All Blog Entries

1. Morski putopisi....dio I

Quote Originally Posted by Foler View Post
    Evo ekipa malo nakon pregledavanja nekih starih slika sa mojih putovanja dok sam radio na brodu (vecina ljudi zna, ostali ce tek znati), dosao sam na ideju da stavim malo slika i pisem o mjestima koja sam posjetio....ako nista bit će i tehničkih detalja brodova i puno puno slika...tesko se odluciti gdje da pocnem pa je najbolje poceti od pocetka..

Godina 2000...Pala odluka da odem malo radit na brod...prvo putovanje otisao sam na Tahiti- Francuska Polinezija...Avionom do L.A.
    ...
    Categories
    Uncategorized
  2. Avantura #1 (2007.) Dan 8. Kiseljak – Zagreb via Slavonski Brod (20.08.2007.)

Da, dobro ste pročitali naslov. Čak 2 dana smo ostali u gostima kod punice. Dani su potrošeni na komunikaciju s rodbinom, roštiljanje i najviše na spavanje. Nisam se čak ni trudio negdje dalje od kuće izlaziti, nisam ni motor pogledao dva dana. Nekako kao da je avantura završila. Sad ćemo dalje više/manje znanim putevima, nema straha od stajanja ili kvarova jer nismo daleko itd. No, ipak je pred nama još 400km puta. Kako do sada nismo vozili autoputevima tako namjeravamo i do kraja.

...
    Categories
    Uncategorized
  3. Avantura #1 (2007.) Dani 4-5. Podgorica – Kiseljak via Pljevlja i Sarajevo (17.08.)

Podgorica ili donedavno Titograd, sad glavni grad nove novcijate države (MNE). Naš prvi zasluženi odmor. Odluka pada da se motor odmara i da koristimo TAXI. Nemojte sad mislit da imamo viška ojra ali vožnja s jednog kraja na drugi dođe ko dvije ZET-ove karte za tramvaj pa se uopće ne isplati mučiti. Nemaju startnine a kilometar košta ovisno o kompaniji od 40-70 centi. A sve merdžani vjerojatno svježe stigli s europskih cesata. Malo sam se više raspisao o njima jer o samom gradu i ...
    Categories
    Uncategorized
  4. Avantura #1 (2007.) Dan 3. Dubrovnik – Podgorica via Cetinje (15.08.2007.)

U opisu prošlog dana zaboravih (zbog umora vjerojatno) napomenuti jednu sitnicu. Kolega (motorista i obnavljač BMW-a), kojemu trebam zahvaliti za kupnju Gican-a, se nalazio u blizini Dubrovnika.

Ujutro još snen (oko 7:15) bolnom šapom pišem kolegi SMS da se spremamo na nastavak puta. Još se nisam stigao ni umiti kad zvoni telefon i pitanje je što se čeka? ajmo zajedno voziti dionicu. Nisam se ni snašao a već je dogovoren randevu u kafiću u blizini ali u 8h. I onda u žurbi ...
    Categories
    Uncategorized
  5. Avantura #1 (2007.) Dan 2. Povljana – Dubrovnik

Plan je bio krenuti ranije (recimo oko 7h) jer je dionica spora i duga (>400km) ali višak alkohola od dana prije i ugodna noć su razlozi za malo duži san (da ne spominjem 32. rođendan vozača). Kratka provjera razine ulja je pokazala da je višak potrošen, a pogled u tank je signalizirao da je benzinska naša prva iduća postaja. Vani je već dosta pičilo sunce kad smo ubacili doručak u sebe i natovarili stvari na sebe i motor. Mislima mi prolazi misao kako je motor ...
    Categories
    Uncategorized