All Blog Entries

1. Avantura #1 (2007.) Uvod i dan 1.

Uvod
    Gotov je godišnji odmor. U "pondelek" moram na posao. Ima jedan tjedan dana od ovog godišnjeg koji bi rado podijelio s vama.

O glavnom akteru se nešto pisalo dosad. Ukratko, odbačen, otpisan stari policijski motor s kojeg je netko još k tome i dobro pao. Motoru sam zamijenio ulje i stavio još neki aditiv upitne kvalitete, stavio novi uljni filter, najjeftinije NGK svječice, malo ispuhao zračni filter i poštelao ventile.

Oklop sam u ...
    Categories
    Uncategorized
  2. Moje (naše) male avanture

Poštovani svi,

ja ću probati dosađivati sa svojim avanturama, nekima malim i beznačajnim, a meni dio života. Naravno da ću sad iskopati stare postove i staviti ovdje, jer nam je (meni i ženi) trenutno mrtva sezona.
    Categories
    Uncategorized
  3. Internet preglednici (browseri)

Osvrnut cu se u ovome postu na browsere, njihovu povijest, kompatibilnost, brzinu i sigurnost, s obzirom da vecina kucnih korisnika svoja racunala najvise koristi upravo za pristup internetu.

Iako ih danas ima velik broj na trzistu, vjerojatno vecina vas ne zna da mnogi dijele tehnologiju u pozadini, tj., engine. Engine je u browseru ono sto je motor u automobilu. U ovom slucaju se engine brine za interpretaciju koda za opis web stranice. On je taj koji je zaduzen za iscrtavanje i ...

Updated 31.12.2009 at 04:59 by Interceptor

Categories
    Uncategorized
  4. IT blog

Dragi clanovi,

Otkada smo napravili upgrade na vBulletin Publishing Suite 4.0, dobili smo novu funkcionalnost u obliku CMS-a i bloga, a ovu potonju cu iskoristiti za pisanje o informacijskim tehnologijama s obzirom da mi je to posao (a velikim dijelom i hobi). Kako je ta tema poprilican off-topic na forumu, blog se namece kao najbolje rjesenje za lamentacije o informatici bez da se puni forum netematskim postovima.

Isto tako, ovaj blog ce moci posluziti informaticki ...
  5. Napuštene auto ikone

Znam za jedan Maserati 430 koji stoji godinama u jednom selu pokraj Varaždina. Vidio sam ga prije koju godinu kod jednog mehaničara gdje ga je vlasnik ostavio i nije se više vratio . Danas sam bio u tom kraju, Maser više nije kod tog mehe, nego nešto dalje na nekom improviziranom autootpadu uz cestu

...
    Categories
    Uncategorized