-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Onda se sjetim onog tvog posta da svi koje znas rade za 5,6 tisuca kuna pa su mi stvari jasnije. Bez uvrede, ali 10,12,15 milja kuna place sigurno neces zaraditi zafrkavajuci se 10 sati dnevno.
To gdje ce tko potrositi zivot je druga tema ali eto ja radije zaradim novce za sebe nego da gledam nekog klipana kako fuša po autu...
cek sad, pa ti si svojevremeno u temi inozemstvo rekao da odlazak van i rad cijeli dan nikada neces razumjeti jer tu nema uzivancije i nema vremena za sebe.
sad je prica "radim sto vise da bi imao sto vise"
-
Quote:
Originally Posted by
solar
cek sad, pa ti si svojevremeno u temi inozemstvo rekao da odlazak van i rad cijeli dan nikada neces razumjeti jer tu nema uzivancije i nema vremena za sebe.
sad je prica "radim sto vise da bi imao sto vise"
A pronađi taj post pa da vidimo šta sam napisao... :confused:
Da se razumijemo, ni sada ne tvrdim da treba raditi 12 sati dnevno. Ali ako imaš 10 sati dnevno za sebe i gledanje YT filmića onda stvarno ne vidim kako zaradiš i tih 5,6 tkn ako nije neki rijetko profitabilan posao u pitanju.
-
Ne vidim koristi od rada vise od 8 sati dnevno za bilo koga.
Radnik se nepotrebno ubija, a poslodavac ima manje napravljeno jer nema takve produktivnosti.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
kostolomac_cro
Znam ''more'' primjera što kolega što rodbine koje su mi u DE preko 30god da rade dva posla i puno više od 8 dnevno.
Napisat ću samo jedan primjer, a to je da lik( ''čistokrvni'' njemac ) radi u Mercedesu već preko 25 god( vozi se skoro 100km u jednom svaki dan vlakom- ne pitaj zašto se ne preseli bliže ) a , još koji sat dnevno odradi pazi ovo kao mesar u jednoj klaonici. Neću ulazit u detalje zbog čega to radi ( love mu ne fali, vjeruj mi ). I čovjek još stigne na putovanja i ima vremena za sebe i svoje.
Tako da ta priča kako gore u D rade samo 8h, pada u vodu.
Imam još primjera, ali nema smisla da pišem...dovoljno je jedan....
Potrudis se malo i radis 8sati dnevno ili te nije briga, pa stavljas knauf 10ak sat dnevno.
Ovaj tvoj primjer, lik radi u MB toliko godina. Netto mu sigurno nije ispod 3000mj., i on ide radit dodatno u mesaru? [emoji16]
Pa samo na posao izgubi svaki dan 13,14 sati. Odradi u mesari 2,3 sata.
Koliko mu ostaje vrimena za spavanje?
Gesendet von meinem SM-G980F mit Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
NumberTwo
Ne vidim koristi od rada vise od 8 sati dnevno za bilo koga.
Radnik se nepotrebno ubija, a poslodavac ima manje napravljeno jer nema takve produktivnosti.
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Nekad je jednostavno nuzno.
Ja radim 8-17h, subotom 8-14. A kad radim prodaju, postoje kupci kojima kamion mozes prodat jedino i iskljucivo u ponoc, kad je vec dobro pijan i pruzi ruku[emoji1787]
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
-
Pih, sve neke mimoze.. jebo smjenu ispod dezurstva 24h [emoji28]
Sent from my SM-G985F using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Pih, sve neke mimoze.. jebo smjenu ispod dezurstva 24h [emoji28]
A tek kad ostanes iz 24h dezurstva u op sali jos 5-6h :D
-
Žena je znala imati 7 dežurstava od 24h za redom svaki drugi dan. Jebiga, rekli su joj lijepo da ne bude anesteziolog.
-
Ono sto mi se u ovoj firmi jako sviđa je da mi radno vrijeme nije fiksno, osim ako dogovorim termin pa moram biti na određenom mjestu u tocno vrijeme, inace me nitko ne pita jesam li poceo u 7 ili 8 a zavrsio u 3 ili 4, bitno je da svaki ponedjeljak u firmu stignu radni nalozi koji pokrivaju mojih 40 sati iz proslog tjedna.
Jedino me pati sto ima puno voznje (oko 20.000 km godisnje) jer su guzve na cesto kud god krenes, na autobahnu ili u gradu, ali barem voznja spada u radno vrijeme.
-
Kod mene od 7 ujutro do 5 popodne, radno vrijeme 8.5h a pauza 1.5h neplaćena ali se mora odraditi.
Subota i nedjelja uvijek slobodne.
-
Quote:
Originally Posted by
Vlado206
Kod mene od 7 ujutro do 5 popodne, radno vrijeme 8.5h a pauza 1.5h neplaćena ali se mora odraditi.
Subota i nedjelja uvijek slobodne.
Debilana.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
na papiru
pon-cet 7-17
pet 7-14
subota 7-13
u stvarnosti
pon-pet 0630-1800
sub 0630-1500
nedjelja po potrebi, vecinom dodjem oko 10 i rijesim zaostalu papirologiju do 1300
s tim da sutra u 1300 imam tlacnu probu kotla pa cu na posao doci oko 12 i ostat do cca 1700
-
Radio sam jedan posao 40 sati od ponedjeljka do petka.
Zatim drugi 50 sati od ponedjeljka do petka.
Pa treći 50+ sati cijeli tjedan.
Sad sam opet na 40 sati od ponedjeljka do petka.
Plaće su bile sukladne odrađenim satima i ovo mi je sad idealno.
Odradi se 8 sati od kojih je kakvih 6 sati efikasnog rada i svaka minuta prekovremenog rada ne bi imala smisla jer nije moguće održati istu razinu produktivnosti kroz cijeli dan.
Slobodno popodne je u takvom slučaju moguće iskoristiti za kakav dodatni posao ako je potrebno pojačati kućni budžet ili ga provesti uz odmor/rad s obitelji... što sam stariji to više cijenim slobodno vrijeme.
E sad druga stvar je da sam sam svoj gazda (ko neki kolege ovdje) pa je pretpostavka da to što radiš, radiš jer to voliš i u tom slučaju nemaš radnog vremena, odnosno nije ti problem raditi ako treba i cijeli dan... sukladno tome i zarađuješ.
Čist subjektivno mišljenje s obzirom na prethodno radno iskustvo, da mi se ne bi netko našao uvrijeđen.
:moil[1]:
-
Quote:
Originally Posted by
solar
na papiru
pon-cet 7-17
pet 7-14
subota 7-13
u stvarnosti
pon-pet 0630-1800
sub 0630-1500
nedjelja po potrebi, vecinom dodjem oko 10 i rijesim zaostalu papirologiju do 1300
s tim da sutra u 1300 imam tlacnu probu kotla pa cu na posao doci oko 12 i ostat do cca 1700
Koliko mjeseci godišnje radiš?
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
-
od rujna. :)
prosjecno radim 6 mjeseci godisnje. ostatak 'ladovina
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
A tek kad ostanes iz 24h dezurstva u op sali jos 5-6h :D
A kada dođeš u dežurnu ambulantu u subotu u 22h i izađeš u ponedjeljak u 10 h :D. Odradio hrpu takvih smjena...
-
Quote:
Originally Posted by
igi-zg
A kada dođeš u dežurnu ambulantu u subotu u 22h i izađeš u ponedjeljak u 10 h :D. Odradio hrpu takvih smjena...
Nisam nikad razumio zašto doktori imaju te 24 sata+ smjene? U filmovima/serijama je tako predstavljeno. Zašto? Nedostatak doktora ili nešto drugo?
-
dugonse skoluju pa da nadoknade radni staz
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Nisam nikad razumio zašto doktori imaju te 24 sata+ smjene? U filmovima/serijama je tako predstavljeno. Zašto? Nedostatak doktora ili nešto drugo?
Konkretno u mom slučaju je tako bilo jer smo se mi među sobom tako dogovorili. To je bilo prije dok sam radio u Hitnoj i bio sam voditelj te službe u Zg-u (i radio raspored dežurstva). Nakon što si odradio takav vikend onda si nakon toga bio slobodan tri dana tj. tek u srijedu navečer bi te hvatala smjena. Meni (a i kolegama) je nekada bilo jednostavnije odraditi cijeli vikend pa si onda tri dana slobodan :D.
-
Quote:
Originally Posted by
igi-zg
Konkretno u mom slučaju je tako bilo jer smo se mi među sobom tako dogovorili. To je bilo prije dok sam radio u Hitnoj i bio sam voditelj te službe u Zg-u (i radio raspored dežurstva). Nakon što si odradio takav vikend onda si nakon toga bio slobodan tri dana tj. tek u srijedu navečer bi te hvatala smjena. Meni (a i kolegama) je nekada bilo jednostavnije odraditi cijeli vikend pa si onda tri dana slobodan :D.
ma ok to s slobodnim danima ali kako neki doktor necega moze biti fokusiran na posao 24h u komadu, ili uopce izdrzati biti budan.
-
I ne moze biti ali se naviknes vremenom. Jbg nakon 5-6 hitnih operacijskih zahvata, u 4h ujutro dvije pijane budaletine koje su zagrlile stub i onda te nitko ne pita kako mozes vec te spuca adrenalin i opet nazad u rudnik... u pocetku to teze pada i psihicki i fizicki, kasnije se stvarno naviknes.
-
Quote:
Originally Posted by
Certina
ma ok to s slobodnim danima ali kako neki doktor necega moze biti fokusiran na posao 24h u komadu, ili uopce izdrzati biti budan.
Red bull daje ti krila... ja popijem dva red bulla na početku smjene i nemrem sklopiti oko cijelu noć :laugh:.
-
Par puta kad mi se spavalo za volanom, drmnem dupli espresso i red bull 0.33.. Nista, opet moram lec. A kad mi se ne spava, ni apaurin me ne moze oborit[emoji1787]
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
-
Kad sam kratko radio u centru za ovisnike, kaze jedan nakon dobrog ecstasya neces zaspat bar 2 dana :D
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Kad sam kratko radio u centru za ovisnike, kaze jedan nakon dobrog ecstasya neces zaspat bar 2 dana :D
Jes a koliko si sposoban razmisljat...a i vjerovatno bi vozio hitnu kao taxi 4
Poslano sa mog SM-A515F koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
hrabri.pero23
Jes a koliko si sposoban razmisljat...a i vjerovatno bi vozio hitnu kao taxi 4
Nadam se da nisi ozbiljno shvatio moj post
-
Boli Irma kifla, on odradi jednu smjenu, plate mu dvije [emoji1787][emoji1787]
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Boli Irma kifla, on odradi jednu smjenu, plate mu dvije [emoji1787][emoji1787]
E tu nije sve kao inace ato jest :D
-
-
TO je jedan od rijetkih starih auta koji bih rado imao.
Proizvedeno samo 62 komada, mislim da je cijena cak i jako niska koliko se trazi za neke druge modele.
-
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
TO je jedan od rijetkih starih auta koji bih rado imao.
Proizvedeno samo 62 komada, mislim da je cijena cak i jako niska koliko se trazi za neke druge modele.
Ako se ne varam, ali mislim da je ovdje sve ubačeno od e34 alpine, čak i sjedala
-
sve pise u opisu oglasa
m3 e30 sa djelovima od e34
-
Sad sam tek procitao cijeli oglas, da, auto je slozenac, sasija je od E34, karoserija od E30 M3, motor je Alpina, auto je slozio neki tuner.
Ali, svejedno je jeben, jedino je cijena barem duplo previsoka jer nije original, steta.
-
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
Divota od auta. Moze se reci i da je sleeper. :D
-
Quote:
Originally Posted by
Fix
Moze se reci i da je sleeper. :D
To mi se najviše i sviđa[emoji3]
Poslano sa mog Redmi 8 koristeći Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
Volio bi se provozat u njemu samo da vidim koliko je zastrasujuce iskustvo vozit se u e36 s 680ks
-
-