Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Najveći napredak u zadnjih dvadesetak godina autoindustrije je u mjenjačima, sigurnosti i zvučnoj izolaciji.
Sa ovim se moram sloziti kad sam.vozio novu jedinicu 130d tamo negde 2015-2016 sa nekim visebrzinskim automatikom pomisao mi je bila kako bi to bila tiptop getriba za e28, kad krenem uskoro u obnovu svog e28 nabit cu mu bolju zvuvnu izolaciju svakako
Quote:
Originally Posted by
v3kac
Tu sam samo da komuniciramo cinjenicama i konkretnim primjerima ovo moja baba imala kraca joj noga cipiranje kurac palac to su babske price.
Pretpostavljam da se ovo odnosi na mene..nije ni baba,ni od susjedovog strica ujak itd..nego moj otac tako sam svakodnevno ima pristup autu. Koji je bija u original stanju i ne previse km kako si ti navika vozati te karampane u koje se zdusno kunes. Trudim se biti max pristojan ali sve mi se vise cini da imas nekih ozbiljnih problema..zivio ti meni i da Bog da imas 10 m21 u dvoru ako te toliko vesele [emoji112]
Quote:
Originally Posted by
v3kac
Tebi je mozak na losem dopu.
Da m21 ima manju korisnost od modernijih motora ima sigurno, ali da su moderni motori sa programiranim vijekom trajanja i budali ko ti bi valjda trebalo biti jasno.
Ja ti nemogu pomoci svima su vrata od skole bila otvorena.
Zasto si se ti pronasao u mom opisu? :)
Palis se ko M21
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Svi ce ti motori vrtit kilometre samo je pitanje po kojoj cijeni :)
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Po čemu? Brzini šaltanja, trajnosti ili mogućnosti tuninga?
Najveći problem tih getriba je što su stare i razjahane. Da je usporediti novu sa novom, sumnjam da bi itko primjetio značajnu razliku kod 6HP. 8HP je neki drugi svijet, iako po meni prenaglašen.
Direktna usporedba moj i prijateljev, znaci e61 oba, 535d oba, moj FL, njegov PFL. Moj 300tkm, njegov kupljen od strica koji ga je novog kupio, 240 tkm. Njegova getriba servisirana nedavno, moja tko zna kad, ali po vrijednostima u super stanju. U isto vrijeme stavili xhp software.
Bez i sa xhp, razlike su noć i dan. Razlika od njegove do moje je kao od moje do 8hp.
Tolika je razlika da bih radije imao 525d Lci nego 535d PFL, a nije da mi je svejedno što se tiče snage auta.
Reci da ne bi primijetio razliku između getriba da su nove je jako hrabro, pa pfl u 3oj brzinu vozi na 1500 okretaja minimum, gdje Lci vozi na 1100 okretaja. Da ne pričamo kad kao na mom imaš Sportgetriebe, razlika u brzini saltanja je OGROMNA.
Quote:
Originally Posted by
v3kac
Sa ovim se moram sloziti kad sam.vozio novu jedinicu 130d tamo negde 2015-2016 sa nekim visebrzinskim automatikom pomisao mi je bila kako bi to bila tiptop getriba za e28, kad krenem uskoro u obnovu svog e28 nabit cu mu bolju zvuvnu izolaciju svakako
130d nikada nije postojala…
Quote:
Originally Posted by
luka92
Zasto si se ti pronasao u mom opisu? :)
Palis se ko M21
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Ma kakvi, ovaj se lako pali, M21 treba triput čekati lampicu od grijača da upali.
Quote:
Originally Posted by
v3kac
Tebi je mozak na losem dopu.
Da m21 ima manju korisnost od modernijih motora ima sigurno, ali da su moderni motori sa programiranim vijekom trajanja i budali ko ti bi valjda trebalo biti jasno.
Ja ti nemogu pomoci svima su vrata od skole bila otvorena.
Nažalost u današnje vrijeme je svima i tipkovnica dostupna.
Moj m21 je palio i bez grijaca. Vidim da je sad za prodaju negdi u Kaštelima.
Ja sam imao oba.. E39 530dA sa 193ks i E60 525dA sa 197 KS..
Oba su jedna od najboljih BMW motora ikad.. kvalitetni, štedljivi, a opet imaju dovoljno snage za voziti se normalno.. znamo svi za M57 i usisne leptire, osim toga bulletproof motor.. ovaj od 197ks nema taj problem.. samo servis redovan i nema brige, grijači i sl stvari smatram pod normalan servis.. što se tiče automatske Getriebe, to je 5 brzina VS 6 brzina... Bolji je ovaj sa 6 brzina, novija tehnologija, brzi je, fino se vozi..
Koji god da čovjek uzme, ako je u dobrom stanju i nema 1mil km neće pogriješiti, jbg traži svoje svaki , ali za uzvrat se dobije puno.. 10K€ za E60 sa 200tkm.. :eek1: