Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
15 godina ja taj E60 525d, 3.0 kod mene, vanuredovni kvarovi u tih 15god, alternator, dpf. Jedino što sam do sad ( i to ove godine ) na trapu mjenjao su seleni na prednjim vilicama, prednje leitungi kočnica, karter getribe ( lagano slinio pa me živciralo), dihtungi na interkuleru slinili , i dao reparirat zadnju lijevu poluosovinu sa tekućim metalom jer isto lagano slinila. Sad nema ni trunke ulja gdje ne mora biti:laugh:.
I da ne zaboravim auto ima sad cca 255k km.
Neću ga prodavat sigurno još par godina....
Ekstra zahvalan auto što se tiče potrošnje i održavanja, udobnosti itd.... samo moje mišljenje....
Sve ostalo su bili redovni servisi, naravno sve u ovlaštenom kod Bagija, drugog mehaničara taj auto nije vidio, i dok je pod mojom rukom ni neće:laugh:
Slabo km radim s njim u zadnje vrijeme, pa će još izdražt 20 godina:laugh:
Ja sam prije 2 i pol godine uzeo E60 3.0d 160kw sa 330k na satu, vozio ga 2god i prodao ga sa 400k, kad sam ga tek uzeo skinuo sam klapne, preventivno promjenio (nisam morao) remenicu, remenove, rolere, stavio gewinde, gume, kasnije promjenio i set kvacila i hardy gumu jer sam ubio zamajac vozeci ga kao da nije moj, remapiran na 260+ks i isao je kao blesav, mjenjao ulje 3x godisnje svakih 10k km.. i u tom razdoblju nikad nije stucnuo niti se ikad upalila ikakva lampica ili greska. A sve dijelove koje sam skinuo i provjerio su bili tvornicki dot, znaci da je prvi vlasnik do 330k vozio i samo radio redovne servise svakih 20-25k km, nista vise. A da ne kazem da sam o E60 samo slusao lose price i mnogo sam se radi toga dvoumio da ga uzmem.
A o voznim osobinama tog auta ne treba ni govorit, tesko ima limuzina koja se tako lijepo vozi i lezi na cesti. Ne bih ga prodao da mi ga ljetos nije ubio led pa sam izgubio volju da ga sredjivam. Sad je kod frenda i dan danas ide kao nov.
E6x linija je vjerojatno podcijenjena zbog izgleda koji je oduvijek bio predmet rasprave... iako, većinom su to zgaženi primjerci koji traže ozbiljno ulaganje da bi bili u vrhunskom stanju pa ni ne vrijede više od 5-7 k€.
A ako imaš vrhunski primjerak ili neki dovedeš do stanja da je tip top onda ga ni ne prodaješ jer je stvarno besmisleno...
Sad mu je duša na maksimalnim vrijednostima :D
Sad kad je postao dostupan svima, dobio je dušu :D
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
E6x linija je vjerojatno podcijenjena zbog izgleda koji je oduvijek bio predmet rasprave... iako, većinom su to zgaženi primjerci koji traže ozbiljno ulaganje da bi bili u vrhunskom stanju pa ni ne vrijede više od 5-7 k€.
A ako imaš vrhunski primjerak ili neki dovedeš do stanja da je tip top onda ga ni ne prodaješ jer je stvarno besmisleno...
Pa ima i toga oko izgleda, iako danas taj auto izgleda vrhunski, lomim vrat i danas kad vidim neki M pack na lijepi oem felgama.
Sto se odrzavanja tice problem je sto vecina ima sigurno debelo preko 500k bez da se ulagalo mnogo ljubavi u njega u tom razdoblju.
Kako sam prije njega imao E39 imao sam neku direktnu uporedbu u glavi oko neki stvari, i E60 je u svakom slucaju bolji auto, limarijski je rjesen svaki problem koji je E39 imao, a mehanicki je jednako dobar, osim par sitnica koje treba u startu rijesiti (kao i na E39), a sami ovjes, lezanje i upravljivost je daleko bolje na E60 i na osjecaj je pravi BMW kao i E39, koliko god svi pricali drugacije.
Hahahahahahahah, e60 fan klub.
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
SoundLunatic
Pa ima i toga oko izgleda, iako danas taj auto izgleda vrhunski, lomim vrat i danas kad vidim neki M pack na lijepi oem felgama.
Sto se odrzavanja tice problem je sto vecina ima sigurno debelo preko 500k bez da se ulagalo mnogo ljubavi u njega u tom razdoblju.
Kako sam prije njega imao E39 imao sam neku direktnu uporedbu u glavi oko neki stvari, i E60 je u svakom slucaju bolji auto, limarijski je rjesen svaki problem koji je E39 imao, a mehanicki je jednako dobar, osim par sitnica koje treba u startu rijesiti (kao i na E39), a sami ovjes, lezanje i upravljivost je daleko bolje na E60 i na osjecaj je pravi BMW kao i E39, koliko god svi pricali drugacije.
Iako bih volio da je obrnuto, meni se E39 vozi više kao Bmw, lakše baci i veseliji mu je zadnji kraj nego na E60, E60 je tu malo težeg nosa nekako.
Imao sam 6 E39ki (i 2 x E61) i svaka je bila takva, znači nije do ovjesa, guma ili tako nečeg....
Quote:
Originally Posted by
luka92
Hahahahahahahah, e60 fan klub.
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Ne bogohuli sad kad si prešao na F10 😂😋
Kud smo mi dosli kad su 5ice pravi vozacki auti :) :)
Quote:
Originally Posted by
Mouse-RI
Kud smo mi dosli kad su 5ice pravi vozacki auti :) :)
Kazem sto se limuzina tice. :laugh: