Originally Posted by
luka92
Ja sam imao 2kom E60 (530i i 520d), vozio sam dosta 530d od 231ks i 530d od 235ks (ujak oba imao), a sad imam 2kom F10 u kuci, oba 530d.
Tako da valjda nekog krca i znam i mogu rec. :)
Mislim da sam na ovom forumu, barem 5x napisao post o tome, nicim izazvan, i ne braneci nista. I i dalje stojim pri sljedecem stajalistu : E60 je u odnosu na F10 sladji za voziti, zbog smanjene tezine, smanjenih gabarita. F10 je mini 7ica, i cak je G30 okretniji od njega. S tim receno, sve prednosti E60 prestaju. Amen. Sladji je, nije brzi, nije stabilniji, sladji i direktniji u kratkim zavojima, na uzasno zavojitoj cesti.
E da, ima jos jednu prednost : F10 ako nema komfort siceve, plastike mu skripe za popizdit, to je stvarno jadno napravljeno, kod mene je jedan sa sportsitze, drugi s komfort, na komfortsitze se nista ne cuje.
F10 je bolji, napredniji, brzi, ima 5 klasa bolju getribu, tisi motor koji je jednako pouzdan kao i na starom, barem u mom slucaju. Pricam o M57/N57 usporedbi, M47 vs N47 naravno stara garda odnosi pobjedu, al to svakako nisu BMW-i (a imao sam ga i slusao me ko Boga, al to nije motor za 5icu!)
O tome sta je kome ljepse uopce necu, tu prelazimo u subjektivnost, iako reci da je E60 ljepsi od F10 ce reci mozda cca 7% ljudi (osim trenutnih vlasnika E60) :D
F10 bolje lezi, stabilniji je, ima bolje kocnice, puno bolju multimediju, sjedista, gepek, ima duplo bolja svjetla, ima bolje asistente za vozaca koji znace kad se duze vozis, a valjda je to i smisao 5ice.. Znaci, kad se vracamo o onome sto bi BMW vozacu trebalo biti medju najbitnijim : lezanje/stabilnost/osjecaj na volanu. Ponavljam, E60 je zabavniji, s njim se mozes zaje***ti, dok je F10 pri tim radnjama nervozniji, i ne trpi bas glupiranja. Ali imam i logicno objasnjenje zasto : Em zato sto je primjetno tezi i veci, em zato sto se sva ta glupiranja dogadjaju na vecim brzinama, buduci da je puno, puno stabilniji i bolje lezi od E60. Da, nije zanimljiv toliko, ali na nekim dionicama koje znam u dusu, tamo gdje sam sa E60 klizao, sa F10 uletim bez ikakve drame. I normalno da ce na jos +10km/h bit nervozan, jer su to vec jebene brzine.
Jedan F10 mi je na obicnim amortizerima + ima upravljanje straznjih kotaca, dok je drugi EDC/Adaptive Drive/Dynamic drive, i ponasaju se poprilicno slicno, s tim da je ovaj s vise opcija mirniji na velikim brzinama (ne naginje se) i nemjerljivo udobniji.
Ja shvacam da se netko odusevi s E60, i ja se slazem da je to odlican auto, u globalu puno, puno bolji od E39. Jednako tako je F10 bolji od njega, i jednako tako je G30 u svim segmentima svemirski brod za F10.
Napredak je ocigledan, u svemu. O dizajnu necemo, ali ruku na srce, 5ica jos nije srozana dizajnerski.