-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
-
Pa imao je boljeg od ovakvih, kaj nije?
-
Definitivno je, sad mu je žao što ga je prodao... al šta mu ja mogu, moje je da provjerim auto i estetski dotjeram ak ga kupi hahh
-
-
Ma krasan je ali traži swap sad pa odmah. Tuga je to vozit sa ovim motorom...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma krasan je ali traži swap sad pa odmah. Tuga je to vozit sa ovim motorom...
Nisam to htio napisat 😁 Al slazem se.
-
Ja recimo vozin e36 coupea automatic..i meni je sasvim dovoljan za svakodnevno..ovaj je mozda mrvicu sporiji
Naravno da bije neka raketa..ali ok je
Poslano sa mog SM-S916B koristeći Tapatalk
-
Ma jasno, ima to 170 konja...
Nego, meni su ti auti došli u kategoriju auta koje voziš 5,6 miseci u godini, za gušt vikendom ili tako nekako. Ne svaki dan... a onda, kad je već za gušt, triba malo više snage. Triba onaj osjećaj da ide...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Ma jasno, ima to 170 konja...
Nego, meni su ti auti došli u kategoriju auta koje voziš 5,6 miseci u godini, za gušt vikendom ili tako nekako. Ne svaki dan... a onda, kad je već za gušt, triba malo više snage. Triba onaj osjećaj da ide...
To kompenziraš zvukom..on daje par konja[emoji23]
-
sjećam se tamo nekad 2010-e kad sam probao jednog e46 sedana 2.2, tad sam rekao pa ovo jbt ne ide. Pogotovo jer sam par dana ranije se navozao koleginog Golf 4 GTI TDI
-
Meni je taj 2.2 bio sasvim adekvatan. Kao svaki stari sestak treba ga vrtit u okretaje. Da je ludo brz nije, ali fino se da vozit. Nije mi ni 2.8 neko ludilo, a ipak ima 20ks vise.
-
Davno sam ga probao, ali taj 2.2 je skroz usporediv s M52B25 iz E36 kolko se sjećam. Dupli VANOS pomaže dosta u nižim okretajima. Veći je zajeb šta je to mislim GM getriba a ne ZF.
-
Kad sam ga prvi put vozio mislio sam da je taj pokvaren, zato ga i nisam kupio.
Drugi put sam probao 100% zdrav primjerak ali je ostavio još gori dojam jer sam sjeo iz svoga 330d u njega.
S druge strane, i u 328Ci sam sjeo iz 330d pa mi je bio sasvim dobar za voziti i još me iznenadio kako je solidan i do 4k rpm a ne samo u visokim okretajima.
E sad... prošle su godine od svega toga, ali i dalje mislim da za gušt auto ništa ispod 328/330 ne bi uzima u obzir.
-
Ma 320ci je definitivno preslab, iako šestak. Tast gleda da je 325ci ili 328ci ili 330ci... jer mu je to lakše kasnije prodat, logično.
Jel nekom poznat ovaj:
https://www.facebook.com/share/17cskJ8oSZ/
Navodno prije 50t km napravljena generalka, pretapiciran cijeli interijer, cijeli prelakiran, kolko se sjećam iz starog oglasa u njemu je 6 brzina getriba iz 330d, jel to moguće?
Ima neku grešku ABSa, letva volana kucne preko ležećih... za sad to znam o njemu.
-
Quote:
Originally Posted by
Miha.023
Ma 320ci je definitivno preslab, iako šestak. Tast gleda da je 325ci ili 328ci ili 330ci... jer mu je to lakše kasnije prodat, logično.
Jel nekom poznat ovaj:
https://www.facebook.com/share/17cskJ8oSZ/
Navodno prije 50t km napravljena generalka, pretapiciran cijeli interijer, cijeli prelakiran, kolko se sjećam iz starog oglasa u njemu je 6 brzina getriba iz 330d, jel to moguće?
Ima neku grešku ABSa, letva volana kucne preko ležećih... za sad to znam o njemu.
Ovako na prvu, gledajući slike i čitajući ovo što je napravljeno - zaobići ovoga u širokom luku.
-
2.2 s rucnim u e46 cabrio je bio sasvim dobar za kruzanje. Coupe i agresivna voznja samo 330i + software i usis/ispuh da se dobije jos snage
ABS problem je najvjerojatnije abs modul.
generalka na m54 znaci promjena prstenova i 1001 dihtung xD.....ono kad ti bmw ne pije i ne proliva ulje...nedosanjani san xD
-
Quote:
Originally Posted by
Matt
2.2 s rucnim u e46 cabrio je bio sasvim dobar za kruzanje. Coupe i agresivna voznja samo 330i + software i usis/ispuh da se dobije jos snage
ABS problem je najvjerojatnije abs modul.
generalka na m54 znaci promjena prstenova i 1001 dihtung xD.....ono kad ti bmw ne pije i ne proliva ulje...nedosanjani san xD
Abs problem moze biti i do senzora brzine kotaca, ovisi sta kaze dijagnostika. Ako je to, boschev kosta nepunih 50€. Ovo ostalo ne zvuci bas obecavajuce.
https://www.index.hr/oglasi/auto-mot...6-328i/7205646
Moje felge su na ovom zuci, ali ne znam kakav je auto. Zanimljivo ga je vidit svakako :laugh:
-
Konacno u oglasu E36 sa koliko-toliko normalnom cijenom.
-
Quote:
Originally Posted by
Fix
Abs problem moze biti i do senzora brzine kotaca, ovisi sta kaze dijagnostika. Ako je to, boschev kosta nepunih 50€. Ovo ostalo ne zvuci bas obecavajuce.
Moje felge su na ovom zuci, ali ne znam kakav je auto. Zanimljivo ga je vidit svakako [emoji23]
Ne ulijeva mi povjerenje...dobroga 328 nitko neće dat za manju lovu
-
Kad je skup ne valja,kad je jeftin opet ne valja [emoji28][emoji85]
A u ono od 15k ima lufta za utrpat 5k odma,isto tako i na ovome
-
Povoljno,a dobro....ritko san to dozivio
-
Kad pogledaš realno nije to ni povoljno. Jer kako je reka kolega, u svaki trapneš još 5k. Pa kad takav auto izađe 12k i onda ti opet ukenja neki kvar za tri miseca dođe ti da ozbiljno razmisliš jel se moglo uzet nešto 20 godina mlađe i vozit umisto šarafat.
Nije tajna da ja obožavan te starije modele, ali brate mili cijene su nerealne zadnjih godina. To je postalo baš pretjerano. Ne vride toliko...
-
S druge strane, dovest ga u pravo stanje je skupo..sve vezano za e36 nije bas jeftino, a on jeftino izgleda..
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kad pogledaš realno nije to ni povoljno. Jer kako je reka kolega, u svaki trapneš još 5k. Pa kad takav auto izađe 12k i onda ti opet ukenja neki kvar za tri miseca dođe ti da ozbiljno razmisliš jel se moglo uzet nešto 20 godina mlađe i vozit umisto šarafat.
Nije tajna da ja obožavan te starije modele, ali brate mili cijene su nerealne zadnjih godina. To je postalo baš pretjerano. Ne vride toliko...
Tocno situacija koju sam ja imao sa plavim 330ci.
Platis auto neku X cifru, onda ulozis 2x toliko, veselis mu se ko kreten, i razjebe te do te mjere da ti se zgadi.
5k€ pojede stari "ispravan" auto, kamoli ne neki projekt di iz aviona vidis da mu treba ljubavi.
Ali pustite mene ogorcenog starca, samo nek se sarafa [emoji41]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
S druge strane, dovest ga u pravo stanje je skupo..sve vezano za e36 nije bas jeftino, a on jeftino izgleda..
U tome i je problem. Kederi koštaju isto za 316i i M3. A 316 nikad neće vridit ka M.
Tako da dolazimo do onog paradoksa da se u ove motorizacije ni ne isplati ulagat, jer se tržište za njih smanjuje. Triba se čim prije dokopat M-ova pa propisno guštat i znat šta plaćaš...
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Samo što će noviji auto od 12 t € imati veći gubitak vrijednosti od troškova održavanja urednog E36 šestaka.
Rast cijena je sulud, kad vidim kockice 1.6 za 10 t €, ovo mi djeluje kao bagatela.
https://www.facebook.com/share/p/1FNR5xAxHu/
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Samo što će noviji auto od 12 t € imati veći gubitak vrijednosti od troškova održavanja urednog E36 šestaka.
Rast cijena je sulud, kad vidim kockice 1.6 za 10 t €, ovo mi djeluje kao bagatela.
https://www.facebook.com/share/p/1FNR5xAxHu/
Pa ne vjerujem da će neki GTI izgubiti na cijeni u tri godine toliko koliko će E36 pojesti. Posebno akoje trulež od E36 a rijetki nisu.
Vezano na GTA, sjećam se da još od vremena kad sam Alfe pratio je ta imala velike kilometre. Sad je na cca 420tkm...
https://alfisti.hr/forum/index.php?topic=78676.750
Sa razlogom je takva cijena.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Kad te aute realno budes mogao održati uz održavanje na cesti i za 20g dok ovi novi sa modulima i hrpom senzora budu u problemu.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
-
Slaganje auta danas ostaje isključivo u domeni entuzijasta. Danas je to jednostavno preskupo ako se gleda hladno ekonomski. Za prosječnog čovjeka je novi auto, 400-500€ rata leasinga i to je to.
Druga je stvar da ipak smatram da na ovom forumu prevladavaju entuzijasti...
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Platis auto neku X cifru, onda ulozis 2x toliko, veselis mu se ko kreten, i razjebe te do te mjere da ti se zgadi.
5k€ pojede stari "ispravan" auto, kamoli ne neki projekt di iz aviona vidis da mu treba ljubavi.
Po troškovima kod modernih auta 5000€ je postalo malo jači servis.
Najnovija stvar koju sam čuo da motor podizača stakla treba kodirati na auto. Debilizam.
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa ne vjerujem da će neki GTI izgubiti na cijeni u tri godine toliko koliko će E36 pojesti. Posebno akoje trulež od E36 a rijetki nisu.
Vezano na GTA, sjećam se da još od vremena kad sam Alfe pratio je ta imala velike kilometre. Sad je na cca 420tkm...
https://alfisti.hr/forum/index.php?topic=78676.750
Sa razlogom je takva cijena.
GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.
Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo što sa N57 motorom i imaš potencijalni dernek ispod haube.
Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti duže od tjedna na oglasniku.
Prije 15 godina su se ljudi zgražali na cijene BMW kocke od 4t €. I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Kad te aute realno budes mogao održati uz održavanje na cesti i za 20g dok ovi novi sa modulima i hrpom senzora budu u problemu.
Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnšpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.
-
Na Bmw treba prijaviti aku tako da...
Sent from my SM-S921B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Fix
Moje felge su na ovom zuci, ali ne znam kakav je auto. Zanimljivo ga je vidit svakako :laugh:
Boja je u originalu neka tamna, a presvucen je u foliju. Cim se E36 6 zyl s nesto nizom cijenom ne proda, i to u Dalmaciji gdje je etriseja svetinja, znas da nesto nije u redu 😄
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.
Mislim da tocniji post nisam dugo procitao na ovom forumu.. [emoji3590]
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
GTI je dobar primjer zanimljivog auta koji ne gubi puno na cijeni, ali većina modernih auta isto tako boluje od skupih kvarova koji mogu financijski zaviti u crno.
Umjesto Golfa se ubaci npr. 308 GTI ili bilo što sa N57 motorom i imaš potencijalni dernek ispod haube.
Za V6 Busso se ne treba bojati kilometara dok god nije trula. Ne vjerujem da će biti duže od tjedna na oglasniku.
Prije 15 godina su se ljudi zgražali na cijene BMW kocke od 4t €. I takva priča se sad povlači kroz E36 i E46.
Ali realno, čak ni financije nisu najveći problem u svemu tome. Ako sam ne možeš odraditi dosta toga, ulaziš u začarani krug majstora, fušera, laganja, krpanja i odugovlačenja koji ljudima ogade projekte.Te su priče oduvijek, od prelaska s karburatora na ajnšpric, na ABS, na električni servo i idu sa generacije na generaciju. Nedostatak tehnologije nije garancija kvalitete.
Sorry, ja to ni ne razmatram kao opciju jer smatram da moraš biti lagani luđak (da ne kažem budala) za kupiti N57 ili neki 308.
Ne treba se bojati kilometara kada pričamo o autu od 250-300. Ovo sa 400 plus, auto koji je nedavno lakiran da se dovede u red, na 280 su slagane glave jer je pregrijan itd. Ne bi ga baš razmatra. Prodat će se sigurno, ali ne zato šta vridi te pare nego zato šta je najjeftiniji.
Kako si reka, nije sve u lovi. Dapače, malo toga je u lovi. Ali vrijeme i živce više nema nitko. Radije ih provedem na roštilju sa ekipom ili na izletu sa klincima nego tražeći mjesto di prokišnjava kakav civilni BMW ili ganjajući majstora da pokrpa pragove.
M divizija je druga priča... tu se trud već donekle isplati.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Ma rijetko tko više šarafa... znaš li ti nekoga od ekipe da se šarafa ka nekad? Društvo, gajba, garaža kod nekog dide iz društva...?
Sve je to ostarilo a ovi mlađi su samo za IG i trenutnu slavu zainteresirani...
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
To je velika istina.
Što se tiče ove GTA, meni je suludo dati 14k za auto sa 415k km, pa da je ne znam kakav raritet. Salonsko stanje neće biti nikad, karavan je, ima plin. Nije mi to više materijal za vikend auto, a ak se realno gleda, u svakodnevnoj eksploataciji je vrlo vjerojatno da će svaki čas nešto zezati. A otići može praktično sve i u tim godinama i na tim kilometrima je sve potrošni materijal. Da sad ne ulazim u raspravu u kakvom je stanju limarija, da li je nešto već rađeno itd. Vozio sam GTA i taj motor je nešto prekrasno i očaravajuće, ali kilometraža je brutalna.
-
Baš kako kaže BigD... ta GTA više nije za ništa.
A u svrhu DD je sam vlasnik sve reka...
"Nakon dugo vrimena, nesto se događa...neplanirano dosla mlađa sestra. Skoro duplo slabija i motor trosi krivo gorivo, al sve ostalo je miljama bolje od starog bučnog karavana... :drive:
Boja končar bijela, antikni ručni mjenjač i obični ovjes...
Mogu reć da san oduševljen."
Čovjek kupio Giuliu dizel.
-
Ja sam malo slab na taj auto, jer je nov bio parkan tri kuće od mene :-) Jbg, sad su to tempi passati...
U principu, drago mi je da je još na cesti. Lako je pametovati što napraviti s tuđim autom, ali ja to ne bih prodavao. Vozio bih ju povremeno i to je to. OK, ako se proda, proda.
-
Svatko zna sta mu auti neki vrijedi. Ja ne bih dao možda netko drugi bude. To je jako nezahvalno komentirati.
Ja ne bih kupio Giuliu Dizel a ni BMW dizel, sa druge strane imam Wankel [emoji1787][emoji1787][emoji1787] tako da ja nisam mjerodavan.
I još uvijek sam sarafim ali imam više auta i prostor pa si dam vremena i odradim sta treba. I nije mi problem preventivno nesto promijeniti ali glupi kvarovi me ispizde.