-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
Jordan
Ne znam gdje živiš ali ja nikad više neću kupiti auto da nema servis u gradu u kojem živim, inače zanimljiv auto.
Frankfurt, sjediste Hyundai grupe za Evropu je u susjedstvu.
"Muci" me s tim autom to sto ih je prodano jako malo, pogotovo karavana.
Kad se vratim sa GO idem na probnu voznju.
-
Znas onaj vic kada Haso dođe sa Ferrarijem pa ga pita prijatelj kakav je to auto kaže on pa najbolji, neznam veli ovaj nevidim da ih raja vozi 😁, tako i ovaj g70
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Frankfurt, sjediste Hyundai grupe za Evropu je u susjedstvu.
"Muci" me s tim autom to sto ih je prodano jako malo, pogotovo karavana.
Kad se vratim sa GO idem na probnu voznju.
pa nece ti u upravi servisirati auto
-
Pa rekao bih na ovako malo km nema bojazni to je vjerojatno jos pod garancijom, da će se lako prodati kasnije nisam baš siguran.
-
Quote:
Originally Posted by
Vlado206
Pa on je dobio novog Vitu, 11 puta je auto bio na reklamaciji u prvih godinu dana.
Kod njih je trenutno Vito, Citan, GLB, GLS i C klasa...
Najkvalitetniji je bicikl čini mi se 🤣
Iza ljeta ću gledati kombi, i čini mi se da jedino Vito i VW T6 dolaze u obzir.
Gledam Vivara, Traffica, Peugeote i sve problem do problema. Ove lakrdije od 1.5 i 1.6 motora u kombiju koji je sam po sebi težak i uz to treba primiti 8 ljudi ne bi ni spominjao.
S druge strane, skoro 20 godina star Vito 111CDI mapiran na 190 konja ide i ne staje.
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Iza ljeta ću gledati kombi, i čini mi se da jedino Vito i VW T6 dolaze u obzir.
Gledam Vivara, Traffica, Peugeote i sve problem do problema. Ove lakrdije od 1.5 i 1.6 motora u kombiju koji je sam po sebi težak i uz to treba primiti 8 ljudi ne bi ni spominjao.
S druge strane, skoro 20 godina star Vito 111CDI mapiran na 190 konja ide i ne staje.
Imamo V250d već nekih 6 godina...
Senzor ovaj, pa onaj, lambda...
Adblue ga jebe u našem slucaju.
Inače malo trosi, ide ok.
-
Imamo u firmi T5 2014 i T6 2020, oba 2.0Tdi, T5 je manual, T6 DSG. T5 ima oko 300tkm, T6 oko 200; nema problema zasad.
T5 mi se svidio, na dan kad smo ga uzeli, ostavio ga ispred garaže, plan je bio dosta toga posredit jer bio zapušten, ali izletilo nešto da treba hitno 1200kg robe za Liku, pogledao ulje, natovario i gas autoputem gore dole bez štednje, sve super na 160kmh. Odma mi je sjeo. :D
Iza toga tek posredili ovjes, malo ulja što je kapalo, zupčasti promjenili, komplet sve nove gume, tako da je tiptop.
T6 jedini problem infotainment, zblesira se često, ne upali ekran skroz i tako. Ali nije nešto bitno trenutno pa nismo rješavali.
-
T6 sa 2.0 tdi biturbo je tesko smeće od auta.
-
Quote:
Originally Posted by
solar
pa nece ti u upravi servisirati auto
Opet pokusavas prodat pamet ali si opet falio.
-
Quote:
Originally Posted by
Jordan
Pa rekao bih na ovako malo km nema bojazni to je vjerojatno jos pod garancijom, da će se lako prodati kasnije nisam baš siguran.
Nikad nisam kod kupovine auta razmisljao o kasnijoj prodaji, plan je imati ga najmanje 5 godina, tehnika bi trebala biti provjerena iz drugih modela u grupi.
Ipak, probna voznja ce dati vise odgovora nego gledanje oglasa, meni se auto jako sviđa, izgled, boja, oprema, sve mi je top.
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Nikad nisam kod kupovine auta razmisljao o kasnijoj prodaji, plan je imati ga najmanje 5 godina, tehnika bi trebala biti provjerena iz drugih modela u grupi.
Ipak, probna voznja ce dati vise odgovora nego gledanje oglasa, meni se auto jako sviđa, izgled, boja, oprema, sve mi je top.
Ja razmišljam i o naknadnoj prodaji, sad sam htio kupiti Volvo pa opet nekako prevagnuo Audi možda i zbog daljnje prodaje.
Taj Genesis bi morao vući na premium unutra baš me zanima kakv je u vožnji.
-
Clan obitelji mi ima onaj t6.1 200ks dsg.
Fantasticno vozilo u svakom smislu, imao je i onaj novi hybrid neki 1.4benga i struja ali to je bilo uzas.
Jako skup kombi ali vrijedi jako puno[emoji1787]
Sent from my iPhone using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
T6 sa 2.0 tdi biturbo je tesko smeće od auta.
Gledam onoga 102 hp ili 150... Ne tražim ništa puno od opreme, samo da ima duplu klimu i tempomat.
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Gledam onoga 102 hp ili 150... Ne tražim ništa puno od opreme, samo da ima duplu klimu i tempomat.
Referiram se na vozila hitne pomoći u obliku T6-ice. Kad su došli svojevremeno jedan od 150ks za prijevoz pacijenata na dijalizu, taj eno i dan danas vozi. Biturbo je bio bas vozilo hitne, on je zaribao nakon 40tkm, nije kukavac napravljen za hladne startove kojim je vozilo hitne uvijek izloženo.
Dok primjerice stari T4 2.5tdi je odradio kao vozilo hitne oko 470tkm i nikad mu motor nije otvaran niti turbo mjenjan, uzeo ga lik na licitaciji prije 10g i dan danas ga uredno koristi :)
-
Quote:
Originally Posted by
irmascher
Biturbo je bio bas vozilo hitne, on je zaribao nakon 40tkm, nije kukavac napravljen za hladne startove kojim je vozilo hitne uvijek izloženo.
To je do vozaca koji su ga hladnog gazili, jos ako se ulje mijenjalo na 30.000km, eto ti recepta za katastrofu.
-
pretpostavljam da u opisu posla vozaca HITNE pomoci ne stoji:
"pri izlasku na intervenciju, a posebice ako je motor hladan, lagano voziti dok motor ne dodje na radnu temperaturu"
-
Istim uvjetima je bio izložen i T4 i to na lošijem gorivu u svoje vrijeme pa je izgurao pola miliona, ovaj ni 50tkm.
-
Motori koji nemaju veze jedan s drugim, je li u T4 bio redni petak, 2.5 litre, te nisi mogao zaklat sve da si htio, ovi moderni su preosjetljivi na lose postupanje.
-
Greska, 2.4 litre redni petak.
-
2.4 je bija u starom t4 obicni dizel.
2.5 je takodjer r5 ali turbo.
Evo recimo ja goreg motora nisam srija. Govnjivo govno koje krepava isto ka n57..
Tako da ja bi reka da je to sve individualno.
Ali ako se gleda t5 onda jedino 1.9tdi,makar je jeftiniji kad krepane. Skupe su jedino getribe ali tako je za svaku motorizaciju.
Ako se vito kupuje onda makar ona 2generacija FL,pfl je poprilicno “mekaniji”. Motori su okej svi ali najbolje 110-116cdi,v6 je poprilicno teze naci dobar.
Trafic/vivaro su solidni oni stariji,2.5dci su mozda i izdrzljiviji ali getribe su im poprilicno lose i ako nije vec radjena bit ce. Ali se drze solidno sa hrdjanjem.
Neka osobna iskustva s obzirom da sam poprilicno prominija.
-
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Evo recimo ja goreg motora nisam srija. Govnjivo govno koje krepava isto ka n57..
Ali ako se gleda t5 onda jedino 1.9tdi,makar je jeftiniji kad krepane. Skupe su jedino getribe ali tako je za svaku motorizaciju.
Ako se vito kupuje onda makar ona 2generacija FL,pfl je poprilicno “mekaniji”. Motori su okej svi ali najbolje 110-116cdi,v6 je poprilicno teze naci dobar.
Trafic/vivaro su solidni oni stariji,2.5dci su mozda i izdrzljiviji ali getribe su im poprilicno lose i ako nije vec radjena bit ce. Ali se drze solidno sa hrdjanjem.
Trebati će mi s Euro 6 normom, pa sam prinuđen na ove 1.6 i 2.0 motoriće.
Inače često koristim W639 111 CDI mapiran na 190 konja, vrhunski ide i nema mu smrti.
-
Quote:
Originally Posted by
bglIS18
Jbg, ne sjecam se vise je li bio 2.4 ili 2.5, davno je bilo, znam da je bio tdi petak sa plavim i, taj je bio neunistiv.
-
Quote:
Originally Posted by
Darjan
Trebati će mi s Euro 6 normom, pa sam prinuđen na ove 1.6 i 2.0 motoriće.
Inače često koristim W639 111 CDI mapiran na 190 konja, vrhunski ide i nema mu smrti.
Onda t6,samo nek nije bitdi. Ili ovaj noviji vito,ali i tu gledaj da je makar 150ks. Ovi slabiji su kao sto znas renol,cak nije ni to problem nego su preslabi. Vitu bi ja cak gleda automatik,transportere nisam proba s dsg-om…ali budi spreman da i oni truljave nazalost. E da,ja pricam o teretnom programu,sitija sam se da tebi triba putnicki..mozda(iako sumnjam) ima kakve razlike po pitanju zastite.
-
Umene stricu taj T4 2.5 TDI Multivan, sa 110 kw, zaribo na 15tkm. Izdala ga uljna pumpa. Bio novi kombi.
Za vitu, w639, pogotovo ovaj om651, kažu sklon rikavanju. Moj, 100kw, podešavanje da prati sve 2.0 turbodizel limuzine, dobro služi, neću ga hvaliti puno da ga ne ureknem. Prvi vlasnik napravio 230tkm, ja dodao još 375 za sad, i uglavnom se vozimo na 3000 okretaja. Je pojeo novaca na održavanju, ali služi.
Kako je mene izdao i M57, I neki drugi nepoderivi motori, pa i ovi 2.5 tdi, mislim da ču ja uzet jedan N57. Mislim da bi mene mogao dobro služiti.
-
Promijeni uljnu pumpu, radi servis na 10k i nikakvo cudo da ti izdrzi 250-300
-
Ko tebi i čikenu?
I kako to da je sad sve do pumpe?
-
Ako je na vrijeme promjenis, moze biti samo do pumpe.
-
Kad je lukin prolupao, to se na forumu nije tako gledalo, nego su svi kleli bmw što ne kupi druge kvalitetnije ležaje.
Uglavnom, evo još jedna teorija: za sve je kriv ZF8HP.
Da čujem.
-
Quote:
Originally Posted by
Vili
Uglavnom, evo još jedna teorija: za sve je kriv ZF8HP.
Mislis, drzi motor u preniskim okretajima pa pumpa ne moze postici dovoljno jak tlak ulja?
Moguce je.
-
Pumpa je samo jedan od x djelova koji su failani na tom motoru, da je samo do nje odavno bi se stavljale upgradane i vozilo pola milona s istim blokom i radilicom.
Na N57 se spoj apsolutno svega sto se moglo poddimenzionirat i krivo izdizajnirat.
Radilice su nikakve, lezajevi su od katastrofalne legure, podmazivanje je lose, najprije najebe srednji lezeci lezaj jer su na tom dijelu bloka montirane turbine i prenose se te lude temperature i na sami blok, naravno da izmjene ulja na 30tkm ne pomazu, gdje ulje ima vise nafte nego ulja i to malo sto se podmazuje je vise ispiranje lezaja nego podmazivanje.
Sto se ne spominje uopce je pucanje glava izmedju ventila, kad se zvijezde poklope pa donji dio motora prezivi, najebe pak to.
Ja sam stvarno spreman na svakakve poteze, ostavio sam novava i novaca mehanicarima boreci se s vjetrenjacama ali N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
Alaluja. :laugh:
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Mislis, drzi motor u preniskim okretajima pa pumpa ne moze postici dovoljno jak tlak ulja?
Moguce je.
To sigurno ne može bit dobro, ja redovito ubacimo u sport mod jer vucaranje po magistrali često bude na 1200 okretaja.
-
Lako na dizelu. I na benzincu ga on drži na 1200rpm, nekad i niže. Tehnologija i ekologija.
-
Kolega s odjela prije 5g kupio 530xd f10 sa 60tkm. Znaci niti se sta razumije niti sta posebno pazi. Sad je na 240tkm, klepece mu lanac zadnju godinu dana na paljenju, zaboli ga neka stvar, ulje mjenja svakih 20tkm i ovjes sta proklapa.
I eno sad ce ga zamjenit za g30. Znaci covjek se auta bas bas navozao i ajde sas budi pametan.
Sto se tiče mjenjača, vjerujem da injzenjeri opet znaju sta rade, ali meni ta saltanja i voznje na 1500rpm nikako ne mogu sjest, radije neka obrtaja i boljeg podmazivanja vec ustede 2dl goriva.
-
Tocno to, meni je smijesno sto znam par tih motora koji imaju preko 300k i ljudi nikad nisu nista taknuli, auto ih sluzi i sve je top[emoji16]
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Pumpa je samo jedan od x djelova koji su failani na tom motoru, da je samo do nje odavno bi se stavljale upgradane i vozilo pola milona s istim blokom i radilicom.
Na N57 se spoj apsolutno svega sto se moglo poddimenzionirat i krivo izdizajnirat.
Radilice su nikakve, lezajevi su od katastrofalne legure, podmazivanje je lose, najprije najebe srednji lezeci lezaj jer su na tom dijelu bloka montirane turbine i prenose se te lude temperature i na sami blok, naravno da izmjene ulja na 30tkm ne pomazu, gdje ulje ima vise nafte nego ulja i to malo sto se podmazuje je vise ispiranje lezaja nego podmazivanje.
Sto se ne spominje uopce je pucanje glava izmedju ventila, kad se zvijezde poklope pa donji dio motora prezivi, najebe pak to.
Ja sam stvarno spreman na svakakve poteze, ostavio sam novava i novaca mehanicarima boreci se s vjetrenjacama ali N57 ne zelim vise vidjet ni u katalogu [emoji28]
A sta su tvoja besciljna lutanja na kraju saznala za B57? Oces mi slat pare da ga popravim ili? [emoji23]
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
A sta su tvoja besciljna lutanja na kraju saznala za B57? Oces mi slat pare da ga popravim ili? [emoji23]
Sva otkrica sam ti direkt prosljedio, nije bajno al je bolje osjetno od N serije, jedino dijelite identicne donje polutke lezajeva, ali hajd ti bar imas najmanje zlo od svih njih.
I dalje mi klik tu i tamo pobjegne na G05 M50d ali nakon svega ne znam dali sam toliko hrabar [emoji28]
Sto se tice N57 sa xxx km, i ja bi da sam prodao X5 sa 230tkm prije havarije lupao po svijetu kako su to urote i lazi, ali neminovno je da ce svaki, ali svaki prije ili kasnije failat na istim tockama.
-
Zamisli te hrabrosti, prosvira ti xx.xxx vozila, i ti na iducu generaciju stavis identicne polutke lezaja. Freude am fahren[emoji18]
-
Quote:
Originally Posted by
luka92
Tocno to, meni je smijesno sto znam par tih motora koji imaju preko 300k i ljudi nikad nisu nista taknuli, auto ih sluzi i sve je top[emoji16]
F10 2.0d, radni auto bio, prodan sa 300tkm susjedu, sad je sigurno na min 400tkm.
Lanac tvornički, vjv i filter goriva, osim ulja nikad ništa na autu nije taknuto i još uvijek je na drugom setu diskova.
Lutrija, a i pravilo je da se auti koji su drlje ne kvare.
-
ma daj ove su mi najace, autu nikad nista......., a kad ga ides kupovat od tog istog onda auto ima mali milijon sitnica za popravit, te bali ulje, te nevalja ovjes, te ovo te ono....kojih cnrnih 400.oookm jbt to je vec grob ako nije servisiran kako treba i na vrime
ovo za filter i diskove necu ni komentirat
ima bit da se taj jedva i kotrlja, i kao nije mu nista