Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Baš drobite...
E60 je izazivao podijeljena mišljenja ali u M paketu je većini bio poželjan. Naravno, žalilo se za konzolom okrenutom vozaču i raspravljalo oko nekih rješenja ali generalno je auto bio hvaljen.
Četvorka je novi E65 : II
Ne mogu se bas sloziti da je bio hvaljen,bar ne po forumima,toga se dobro sjecam.
Kome drago,kome krivo,danas je to jedan stari,pristupacan auto za kupiti (ne i propisno odrzavati),koji je nekada bio mocan auto.Sada moze biti neki kompromis para i luksuza u kom su uzivali oni koji su ga vozili dok je bio aktuelan i relativno nov.
Ista sudbina ceka i f10 za koju godinu.
Subjektivni osjecaj i ljubav prema svom limu,prema onom sto nam je dostupno je druga stvar pa nekada ne gledamo realno na cinjenice.
Sve osim ovoga je drobljenje…
Inviato dal mio iPhone utilizzando Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
A koja je poanta?
Poanta je bila nešto nadrobiti, izgleda...
Za mene to nije stari auto, ali svakom svoje...
Poslano sa mog M2101K6G koristeći Tapatalk
Quote:
Originally Posted by
Luka
Poanta je bila nešto nadrobiti, izgleda...
Za mene to nije stari auto, ali svakom svoje...
Poslano sa mog M2101K6G koristeći Tapatalk
Upravo si ubo poentu…
Za tebe nije stari i nebi ga mijenjao za f10
Cinjenica je da je star,linija ima 20 godina,nije bolji auto od f10.
F10 nije bolji od g30 ali za to treba godine da prodju…
Dobra stara priča, svaki svog konja hvali..
Quote:
Originally Posted by
BMW E36 POWER
Upravo si ubo poentu…
Za tebe nije stari i nebi ga mijenjao za f10
Cinjenica je da je star,linija ima 20 godina,nije bolji auto od f10.
F10 nije bolji od g30 ali za to treba godine da prodju…
Sta znaci bolji? E60 se bolje vozi, nema toliko mušica kao F10, jeftiniji za odrzavat(i za kupiti), a meni je čak i ljepši nego f10.
Ako idemo u krajnost, meni je E39 ljepši nego E60, i vozio bi ga sigurno samo da ima relativno jeftina opcija da ga se dotera na kojih 300/400ks i da automatik getribe ne crkavaju. E39 sa motorom i mjenjačem iz E60 535d bi bio idealan i ja bih ga sutra kupio, ali nažalost ne postoji. A ugraditi to sve je skoro nemoguće (jako skupo i ne isplati se).
F10 je za mene jedino komforniji, ali tu svi plusovi prestaju.
Quote:
Originally Posted by
solar
jednako tako je titulu promasaja uzela cetvorka sada, al pricekajmo malo da cijene padnu i dusa nadodje. bit ce to ultimativna sporcka jurilica za prave poznavatelje, kojoj je trebalo par godina da sazori.
Imas ti dobar zeludac kad ti se cetvorka svidja :laugh:
Quote:
Originally Posted by
Fix
Imas ti dobar zeludac kad ti se cetvorka svidja :laugh:
ja vozim f11, meni je svejedno.
Ja sam imao 2kom E60 (530i i 520d), vozio sam dosta 530d od 231ks i 530d od 235ks (ujak oba imao), a sad imam 2kom F10 u kuci, oba 530d.
Tako da valjda nekog krca i znam i mogu rec. :)
Mislim da sam na ovom forumu, barem 5x napisao post o tome, nicim izazvan, i ne braneci nista. I i dalje stojim pri sljedecem stajalistu : E60 je u odnosu na F10 sladji za voziti, zbog smanjene tezine, smanjenih gabarita. F10 je mini 7ica, i cak je G30 okretniji od njega. S tim receno, sve prednosti E60 prestaju. Amen. Sladji je, nije brzi, nije stabilniji, sladji i direktniji u kratkim zavojima, na uzasno zavojitoj cesti.
E da, ima jos jednu prednost : F10 ako nema komfort siceve, plastike mu skripe za popizdit, to je stvarno jadno napravljeno, kod mene je jedan sa sportsitze, drugi s komfort, na komfortsitze se nista ne cuje.
F10 je bolji, napredniji, brzi, ima 5 klasa bolju getribu, tisi motor koji je jednako pouzdan kao i na starom, barem u mom slucaju. Pricam o M57/N57 usporedbi, M47 vs N47 naravno stara garda odnosi pobjedu, al to svakako nisu BMW-i (a imao sam ga i slusao me ko Boga, al to nije motor za 5icu!)
O tome sta je kome ljepse uopce necu, tu prelazimo u subjektivnost, iako reci da je E60 ljepsi od F10 ce reci mozda cca 7% ljudi (osim trenutnih vlasnika E60) :D
F10 bolje lezi, stabilniji je, ima bolje kocnice, puno bolju multimediju, sjedista, gepek, ima duplo bolja svjetla, ima bolje asistente za vozaca koji znace kad se duze vozis, a valjda je to i smisao 5ice.. Znaci, kad se vracamo o onome sto bi BMW vozacu trebalo biti medju najbitnijim : lezanje/stabilnost/osjecaj na volanu. Ponavljam, E60 je zabavniji, s njim se mozes zaje***ti, dok je F10 pri tim radnjama nervozniji, i ne trpi bas glupiranja. Ali imam i logicno objasnjenje zasto : Em zato sto je primjetno tezi i veci, em zato sto se sva ta glupiranja dogadjaju na vecim brzinama, buduci da je puno, puno stabilniji i bolje lezi od E60. Da, nije zanimljiv toliko, ali na nekim dionicama koje znam u dusu, tamo gdje sam sa E60 klizao, sa F10 uletim bez ikakve drame. I normalno da ce na jos +10km/h bit nervozan, jer su to vec jebene brzine.
Jedan F10 mi je na obicnim amortizerima + ima upravljanje straznjih kotaca, dok je drugi EDC/Adaptive Drive/Dynamic drive, i ponasaju se poprilicno slicno, s tim da je ovaj s vise opcija mirniji na velikim brzinama (ne naginje se) i nemjerljivo udobniji.
Ja shvacam da se netko odusevi s E60, i ja se slazem da je to odlican auto, u globalu puno, puno bolji od E39. Jednako tako je F10 bolji od njega, i jednako tako je G30 u svim segmentima svemirski brod za F10.
Napredak je ocigledan, u svemu. O dizajnu necemo, ali ruku na srce, 5ica jos nije srozana dizajnerski.
E da, sto se tice musica, ja ih nisam imao ni na jednom. I na jednom i na drugom odlazi : Termostat, s tim da ih E60 ima 2kom, odlazi remenica radilice ( na 6aku rijedje), stradaju dijelovi ovjesa, naprijed lafete i nosaci motora, nazad odu nosaci diffa..
I to je to, turbina/injektori/lanac/sl oko motora - Ja nijednog problema nisam imao na N57.