-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
DKG je dobar. Tu i tamo neki problem ali miljama od SMG.
Njima diffovi znaju bit pogibeljni.
-
Da ti nije M3 malo prejak, bar si tako govorio nedavno...
DKG je ok mjenjac, nije najbrzi na svijetu ali fino radi, s tim da treba ga odrzavat propisno.
-
Da, mislio sam da mi je prejak, dok nisam saznao da nisam ja bio kriv sto sam se izvrtio.
Sutra cu pricat sa covjekom iz te firme koja ih uvozi iz Juzne Koreje, imam xx pitanja, pa kad dobijem sve odgovore dobro cu odvagat jer nije to samo daj 27k€ i rijeseno je sve, ima tu jos troskova, samo osiguranje je 2,5-3k€ godisnje, moram unajmit jos jednu garazu, itd, itd, skup je to sport a nemam sponzora koji ce to placati umjesto mene a ja samo uzivati u vozikanju okolo.
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Da, mislio sam da mi je prejak, dok nisam saznao da nisam ja bio kriv sto sam se izvrtio.
Sutra cu pricat sa covjekom iz te firme koja ih uvozi iz Juzne Koreje, imam xx pitanja, pa kad dobijem sve odgovore dobro cu odvagat jer nije to samo daj 27k€ i rijeseno je sve, ima tu jos troskova, samo osiguranje je 2,5-3k€ godisnje, moram unajmit jos jednu garazu, itd, itd, skup je to sport a nemam sponzora koji ce to placati umjesto mene a ja samo uzivati u vozikanju okolo.
DKG je super mjenjac, malo zivcan po gradu ali prilicno brz i pouzdan, downshiftovi s njim su jako zarazni, iako bi osobno V8 obavezno trazio manualnog sada, pogotovo cabrio varijantu, ali to sam ja.
Provjeri jos malo za osiguranje, meni koji sam osjetno mladi od tebe (SF18) je vollkasko e92 M3 bio oko 1500€, porez je oko 450€.
Preporuka kod svakog S65, nebitno odakle dolazi, odraditi letece preventivno, to ti je oko 1500€ kod renomiranih firmi, poklopce vanosa zamijenit za aluminijske (tvornicki se raspadnu pa zacepe sito ulja) aktuatore klapni gasa se rijesi tek kad odu, ostatak je prilicno bulletproof.
Ajde bas prenesi informacije koje dobijes, ja sam se isto opasno zapalio oper za e92 ali morat ce cekat, ne prodaje mi se jos M4 a ne mogu trenutno opravdat cetvrti auto 🥲
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Ja imam SF8, izgubio bonus kad sam kvrcnio E39 i morao od nule, ide osiguranje sa djelomicnim kaskom za 1.200 ali nema teorije da ga uzmem bez punog kaska a to nije ispod 1.200€ u nijednoj varijanti.
Racunam ja da bi bez obzira na malo km trebalo u njega uloziti jos 3-5k€ za posteni servis da se ima mir sljedecih bar 5 godina a to sve skupa dize ukupni trosak poprilicno visoko, plus onda moram uloziti lovu u veliki servis na Focusu jer nemam love i za M3 i novog karavana.
-
Evo ti besplatan savjet.
Spomeni direktoru da kupuješ takav auto. Njemu će se upaliti lampica kako da zadrži radnika za kojeg se otima konkurencija pa će ti firma kupiti auto i pobrinuti se da možeš uživati u njemu. A ti privatno kupi novu Mazdu6 i uživaj i u njoj svaki dan.
Nema na čemu.
-
Jesi ti tako "kupio" M6?
Ulizivao se sefu pa se on smilovao?
Ja sam zadovoljan poslom koji radim i dobro sam placen, ne moram izvoditi nikakve eskapade da bih si ispunio bilo koju materijalnu zelju.
Evo i tebi besplatan savjet, potrazi na youtube pjesmu "Andrija Čordaš" i posusaj je vise puta, pogotovo obrati paznju na stih "nije sretan tko puno ima, sretan je onaj kom malo treba".
Mozda onda shvatis stvarni smisao zivota.
Molim, i drugi put.
-
Da... jer ti se ljudi smiluju pa ti poklone 20, 30, 40, 50 k€ ili koliko treba. Nema tu milosti Pere dragi - ili zaradiš ili ne zaradiš.
Pa zadnjih 5 postova kukaš kako bi kupio, ali nemaš para. E sad si dobro plaćen i ne moraš izvoditi eskapade da bi si ispunio bilo koju materijalnu želju. Ali ipak moraš dovlačiti auto iz Koreje i kombinirati hoćeš li odraditi veliki servis na Focusu. Kontradiktoran si.
O smislu života sigurno ne bi od tebe učio, ali hvala ti na pokušaju da ispadneš mudar. :bye1:
-
Bio je Andra na svoju ruku.
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Andrija Cordas i Sve cu prodat sutra u dusu diraju.
Mocna je slavonska pjesma.
-
A Mata? 🫠
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Da... jer ti se ljudi smiluju pa ti poklone 20, 30, 40, 50 k€ ili koliko treba. Nema tu milosti Pere dragi - ili zaradiš ili ne zaradiš.
Pa zadnjih 5 postova kukaš kako bi kupio, ali nemaš para. E sad si dobro plaćen i ne moraš izvoditi eskapade da bi si ispunio bilo koju materijalnu želju. Ali ipak moraš dovlačiti auto iz Koreje i kombinirati hoćeš li odraditi veliki servis na Focusu. Kontradiktoran si.
O smislu života sigurno ne bi od tebe učio, ali hvala ti na pokušaju da ispadneš mudar. :bye1:
Lako je tebi, kleknes pred sponzora i dobijes M6 a ja za svoj M3 moram sam zaradit.
Ali svejedno se ne bih nikada mjenjao s tobom.
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
A Mata? 🫠
Nisam bas ljubitelj skore i njegovog glazbenog opusa
-
Ni ja, osim Mate..
A jedna od ljepsih pjesama mi je od dukata - Vranac.
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Ni ja, osim Mate..
+1
meni osobno najbolja slavonska
https://www.youtube.com/watch?v=fzQC74pH33w
-
Odličan je i Vranac i Čordaš i Mata... još jedne od jačih su mi Sve ću prodat sutra, Berdaševa priča i Ćaća, uff najskuplje.
Buraz i ja smo godinama svirali u sastavu i orkestru pa sam posebno osjetljiv na tambure.
-
Quote:
Originally Posted by
solar
Nisam bas ljubitelj skore i njegovog glazbenog opusa
Dobra mi je heroji ne plaču..jel se tako zove
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
-
Jedna koja je malo manje u opticaju i manje poznata, a menii je bas za dirnut u srce : “Kada Sava krene prema Brodu.” Strasna pjesma
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Eto, napokon dobio covjeka na telefon i objasnio mi je kako sistem funkcionira, malo je duze trajalo jer sam se morao zbrojiti i oduzeti da li stvarno zelim ici u kupovinu ili ne, odlucio sam da kupujem auto i sad cu napisati postupak i koliko to traje.
1.000€ za rezervaciju auta, za provjeru da li ja auto jos uvijek dostupan, ako nije dostupan to se vraca.
Ako je dostupan, ide se u realizaciju i u roku 3-5 dana moram uplatiti 80% ukupne sume, posto auto kosta 27.000€ na cestu u Njemackoj, ja moram unaprijed uplatiti 21.000€, ostalih 6.000€ uplacujem za cca 2 mjeseca kad auto stigne u Rotterdam.
Igra samo i jedino uplata unaprijed, ja sam ponudio bankovnu garanciju, nije prihvaceno, oni ne nude nikakvu garanciju da cu u slucaju bilo kakvih problema svoje novce dobiti nazad.
Tako da nema nista od kupovine M3 E93 u Juznoj Koreji, to mi je prerizicno, 27.000€ baciti kroz prozor mogu i sam, ne mora to netko drugi uciniti za mene.
-
Gdje ima zelje ima i nacina Pero moj, ako su ti oni sumnjivi, a slazem se da mozda malo jesu, ima i renomiranih firmi koje to odraduju 100%, recimo MX Motorsport.
-
Moraju bit jebeno renomirani za uplatit 20k na neviđeno.
-
-
Ne dam ni 5k€ na neviđeno, kamoli 20, iako nije 20 nego kompletni iznos.
Zar moja ponuda o bankovnoj garanciji nije dobra??
Banka potvrdi da na mom racunu stoji xxx novaca za to i to i kad ja potpisem papir da je sve u redu oni dobiju novce u roku odmah.
Ono sto me bode u oci je da ih ne mogu nigdje naci, u oglasu je pisalo Mönchengladbach, ali kad upisem Apexs (to im je nick na oglasniku) nema ih nigdje.
I da takvima dam lovu na neviđeno??
-
-
Takvima se definitivno ne uplacuje lova. Bez obzira na primamljivu ponudu jer svima znamo zasto je nesto primamljivo.
Znaci oni zapravo kupuju sa tvojim parama. Cak ni to nije problem,ali da mi nece vratit novac natrag ako NJIHOVA tvrtka ne odradi isporuku mi je onako, u najmanju ruku, smijesno.
-
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Takvima se definitivno ne uplacuje lova. Bez obzira na primamljivu ponudu jer svima znamo zasto je nesto primamljivo.
Znaci oni zapravo kupuju sa tvojim parama. Cak ni to nije problem,ali da mi nece vratit novac natrag ako NJIHOVA tvrtka ne odradi isporuku mi je onako, u najmanju ruku, smijesno.
Nitko nije reka da neće. Ali nemaš jamstva da hoće.
A to me podsjeti na to kad me ljudi pitaju tko im jamči da će se radovi obavit nakon uplate avansa. Pa ako nemaš povjerenja, zaobiđi me...
Iako, ni ja ne bi ovo platio premda sam uredno G31 na sličan način platio...
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Gdje ima zelje ima i nacina Pero moj, ako su ti oni sumnjivi, a slazem se da mozda malo jesu, ima i renomiranih firmi koje to odraduju 100%, recimo MX Motorsport.
Na njihovoj web stranici nigdje nema niti slova da se oni bave uvozom auta iz Juzne Koreje.
Ako mislis na ove: https://mx-motorsports.de/
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
A to me podsjeti na to kad me ljudi pitaju tko im jamči da će se radovi obavit nakon uplate avansa. Pa ako nemaš povjerenja, zaobiđi me...
Ti si kupio auto od auto-kuce, auto koji je bio na stanju, spreman za preuzeti, "moj" auto je negdje na drugom kraju svijeta, pa nisam ja analfabeta koji ne zna kako prevesti stranicu sa korejskog na engleski (ili bilo koji drugi jezik) i naci e-mail od auto koce koja je oglasila auto i sam odraditi posao koji drugi zele odraditi sa mojim novcima bez ikakve garancije za bilo sta.
Ajde da oni imaju web stranicu na kojoj je sve prezentirano, objasnjeno i ima porezni broj pa mozes pomislit da je ozbiljna firma, ali njih nema doslovno nigdje, ovo mi zvuci kao oni "doktori" koji su prodavali aute na njuskalu, samo ovi traze puno vise novaca od "doktora".
-
Quote:
Originally Posted by
Luka_ri
Pa neznam kako kod tebe funkcionira,ali ja kad dobijem avans za posa uredno potpisem ugovor i dajem “zaduznicu”. Odavno sam prista radit na povjerenje sa bilo cije strane..
Kupija sam i ja tako zadnja dva auta,platija i tek nakon 10ak dana dosa preuzeti. Ali auto je bio kod njih i sija sam sa ljudima,porazgovara i sve ostalo..ali sigurno im nebi da lovu da se dog priko telefona ili maila i jos auto koje ni oni nisu vidili. A jbg,rizik posla oni tribaju preuzet ako vec zele neki postotak zarade. Makar u mojoj glavi,a i praksi,tako posa funkcionira.
-
Nemojte mi o avansu, dali debilu pola novaca za dogovoreni posao (nadstresnica) debil potpisao preuzimanje novca , rok navreden , poslikali osobnu njegovu, imali svjedoka, sve sve sve, i puf niti jednu gredu nije donio na lokaciju.Nisam ja osobno davao novce al je u obitelji.
Policija, saslusanja, sad je na DORHu, nikakvog pomaka nema. On ne negira nista, samo eto trenutno za vratiti .
Iako i ja placam ponekad unaprijed , druga je stvar kad placas nesto konkretno sto vidis gdje je i roba i vlasnik.
Ovo sa placanjem 20+ tisuca € unaprijed i da oni za nista ne garantiraju je smijesno, bude platio jedan od 100 tak, njima dosta ak su prevaranti.
Jbt ak se bavis takvim prekoocenskim uvozom onda imas valjda osiguranje za takve stvari, ne pustas na milost i nemilost somalijskih gusara dal ce roba doci iz Japana na drugi kraj svijeta.
-
Ja za ovo ne bi uplatio preko 1000€ unaprijed.. Ludost je dati novce za auto koji je na drugom kraju svijeta, a nista ne znas. Ni o autu, ni o posredniku
-
Kako ide ona pjesma, "mene tjera neki vrag". :fishing[1]:
Uspio sam ipak naci web stranicu "specijalista" za uvoz iz Juzne Koreje i Japana, https://www.apexs-imports.de/blank, zastupnik tj vjerojatno i vlasnik firme je Hakan Aygör, ime koje bas uliva povjerenje, a i adresa firme pogotovo uliva povjerenje, "ogroman auto-salon sa autima frisko doveznim iz Juzne Koreje i Japana", hau jes nou.
https://www.google.com/maps/place/Sc...oASAFQAw%3D%3D
Naravno, porezni broj se nigdje ne spominje, sto jos povecava sumnju u stvarne namjere vlasnika firme.
Za usporedbu, na stranicama MX-motorsporta sto je ciken predlozio se uredno nalazi porezni broj firme. https://mx-motorsports.de/impressum/
-
Može li se uvesti iz Švicarske auto
Posto visin na swiss bmw
-
Moze,ali placas ppmv+pdv(ovo nisam 100% siguran)+carina jer nije EU
Zivila nam europa [emoji16]
-
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Moze,ali placas ppmv+pdv(ovo nisam 100% siguran)+carina jer nije EU
Zivila nam europa [emoji16]
A za oldtimere?
-
E to neznam kako ide ni iz EU..najprije ce to @danko znati ili ako je netko vec uvozija.
Ali nekako mi u glavi da sam procita da se unutar EU ne placa ppmv,a van eu ce vjv biti otpad po kg+pdv+carina
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
A za oldtimere?
Mislim da je sve osim ppmv.
-
Eh da...
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
A za oldtimere?
Prvo ga prebaci na DE papire bilo Oldtimer ili bilo sta jer ti budu na zollamtu u DE priznali ugovor/racun sa dokazom o transakciji a u HR ti budu jeli govna koliko to vrijedi, nedaj boze ako si povoljno kupio budu ti osnovicu uzeli da se sledis. U biti najjeftinije je preko Nizozemske ali trebas nekog tamo, ja sam imao kolegu koji je imao salon ali je pokojni.
Placa se cijena+transport 10% pa plus PDV na to u DE 19 u HR 25 %. I onda na to ppmv naknade za okolis, homologacija.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
danko0013
Prvo ga prebaci na DE papire bilo Oldtimer ili bilo sta jer ti budu na zollamtu u DE priznali ugovor/racun sa dokazom o transakciji a u HR ti budu jeli govna koliko to vrijedi, nedaj boze ako si povoljno kupio budu ti osnovicu uzeli da se sledis. U biti najjeftinije je preko Nizozemske ali trebas nekog tamo, ja sam imao kolegu koji je imao salon ali je pokojni.
Placa se cijena+transport 10% pa plus PDV na to u DE 19 u HR 25 %. I onda na to ppmv naknade za okolis, homologacija.
Sent from my SM-S938B using Tapatalk
Hvala, uglavnom kemijanja..