promjena dimenzije guma u tehnickim podacima
Kako sam naslov kaze, zanima me kako je to moguce izvsesti i na koji nacin....
Naime imao sam mali incident sa policijom....zbog neadekvatnih guma("auto nije u gabaritima i mi cemo skiniti tablice, iskljuceni ste iz prometa i vase je vozilo tehnicki neispravno") da to nebih slusao dalje zanima me kako se vrsi izmjena radi li se neki atest ili???
rijec je o modelu e30 1985 godina 316 karburator sa dimenzijama 175/70 R14
a ja bih to promjenio na 195/50 R15, pa ako netko pouzdano zna nek mi objasni......jer znam da je vec bilo govorenja(nisam nista nasao na forumu) o tome pa da nemam daljnih problema.....
Re: promjena dimenzije guma u tehnickim podacima
odeš tamo sa knjižicama i zatražiš promjenu dimenzija, ne znam kakvi su kod tebe na tehničkom, ali kod nas ti birokratskim putem ne žele upisati dimenziju koja nije po katalogu za taj auto. možeš čak staviti veću felgu ali mora biti ukupni promjer kotača isti zbog mjerača brzine
Nemožeš samo doć u stanicu za tehnički i tražit da ti promijene podatke. Ja sam tako tražio, pa su mi rekli da to moram na mup-u napravit ako baš hoću. Al da ak mi se neda, nemoram.
Ja sam to rijesio kad sam isao na tehnicki, samo sam zamolio da mi upisu dimenziju u prometnu i knjizicu vozila pod napomenu kao dodatne gume.
Sreca pa me nisu jebali sa dimenzijama iz kataloga i ostale sheme.
Ma daj meni kao osnovne za e36 stoji 225/45/17 , a dodatne kaoti zimski set 195/65/15.
Ako guma ne viri van i ako je to ikad bmw proizveo u toj dimenziji mora ti upisati u knjižicu.
Quote:
Originally Posted by
Kuruza
Nemožeš samo doć u stanicu za tehnički i tražit da ti promijene podatke. Ja sam tako tražio, pa su mi rekli da to moram na mup-u napravit ako baš hoću. Al da ak mi se neda, nemoram.
oni na stanici ti upišu, mup samo ovjeri knjižicu jer ti u većini slučajeva naprave novu knjižicu
Quote:
Originally Posted by
Bimmer
oni na stanici ti upišu, mup samo ovjeri knjižicu jer ti u većini slučajeva naprave novu knjižicu
Onda majku joj blesavu, meni ženska rekla da oni to nemogu, nego moram na MUP...
A jebiga sad... pišu ionak sve dozvoljene tvorničke dimenzije na štoku od vrata.