-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ma ne bi dugo bio smg [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
a ta boja mi je top za e46
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Ja je nikad nisam volio, bas je grda.
-
Bas smo neki da pričali u drustvu koji je boom bio M36 početkom 90ih sa 280 i kusur konja... Danas je to teško predočivo kad ima svega, ali tad je ekipa govorila za 16V kompakte da otkidaju, a šta je tek ovo bilo.
-
... dobro si rekao, ja se sićan kad mi je otac kupio tada novu citroen xsaru VTS 2.0 16v, imala je oko 160-170 konja kad su sve druge bile 1.4 sa 75 konja, tu i tamo koja 1.6... bia je boom i 328i, di nece m3... :laugh: a danas ako nema priko 250 konja na valja, slab je... :laugh: a još me više uvati proljev oko izdrkavanja s opremom, ono ako nema ultra komfort plus extra merino siceve sa prohađivanjem i razračivanjem jaja i masažom, ne valja neudoban je, ako ima obične ksenone, a ne ultra turbo laser led matrix svitla ne valja ne vidi se cesta dobro...
-
Problem je kad probaš ili se navikneš na te stavke opreme...
Ja, sada kada sam naviknut na adaptivna svjetla, skoro pa sam slijep sa klasičnim LED svjetlima. Posebno me na AC nerviraju što se stalno moram igrati pali/gasi duga svjetla...
-
Quote:
Originally Posted by
Fix
Ja je nikad nisam volio, bas je grda.
Nekad mi bila grda sad mi je fora jer ih nema non M3 u toj boji.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Problem je kad probaš ili se navikneš na te stavke opreme...
Ja, sada kada sam naviknut na adaptivna svjetla, skoro pa sam slijep sa klasičnim LED svjetlima. Posebno me na AC nerviraju što se stalno moram igrati pali/gasi duga svjetla...
To se nekad zvalo vožnja [emoji16]
Sta će ti na AC duga svjetla?
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
To se nekad zvalo vožnja [emoji16]
Sta će ti na AC duga svjetla?
Naj zajebavati sad i ti...
Ja uvijek na automatska duga držim, i noći autoputom vozim s dugima ako nema prometa.
Punac odveze CH-HR s kratkima... uopće ne pali, ne kuzim takve ljude :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Vlado206
Naj zajebavati sad i ti...
Ja uvijek na automatska duga držim, i noći autoputom vozim s dugima ako nema prometa.
Punac odveze CH-HR s kratkima... uopće ne pali, ne kuzim takve ljude [emoji23]
[emoji1787][emoji1787][emoji1787]
Ja isto znam odraditi DE HR sa kratkima.
-
... možeš ako su ti kratka turbo ultra adaptiv led laser matrix... :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Nekad mi bila grda sad mi je fora jer ih nema non M3 u toj boji.
... ovo je zadnja boja u kojoj bi ga uzeo... ali u ovim bojama se lakše nađu i jeftiiji su jer su manje tražene...
-
Quote:
Originally Posted by
Boxer_st
... možeš ako su ti kratka turbo ultra adaptiv led laser matrix... [emoji23]
Ispravan biksenon je vise nego dovoljan za auto.
To automatsko prebacivanje kratko dugo mi je žestoka glupost.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Osjeti se V8...? Osjeti se i 50d/i u X7...
Ali baš to te pitam - kada ti to uživaš u stiskanju Escaladea? Po gradu ne, na AC ne, na magistrali isto sigurno ne. Na stazi?
Taj tip auta nije za guštanje o kakvome ovdje pričamo. A netko je zbog svojih okolnosti prisiljen voziti takav auto. Dakle, nije baš tako kako tvrdiš da se uvijek može imati auto za gušt bez obzira na lovu i namjenu. Dapače, rijetko su ljudi u situaciji da im Seicento zadovoljava potrebe pa guštaju za šaku para.
Frend vozi Challenger 392 HEMI V8 i uživa u svakom metru, svakom semaforu... A di neće na magistrali, na snijegu itd.
Šebalj je to sve vrlo dobro opisao: instaLink
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ispravan biksenon je vise nego dovoljan za auto.
To automatsko prebacivanje kratko dugo mi je žestoka glupost.
Na E92 imam bixenon koji se zakreće u zavoju i uz dobru žarulju, mogu ga samo pohvalit jer stvarno je ugodno voziti po noći s njima.
S druge strane CX-5 ima adaptivni LED ilitiga Matrix, rekao bi da je dugo svjetlo nijansu slabije od xenona na E92, ali isto tako ne mogu reći da nije ugodno kad se po noći ne moraš zajebavat dugo-kratko, ne samo to već tebi faktički uvijek duga rade, ako ide auto iz suprotnog smjera, njemu ne smeta, ali je tebi i dalje pregled igre ispred tebe odličan.
Inače znam masu puta kad se s nekim vozi. I lik ne pali duga nikako, nisam jedanput pametovao kako može samo s kratkim da voze :D
-
Meni isto nisu jasni ovi koji samo s kratkima voze. A ja hvala Bogu imam vid još 100% bez dioptrije.
Također, iz dosadašnjeg iskustva dobar adaptivni bi-xenon itekako može dat papra svakom LEDu, pa i matrix LEDu. Jedino Laser dugo svjetlo može bacit dalje snop od xenonskog dugog. Ozbiljan bi-xenon od 4300K ima bolju boju svjetla i bolji kontrast pogotovo u lošijim uvjetima kiše ili slabije vidljivosti. Često ima i dosta širi snop od LEDa. Ne bih se bunio ni u 2025. na jedan bi-xenon sa S klase ili nekog Lexusa od prije 10-15 godina. To su svjetla koja se mogu mjeriti sa najjačim LED sustavima.
-
Nije uopće stvar u količini svjetla jer je dobar stari xenon tu već prešao igricu.
Stvar je u tome da imaš osvijetljenu cijelu cestu osim onog komadića gdje je auto kojem bi smetala tvoja duga svjetla.
Kad po noći po kiši prašiš 170-180 onda ti itekako dobro dođe da na vrime vidiš lokvu ili neki drugi drek na cesti.
Ne znam čemu se tu čudimo...
-
https://www.facebook.com/share/1AkXo3b3Lf/
Jucer objavljen, danas ujutro kad sam otvorio link, prodan. Nimalo me ne cudi. 😃
-
Ovo je kao dobar auto za dobru cijenu?
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
Ovog sam vidio na marketplace-u prije 2-3tj
-
Niska kilometraža.. ako je dobro stanje,to je to
Poslano sa mog SM-S916B koristeći Tapatalk
-
Adaptivna svjetla su najveci iskorak u zadnjih 20god autoindustrije.
Na G30 sam imao adaptivni led, na passatu imam iq light a na drugom G30 laser.
Itekako znaci na malo vecoj brzini imati sto bolji pregled.
Druga stvar o kojoj ljudi ne razmisljaju, a mene je gonilo kroz Bosnu i sl : Duga svjetla su dobra i da oni iz kontra smjera cim prije vide tebe, a to vide na nacin da vide tvoj snop i dok matrix luduje s paljenjem/gasenjem.
Zna to itekako pomoci, sprijeci nekog kamikazu da se izbaci racunajuc “ma nema nikog u 2 jutri, mogu se izbacit”
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Nije uopće stvar u količini svjetla jer je dobar stari xenon tu već prešao igricu.
Stvar je u tome da imaš osvijetljenu cijelu cestu osim onog komadića gdje je auto kojem bi smetala tvoja duga svjetla.
Kad po noći po kiši prašiš 170-180 onda ti itekako dobro dođe da na vrime vidiš lokvu ili neki drugi drek na cesti.
Ne znam čemu se tu čudimo...
Ima i Xenon selective beam funkciju.
-
Ko imalo bolje prati po noći, pogotovo na cesti koju poznaje može uz praćenje odbljeska na bankini ili na lijevom boku auta ispred sebe vidjet šta se događa iza zavoja, daleko od toga da ne može naići kamikaza bez svjetala ili na pozicijama, ali svejedno.
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Koji to xenon ima, nisam to vidio
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Kako to uopće radi? 😯
Ima neka sjenila koja "gase" snop?
-
Jedino što znam za automatsko dugo svjetlo, to je i E9x imao u u opciji.
-
Ma da... mislim da ne pričamo o istoj funkciji...
-
Ksenon ima da prepozna nadolazeći promet pa ugasi dugo na kratko. I imaju da skrecu od posebnijih funkcija, za druge ne znam.
-
Ja sam nedavno prvi put pošteno probao G30 adaptivni LED po mraku, i automatska duga. Jebena stvar, pali gasi duga s 5 auta oko mene a nikome ne smeta. Kako uopće funkcionira, jel adaptivna funkcija s svim ili tek kad duga upali, nisam uspio pohvatat? Sad mi je malo žao što sam probao, jer teško da bi gledao ubuduće auto bez toga.
Adaptivni tempomat za stani kreni gužve je malo predefanzivan za splitski promet. Mora to visit na braniku inače svima smetaš.:laugh:
-
Pa kad ih uključiš na onaj A na ručici onda upali tu funkciju. Do tada imaš samo kratka svjetla, ka i na svim autima...
Ma to je definitivno ogroman plus i sigutno više ne uzimam auto bez takvih svjetala.
Adaptivni tempomat s druge strane me uopće ne oduševljava. Ne treba mi. Ni lane assist ni te ostale idiotarije.
Aj, adaptivni znam uključiti kad žurim po magli nadajući se da će prije mene skužiti auto iako mu ne vjerujem previše...
-
Lane assist i start stop su najgori sustavi ikad uvedeni u aute.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kako to uopće radi? [emoji54]
Ima neka sjenila koja "gase" snop?
Malo je manje napredno nego adaptivni matrix LED ali isto miče leće lijevo desno pa može recimo lijevo dugo isključit, a desno dugo usmjeri udesno da ne udara u auto ispred sebe.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa kad ih uključiš na onaj A na ručici onda upali tu funkciju. Do tada imaš samo kratka svjetla, ka i na svim autima...
Ma to je definitivno ogroman plus i sigutno više ne uzimam auto bez takvih svjetala.
Adaptivni tempomat s druge strane me uopće ne oduševljava. Ne treba mi. Ni lane assist ni te ostale idiotarije.
Aj, adaptivni znam uključiti kad žurim po magli nadajući se da će prije mene skužiti auto iako mu ne vjerujem previše...
Znači nema namještanja snopa kad su samo svjetla na A? Triba i duga na A uključit? Ne namješta snop kratkog svjetla?
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Znači nema namještanja snopa kad su samo svjetla na A? Triba i duga na A uključit? Ne namješta snop kratkog svjetla?
Tako je.
Dok su ti samo kratka na A onda ti samo skrece lijevo/desno.
Ali tek kad na rucici ukljucis A onda krene ona igranka sa dugim svjetlima...
-
Adaptivni tempomat imam na Mazdi i u kombinaciji za ručnim mjenjačem je čudna kombinacija, koristim ga na autoputu i ok je, ako ništa opušteniji si, pogotovo u lošim uvjetima.
-
Koliko je pouzdan x1 iz 2019g sa 1,5 benzinskim motorom, čitam da je 3 cilindra a to mi je red line, auto je za totalno ne zahtjevnog vozača.
-
ono kaj sigurno na njima odlazi su nosači motora i seleni na vilicama(ponekad i kompletne vilice) i to obrati pozornost dok kupuješ jel sve ok.(bilo koja motorizacija i pogon)
motor b38 je solidan, voli propustit semering na radilici. ponekad termostat. nema ih kod nas baš previše, prevladavaju dizeli, ali ja nemam neka loša iskustva.
-
Quote:
Originally Posted by
BMW_Motorsport
ono kaj sigurno na njima odlazi su nosači motora i seleni na vilicama(ponekad i kompletne vilice) i to obrati pozornost dok kupuješ jel sve ok.(bilo koja motorizacija i pogon)
motor b38 je solidan, voli propustit semering na radilici. ponekad termostat. nema ih kod nas baš previše, prevladavaju dizeli, ali ja nemam neka loša iskustva.
Kakav je B48 u Cooper Su?
Jesi li možda imao iskustva s njima?
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
ako mu vadiš mast, hoće izgoriti klipovi
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ima frend. Svaki dan sam u njemu..trenutno 185tkm,mapiran skoro pola radnog vijeka,Automatik 6hp. Zasad nije bilo problema ni sa motorom ni mjenjacem. Turbo je on odradio jer mu poceja gutat ulje.
Kod gospodje u x1 xdrive 2019 automatik 8hp takodjer nikakvih problema odkad je kod nas. Trenutno 167tkm. Ulje ne trosi,vodu ne trosi. Gradske voznje oba su na 10ak L,otvorene 7-7.5L.
Osim sad kad vidim sto je kolega napisao za selene/vilice mislim da je to kod nas problem iako na dizalici se nigdi ne vidil luft
-
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Ima frend. Svaki dan sam u njemu..trenutno 185tkm,mapiran skoro pola radnog vijeka,Automatik 6hp. Zasad nije bilo problema ni sa motorom ni mjenjacem. Turbo je on odradio jer mu poceja gutat ulje.
Kod gospodje u x1 xdrive 2019 automatik 8hp takodjer nikakvih problema odkad je kod nas. Trenutno 167tkm. Ulje ne trosi,vodu ne trosi. Gradske voznje oba su na 10ak L,otvorene 7-7.5L.
Osim sad kad vidim sto je kolega napisao za selene/vilice mislim da je to kod nas problem iako na dizalici se nigdi ne vidil luft
seleni kad odu malo je mekan na volanu, i lupi kad naglo stisnes kočnicu. nosači motora se osjete kod gašenja, njih vidiš odozgora kad digneš haubu, pogledas s jedne i druge strane dali ima pukotinu i dali je krenulo ulje van iz njega