) koliko je bio odusevljen sa svojom kockom za trackday-eve u kojoj je bio M30B35. :msn-wink:
Pa ako je tak dapače, nek mu napiše svoja iskustva. opet ovisi zakaj vlasnik ganja M30.
Pa sta ce mu Drndak napisati osim da je to jako glupava ideja i da ne radi gresku koju je dosta ekipe prije njega napravilo.
Naravno da to ne podrazumjeva pravovremene swapove od pocetka do sredine 90ih kada ljudi nisu znali za bolje tj. nije postojalo bolje. Tada je to imalo nekog smisla.
E, sad sam se sjetil, Kalkan slaže svoj 635, pitaj njega za neki info. Btw, on slaže turbaka, jel?
sve kaj ti treba pitaj andreja_16v on je to slago...imam i ja m30b35 za prodat u autu je pa se može isprobat.to kaj svi vele tak auto uopče nije trom.jebeno ide i nema nikakvih poteškoča.i nije tolko težak.volim kad ljudi pričaju o nečem o čem su samo ćuli.
kocka sa m30 je nista drugo do paliguma, z akurit gume i felge u pravoj ili krivudavoj putanji, i raditi donutse..... za nista drugo i nije.
@nemac...jel ti to e34 JDM/nigga Style na avataru?
jedino sam tu sliko našo u pravoj veliči za avatar a da je bjela...a kaj se tiče tog m30 od andreja kocka stvarno blesavo ide.navrtava se ko fleksa i ima brutalno ubrzanje
Da Jure s tim se slazem,novi motori su definitivno ekonomicniji,vece iskoristivosti i to sve skupa al pouzdanost je druga stvar. A ove kloce zeljzne od motora trpe sve i svasta,joj sta su ti auti prezivjeli kod mene to ni jedan noviji nebi izdrzao a kolko su toga prosli jos prije. I nes kad krepa,ako uopce krepa popravis s 10 i 13 kljucem ne trebaju ti kolica alata za svijecice zamjenit.
A sta se tice M30 u kocki,ne znam mozda nije nes posebno,al svak ima svoje veselje,za moje zelje i potrebe je vrhunski,motor je slozen,generalka,glava uredena malo,zamasnjak olaksan i tak sitnice sve skupa osjeti se jako. Eto mene recimo bas veseli palit gume u drugoj na 1400rpm,a sluzi i za vuc autoprikolice,izvlacenje iz podzemnih garaza i tako,draze mi je s njom prijevoz auta radit nego kamionom,makar mi kamion manje trosi :laugh: U papirima mi je 325,tko se bas ne kuzi ne moze skuzit da nije original,tak da nemam brige za tehnicki ni murju,eto meni je taj motor mrak.
A i ovo za tezinu ne osjetim bas neke promjene u odnosu na M20,a vozim se posteno,to ak mozda malo jace bjezi zadnji kraj pa nek,u tome i je gust,kom smeta nek kupi golfa,a bas me i zanima sad kolko je tezi taj motor od m20,nisam nikad ni gledao podatke
U diskusiju se neću ubacivat osim u ispravljanje dezinformacija.
službeno m20 motor teži cca. 117kg
a m30 cca. 143kg
Naravno da je razlika znakovita,ali je daleko od 300 kg prethodno spomenutih.
U cijeloj toj priči za kompenzaciju težine motora,odnosno pomicanja težišta motora postoje rješenja,kojima je najvećim dijelom put utrla Alpina. Kao što sam rekao,neću ulaziti u svrsishodnost swapa,ali da solidna rješenja postoje to svakako. I da motor nije težak 300kg to svakako. Odnosno teži je 26kg.
EDIT:
M50/M50TU
Straight 6 DOHC 24V/Straight 6 DOHC 24V with Single VANOS. 1989-1998. 136kg 299lbs
M52/M52TU
Straight 6 DOHC 24V with Single VANOS/Straight 6 DOHC 24V with Double VANOS. 1996-1999. Iron Block in US, Alloy Block in Europe . 118kg 260lbs (alloy) 140kg 308lbs
M54
Straight 6 DOHC 24V with Dual VANOS. 2000-present. 126kg 277lbs
Original S38 (Also known as M88 and M88/3)
Straight 6 DOHC 24V Solid Lifter Valvetrain and Individual Throttle Bodies. 1979-1980, 1986-1990. 146kg 321lbs
Updated S38
Straight 6 DOHC 24V Solid Lifter Valvetrain and Individual Throttle Bodies. 1988-1996. 151kg 332lbs
Used in E34 M5
3.6 (315bhp), 3.8 (340bhp)
S50
Straight 6 DOHC 24V Solid Lifter Valvetrain with Single VANOS and Individual Throttle Bodies. (Dual Vanos on 3.2Ls) 1992-2000. 152kg 333lbs
S54
Straight 6 DOHC 24V Solid Lifter Valvetrain with Dual VANOS and Individual Throttle Bodies. 2001-present. 148kg 326lbs
S62
V8 DOHC 32V Solid Lifter Valvetrain with Dual VANOS and Individual Throttle Bodies. 1999-present. 158kg 348lbs
M60
V8 DOHC 32V. 1992-1996. 146kg 321lbs