-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Ne može Golf gti vode doniti e36 šestaku, kao vozilo za entuzijasta.
Mala digresija, 308 gti je pouzdano i bolji za voziti od OG gtia, ironija je ne da je taj motor posta dobar kad je Bmw izašao iz tog partnerstva.
A ovaj je prošao sritnih 400 iljada u gta i sad uzea razumni i pouzdani izbor, giuliu dizel koja ce mu protuci u roku odma.[emoji28]
-
Da, na žalost Alfin 2.2 dizel s godinama ide u smjeru reputacije BMW N57...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Baš kako kaže BigD... ta GTA više nije za ništa.
A u svrhu DD je sam vlasnik sve reka...
"Nakon dugo vrimena, nesto se događa...neplanirano dosla mlađa sestra. Skoro duplo slabija i motor trosi krivo gorivo, al sve ostalo je miljama bolje od starog bučnog karavana... :drive:
Boja končar bijela, antikni ručni mjenjač i obični ovjes...
Mogu reć da san oduševljen."
Čovjek kupio Giuliu dizel.
Ti stariji kultni auti su uglavnom stvar percepcije, nostalgije i osjećaja vožnje. Nekome je to povratak u mladost, nekome ispunjenje dječačkog sna, netko sluša priče i legende o njima pa se razočara kad provoza, i svi su potpuno u pravu.
-
-
Quote:
Originally Posted by
Toni
[emoji28]
U realnom životu nešto se svi brzo odreknu entuzijazma... eto tebe prvog za primjer.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
U tome i je problem. Kederi koštaju isto za 316i i M3. A 316 nikad neće vridit ka M.
Tako da dolazimo do onog paradoksa da se u ove motorizacije ni ne isplati ulagat, jer se tržište za njih smanjuje. Triba se čim prije dokopat M-ova pa propisno guštat i znat šta plaćaš...
Tim tokom misli sam ja (koji sam samo htio 325i e36 bez vanosa) došao na zaključak da je to bacanje para ako ću tražiti dobar primjerak i držat ga u dobrom stanju u odnosu na uloženo/dobiveno sa M3. I tako sam buđetirao i tražio M3...
A ovi auti sa puno KM, uvijek je utješno vidjeti da je moguće da nagura preko 400k, znači ako nađeš primjerak sa 200k da imaš još fore da se izvozaš prije nego izdahne. Možda :)
-
Nece on izdahnuti ni kad dođe do milion km, ako utrpas dovoljno love u njega.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
U realnom životu nešto se svi brzo odreknu entuzijazma... eto tebe prvog za primjer.
Nadam se brzo, ćemo nazad.
-
Quote:
Originally Posted by
Big D
Da, na žalost Alfin 2.2 dizel s godinama ide u smjeru reputacije BMW N57...
Imaju isti problem. Imaš primjeraka sa 300tkm bez problema i onih sa 100 koji su se raspali.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Toni
Mala digresija, 308 gti je pouzdano i bolji za voziti od OG gtia, ironija je ne da je taj motor posta dobar kad je Bmw izašao iz tog partnerstva.
A ovaj je prošao sritnih 400 iljada u gta i sad uzea razumni i pouzdani izbor, giuliu dizel koja ce mu protuci u roku odma.[emoji28]
Ja sam golf gti se izvozao jer ga je imao kolega kad smo bili klinci i taj auto nikad me ničim nije impresiralo a svi drkali na njega. VR6 još i kuzim zbog zvuka ali gti mi je enigma.
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Ja sam golf gti se izvozao jer ga je imao kolega kad smo bili klinci i taj auto nikad me ničim nije impresiralo a svi drkali na njega. VR6 još i kuzim zbog zvuka ali gti mi je enigma.
Mislia sam na usporedbu koja je bila prije, moderni 7 gti nasuprot neceg starog o čemu se pricalo. Za tog starog Gtia se slažem s tobom.
Ja za sebe samo mogu reći, kad god sam kupova aute razumom, razočarao sam se.
-
Quote:
Originally Posted by
Toni
Mislia sam na usporedbu koja je bila prije, moderni 7 gti nasuprot neceg starog o čemu se pricalo. Za tog starog Gtia se slažem s tobom.
Ja za sebe samo mogu reći, kad god sam kupova aute razumom, razočarao sam se.
Ma ja kupujem samo sta me veseli. Probam voziti i ako mi ne legne da je svima najbolji na svijetu nista od toga.
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Eto vidis, sve su emocije.. ja sam tamo negdje 2005 vozio Bravo HGT kojeg kuzim zbog zvuka kao ti VR6, nakon toga uzeo trojku GTI sa 2.0 16V, meni daj danas wow auto koliko god da je realno bezvezan.. [emoji846]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
I ja imao HGT. 2.0. Stavio otraga originalni Supersprint zadnji lonac i maknuo srednji (moj nije imao katalizator).
Auto je trošio ko lud i nije bio brz ali zvuk...
-
Sve je to nostalgično i lipo, ali stvar je načina korištenja tih auta.
Ako ćeš ga drljat svaki dan u svim uvjetima, šteta je to radit nekom top primjerku. Ako nije top primjerak onda će te izluđivat kvarovima kao šta je pukla sajla od vrata, propuštanje vode tu i tamo, neko crijevo u motoru, čudna vibracija na 90km/h... pa ćeš gubit vrime, pare i živce jer ti auto treba a nemaš ga...
Ajde zamislimo da si u situaciji da ga imaš di držat pa provozat vikendom ili otići na neki izlet od par dana. Pod uvjetom da je auto zdrav i pouzdan. Da bi bio takav opet traži pare i vrijeme ali to je manji problem jer ne ovisiš o njemu. Ali mora bit propisna motorizacija i zabavan karakter. Tu već dolazimo do onoga da nema smisla ništa ispod M ili 330/540...
I opet se postavi pitanje koji auto imati za DD... isto neki BMW ili neki ogai...
Meni je srića da imam službeni pa taj služi za drljanja, ali je nesrića da nemam prostora za držanje trećeg auta a zbog familije ovaj obiteljski mora ostati praktičan i relativno nov.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Sve je to nostalgično i lipo, ali stvar je načina korištenja tih auta.
Ako ćeš ga drljat svaki dan u svim uvjetima, šteta je to radit nekom top primjerku. Ako nije top primjerak onda će te izluđivat kvarovima kao šta je pukla sajla od vrata, propuštanje vode tu i tamo, neko crijevo u motoru, čudna vibracija na 90km/h... pa ćeš gubit vrime, pare i živce jer ti auto treba a nemaš ga...
Nije šteta ništa, dok god čovjek gušta u tome što radi.
Gledam ovaj Porsche, i mislim da čovjek ne bi bio sretniji da se svaki dan vozio u kakvoj bezličnoj Toyoti i Porschea izvodio samo na sunčan vikend.
Život je kratak i nikad ne znaš što sutra može donijeti, tako da tko god je u mogućnosti kupiti auto koji mu je želja s postera, neka se ne misli puno.
https://www.topgear.com/car-news/ret...12-million-kms
https://youtu.be/8IXnSiUvEmw?si=52hUILhz0wstqj6i
-
Ovaj dida mi je idol.
Teško da je itko s većim guštom provezao milijun kilometara od njega
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Nažalost to neki nikad neće skuziti.
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Nažalost to neki nikad neće skuziti.
Zato što se sve vrti oko jebenih para.
A opet, ako netko nateže i jedva spaja - kako mu zamjeriti.
Ključ je, kao i uvijek, u balansu...
-
Quote:
Originally Posted by
klokan
Zato što se sve vrti oko jebenih para.
A opet, ako netko nateže i jedva spaja - kako mu zamjeriti.
Ključ je, kao i uvijek, u balansu...
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000€ za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000€ za njega vozio ga 2g i prodao za 1000€. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godišnje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godišnje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.
-
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Gledam ovaj Porsche, i mislim da čovjek ne bi bio sretniji da se svaki dan vozio u kakvoj bezličnoj Toyoti i Porschea izvodio samo na sunčan vikend.
Život je kratak i nikad ne znaš što sutra može donijeti, tako da tko god je u mogućnosti kupiti auto koji mu je želja s postera, neka se ne misli puno.
Mislim da mi je ovo pitanje jedna od većih životnih misterija, i očito neću znati odgovor dok ne probam. I jednako tako, mislim da je to skroz individualno i da svatko treba odgovor naći za sebe. Možda je nekome zvuk boksera dovoljan da zaboravi na drkanje kuplunga u gužvi, zapinjanje na snijegu ili sagibanje kod ulaska u neki 911/Cayman.
Rekao bih da sam malo manji pacijent od Dragana i da bi možda mogao neko vrijeme živjeti s Caymanom kao DD. Možda bi mi nakon tri godine dojadilo plaćati 2-3x veće fiksne troškove u odnosu na 320, možda ne bi. Koje su to stvari kojih se trebam na drugoj strani odreći da platim veće troškove? Hoću li biti umoran kad odvozim 500km u komadu? Hoću li biti ljut jer mi pada kestenje i seru golubovi po Porscheu kojeg parkiram u centru?
Fakat pojma nemam :D
-
Quote:
Originally Posted by
IgorK
Mislim da mi je ovo pitanje jedna od većih životnih misterija, i očito neću znati odgovor dok ne probam. I jednako tako, mislim da je to skroz individualno i da svatko treba odgovor naći za sebe. Možda je nekome zvuk boksera dovoljan da zaboravi na drkanje kuplunga u gužvi, zapinjanje na snijegu ili sagibanje kod ulaska u neki 911/Cayman.
Rekao bih da sam malo manji pacijent od Dragana i da bi možda mogao neko vrijeme živjeti s Caymanom kao DD. Možda bi mi nakon tri godine dojadilo plaćati 2-3x veće fiksne troškove u odnosu na 320, možda ne bi. Koje su to stvari kojih se trebam na drugoj strani odreći da platim veće troškove? Hoću li biti umoran kad odvozim 500km u komadu? Hoću li biti ljut jer mi pada kestenje i seru golubovi po Porscheu kojeg parkiram u centru?
Fakat pojma nemam :D
Baš kako si rekao - skroz individualno, a i ne znaš dok ne probaš.
Recimo ja ne bih želio imati sportski Porsche kao daily, iz jednostavnog razloga što kad radiš uobičajene daily rutine koje ti se ne daju i ne voliš ih - tada ti i auto u kojem to radiš postaje tool i manje special.
OK je nekad, naravno, kad ti se hoće, ali da mi je daily, ne bih.
Pa i kad odeš na roadtrip neki, znaš kako je, nakon parsto km već si se debelo izguštao, a pred tobom još 3k koje si mogao provesti u nekom debelom izoliranom autu s proper navigacijom, surround zvukom, laser svjetlima i automatikom. :)
Po meni, balans je najbitniji, ne biti rob ničega, ali i cijeniti ono što imaš, pogotovo ako je iole special. Ma koliko mi svi voljeli aute, to su i dalje samo stvari i samo igračke. Pa ako se trebaš odricati nečeg bitnog da bi plaćao veće troškove, možda ipak malo spustiti nivo te željene igračke u nešto realnije...
Mene Porsche motivira da budem mlađi i bolji. :) Da ne opraštam više klijentima utrošene sate i ekspertizu. Da cijenu radnog sata držim u korak s onim što pružam, a ne inercijom ostaje stara jer "dugo radimo" dok sve drugo poskupljuje. Da nađem nove načine kako mogu pametnije raditi. Da budem u boljoj formi da bi mi ulazak u taj Porsche bio lakši (i pri svakom ulasku se podsjećam kako sam zadovoljan što sam se fizički doveo u red).
Eto, to je moj pogled.
Svakom njegovo...
-
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Pa mozes naci veselje i u jeftinijim autima. Danas bez auta ne ide. Ako ti je budget 5000€ za auto ne mora to biti neki dosadni auto moze on biti i zabavan. Ja sam imao seicento sporting, dao 1000€ za njega vozio ga 2g i prodao za 1000€. Po meni je samo stvar da li da ili ne.
Drugi primjer, imam frenda kojo drka na civic type R odkad smo bili klinci, vozi neki auris dizel, jer malo trosi a radi 5000km godišnje, kad smo stavili na papir skuzili da nije to neka razlika godišnje naspram npr benz kojo trosi 12l. Ali type R je stariji od tog Aurisa i to ga jebe. Mene to ne bi jebalo ako bi dobio auto koji me zanima.
Slažem se. Ima zabavnih auta koji nisu skupi, na primjer, Fordova i Hondi, koji se mogu vozit svaki dan.
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
190 2.3 16v zna malo malo ispasti neki za 7-8 koji treba ljubavi za 15 modeli koji su skroz vozni, mislim da je lik malo pobrkao.
Isto kao i 330ci kreću od 3500 pa nadalje. Samo treba biti strpljiv.
-
Quote:
Originally Posted by
Calamari
Slažem se. Ima zabavnih auta koji nisu skupi, na primjer, Fordova i Hondi, koji se mogu vozit svaki dan.
U svakom budgetu ima zabavnih auta bilo ti 5 10 15 20 25 30 35 40 45. Samo to nije svima ideja. I onda ne smijes biti opterećen markom.
-
… moze meni ova kamatarka za 8800€ :laugh:…
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
U svakom budgetu ima zabavnih auta bilo ti 5 10 15 20 25 30 35 40 45. Samo to nije svima ideja. I onda ne smijes biti opterećen markom.
Slažem se.
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Meni to sa staroscu nikad nije bio problem, nikad se nisam time ravnao. Isto sto se motorizacije tiče da, ak vozis manje km, uzmes jači motor ak je moguće , jednom se živi , u RH su jaki motori što se tiče godisnjih davanja ne-toliko-skuplji u nekim godišnjim dadžbinama od slabijih, u odnosu na DE recimo, ili evo i susjedstvo cujem da u Srbiji je visok porez na sve iznad 2.0.
Kod nas, i dan danas osiguram auto za 220€/godisnja premija. Sa 220kw i glavni grad, di to ima.
Quote:
Recimo ja ne bih želio imati sportski Porsche kao daily, iz jednostavnog razloga što kad radiš uobičajene daily rutine koje ti se ne daju i ne voliš ih - tada ti i auto u kojem to radiš postaje tool i manje special.
OK je nekad, naravno, kad ti se hoće, ali da mi je daily, ne bih.
Da meni to ne dolazi u obzir, no dobro ja sam tu mozda i prestriktan, nebih niti auto srednje više klase vozio nit vozim kao daily,a nikako sportski auto tipa Porsche. Jednostavno znam kakve rute dnevno imam i to mi ne dolazi u obzir, da imam miljune :) i dalje sumnjam da bih malog vozio na trening u 911 , nit u g60 tada .
Mada eto demantira me jedan od roditelja, on dovodi malog u onom Bentaygi...svega ima.
-
Evo jedan Focus ST 170 sa dobrom cijenom, ali trazi šarafdžiju.
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...11723-216-5412
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
I onda ćeš u Seicentu vozit dvoje dice ili jednom mjesečno radit 500km da posjetiš svoje? I kakav bi to bio gušt?
Ovaj forum je svašta vidio ali kakve gluposti ste natrkeljali zadnjih par stranica to je već posebna priča...
A onaj stari koji 41 godinu mrvi u istom autu je neki kralj? Pa ako si entuzijast onda valjda želiš čim više auta imati/probati/voziti...? Osim toga, nećeš sa G klasom na stazu ili sa GT3RS u šumu... svaki auto ima neki svoj teritorij na kojem je dobar. Mijenjaju se okolnosti u životu, mijenjaju se ceste po kojima voziš, mijenja ti se kičma... i onda ćeš cijeli život provesti u istom autu pa je to kao neki entuzijazam? Eh...
Ja obožavam S85, zvuk, okretaje, SMG, sve... ali par puta silom prilike u gužvi, po kiši... pa puno sretniji bi bio u Golfu nego u M6. Da ne spominjem neku vožnju zimi po posutoj autocesti ili slično...
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
190 2.3 16v zna malo malo ispasti neki za 7-8 koji treba ljubavi za 15 modeli koji su skroz vozni, mislim da je lik malo pobrkao.
Isto kao i 330ci kreću od 3500 pa nadalje. Samo treba biti strpljiv.
E46 330Ci ni u razdoblju kad je bio najjeftiniji i relativno nezanimljiv nije se mogao naći za 3500, a kamoli danas.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
I onda ćeš u Seicentu vozit dvoje dice ili jednom mjesečno radit 500km da posjetiš svoje? I kakav bi to bio gušt?
Ovaj forum je svašta vidio ali kakve gluposti ste natrkeljali zadnjih par stranica to je već posebna priča...
A onaj stari koji 41 godinu mrvi u istom autu je neki kralj? Pa ako si entuzijast onda valjda želiš čim više auta imati/probati/voziti...? Osim toga, nećeš sa G klasom na stazu ili sa GT3RS u šumu... svaki auto ima neki svoj teritorij na kojem je dobar. Mijenjaju se okolnosti u životu, mijenjaju se ceste po kojima voziš, mijenja ti se kičma... i onda ćeš cijeli život provesti u istom autu pa je to kao neki entuzijazam? Eh...
Ja obožavam S85, zvuk, okretaje, SMG, sve... ali par puta silom prilike u gužvi, po kiši... pa puno sretniji bi bio u Golfu nego u M6. Da ne spominjem neku vožnju zimi po posutoj autocesti ili slično...
Fulao si stadion.
Unutar svakog budgeta ima auto. Sigurno ne kupuješ za 1000€ auto za 500km da vozis. Seicento je samo primjer jeftin auto koji se može koristiti svakodnevno za drkanje po gradu pa i za klince odvesti nekud a opet je zabavan. Da li ćeš sa njim na 500km put, nećeš ali ako ti je budget 1000€ i nemas drugi auto hoces i možeš.
Te priče o djeci, vozilo nas nekad bez sjedalice u autima koji su euro ncap -2 zvjezdice i pretrpani stvarima na more i svuda i svi smo živi.
Danas uz dijete moras kupiti tenk jer eto sta ako se nešto dogodi. Kao i jebeni karavan jer eto kolica. Najbolje odmah X7 da budemo ziher da sve bude ok i da sve stane [emoji849]
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
E46 330Ci ni u razdoblju kad je bio najjeftiniji i relativno nezanimljiv nije se mogao naći za 3500, a kamoli danas.
Ja sam mog kupio za 3000€ 2017g.
Ovaj tjedan da nisam narucio svasta nesto bi uzeo e46 330ci za 3800€.
Ima svega samo treba tražiti i biti spreman reagirati.
Sad me jebe sto se pojavio i Accord Type R 2000g za ok lovu a nisam to planirao. Možda čak i MX5 prodam jer nju lako nađem ok opet.
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Fulao si stadion.
Unutar svakog budgeta ima auto. Sigurno ne kupuješ za 1000€ auto za 500km da vozis. Seicento je samo primjer jeftin auto koji se može koristiti svakodnevno za drkanje po gradu pa i za klince odvesti nekud a opet je zabavan. Da li ćeš sa njim na 500km put, nećeš ali ako ti je budget 1000€ i nemas drugi auto hoces i možeš.
Te priče o djeci, vozilo nas nekad bez sjedalice u autima koji su euro ncap -2 zvjezdice i pretrpani stvarima na more i svuda i svi smo živi.
Danas uz dijete moras kupiti tenk jer eto sta ako se nešto dogodi. Kao i jebeni karavan jer eto kolica. Najbolje odmah X7 da budemo ziher da sve bude ok i da sve stane [emoji849]
Ma nekad su ljudi i krnjavi okolo hodali jer au zubara vidili u vojsci i nikad više. Nekad ni fasade nismo radili jer je bilo nafte/drva.
Nekad se rađalo 10-12 djece pa bi 2-3 umrlo do tinejdzerskih godina ali ostatak je bia dovoljan da se blago i polje odradi. Nekad, nekad, nekad... koje su to babske priče majke ti mile.
Bio budzet 1.000, 5.000 ili 50.000 kupuješ auto za namjenu koja ti treba, a tek onda pokušaš uvalit i neki gušt u sve to. Ako redovno voziš obitelj ne kupuješ Z4. Ako si stalno na AC nećeš kupiti Lotus. I tako dalje, i tako bliže, da ne spominjem sva lupetanja koja su se nalupala...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma nekad su ljudi i krnjavi okolo hodali jer au zubara vidili u vojsci i nikad više. Nekad ni fasade nismo radili jer je bilo nafte/drva.
Nekad se rađalo 10-12 djece pa bi 2-3 umrlo do tinejdzerskih godina ali ostatak je bia dovoljan da se blago i polje odradi. Nekad, nekad, nekad... koje su to babske priče majke ti mile.
Bio budzet 1.000, 5.000 ili 50.000 kupuješ auto za namjenu koja ti treba, a tek onda pokušaš uvalit i neki gušt u sve to. Ako redovno voziš obitelj ne kupuješ Z4. Ako si stalno na AC nećeš kupiti Lotus. I tako dalje, i tako bliže, da ne spominjem sva lupetanja koja su se nalupala...
Oper nisi skuzio. U svaki budget mozes ubaciti zabavan auto sukladno potrebama.
-
Kakav X7, pa za dvoje djece se kupuje V klasa s kutijama na krovu[emoji16]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Oper nisi skuzio. U svaki budget mozes ubaciti zabavan auto sukladno potrebama.
Je li X7 zabavan auto?
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Je li X7 zabavan auto?
Ja bi u toj situaciji 7 sjedala suv uzeo cadillac escalade v, vozi se kao oblak a cuje kao corvetta. Cijena je tu negdje.