All Blog Entries

1. Avantura #2 (2008.) Osvajanje Grossglockner High Alpine ceste - Prvi dan nastavak

Nastavljamo dalje i sljedeće osvajamo Franc Jožinu gajbu di je sa Sissi došao na piknik. S tog mjesta puca pogled na najveći glečer u Austriji (ako sam ja dobro razumio) i na poznati Grossglockner, najviši vrh Austrije. Potrudili se Austrijanci i napravili garažu na 4-5 nivoa, ima tu suvenira za kupiti, Swarovski vidikovac i još koješta. Svisci se mogu bez problema vidjeti ali ni jednog nisam vidio da umata čokoladu. Evo slika:
    ...
    Categories
    Uncategorized
  2. Avantura #2 (2008.) Osvajanje Grossglockner High Alpine ceste - Plan i prvi dan

Plan je bio natovariti stvari u kofere, torbe i ostale rupe na motoru. Radi se o nešto više stvari jer su potrebne dugi rukav stvari, malo deblje jakne i obavezno kišna odijela. Prvi dan odraditi put u okolicu i pronaći smještaj u Maria Alm selu jer je tako predložio BigD a ja nisam imao razloga da mu ne vjerujem. Smjestiti se, iskrcati višak stvari, odmoriti i onda sljedeći dan osvojiti cestu s dovoljno vremena za svaki kutak.

Plan je stalno visio u zraku jer se temperatura ...
    Categories
    Uncategorized
  3. Avantura #2 (2008.) Osvajanje Grossglockner High Alpine ceste

Uvod u obliku pitanja i odgovora:

Zašto?
    Pitajte BigD-a. On je glavni krivac i otkad je spomenuo cestu postala je glavna sporedna stvar u planiranju godišnjeg. Ja imam samo jedno za reći - hvala!

Što je Glossglockner?
    Najviši vrh u Austriji (i nešto šire) s 3798m.

Što je Glossglockner Hochalpenstrasse (GGHAS)?
    Cesta napravljena 30tih godina 20. stoljeća i dokazi pronađeni tijekom gradnje ukazuju da su ljudi prelazili alpe i prije ...
    Categories
    Uncategorized
  4. Morski putopisi....dio II

Quote Originally Posted by Foler View Post
    Na brodu je vladala druga atmosfera..malo rad malo uzivancija...
    Na slici Mario moj sef sa Siciilije i ja

Ako se radi mora se i pit, Oliver Makedonac samnom na hajkosu u baru..

Slika sa Barbadosa..mama Hrvatica, cerke blizanke..hehe

Aruba...komadi
    ...
    Categories
    Uncategorized
  5. Morski putopisi....dio II

Quote Originally Posted by Foler View Post
    Posto sam odradio godinu dana na Tahitiju, presao sam na Karibe preko Portorika i tamo se ukrcao na Kompaniju Celebrity Cruises na brod Galaxy...plovio sam po karibima skoro 4 godine i prosao sve uzduz i poprijeko..mislim da cu najvise stavljat slike i objasnjeje di kako sta da ne zamaram ekipu sa nekom velikom pricom...
    Mislim da je ovo St Barths...

U pozadini moj brod Galaxy
    ...
    Categories
    Uncategorized