View Full Version : BMW 523i problem.
BMW-523i
26.10.2018, 09:26
Pozdrav ekipa.
Molim za pomoć, znači vlasnik sam BMW-a iz naslova i imam problem koji nikako ne mogu riješiti. Učestalo mi se događa da auto (nebitno vruć ili hladan), radi na 4 ili 5 cilindara. Nekada radi svih 6 bez problema a nekada trokira kao traktor. Kada trokira tada dimi na auspuh i sve smrdi po benzinu/plinu. Još da naglasim da nekad na plin radi dobro, a na benzin ne, a zna biti i obrnuta situacija. Zamijenio sam bobine, sviječice, senzor radilice. Na dijagnostici mi javlja da je problem injektor na trećem cilindru, kompresiju nisam mjerio. Molim za pomoć jer ću poludjeti :mad::mad::mad:.
Hvali i lp.
Injektor moze stvarat takav problem...zamijeni ga ,recimo, sa injektorom sa nekog drugog cylindra i vidi da li se problem prenosi...
Poslano sa mog SM-G900F koristeći Tapatalk
Prepiksator
26.10.2018, 09:58
Istekaj maf i probaj kako radi na bezinu bez mafa
BMW-523i
26.10.2018, 10:02
Danas bih trebao do mehaničara, rekao je da ima ispravnih injektora pa ćemo pokušati s tim, reći ću mu da proba i ovo s maf senzorom.
Dečki hvala na uputama.
Ovo što je kolega rekao, ištekaj MAF (to možeš i sam) , ako radi normalno ali malo grublje, do njega je.
BMW-523i
26.10.2018, 10:57
Pokušat ću. Stvarno mi nije jasan uzrok problema. Bio bih 100% siguran da su injektori kada bi trokirao samo na benzinu, ali nema pravila (nekad benzin - nekad plin).
Hvala.
Jel auto spajan na dijagnostiku?
BMW-523i
26.10.2018, 13:11
Da, i dijagnostika je pokazala grešku injektora trećeg cilindra. Kada je poništena, auto smo provozali i ponovo spojili. Nakon 10 minuta vožnje pokazalo je istu grešku (piše da se pojavila 55 puta u tih 10 minuta).
Jasno mi je da mu to pravi problem na benzinu ako baca više goriva, ali mi nije jasno zašto ga muči i na plinu. Bojim se da mi ne izgori klip, pa da mora u presu HAHAHA.
Evo upravo sam odvoji MAF seznzor i na trenutak se čini da bolje radi, ali onda opet isto (tokiranje, dim, smrad benzina).
Možda ti je propišala dizna.
Dizna ako je otisla, a vozis se i dalje tako, jel moguce onda da i klip ode, da je on uzrok nemirnog rada i na plinu i na benzinu?
Ako dizna stalno propušta onda može shvatiti motor
BMW-523i
29.10.2018, 13:16
GOGO hvala na odgovorima. Da, zamijenjena je dizna i sada radi kao sat.
Ako dizna stalno propušta onda može shvatiti motor
Uopce mi nije jasno na sta si mislio. SHVATITI MOTOR??
Glupi mobitel , htio sam napisati da će sjebati motor