Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Pomodarstvo sa ograničenim buđžetom je uvijek špranca za lošu kupovinu i kasnije probleme sa autom.
Za 4.000e se teško nađe dobar i očuvan grande punto 1.4 benzin,
Quote:
Originally Posted by
Toni
A nista onda ce kupiti i noviji i losiji auto. Ja dizela za po gradu ne bi više nikad,
Ovaj r50 iz oglasa je dobra kupnja ako je sve tako. 170k km je za njega ništa.
To mi je najjače, kad laici kupuju po godištu i kilometraži, pa se usose.
Quote:
Originally Posted by
mariola
Pomodarstvo sa ograničenim buđžetom je uvijek špranca za lošu kupovinu i kasnije probleme sa autom.
Za manje od tog iznosa je nedavno kupljen Mercedes Vito iz 2008. od prvog vlasnika, u tvorničkom laku, bez grama ruzine, sa 220 tisuća.
Može se naći, ovaj zeleni je najbolji primjer dobrog auta i odlične baze za dobiti super auto.
A svatko tko je provozao Minija zna da je to voznim karakteristikama daleko od pomodarskog auta.
Quote:
Originally Posted by
luka92
Moze, uz dosta srece. Ne znam kakav je ovaj od 449ks, ali 408ks je najvece smece od motora IKAD.
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Zašto, u čemu je fora?
Quote:
Originally Posted by
mariola
Za 2.000 eura je na jesen 2017. kupljen GP 1.4 benzin sa izblijedjelim lakom na haubi i krovu od očitih nedostataka. Do sada je odradio 65kkm sa zamjenama ulja i to je to. OK, žaruljice redovno izgaraju. Ostalo NIŠTA.
Jasno, ti si kupio nov auto pa sad pljuješ po polovnjacima, ali ako imaš zdrave pameti i nisi tuntle onda se sasvim uredno živi i sa polovnim autima za nevelike novce.
Darijan -susjed mi nekidan kupio traktor za sitne novce, skoro nov, taj dil mi je za usporedbu mb vita kojeg spominješ
Luka ri- ne pljujem po rabljenim autima, pljujem po izvoženim i izjahanim ragama koje će više biti kod mehe nego na cesti
Nedavno mi je znanac kupovao rabljeni manji gradski auto pa sam sa njim otišao i pogledali smo neke skupa a neke je on sam vozio u servis na pregled.
Kriteriji su bili : gradski auto za ženu , za otići po djecu u vrtić i obaviti špeceraj u konzumu, benzin, 4 ili 5 vrata, servo ,klima i ostala samo osnovna oprema, ne stariji od 2008 god, do 100.000 km pređenih ,sve ostalo nebitno. Buđžet bio 30.000 kn.
Kad se prestane pričati po kafani "imaš za ovoliko ,moj rođo kupio za onoliko" itd.. i sjedne u auto pa se počne gledati što ljudi prodaju dobiješ sasvim jednu drugu predođžbu totalo drugačiju od priča sa foruma i lokalni znalaca iz kafića.
Kolega tražio grande punta 1,4 ili 1,2, ili nešto slično, pogledao xx auta, na kraju kupio clio 1,2 storija iz 2009 jer je on bio u najboljem stanju sa namanje km.
Ali ako kupac ima male kriterije ili su očekivanja da :"nije bitno koliko ima km,bitno je da trenutno vozi i popravljaćemo i farbati kasnije-kad skupimo novce "onda je na oglasu veliki spektar i izbor i vozila do 4-5.000e.
Quote:
Originally Posted by
NumberTwo
Zašto, u čemu je fora?
Prvi V8 s tzv hot vee rasporedom, turbine su smjestene u sredinu. Rezultat toga su enormne temperature zbog kojih auto krene baliti ulje na 100 strana, sva crijeva odrvene i popucaju, trosi ulje, vodu, i tako iz dana u dan, koliko god puta sve to zamijenio - opet sve zavrsi na istom. Osim toga osjetljivi su im injektori, puca im lanac, turbine se sasade..
Sad je bmw to ispeglao u velikoj mjeri, ali prva generacija N63 je platila cijenu te nove tehnologije.
Stari se interesirao za E70 s tim motorom, i od svih mehanicara i poznavatelja je dobio savjet da to zaobidje. Da se do 100k km moze popravljati, a od 100 nadalje jednostavno u sta god dirnes raspadne se
Poslano sa mog SM-N980F koristeći Tapatalk
Ima auta, samo svi gledaju što jeftinije, svi bi kupili isti dan kad naume, svima je problem napraviti 100 kilometara da bi pogledali auto, i cigane se oko najmanje sitnice.
I onda tu ulijeće ekipa sa ušminkanim autima, prefiksima nov, garancija, ful oprema i slično.
Evo i nepostojećeg Mercedesa.
https://live.staticflickr.com/65535/...4e561ca1_b.jpg
Darjan - iz moje priče kupac kupio naskuplji primerak, a što se tiče mb vita niko nije rekao da je nepostoječi nego sam napisao da kombiji nisu predmet ovog razgovora.
Kolega je kupovao mali osobni gradski auto, ako mu žena promjeni zanimanje i krene raditi na građevini pa umjesto vrećica iz konzuma i djece iz vrtića pođe furati mješalice za beton sigurno će je ova priča oko vita jako zanimati