-
Re: ***Index, Čačkalo, Plavi oglasnik & Co*** - Oglasi i komentari
Quote:
Originally Posted by
mariola
Ali eto ima nas svakakvih te poštujem i one koji rade drugačije te im nekad zavidim na živcima koje im je Bog dao:laugh:
to isto meni frendkaže
a ja mu na to kažem da mi je to for free terapija
jer se svega naslušam i često zabezeknem ljude kad ih nabrzaka preslušam
najčešće bude spika šta, kaj, kako, ja bi ja ne znam
prave se mutavi da nemreju bit mutaviji
pa ih već poprilično dobro skidam s one stvari po
kratkom postupku da im cijeli dan nije dobro jer
eto oni su uvjereni da su bili kupci a vjeruj mi da ni sami nisu znali kaj žele
a još ljepše je kad "pravi kupac" shvati da cijena preko telefona najčešće bude i uživo ista
također
10 minuta free terapije za mene
naravno,
dolaziš kod mene doma
nikakvi parkinzi mi nisu opcija
-
Ima dosta ovih koji prek telefona pitaju koja je zadnja cijena. Znači, frajeru, vidio si oglas s cijenom, nazvao si i sad bi ti ja samo radi toga prek telefona trebao odmah spustit. Dođi i pričat ćemo. Ako zovem za neki oglas, u načelu respektiram prodavateljevu oglašenu cijenu i ne điberim se odmah telefonski.
-
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Ima dosta ovih koji prek telefona pitaju koja je zadnja cijena. Znači, frajeru, vidio si oglas s cijenom, nazvao si i sad bi ti ja samo radi toga prek telefona trebao odmah spustit. Dođi i pričat ćemo. Ako zovem za neki oglas, u načelu respektiram prodavateljevu oglašenu cijenu i ne điberim se odmah telefonski.
Naravno. Samo budale preko telefona mogu pitat krajnju cijenu. Krajnja cijena je ona tren prije nego se stisne ruka nekome. A preko telefona niti vidiš auto niti možeš stisnut ruku nekome.
Preko telefona se može pitat je li cijena fiksna ili je podložna dogovoru i to je to. Iako je i to pitanje promašeno jer 99% slučajeva i fiksna cijena ide dole pravom kupcu.
-
Nema ništa gluplje od "fiksne" cijene. Nisi u Tommya doša jaja kupit.
Kad vidim to u oglasu znam da je ili prodavač vjerojatno kreten ili cijena nije niti malo fiksna.
A druga stvar na koju sam postao alergičan je kad napišu kilometre i onda "mogu varirati, vozi se svaki dan". Varirati jeli? Malo gori malo doli? Uostalom koga briga za točan broj kilometara na šestu znamenku..
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Nema ništa gluplje od "fiksne" cijene. Nisi u Tommya doša jaja kupit.
Kad vidim to u oglasu znam da je ili prodavač vjerojatno kreten ili cijena nije niti malo fiksna.
onda sam ja bit će kreten
al ljudi kao ti nažalost shvate na teži način
kaj im objasnim prek telefona unaprijed i o stanju i o cijeni
-
Zar nije logično dodat 5-10% na tu svoju fiksnu cijenu i spustit ako dođe do toga? Neko ko se bavi prodajom bi trebao znati bar osnove ljudske psihologije.
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
Referira san se na ne hitnocu prodaje...nekima zaista nije hitno, ja to razumin
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Registracija prolazi, auto traži održavanje, a da ne spominjem mogućnost da ga netko ogrebe/udari dok si nabio cijenu jer čekaš "pravog kupca".
Još je u tome i kompleksnost i cijena održavanja na novijim autima gdje te jedan nepredviđeni kvar može koštati dosta.
Par puta su prodavači odbijali moje ponude, i onda vidiš isti taj auto nakon pola godine u oglasu za nižu cijenu od one koja je nuđena, ali prošla baba s kolačima.
-
Moja iskustva su..sa starijim bmw-ima.
Jedan mi je bio 7 miseci u oglasu..dok nije dosa pravi kupac.
Za golf 3 mi je trialo 2 dana[emoji3]
Uglavnom kad prodajem..auto koje prodajem bude u top firmi
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Zar nije logično dodat 5-10% na tu svoju fiksnu cijenu i spustit ako dođe do toga? Neko ko se bavi prodajom bi trebao znati bar osnove ljudske psihologije.
Nekad ti se ne cjenka,cijena je toliko i ako ti ne pase trazi dalje...
-
SPustam za srecu 50-100€ i to je to. Ne pisem u oglas da je fiksna al kazem na telefon odmah.Ak sam zato kreten..
Al prije toga utvrdim tu cijenu da je takva da postoji potraznja za tim autom pod tim karakteristikama.
-
Quote:
Originally Posted by
Miha.023
Istina je negdje između, al dobro kolega kaže, čim je u oglasu znači da bi ga prodao za te novce za koje je oglašen... al trenutno nije sila jer dobro služi i nije višak pa nek malo kampira po višoj cijeni.
Tam negdje na proljeće ili do ljeta ako će mi bit potrebni novci ići će za manje.
takva taktika u većini slučajeva rezultira manjom prodajnom cijenom, nego da se u početku oglašavanja stavila realnija cijena.
nije to pravilo, jer u prodaji nema pravila. ima masu prekupaca koji zovu svaki oglas i nude puno manje love, ima ovih koji misle na cjenkanje spustih par hiljada, ima ovih koji misle da je cijena fiksna, a najmanje je jelena koji će preplatit nešto.
-
Prilicno dobro objasnjeno.
Udio švercera, udio seoskih selebritija koji misli da ce na njihovih 5-10-15k€ netko spustat gaće , i na kraju udio ovih koji ak je to onaj auto iz oglasa kupuje po traženoj cijeni.
Jedino bih ja dodao da je i taj omjer rastezljiv u zavisnosti od toga jel prodajes crno Clio sa 5 vrata, il prodajes stajaznam Peugeot 508 sa 270tkm.
Prodajem oba pa znam, za Peugeota jedva netko nazove u par mjeseci :D
-
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Odličan, stavio bih ipak neke druge felge i android ovaj bacio ća
-
Quote:
Originally Posted by
marac83
Odličan, stavio bih ipak neke druge felge i android ovaj bacio ća
Da je manul bio bi pun pogodak, i pod hitno neki BBK stavit, ovi cdovi jadno izgledaju iza ovih felgi
-
Što se prodaje tiče, postoji samo jedno pravilo a to je da tržište određuje cijenu... za prodaju trebaš jednog kupca, nekad može proći puno vremena dok taj ne naiđe. Ako se auto dugo prodaje znači da nije naišao nitko kome cijena odgovara, što ne znači da neće naići. Ali da ima svega, ima. I po mom iskustvu više se ekipa điberi kad prodaješ neki krš u donjem cjenovnom rangu nego nešto skuplje
-
-
Quote:
Originally Posted by
variable
Gas po njega :D
Jebeš boju....
-
-
Kad nema tablica i zvuci predobro da bi bilo istinito, obicno i je tako.. fake oglas vidljivo iz aviona nazalost
Sent from my SM-S918B using Tapatalk
-
Očito da je fake/patka/navlakuša. Sreća moja da je crveni pa ga ne želim ni da je đaba 😂
-
Sta znamo o Mini/BMW B48 motorizaciji u F56 generaciji??
Jedino sto sam nasao na netu je da odlaze nosaci motora, i da su automatici Aisin tako da su mozda za izbjegavat, osim toga prilicno bulletproof.
Jel stima prica?
Dolaze mi neki kupci za RCa pa ako bude uspjesna trgovina mu trazimo zamjenu, uz mapu i par JCW detalja se cini kao jako zanimljiv autic [emoji854]
https://www.kleinanzeigen.de/s-anzei...nt=app_android
Polo 6R GTI mi je isto zanimljiv u tom rangu, 1.8 TSI je navodno isto prilicno dobar..
Gledam jos eventualno Golf 6/7 GTI, ne pada mi na pamet nista zanimljivo za te novce.. [emoji15]
I ne Danko, necemo Abartha [emoji16]
-
Prika u Minkenu ima viška Cooper S, ali onaj s N motorom, ako te zanima. Ima jebenu opremu, nekih 200tkm.
-
Quote:
Originally Posted by
BladeRunner
Prika u Minkenu ima viška Cooper S, ali onaj s N motorom, ako te zanima. Ima jebenu opremu, nekih 200tkm.
Nakon konzultacije sa vise mehanicara sam shvatio da je bezbolnije pucat si u nogu nego kupit Mini sa N motorom.. ako bi se ikad i upustio u Mini pricu, onda iskljucivo ovaj sa B48.
Iako je Polo mozda pametniji izbor, za iste novce ih ima ispod 100tkm, ali Mini se cini zanimljivije iskustvo..
-
Ja sam ovog provozao prošlu zimu po minhenu, ali previše kamera i nepoznat grad, nisam baš mogao probat kako treba.:laugh:
Zgodan autić.
Njega dobro služi, mada su mu rekao čim ga je nabavio da pripazi.:D
-
Nadam se da nisi ozbiljan kad pored Mini-a gledas Polo.
Meni je mini bolja opcija sa bilo kojom motorizacijom nego najbolji Polo.
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Nadam se da nisi ozbiljan kad pored Mini-a gledas Polo.
Meni je mini bolja opcija sa bilo kojom motorizacijom nego najbolji Polo.
Mrtav ozbiljan, jako volim GTI folcike..
A za iste novce se dobije jednako brz autic sa manje km.
Kod Minia mi je zanimljiva prica, navodni karting feeling, milion mogucnosti individualizacije za male pare, i mozda najbitnije, to sto ga mogu servisirat kod istih ljudi di idu X5/M4, ne moram upoznavat nove mehanicare.. 🥲
Ako je stvarno tako dobar kao sto se pise, u uzem izboru je..
-
E bas taj karting feeling (barem meni) kod Mini-a ga gura naprijed ispred svih usporedivih auta.
Jos ako ubodes JCW LCI, e to je pravi biznis, B48 sa oko 270-280 ks.
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
E bas taj karting feeling (barem meni) kod Mini-a ga gura naprijed ispred svih usporedivih auta.
Jos ako ubodes JCW LCI, e to je pravi biznis, B48 sa oko 270-280 ks.
Gledam ove Ed Bolian style, do nekih 12-13k€ max, znaci VFL "obicne" Cooper S, nazalost JCWa nema za tu lovu, a ne daje mi se za drkalicu 20+ k€.
Mapa, opruge, malo folije i eto bomba jurilice.
Ovaj je blizu i zanimljiva baza, fali mu samo navi..
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Gledam ove Ed Bolian style, do nekih 12-13k€ max, znaci VFL "obicne" Cooper S, nazalost JCWa nema za tu lovu, a ne daje mi se za drkalicu 20+ k€.
Mapa, opruge, malo folije i eto bomba jurilice.
Ovaj je blizu i zanimljiva baza, fali mu samo navi..
Lako tu ubaciš Android pa ćeš imati više funkcija od OEM navi : II.
-
Quote:
Originally Posted by
Firechicken
Sta znamo o Mini/BMW B48 motorizaciji u F56 generaciji??
Jedino sto sam nasao na netu je da odlaze nosaci motora, i da su automatici Aisin tako da su mozda za izbjegavat, osim toga prilicno bulletproof.
Jel stima prica?
Dolaze mi neki kupci za RCa pa ako bude uspjesna trgovina mu trazimo zamjenu, uz mapu i par JCW detalja se cini kao jako zanimljiv autic [emoji854]
Polo 6R GTI mi je isto zanimljiv u tom rangu, 1.8 TSI je navodno isto prilicno dobar..
Gledam jos eventualno Golf 6/7 GTI, ne pada mi na pamet nista zanimljivo za te novce.. [emoji15]
I ne Danko, necemo Abartha [emoji16]
Daj pikni meg rs, moras imati jedan French turd u garaži [emoji1787][emoji1787][emoji1787]
-
Mini se sad kupuje jedino sa tritec motorom.:cmf Najviše zabave i pouzdanosti za najmanje novaca.
F56 se vozi bezveze, više kao luksuzni hatch nego hot hatch a i taj slabiji b48 nije bas pogodan za tuning(čitaj rupa u klipu).
Radije bi uzeo r56 sa n18 motorom, s tim se da živjeti i nije toliki horor ko n14. Još ako bi se našao JCW n18, to bi bio top samo što su dosta rijetki(od 2013.na dalje).
Polo Gti je bezveze u svakoj generaciji.
-
Potpisujem Tonija...
Taj karting osjećaj ćeš dobiti u F53. Ovo šta gledaš mi je mekano, tiho, moderno... Ok, nemam iskustva sa B48 u njemu ali u kombinaciji sa B47 to nema baš veze sa MINI pričom.
Vjerujem da je sve to bitno manje zabavno od 206RC.
-
vozim zadnjih 3 godine ibizu cupru sa 1.8tsi motorom i vrlo sam zadovoljan; motor je prva liga. u hr se vozio kup sa tim ibizama pa ih ima u trkaćim verzijama sa 300tinjak konja i čini se da auti to trpe bez puno pogovora i modifikacija. meni je služio kao dobar daily s kojim sam se išao često i ganjati.
što se zadovoljstva u vožnji tiče, svatko nek ocijeni za sebe. ja se sad pokušavam prebacit na nešto malo slabije i bez turbine, ali da me samo zanima grobnik i kruzanje negdje van grada uz zvuk auspuha, mislim da bi ibiza dalje ostala kod mene
minija sam samo kratko probao nekog normalnog i taj interijer ne bih mogao dugo gledati :D
-
Slažen se za interijer ..nije ni ni vanka lip..puno lipsi mi je polo
-
Izgled je stvar osobne preferencije, meni jebeno izgleda, bas taj njegov funky izgled Hot Wheels autica mi je kul.
Interijer isto tako, osjetno bolje izgleda od bilokojeg auta tih dimenzija..
Bilo kako bilo, danas zenska kaparila RCa, kroz nekih tjedan dana dolazi po njega i onda idem pogledat par Minia tu u blizini da vidimo iz prve ruke kak se to vozi.
Nego jeba vas izgled, kakvi su se pokazali ti B48??
-
B48 se ugrašuje u sve modele dostupne obicnom puku, znaci ima ih hreptina, nemam info za neke velike probleme, bas naprotiv, pokazali su se jako dobri.
Jesi vidio ovaj Mini?
-
Pa B48 je valjda jedini pouzdani 4zyl benzinac zadnjih 25 godina
-
-
Quote:
Originally Posted by
Perinho
Jesam jesam, taj mi je na pol sata od doma, on i onaj crni gore su u uzem izboru, ne da mi se vozit pol dana za gledat te drkalice [emoji28]