All Blog Entries

1. Transfagarasan Road 2010 #1 Navigator

Navigatorov kutak

Početak 2010 pa do 15.08.2010.
    Zbrojeno ne samo u vremenu koji u naslovu teksta nego i puno duže, nalazi se puno više toga a osnova je , kao i kod svih ljudi valjda, da pokušavamo jedni druge podržavati u svemu i dijeliti njihov svijet. Ja za sebe ne mogu reći da sam neki ljubitelj auta i automobilizma, ili možda je bolje reći da to nisam bila, no to je bitan dio Fahrer-ovog svijeta i ja sam odlučila da to želim dijelitii s njim. Od tuda ...
    Categories
    Uncategorized
  2. Transfagarasan Road 2010 #1

13-15.08.2010.
    Nova godina, novi godišnji odmor, novi izazov.
    Uskoro će proteći dvije trećine ove godine, vrijeme je za godišnji odmor. Nekako imam osjećaj da taj pojam GO nije svima jednak. Dok jedni isključe u potpunosti posao u tom razdoblju, drugi samo gledaju da samo što više smanje njegov utjecaj a nikad im iz glave ne izlazi. Mi nažalost, kao što pretpostavljate, spadamo u drugu skupinu. Kada se tome pridoda pregršt hobby zanimanja koja traže stalnu ...
    Categories
    Uncategorized
  3. HR POLICIJA i njihovo ponasanje prema BMW fahrerima....

Jučer sam vozio svoj crveni avion na otvorenoj cesti ČAKOVE-PRELOG i onako fino drzao nekih 100-120 km/h,,,i onda sam odlucio na putu prema PRELOGU da skrenem desno s glavne ceste prema Orehovici a kad ono ispred mene na samom raskrižju metalic srebrni Ford Focus skrene isto u tom smjeru i kad sam obavljao skretanje spazio sam letečeg policajca kraj parkiranog motocikla kako prati promet,kad ono dođe ispred Forda i njega propusti i počne mahati palicom i prstom pokazuje ...
    Categories
    Uncategorized
  4. Benzin u Hrvatskoj

Ajmo prvo reći dvije-tri riječi iz teorije o gorivima...

Prva stvar je jasno kvaliteta goriva, najviše vjerojatno igra njegova toplinska ("kalorijska") moć, tj. koliko energije razvije ista količina goriva. Jasno da gorivo s više energije izgaranja daje više snage motoru! Postoji još i faktor čistoće goriva, dakle koliko ima "neželjenih" tvari tipa smola,vode i ostale prljavštine koje kvare sisteme goriva u autu, začepljuju injektore, ...
    Categories
    Uncategorized
  5. Avantura #2 (2008.) Osvajanje Grossglockner High Alpine ceste - Prvi dan završetak

Ovdje je već bilo dosta hladno za ovakvo šepurenje i slikanje je brzo završilo. Nismo na vrijeme vidjeli preporuku za sladoled pa smo jednostavno nastavili dalje.

Ostalo nam je još cca 27 km ceste od koje se većina spušta i to sve do svega 800 m.n.v. I to je zloglasni spust gdje neki auto magazini/emisije testiraju izdržljivost kočnica vozila. Nama nije neki problem jer naš heroj jako dobro koči motorom - toliko dobro da je ovo prva cesta na kojoj uopće moram ...
    Categories
    Uncategorized