View Full Version : Novi korisnici ne ispunjavaju profil prema pravilima foruma.
Nije mi namjera biti baba tužibaba, ali prijetio sam u zadnje da dosta korisnika registrirano u zadnjih 2-3 godine, ne stavlja u profil svoje puno ime i prezime koje je koliko me sjećanje služi bilo jedno od pravila foruma. Primijetio sam jer volim znat s kime diskutiram. Da je jedan korisnik, ne bih obadao ni pisao, ali sad je to sve češće.
mene je jedino glupo sto forum ima preko 10000 membersa a mozda nas ima 1000, i dosta po forumima opcenito ima ljudi koji uopce i nemaju auto (jel BMW za BMW forum, Opel za Opel itd) sto mi nema smisla, ko da sam ja sto sam skucao 10000€ u 2god na e46 kupio za 7000€ pristojnu fiestu il pola i onda nastavljam ode po forumu ko neki BMW korisnik
Nemojte se sa glupostima opterecivati.
Sent from my iPhone using Tapatalk
Calamari
11.05.2020, 17:06
Ja se slažem sa Ivom. Pravilo vrijedi ili za sve ili za nikoga. Ako većina članova ima puno ime i prezime, onda nema razloga da i svi ostali ne stave puno ime i prezime u profil.
Što se mene tiče, ja bih dao rok od 14 dana da se postavi puno ime prezime, u suprotnom ide "bananko banana".
Ja se slažem sa Ivom. Pravilo vrijedi ili za sve ili za nikoga. Ako većina članova ima puno ime i prezime, onda nema razloga da i svi ostali ne stave puno ime i prezime u profil.
Što se mene tiče, ja bih dao rok od 14 dana da se postavi puno ime prezime, u suprotnom ide "bananko banana".Pa ti si administrator, ti odredjujes pravila :)
Hajde da zavedemo malo reda na ovom forumu, i mene malo smeta ovo nepostivanje pravila na sve strane, spamanje i opcenito nekultura na forumu. Vise mi se svidjao onaj "kmet free" forum :)
Gesendet von meinem SM-G960F mit Tapatalk
Mouse-RI
11.05.2020, 19:52
I opet ti to nista ne znaci kada vecina na forumu ima bezvezno ime i prezime, tek toliko da nesto pise...
od mene dobiju bananka
i ja sam ih na početku dijelio
njihove teme preskočim,
trebaš pomoć ?
a profil ti je smiješan
i ti si meni smiješan
na takve više ne gubim ni sekunde vremena
i ja sam ih na početku dijelio
njihove teme preskočim,
trebaš pomoć ?
a profil ti je smiješan
i ti si meni smiješan
na takve više ne gubim ni sekunde vremena
Upravu si, jedino što kontaminiraju forum. Znam da je ovo hobi i većina nema vremena, pa pretpostavljam ni administratori za bavljenje sitnicama. I naravno tu smo da diskutiramo i imamo različita razmišljanja, pa ako treba i civilizirano se porječkamo, samo nekolicina ne piše ništa, a kad piše, provocira ili spama.
Calamari
12.05.2020, 13:30
Pa ti si administrator, ti odredjujes pravila :)
Hajde da zavedemo malo reda na ovom forumu, i mene malo smeta ovo nepostivanje pravila na sve strane, spamanje i opcenito nekultura na forumu. Vise mi se svidjao onaj "kmet free" forum :)
To što sam administrator ne znači da sam vlasnik foruma i da ću provodit samovolju kako mi se prohtije. Zato i razgovaramo ovdje da vidimo kako tko diše.
Kao što je Ivo napisao, nemam vremena čitati sve teme i kontrolirati svaki korisnički račun koji se registrira. Međutim, kada naletim na nekoga tko piše gluposti ili nema popunjeni profil, mogu reagirati. Samo želim da zaključimo na koji način i u kojoj mjeri želimo uvest reda na forumu.
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
Kad vec pisemo, sta je sa editiranjem postova, zasto to nekima radi a nekima ne radi (meni ne radi)??
Fali ti značkica ispod nicka. :lock:
Calamari
12.05.2020, 18:54
Nije to provođenje samovolje nego provođenje pravila foruma, ako u pravilima pise da treba upisat ime i prezime, lokaciju i auto, kako je netko uopce mogao bit aktiviran a da nije to popunio?
Drugo je ako je kasnije to promjenio u nesto bezveze, u tom slucaju mu treba dati rok do kad da ispravi ili dobija ban, nema tu sentimentalnosti.
Koliko ja vidim, ima dovoljno administratora i moderatora, pa kako onda to moze proci?
Slažem se. Nisam odavno gledao ima li kakva automatika koja ne dopušta da se bez imena i prezimena kreira account. Svakako bi trebalo to prekontrolirati povremenu u podforumu novi članovi.
Što se tiče editiranja, kao normalnom članu, edit posta bi trebao raditi kratko nakon što si napisao post. Nakon nekog vremena više ne možeš editirati. Ali nemoj me držat za riječ oko ovoga jer davno nisam gledao ta pravila
BeemerBro
12.05.2020, 19:01
Evo vidim da ste se dotakli relativno škakljive teme, i ja sam novi član, ili nisam, zavisno kako se gleda, pa me zanimalo o čemu se radi...
sam bih vam skrenuo pažnju na jednu stvar u slučaju da nitko nije poveo računa o tome, a zove se GDPR.
Dakle, kako se ovdje radi o direktnom prikupljanju osobnih podataka, toplo se nadam da je to regulirano na razini Foruma i/ili Kluba.
Odluka o prikupljanju podataka, Izjava o Privatnosti, Izjava o prikupljanju podataka, voditelj obrade podataka, dokazi o načinu pohrane podataka, itd,itd...
Relativno jednostavna pravna materija, ne preopežna,ali kazne su hude...
Pa eto, ako slučajno to nije riješeno, da se obrati pažnja na to...
BeemerBro
12.05.2020, 19:13
Fali ti značkica ispod nicka. :lock:
Mogu ja dobit jednu na "minuli rad"? Ne...? Ok. :fish:
https://i.postimg.cc/rFZNm8hF/20200512-190758.jpg
https://i.postimg.cc/jj0NwCyK/20200512-190809.jpghttps://i.postimg.cc/jj0NwCyK/20200512-190809.jpg
hrvojexyz
12.05.2020, 20:11
SLazem se s ovom inicijativom. Ako vrijedi za nas stare, ne vidim zasto nebi za ove nove. Jebivjetre koji pisu "pero peric" dat im odredeni rok, upozorit ih i onda nakon toga blokirati account.
Slažem se treba te proletere sankcjonirat koji se ne izjasne ban ako smo svi mogli ispunit pravila ne znači da oni pošteđeni poštivat ista, nije fer prema ostalima .
taratara
12.05.2020, 21:49
Ne kužim, zašto bi se netko stidio svog imena i prezimena! Naravno da je glupo staviti neki nadimak.
Ja ne bi bio tako rigorozan. Uvijek mogu napisati lažno ime. Ukoliko trollaju ili ne poštuju pravila onda ban. I ni sam nisam siguran po zakonu o gdpr-u da li uopće možes tražiti ime i prezime.
Samo da se osvrnem na ovo o GDPR. Znate li vi svrhu toga? Pa ovo je forum na kojem se dobrovoljno sudjeluje. Ako ti se ne sviđa pravilo da uneseš ime i prezime onda se nemoj ni registrirati. Tako jednostavno. Nije da ti je ime i prezime uvjet da kupiš nešto pa da si kasnije u opasnosti da se tvoji podaci prodaju trećoj strani ili da te se bombardira nekim akcijama.
325-cabrio
13.05.2020, 08:37
Mogu ja dobit jednu na "minuli rad"? Ne...? Ok. :fish:
https://i.postimg.cc/rFZNm8hF/20200512-190758.jpg
https://i.postimg.cc/jj0NwCyK/20200512-190809.jpghttps://i.postimg.cc/jj0NwCyK/20200512-190809.jpg
Auuuu ovo je davno bilo...
Slazem se sa ostalima, da triba popunit podatke po pravilima foruma. Zasto radit tajnu ako nije kakva zlo namjera ili sl.
prilikom registracije na forum
prihvacamo pravila foruma
drugabstbar je sto nitko ne cita pravila
foruma
primjer je brunos koji se poceo radit bijesne gliste i otisao na odmor
Calamari
13.05.2020, 09:50
Vezano uz GDPR, odmah da naglasim da nisam pravnik ali s obzirom da je ovo internetski forum kojem se pristupa dobrovoljno i bez naknade, ta da nismo ni tvrtka ni udruga građana mislim da nema nekih problema sa GDPR-om.
Možemo revidirati uvjete pristupanja forumu, i dodati izjavu o korištenju osobnih podataka koji se skupljaju isključivo u svrhu evidencije o članstvu, ne koriste se za druge namjene, i ne dijele ili prodaju trećim stranama.
Ako ima koji pravnik na forumu neka se javi. Čini mi se da kolega se dado8 bavi detaljnije GDPRom, pa ako on ima volje dati svoje mišljenje, to nebi bilo loše.
Evo, veli moja kolegica u uredu da bi potpadao forum pod GDPR i da bi trebalo kod registracije dati ljudima na prihvaćanje izjavu u kojoj se definira obrada prikupljenih podataka te da bi trebalo definirati legitimni interes radi kojeg se podaci prikupljaju.
BeemerBro
13.05.2020, 17:21
Evo, veli moja kolegica u uredu da bi potpadao forum pod GDPR i da bi trebalo kod registracije dati ljudima na prihvaćanje izjavu u kojoj se definira obrada prikupljenih podataka te da bi trebalo definirati legitimni interes radi kojeg se podaci prikupljaju.
Ukratko, sve štao sam ja odmah napisao, ne pišem napamet, ja sam u svojoj firmi između ostalog, zadužen i za to, pa rekoh da vas čisto upozorim na taj dio... Gas bacit se na to tko je zadužen , dok netko nije naj...
BeemerBro
13.05.2020, 17:23
Vezano uz GDPR, odmah da naglasim da nisam pravnik ali s obzirom da je ovo internetski forum kojem se pristupa dobrovoljno i bez naknade, ta da nismo ni tvrtka ni udruga građana mislim da nema nekih problema sa GDPR-om.
Možemo revidirati uvjete pristupanja forumu, i dodati izjavu o korištenju osobnih podataka koji se skupljaju isključivo u svrhu evidencije o članstvu, ne koriste se za druge namjene, i ne dijele ili prodaju trećim stranama.
Ako ima koji pravnik na forumu neka se javi. Čini mi se da kolega se dado8 bavi detaljnije GDPRom, pa ako on ima volje dati svoje mišljenje, to nebi bilo loše.
To je neka logika. Ali zakoni su rijetko kad logični,pogotovo na prvu.
Skupljaju se podaci? Da.
Za što,nije bitno, ide po GDPR.
BeemerBro
13.05.2020, 17:29
prilikom registracije na forum
prihvacamo pravila foruma
drugabstbar je sto nitko ne cita pravila
foruma
primjer je brunos koji se poceo radit bijesne gliste i otisao na odmor
Dečki, popravljate prozor,a kuća vam gori.
U PF nem ni slova o GDPR-u,a čitajući temu od kad sam to spomenuo stječe se dojam da to nije riješeno, a puno je bitnije od toga kako se tko predstavlja, ako si se na to referirao...
E sad cu da vas tuzim :laugh:
Calamari
13.05.2020, 18:22
E sad cu da vas tuzim :laugh:
Da mi je samo znat koga ćeš tužit? :-D
(Tko je odgovorna osoba u ovom slučaju uopće). Pravna osoba ne postoji.
salemetal
13.05.2020, 18:24
(Tko je odgovorna osoba u ovom slučaju uopće). Pravna osoba ne postoji.Moderatori dijele odgovornost i odgovaraju svojom imovinom.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
Calamari
13.05.2020, 18:31
Moderatori dijele odgovornost i odgovaraju svojom imovinom.
Sent from my SM-G970F using TapatalkHahahahahahaha
BeemerBro
13.05.2020, 19:37
Vlasnik domene,Foruma/Kluba... Ukratko onaj tko je odlučio prikupljati podatke ili to propisao obaveznim...
Evo link na tu temu sa Forum.hr, pa procjenite:
https://www.forum.hr/showthread.php?t=1073881&page=14
hrvojexyz
13.05.2020, 21:13
NEbih bio moderatorima u koži bome da. teška vremena i za njih
Meni izgleda da su jebali ježa u leđa:laugh:
325-cabrio
14.05.2020, 08:51
Kolikoznam, BMW Auto Klub M je udruga gradana, i stime i pravna osoba
Ako netko zeli, moze tuzit udrugu. Tako da bi se tribalo to sta prije rijesit... Mi smo u klubu istu stvar morali definirat, obicno predsjednik udruge preuzima tu funkciju i odgovornost, al moze i neki clan. Isto tako morate dat mogucnost brisanja podataka ako netko to zahtjeva.
Sad smo isto imali taj problem sa frizerima/ manikurama idt... Jer po odluci CS mora se upisat tko je kad bio u salonu, da se moze pratit epidemioloska situacija... Al po GDPR svatko ima pravo ne davati svoje podatke i ili trazit brisanje istih... Pametnom dosta.
BMWE90LCI
14.05.2020, 09:32
bez filozofije sto i kako... citav forum bi se morao iznova kreirati tj suskrajbati sa dodatkom gdpr odredbi prije klikanja privole...
forum "pada" odmah na prvom koraku iz članka 4. stavak 1. i 4. Uredbe (definicija osobnog podatka i izrada profila)
da bi sve bilo ok vise manje mora se navesti koji podatci se prikupljaju, gdje ce se koristiti i koliko dugo se cuvaju....
salemetal
14.05.2020, 09:36
Forumi bi morali imati neki plugin za gdpr koji bi riješio sve.
Sent from my SM-G970F using Tapatalk
xbanje u zdrav mozak, ako pise stavi ime i prezime a ne zelis, uopce se nemoj regati na forum i gotovo
isto ko i frizeri/pedikuri ako mu se neces upisat da si mu bio u salonu nemoj uopce ni dolazit
sto da odemo svi u tomica i seremo mu sto g30 kosta kolko kosta a ne 15000 eura jer eto meni tako pase:fish:
Pa jednostavno idemo prema zaglupljivanju. Ne želiš da ti fejs koristi podatke? Ne daj mu ih. Ne želiš da forum zna tko si? Idi na drugi.
Po meni je svrha GDPR-a to da se spriječi neovlašteno korištenje nečijih podataka u raznorazne svrhe. A neke korporacije do tih podataka često dolaze "skrivećki".
Slažem se. To kaj rade s GDPR-om je bolesno. Meni kao pravniku ta izdrkavanja toliko idu na kurac da sam sve vezano uz to dao kolegici da radi, a nju to baš veseli :D
Vrhunac mi je slanje molbi za posao. Ono - ako te brine da će te netko nazvati za godinu dana da ima slobodno radno mjesto za tebe, jebote, sjedi onda doma i ne šalji molbu.
BMWE90LCI
14.05.2020, 09:59
a da ti ne kazem da sam svako malo bio u briselu na radnim sastancima vezano uz tu direktivu.... i sudjelovao u njenoj izradi u nasem zakonodavstvu.... srecom maknuo sam se sa toga jer je to za....
Slažem se. To kaj rade s GDPR-om je bolesno. Meni kao pravniku ta izdrkavanja toliko idu na kurac da sam sve vezano uz to dao kolegici da radi, a nju to baš veseli :D
Vrhunac mi je slanje molbi za posao. Ono - ako te brine da će te netko nazvati za godinu dana da ima slobodno radno mjesto za tebe, jebote, sjedi onda doma i ne šalji molbu.
xbanje u zdrav mozak, ako pise stavi ime i prezime a ne zelis, uopce se nemoj regati na forum i gotovo:
Bas tako, nije forum pod obavezno.Ako zelis pisat stavis tocne podatke i super.Ne kuzim sta je problem u tome da stavis ime i prezime.
I sta je sa tom direktivom u RH? Je li jos u postupku razmatranja ili je donesena? [emoji16]
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
Bas tako, nije forum pod obavezno.Ako zelis pisat stavis tocne podatke i super.Ne kuzim sta je problem u tome da stavis ime i prezime.
I sta je sa tom direktivom u RH? Je li jos u postupku razmatranja ili je donesena? [emoji16]
Gesendet von meinem SM-G950F mit Tapatalk
donesena je i primjenjuje se
znam kad sam trazio ponudu za komarnike da sam tri dana se dopisivao da bi mi dali ponudu
jer moraju prvo prikupit privolu
al
opustili su se ljudi rijetko tko to jos trazi
Mouse-RI
14.05.2020, 11:48
Ovo je jedini forum koji te podatke javno objavljuje, na drugima pise samo ime, a na nekima niti ime, u biti ima Nick, tako da me nitko ni ne treba zvati imanom na forumu, kad netko nekog oslovi sa imenom, moram odvrtit 5 stranica unatrag da vidim o kome se prica uopce i kome se replicira... Zato nick sluzi...
Jednostavno se to makne iz profila i problem rjesen, vozilo i relaciju kuzim zasto su, ali ime i prezime i ne kuzim bas zasto bi bilo bitno znat...
BMWE90LCI
14.05.2020, 12:38
nije samo ime i prezime bitno... trik je u tome da na osnovu bilo kakvih preferncija mozes zakljuciti o kome se radi i na temelju toga saznati njegov identitet
npr. 99,99% foruma, aktivnih članova, zakljucit ce o kome se radi ako kazes 6 cilindara i jos ako je lubenicar.... :)
zato i sluzi direktiva da se takvi podatci zastite, od koje cega njima znanog...a vlasnik takvih informacija je admin foruma...
sad uzmi slucaj da ti odjednom pocne stizati neki oblik marketinskog sadrzaja koji je izravno povezan sa ovim forumom a u pozadini je zapravo jedan od sponzora foruma... za zakljuciti da je admin te podatke ustupio trecoj strani i tu onda mozes uci u bitku...
i sad uzmi jos vece nebuloze... podatci se cuvaju odredjenim rokom... i nakon toga bi SVI ponovno morali dati privolu za koristenje istih... ispada da bi svako malo se morao regati....a svrha foruma je da postovi ostaju trajno
nije to bas tako forum pa je javan i pa pa.... ipak admin je duzan voditi brigu o zakonodavstvu i sukladno tome prilagoditi forum istom....
BeemerBro
14.05.2020, 14:21
Dajte mi netko od Admin teama svoj mail da pošaljem tekst u Wordu,koji treba prilagodoti ovom Forumu i onda staviti u sticky temu uz pravila foruma, da svi obavezno pročitaju. To je jedna stvar.
Druga stvar je da se krenu brisati imena iz profila, i ukine obaveza upisivanja istih kod rege.
I problem riješen.
BMWE90LCI
14.05.2020, 14:40
jesi siguran?
1.
„osobni podaci” znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca;
2.
„izrada profila” znači svaki oblik automatizirane obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem, posebno za analizu ili predviđanje aspekata u vezi s radnim učinkom, ekonomskim stanjem, zdravljem, osobnim sklonostima, interesima, pouzdanošću, ponašanjem, lokacijom ili kretanjem tog pojedinca;
nije samo ime i prezime ......
Druga stvar je da se krenu brisati imena iz profila, i ukine obaveza upisivanja istih kod rege.
I problem riješen.[/QUOTE]
1.
„osobni podaci” znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca;
Calamari
14.05.2020, 14:46
jesi siguran?
1. „osobni podaci” znači svi podaci koji se odnose na pojedinca čiji je identitet utvrđen ili se može utvrditi („ispitanik”); pojedinac čiji se identitet može utvrditi jest osoba koja se može identificirati izravno ili neizravno, osobito uz pomoć identifikatora kao što su ime, identifikacijski broj, podaci o lokaciji, mrežni identifikator ili uz pomoć jednog ili više čimbenika svojstvenih za fizički, fiziološki, genetski, mentalni, ekonomski, kulturni ili socijalni identitet tog pojedinca;
2. „izrada profila” znači svaki oblik automatizirane obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem, posebno za analizu ili predviđanje aspekata u vezi s radnim učinkom, ekonomskim stanjem, zdravljem, osobnim sklonostima, interesima, pouzdanošću, ponašanjem, lokacijom ili kretanjem tog pojedinca;
nije samo ime i prezime ......
1.
Forum na nikakav način ne analizira podatke iz korisničkih profila, niti ih koristi na način koji se navodi u:
"obrade osobnih podataka koji se sastoji od uporabe osobnih podataka za ocjenu određenih osobnih aspekata povezanih s pojedincem, posebno za analizu ili predviđanje aspekata u vezi s radnim učinkom, ekonomskim stanjem, zdravljem, osobnim sklonostima, interesima, pouzdanošću, ponašanjem, lokacijom ili kretanjem tog pojedinca;"
BMWE90LCI
14.05.2020, 15:01
sve ok... nitko ne kaze da se koristi ali onog trenutka kad nam pocnu stizati promo materijali od tomica o ponudi xyz znamo da si nas "prodao" :)
ADMINISTRATORE U HAAG!!!!:clap:
a sad ozbiljno, pravila su kratka i jasna i ISPOD pravila pise :
Ukoliko niste u mogućnosti poštivati ova pravila, molimo Vas da se ne registrirate na forum.
Admin Team
iako meni osobno ne smeta, ako ikad bude kakvo glasanje ili mjenjanje pravila
slazem se sa IvoDU
i´m out sto se ove teme tice jer nemam nista vise korisno dodati
Calamari
14.05.2020, 16:28
sve ok... nitko ne kaze da se koristi ali onog trenutka kad nam pocnu stizati promo materijali od tomica o ponudi xyz znamo da si nas "prodao" :)
Svakako, forum nije mjesto nikakvih komercijalnih aktivnosti, i podaci ne izlaze nigdje vani. I to ne vrijedi samo za osobne podatke, nego za sve podatke.
P.S. Niti sam vlasnik foruma, niti odgovorna osoba u auto klubu.