View Full Version : ***NJUŠKALO*** - Oglasi i komentari!!!
mairon87
09.01.2023, 18:18
Na papiru, u realnosti kod ovakvih hibrida s v6 motorima je to oko 10 na više litara prosjeka u gradu. Malo ili nikako troši ljudima koji svaki dan pune i koriste izričito samo EV mod.
Kod ovog s linka je on realnih 15-20 km samo. Kod najnovijeg je 35-50 km. Nakon toga v6 itekako radi.
Tipa Lexus GS450h 2007 troši oko 11 do 12 litara po ZG. On nije plug in, ima jak v6 motor i ev dio koji asistira. Kasniji modeli su spustili potrošnju ispod 10.
Te kvazi potrosnje su dobre samo za uvoz...
NumberTwo
09.01.2023, 20:36
Na papiru, u realnosti kod ovakvih hibrida s v6 motorima je to oko 10 na više litara prosjeka u gradu. Malo ili nikako troši ljudima koji svaki dan pune i koriste izričito samo EV mod.
Kod ovog s linka je on realnih 15-20 km samo. Kod najnovijeg je 35-50 km. Nakon toga v6 itekako radi.
Tipa Lexus GS450h 2007 troši oko 11 do 12 litara po ZG. On nije plug in, ima jak v6 motor i ev dio koji asistira. Kasniji modeli su spustili potrošnju ispod 10.
pa 10 litara po gradu je ok za V6.
meni uzme 15 do 20, ovisi o gradu, kad i kak se vozim.
Te kvazi potrosnje su dobre samo za uvoz...
stavio sam da je ovaj bio 120k€ ispadne 5000€ uvoz
al vidim da su macanima pale cijene malo
ovaj je zanimljiv al je crn
https://m.mobile.de/auto-inserat/porsche-macan-s-diesel-pano-burmester-keyless-acc-münchen/358249779.html?searchId=02d0109d-9cb7-86ee-d3f1-7dde1fe05fa8&ref=srp&type=ad
danko0013
09.01.2023, 21:02
al vidim da su macanima pale cijene malo
ovaj je zanimljiv al je crn
https://m.mobile.de/auto-inserat/porsche-macan-s-diesel-pano-burmester-keyless-acc-münchen/358249779.html?searchId=02d0109d-9cb7-86ee-d3f1-7dde1fe05fa8&ref=srp&type=adKupiš Q5 imas isti auto za 20% manje love [emoji16]
Sent from my SM-N986B using Tapatalk
Mouse-RI
09.01.2023, 23:44
Nesto si pogrijesio, oko3k € je uvoz
Firechicken
10.01.2023, 00:03
Kupiš Q5 imas isti auto za 20% manje love [emoji16]
Sent from my SM-N986B using TapatalkQ5 je valjda najgori SUVic koji sam vozio, mjesta ko u Polu btj.. [emoji102]
Sent from my SM-G998B using Tapatalk
Jesi siguran da je to bio bas Q5?
Mozda si ga zamijenio za Q2, Q2 je na Polo platformi.
Q5 je tijesan do bola. Jedini auto koji me jos neugodnije iznenadio je RR Sport.. Izvana tenk, unutra bunker. [emoji1]
Poslano sa mog SM-S908B koristeći Tapatalk
Nesto si pogrijesio, oko3k € je uvoz
u oravu si imaju katalog cijena je kao 80k€ nov u to vrijeme pa se dodje so 3k€ za uvoz
danko0013
10.01.2023, 10:40
Q5 je valjda najgori SUVic koji sam vozio, mjesta ko u Polu btj.. [emoji102]
Sent from my SM-G998B using TapatalkSta mislis da je Porsche bolje?
I meni je to totalno zenski auto, decki voze Cayenne, jer velicina je bitna barem za prvi dojam[emoji16]
nije isto kad se pojavis sa q5 i macanom
odmah te svi drugacije gledaju
isto kao i ja kad mi dodje netko sa einhelom a radi 30-40g
Majstor mora dati uber ponudu i imati skup alat ?
Rezime i ti želiš izgledati skuplje vozeči Macana umjesto Golfa ?
daj mi molim te objasni kako onda ti daješ uber povoljne ponude za posao a uspiješ namaknuti lovu za Macana ?
daj mi molim te objasni kako onda ti daješ uber povoljne ponude za posao a uspiješ namaknuti lovu za Macana ?
Dzabe ti jeftina ponuda ako ce sjebati posao i potrošiti materijal pa makar mu ne platio ništa, popušio si. A kad netko radi 30 godina, valjda može odvojiti 2-3k Eura za malo bolji alat, a ne ono iz Lidla. Isto tako sa autom. Razumijem Shoguna potpuno, iako meni to nije bitno. Trenutno imam dvojicu što žbukaju, jedan vozi E46 karavan 320d jedva ide, drugi neki citroen kombi, krsina isto. "Seljaci" krezubi obojica. Ali zato imaju alat i mašine komplet i top i ponuda im je bila treća najjeftinija, ali zato ih znam od ranije i znam da će posao biti (već je) top.
marin2405
10.01.2023, 12:38
Tko je majstor 20-30 godina mora vec imat takvu lovu da nema vise u sta ulagati pa ima bosch plave mašine[emoji23]
Sent from my iPhone using Tapatalk
Tko je majstor 20-30 godina mora vec imat takvu lovu da nema vise u sta ulagati pa ima bosch plave mašine[emoji23]
sad je milwaukee i dewalt vruca roba
Dzabe ti jeftina ponuda ako ce sjebati posao i potrošiti materijal pa makar mu ne platio ništa, popušio si. A kad netko radi 30 godina, valjda može odvojiti 2-3k Eura za malo bolji alat, a ne ono iz Lidla. Isto tako sa autom. Razumijem Shoguna potpuno, iako meni to nije bitno. Trenutno imam dvojicu što žbukaju, jedan vozi E46 karavan 320d jedva ide, drugi neki citroen kombi, krsina isto. "Seljaci" krezubi obojica. Ali zato imaju alat i mašine komplet i top i ponuda im je bila treća najjeftinija, ali zato ih znam od ranije i znam da će posao biti (već je) top.
Možeš ih poslati k meni pa će dobiti Hollywoodski osmjeh :laugh:.
Meni je Q5 čisto solidan SUV-ic.. vozio sam 3.0TDI i to ide ok.. tko treba veći Q7 je logičan izbor..
sta stvarno radis hollywood smile ?
sta stvarno radis hollywood smile ?Da, radim...
Poslano sa mog Samsung Galaxy Note 20 ULTRA
Mouse-RI
10.01.2023, 17:29
u oravu si imaju katalog cijena je kao 80k€ nov u to vrijeme pa se dodje so 3k€ za uvoz
Na svaki hibrid ti ide popust na ppmv u onom iznosu koliko max moze prec na struju, u slucaju chayena 36 %…
Kakvi su ti zidovi i deke u ordinaciji 😂😂😂
Na svaki hibrid ti ide popust na ppmv u onom iznosu koliko max moze prec na struju, u slucaju chayena 36 %…
onda ispada 2k€
Kakvi su ti zidovi i deke u ordinaciji [emoji23][emoji23][emoji23]Za sada dobri [emoji1][emoji1][emoji1]
Poslano sa mog Samsung Galaxy Note 20 ULTRA
Za sada dobri [emoji1][emoji1][emoji1]
Poslano sa mog Samsung Galaxy Note 20 ULTRAMalo renovacije uvik dobro dodje,unese svjezinu [emoji1787][emoji1787]
Poslano sa mog SM-G988B koristeći Tapatalk
sad je milwaukee i dewalt vruca roba
elegantno si izbjegao moj odgovor, ali takva "tehno menađerija" nas košta glave zato danas ne postoji niti će ikad u Hrvatskoj postojati ikad firma sa 5000 zaposlenih, a da nije mastodont koji korijene vuče iz Juge, ili da posluje na državnim jaslama.
Znači nema od rada nit u njemačkoj novi 320 d, krezubi su, i tko zna gdje legnu noću, jel ?
Mašine top kvalitete ima da se kupe svakih 5 godina nove jovonanovo tko radi sa njom svaki dan.
Mi za posao vozimo kršinu samo uz razloga jel to naše mušterije ne mogu platiti, sad je starom malo pripizdilo pa je rekao na lizing novu makinu pa cijenu gore, inaće u zagrebu je pica 7 eura, za ovu godinu se moram dobro naoružati živcima kad me gospoda advokati pravnici menađeri nogometaši krenu zvati majstore pa jel toliko skupo kad se počnu tresti od faktura, ovi kaj voze macane, a i cayene a i range rovere, kad kažem mijenja se 50 metara kabla pa izbije znoj na čelu :D
Znači nema od rada nit u njemačkoj novi 320 d, krezubi su, i tko zna gdje legnu noću, jel ?
Mašine top kvalitete ima da se kupe svakih 5 godina nove jovonanovo tko radi sa njom svaki dan.
Ima, samo kako kome. Legnu oni uz žene i djecu, bez brige. Ovaj sto ima e46, ima i f10 520d za zaribanim motorom, ako sta znaci 😂
Nije baš tako, ove jeftinije mašine da, ali Hilti imam par masina koje rade vec 8 godina i nikom ništa.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m5-e39-oglas-39395360
variable
12.01.2023, 08:30
Skužio sam formulu inflacije cijene za stare šetake i emove: za svaki 10k kilometara dodaš 1k eura na cijenu :D
NumberTwo
12.01.2023, 09:37
Skužio sam formulu inflacije cijene za stare šetake i emove: za svaki 10k kilometara dodaš 1k eura na cijenu :DAk je dobar, onda je tih 26k cijena koju će puno njih platiti.
Veli na oglasu da je odličan
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
To je onaj bivši žuletov koji se od onda vrti kratko očito kod vlasnika... bio je i za oko 23 ako se ne varam lani...
Nisan više siguran može li se za te novce uzeti ,a da nema dodatnih ulaganja
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk
Kao i uvijek - odlično stanje je širok pojam.
24 godine, 255k km, 26 k eura... nisam struĆan ali ovo mi djeluje skupo
Kilometri ruše cijenu, ali s godinama su M modeli obično skuplji, ako već ne stagniraju s cijenom.
Firechicken
12.01.2023, 15:54
A koliko bi vi platili M5 e39 i koliko km ocekujete da ima auto od 20ak godina??
Za koju godinu cemo plakat i za ovom cijenom, tako da ako je iole na hrpi ne sumnjam da ce uskoro nac novog vlasnika, najvjerovatnije van HR..
Calamari
12.01.2023, 16:34
A koliko bi vi platili M5 e39 i koliko km ocekujete da ima auto od 20ak godina??
Za koju godinu cemo plakat i za ovom cijenom, tako da ako je iole na hrpi ne sumnjam da ce uskoro nac novog vlasnika, najvjerovatnije van HR..
Mislim da je ovde ključno pitanje stvarno stanje auta i jesu li pravi kilometri. Tek onda možemo komentirat cijenu. Ovako preko slika nema smisla.
Katkad mi dodje da ga kupim i sa neispravnim motorom [emoji28]..sami da nije gnjil
Ako je uredan nije skup, za danasnje pojmove. Meni se ne svidja sta ide iz ruke u ruku malo malo... Kad bi trazio M5 to bi me odbilo od ovog.
To što auto često ide iz ruke u ruku je meni gotovo stopostotni indikator da nitko od tih nije u auto uložio apsolutno sve što mu treba.
Sasa_730i
12.01.2023, 18:54
To što auto često ide iz ruke u ruku je meni gotovo stopostotni indikator da nitko od tih nije u auto uložio apsolutno sve što mu treba.
Nije samo tebi i usudia bi se rec da osim u nekim stvarno specijalnim slucajevima, niko od tih hobi vlasnika ne napravi nista osim potrosi par tankova goriva i eventualno ga registrira. I tako dobijamo kante koje se prodaju kao vrhunski primjerci jer je nekad davno neko stvarno vodia brigu o njima a koliko se ti stariji auti uniste u samo 2-3g mjenjanja vlasnika niko ne govori
Nije samo tebi i usudia bi se rec da osim u nekim stvarno specijalnim slucajevima, niko od tih hobi vlasnika ne napravi nista osin potrosi par tankova goriva i eventualno ga registrira. I tako dobijamo kante koje se prodaju kao vrhunski primjerci jer je nekad davno neko stvarno vodia brigu o njima a koliko se ti stariji auti uniste u samo 2-3g mjenjanja vlasnika niko ne govori
Istina u 99.9% slucajeva.
NumberTwo
12.01.2023, 21:16
Ali ovaj je "odličan" .... .
Sent from my Mi Note 10 using Tapatalk
Zato se kupuje novi M5, naravno ako si u mogućnosti, ako nisi onda šutiš i progutaš polovni sa 10 prijašnjih vlasnika
exfreerider
12.01.2023, 21:33
Koliko ljudi je spremno takvome autu dati apsolutno sve... Nema ih par u hr, to je rupa bez dna
Takav auto je jos malo oldtimer i toliko rijedak, da ako nije ruzinav ili bio omotan oko stupa i da je donekle na hrpi, dobra kupnja.
Koliko ljudi je spremno takvome autu dati apsolutno sve... Nema ih par u hr, to je rupa bez dna
Sad ću reći nešto što je kod nas "skandalozno". U takav auto treba biti spreman usut ako treba i 10.000€. To je to.
Za sve druge tu je neki noviji 2.0d, remap i ljepljenje crvene Start-Stop tipke kod Palića.
Sad ću reći nešto što je kod nas "skandalozno". U takav auto treba biti spreman usut ako treba i 10.000€. To je to.
Di ce ti to svercer razumit...
M5E39 ima dusu i predstavlja vrhunac najbolje serije od najbolje generacije BMW-a ikada. Nema tu puno price...
Fora pitanje, ja bi g platio taman onoliko koliko auto star 20 godina dijeli od generalnog zajeba u bespovrat, tipa rikavanje ecu-u ili oštečenje radilice, pucanje bloka te kad ga bacim po kili da kažem ovih godinu dvije mi je vrijedilo svake te lipe... recimo za e39 m5 tipa 5000 eura.
Zato ga nikad neces ni imat... Za tu lovu nemozes uzet uredan 530 a ne m5.
Nekad se zapitam jel si samo sarkastican il stvarno imas takvo misljenje i o svemu u zivotu sto radis i kupujes itd..
Fora pitanje, ja bi g platio taman onoliko koliko auto star 20 godina dijeli od generalnog zajeba u bespovrat, tipa rikavanje ecu-u ili oštečenje radilice, pucanje bloka te kad ga bacim po kili da kažem ovih godinu dvije mi je vrijedilo svake te lipe... recimo za e39 m5 tipa 5000 eura.
A di su bogate udovice u svemu tome?!
exfreerider
12.01.2023, 23:24
I to si malo rekao a da ta cifra ne ode u nebo bitno je uzeti dobru bazu.
Dovoljno je pogledati par videa od Sretena pa se vidi u kojem to sve smjeru ide ako se zeli dovesti u zavidno stanje
Zato ga nikad neces ni imat... Za tu lovu nemozes uzet uredan 530 a ne m5.
Nekad se zapitam jel si samo sarkastican il stvarno imas takvo misljenje i o svemu u zivotu sto radis i kupujes itd..
Nije mi niti želja pa valjda zato ?!
Možda samo probati i vratiti u rentacar ili mehaničarsku radionu .
A di su bogate udovice u svemu tome?!
Bome i one se teško odvajaju od novaca, zadnju potencijalnu koju sam upoznao preko posla je vješto sakrivala bogatstvo todoričevskih razmjera dok se njezin vrtlar nije izletio .
Za sve druge tu je neki noviji 2.0d, remap i ljepljenje crvene Start-Stop tipke kod Palića.
[emoji1787][emoji1787]
variable
13.01.2023, 08:28
Ja ne rekoh da ne vrijedi. Možda je netko spreman platiti i više, to je ok. Ali sjetih se onog što se prodavao za 10k prije koju godinu i sjetih se priče na forumu da ima u njega još 10k uloga da se ne isplati jer za te pare se može uzeti odličan. I sada kako stare i nabijaju kilometre su sve skuplji. Tako da si potpuno upravu kada kažeš da ćemo za nekoliko godina kada bude imao 320k i košta 32k eura plakati kada je mogao biti kupljen za 25k i manje kilometara :)
Doduše ja nemam aspiracija posjedovati M jer nemam finacijskih mogućnosti za takvo nešto pa sam se uvjerio da mi tako nešto i ne treba :D
Pad standarda lijenost nedostatak stvarno realnog sektora i stručnjaka blabla.... Ista stvar i kao sa rastom cijena kvadrata a pad stanovništva...ali pohlepa nije u padu
https://www.facebook.com/marketplace/item/899851498047779/?hoisted=false&ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A7c5c9df8-d2bb-459b-a4ad-bbc6583d70eb
Nissan 350Z, 3.5 V6, 206kw, automatic
9300 kn
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t45.5328-4/318645157_5797067603675110_8274321168667805705_n.j pg?stp=dst-jpg_s960x960&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=c48759&_nc_ohc=ZUXF_VquBisAX_y8WcJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCPOGAhbnggfGUrsljrWIaKulHTsHZNvKAk7jnz_bXU-g&oe=63C86391
Žule je auto prodao jer nije bilo šanse da se auto dovede u pristojno stanje. Tri ili četiri vlasnika kasnije priča može biti samo tužnija. Cijena je takva da kupnju opravdava isključivo za krpanje da se auto kotrlja. Svakome tko želi takav auto da ga dovede u top stanje, isplativije je naći neki s manje km, bolje održavan i u startu platiti 35k.
BladeRunner
15.01.2023, 12:01
Žule je auto prodao jer nije bilo šanse da se auto dovede u pristojno stanje. Tri ili četiri vlasnika kasnije priča može biti samo tužnija. Cijena je takva da kupnju opravdava isključivo za krpanje da se auto kotrlja. Svakome tko želi takav auto da ga dovede u top stanje, isplativije je naći neki s manje km, bolje održavan i u startu platiti 35k.
U čemu je problem bio, mehanika ili limarija?
Ivan316i
15.01.2023, 13:06
https://www.facebook.com/marketplace/item/899851498047779/?hoisted=false&ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3A7c5c9df8-d2bb-459b-a4ad-bbc6583d70eb
Nissan 350Z, 3.5 V6, 206kw, automatic
9300 kn
https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t45.5328-4/318645157_5797067603675110_8274321168667805705_n.j pg?stp=dst-jpg_s960x960&_nc_cat=103&ccb=1-7&_nc_sid=c48759&_nc_ohc=ZUXF_VquBisAX_y8WcJ&_nc_ht=scontent-vie1-1.xx&oh=00_AfCPOGAhbnggfGUrsljrWIaKulHTsHZNvKAk7jnz_bXU-g&oe=63C86391
Moj sused
U čemu je problem bio, mehanika ili limarija?
Mehanika kolko se sjećam.
variable
15.01.2023, 14:50
Moj sused
Na osnovu felgi sam skpetičan, ali ni ostatak slika ne uljeva povjerenje. Opravdano ili ?
Mehanika kolko se sjećam.
Zvuči kao novi projekt za sretena :)
mairon87
15.01.2023, 15:03
Na osnovu felgi sam skpetičan, ali ni ostatak slika ne uljeva povjerenje. Opravdano ili ?
Radije dodati 2 keke i uzet ovo
https://www.facebook.com/marketplace/item/1050272505651288/?hoisted=false&ref=search&referral_code=null&referral_story_type=post&tracking=browse_serp%3Ab0a86eb1-8327-408e-8db5-1d289be1ddd7
Tako sam si otprilike razmišljao ALI za 2 soma kupiš i neki šugibugi daily auto za zimu ili pola recimo bmw z3 ili dodaš na 2 soma još soma i uzmeš još jedan Slk mercedes...
I found this offer at 𝗺𝗼𝗯𝗶𝗹𝗲.𝗱𝗲:
BMW 540 d xDrive Luxury Line*HEAD-UP*360*ESD*NiGHT*
First Registration: 10/2018 Mileage: 667.256 km Fuel: Diesel Power: 235 kW (320 Hp)
Price: €28,950
https://link.mobile.de/5L7JqTxHNWyMGEzTA
50 mjeseci star, 667 000Km :)
Izgleda da BMW i dalje zna napraviti dobar putni auto
I to 540d
A kažu da ništa jače od 518d nema smisla jer se ionako nema gdje voziti... :fishing[1]:
Mene fascinira cijena. Stvarno misle to prodati za takvu lovu?
BladeRunner
18.01.2023, 11:20
A jebote, ovaj stvarno nije izlazio iz auta, preko 150tkm godišnje.:eek1:
Što je najluđe, tretman kože od 300 eura i kilometraža može nazad ispod 100tkm, i lagano put Balkana.:laugh:
danko0013
18.01.2023, 11:28
Što je najluđe, tretman kože od 300 eura i kilometraža može nazad ispod 100tkm, i lagano put Balkana.[emoji23]Naravno, kao da bi bio prvi.
Ocekujem ga na njuskalu, 130 tkm, 50 000E :laugh:
Što je najluđe, tretman kože od 300 eura i kilometraža može nazad ispod 100tkm, i lagano put Balkana.:laugh:
vjerojatno korporativni auto i više vozača i udri peri deri...
Možda Mouse ima mišljenje o ovom
Mouse-RI
18.01.2023, 14:20
Superb, 7 mjeseci 160k km ;)
Zg-drajver
18.01.2023, 14:25
Superb, 7 mjeseci 160k km ;)Kakav se pokazao? 2.0 sa 150 ks ili?
Sent from my SM-G980F using Tapatalk
Mouse-RI
18.01.2023, 14:31
2.0 tdi 150 ks, manual, niti jedan problem do sada, vozi se kao i prvog dana, po mom gustu malp pre mekan za obicnu cestu, ali za autocestu odlican, udoban i tih, mjesta na bacanje…
Ništa čudno za ovakvu veliku kilometražu na pemium vozilu. Ja se više iznenadim kad jedna jeftina dacia ili citroen c elise iz taxia istrpe 350.000-400.000 km bez velikih kvarova.
Ništa čudno za ovakvu veliku kilometražu na pemium vozilu. Ja se više iznenadim kad jedna jeftina dacia ili citroen c elise iz taxia istrpe 350.000-400.000 km bez velikih kvarova.
Da li pouzdano znaš jedan primjerak koji je to istrpio "bez velikog kvara"?
BladeRunner
18.01.2023, 15:34
Zašto ne, gore je vrijeme za auto nego kilometri.
Luka naravno da znam nekoliko primjera taxi vlasnika, nevjerovatno ali te barake rade ozbiljne kilometraže samo uz redovno servisiranje potrošnih dijelova.
Otac mi ima škodu octaviu 1.9 tdi 66kw Mislim da već sad na oko 650000km..još prva turbina gore i original motor..čak ni ulje ne troši [emoji28][emoji28]
Uptavo dosao u Zg s Octaviom 2018god, TDI 120ks DSG..
Mjesta kao u prici, izuzetno tiha na 150+, smijesna potrosnja, BC ne laze ni dcl, vozio 150-190 90% vremena oko 170, do 180 se moze voziti, poslije patnja. Ali brate milo kako je meni to sporo iza 100. [emoji1]
Ovog 540d se isplati uzeti za 22-23 i gurnuti u rentu, 100€ dan. Ta klasa auta je kod nas 90% vremena zauzetahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230118/c8639b1063cdb0068ecff0809ce8438f.jpg
danko0013
18.01.2023, 17:12
Uptavo dosao u Zg s Octaviom 2018god, TDI 120ks DSG..
Mjesta kao u prici, izuzetno tiha na 150+, smijesna potrosnja, BC ne laze ni dcl, vozio 150-190 90% vremena oko 170, do 180 se moze voziti, poslije patnja. Ali brate milo kako je meni to sporo iza 100. [emoji1]
Ovog 540d se isplati uzeti za 22-23 i gurnuti u rentu, 100€ dan. Ta klasa auta je kod nas 90% vremena zauzetahttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230118/c8639b1063cdb0068ecff0809ce8438f.jpg
Poslano sa mog SM-S908B koristeći TapatalkTo je 2.0 ili 1.6?
Calamari
18.01.2023, 17:17
120ks bi trebao biti 1.6 TDI.
Ovo je potrošnja vrlo slična G20 18d i 20d u tim uvjetima. G20 ima 400 kubika više, više konja, i teži je par stotina kilograma. Ali ima bolju aerodinamiku: 0.24 vs 0.28.
Ali generalno, ti dizeli svi troše vrlo vrlo slično.
Samo za usporedbu... slične vožnje (autoput 170km/h) Focus 2.0TDCI automatik troši oko 9 litara, možda čak i koji dec preko.
danko0013
18.01.2023, 17:49
I X5 je na 14.8 [emoji28] u slicnom režimu doduse jebe ga ZF6 pa na cca 4000 okretaja ide 180 sto je stvarnih 173
I X5 je na 14.8 [emoji28] u slicnom režimu doduse jebe ga ZF6 pa na cca 4000 okretaja ide 180 sto je stvarnih 173
Nije to do ZF6 nego do prijenosa :)
A sta ce kad je slabasan pa su mu morali skratiti prijenos...
Calamari
18.01.2023, 18:47
Samo za usporedbu... slične vožnje (autoput 170km/h) Focus 2.0TDCI automatik troši oko 9 litara, možda čak i koji dec preko.Loša je ta automatska getriba na Focusu. To mu najviše diže potrošnju
Loša je ta automatska getriba na Focusu. To mu najviše diže potrošnju
I trosak posjedovanja... na ovom MK3 je upravo reparirana. 23.xxx kuna sa PDV. Auto ima 184.xxx km.
Ranije na cca 120tkm je mijenjan wandler, cca 12.800 kn troska.
Uzas od mjenjaca.
Calamari
18.01.2023, 18:58
I trosak posjedovanja... na ovom MK3 je upravo reparirana. 23.xxx kuna sa PDV. Auto ima 184.xxx km.
Ranije na cca 120tkm je mijenjan wandler, cca 12.800 kn troska.
Uzas od mjenjaca.Da. Gomila opoziva je na toj getribi. Tisuće i tisuće auta su opozvani u Americi s tom getribom.
Šteta jer je inače ostatak tog auta poprilično peri-deri.
Je, stvarno je solidan auto... da je manualac bio bi vrhunski. Iako je meni i dalje veci gust provozati mk2. Isto 2.0TDCi automatik, ali nije sa duplom spojkom nego klasicni AT6. Bucniji je, ostavlja jeftiniji dojam, ali na volanu i ovjesu je triput zabavniji...
Tek od 2017-2018 mislim su im automati dobri ako se ne varam
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-335-n54-m-paket-64tkm/2317183309-216-2804?simcid=4f6b4859-2d27-4669-964f-97f049542519
Calamari
18.01.2023, 20:26
Je, stvarno je solidan auto... da je manualac bio bi vrhunski. Iako je meni i dalje veci gust provozati mk2. Isto 2.0TDCi automatik, ali nije sa duplom spojkom nego klasicni AT6. Bucniji je, ostavlja jeftiniji dojam, ali na volanu i ovjesu je triput zabavniji...Mk1 i mk2 su zabavniji. Nema tu spora.
danko0013
19.01.2023, 02:13
Nije to do ZF6 nego do prijenosa :)
A sta ce kad je slabasan pa su mu morali skratiti prijenos...Ma glupo su napravili kako god.
Ako netko trazi Zimt unutrasnjost za E46.
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/bmw-e46-320d-2005-tuv-12-24-leder-zimt-individual/2327235504-216-1959?simcid=a5e1e77d-6a37-49ab-9fb6-57580e9e67a7
Pero ovo su klupice. Nije to bas ono sta se trazi...
Calamari
21.01.2023, 21:45
Zašto ne. Za cabriolet koji se koristi za lagano krstarenje su sport sicevi možda nekome preuski i comfort sic mu je sasvim dobar. Sto ljudi sto čudi. A siceve u solidnom stanju je teško nać, pa uvijek vrijedi podijelit link
Ako ti ne pase, preskoci i nađi si bolje.
Zašto ne. Za cabriolet koji se koristi za lagano krstarenje su sport sicevi možda nekome pruski i comfort sic mu je sasvim dobar. Sto ljudi sto čudi. A siceve u solidnom stanju je teško nać, pa uvijek vrijedi podijelit link
M sjedala u e46 su nesto najneudobnije u cemu sam ikada sjedio.
https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230121/edfd156cfd063cda73fce2d7e779fbdc.jpg
O ovim sjedalima pricam.
BladeRunner
21.01.2023, 23:32
To je zato jer si na krivoj strani sjedio.
st_falcon
21.01.2023, 23:47
Probaj sport sic u G20.
Calamari
21.01.2023, 23:59
Probaj sport sic u G20.
Meni je puno neudobniji sport sic u F30 nego u G20...
Mouse-RI
22.01.2023, 01:47
Ja nisam nikad imao oroblema sa sjedenjem u e46 sport sicu, odlicni su bili za razliku od e81 i te serije 1 sjedala koji su nikakvi…
Calamari
22.01.2023, 10:10
Ja nisam nikad imao oroblema sa sjedenjem u e46 sport sicu, odlicni su bili za razliku od e81 i te serije 1 sjedala koji su nikakvi…Sport sic u seriji 1 su koma uski. Prosječni balkanac se ne može udobno smjesit u tome. Standardni sic je puno udobniji ali nema nikakvog držanja pogotovo nogu.
Meni je sport sic u cabriu odlican.
Meni je u e39 dobar radi hemoroida
Meni je večina sjedala u bmw-ima udobna a svako sjedalo preko 400-500 km postaje jedva podnošljivo.
Tak da ne kužim kaj umjetnici hoće reći.
Meni je comfort sjediste u F10 najbolja stvar koju imam u autu, ali zato je putnicima nazad izrazito tijesno.. Sjediste je izrazito debelo, sport sjediste je ocigledno tanje i manje..
Sport sicevi u E92 su vec nakon 300-tinjak km isto lagano neudobni, ali to je ok. :)
Firechicken
23.01.2023, 10:32
Ko vam kriv kad ste divovi, meni sa 80kg je svaki sic udoban.. [emoji28]
Ko vam kriv kad ste divovi, meni sa 80kg je svaki sic udoban.. [emoji28]
U onaj comfort sic iz petice sjednete ti i cura zajedno : II
danko0013
23.01.2023, 12:15
U onaj comfort sic iz petice sjednete ti i cura zajedno : IITo uopće nije minus [emoji16]
Postena cijena. [emoji16]
https://www.facebook.com/groups/1417708391862696/permalink/3169054853394699/?sale_post_id=3169054853394699
Gesendet von meinem SM-G980F mit Tapatalk
ako netko traži naći će m3 e46 cabrio za 16 000 eura
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-z3-m-roadster-oglas-39555812
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-z3-m-roadster-oglas-39555812Šteta sto je amerikanac, inace odličan.
Firechicken
01.02.2023, 09:24
Šteta sto je amerikanac, inace odličan.
to sto je amerikanac mi nebi pretjerano smeralo, toliko su rijetki da se danas vise ne gleda toliko na to, isto kao i za E36 M3.. mene vise brine kako je popravljena steta koju je imao i dal je bio salvage title..
https://mercury.bid.cars/1-60151560/2000-BMW-M-WBSCK9340YLC92278-1.jpg
Naravno da je bio salvage... pa vidiš tko ga prodaje.
Ali sa druge strane, vjerojatno je korektno popravljen. Nije ekipa koja baš radi fuš.
BladeRunner
01.02.2023, 10:18
Za ovakvu štetu treba bit specijalac za loše napravit.:laugh:
to sto je amerikanac mi nebi pretjerano smeralo, toliko su rijetki da se danas vise ne gleda toliko na to, isto kao i za E36 M3.. mene vise brine kako je popravljena steta koju je imao i dal je bio salvage title..
pazi opis oglasa:
''BMW Z3 M ROADSTER za USA tržište... 3.2l , 243 ks. Auto je garažiran i nikad nije vidio mokru cestu, vozilo izgleda kao da je jučer došlo iz salona....Nema nikakvih nedostataka, napravljen je kvalitetan servis i montirane su sva četri nova pneumatika MICHELIN pilot sport 4s...
Automobil se vozi doslovno ako nov...''
jebo majku koji prevaranti... , samo fali vozila bakica s kracom nogom na gasu
pazi opis oglasa:
''BMW Z3 M ROADSTER za USA tržište... 3.2l , 243 ks. Auto je garažiran i nikad nije vidio mokru cestu, vozilo izgleda kao da je jučer došlo iz salona....Nema nikakvih nedostataka, napravljen je kvalitetan servis i montirane su sva četri nova pneumatika MICHELIN pilot sport 4s...
Automobil se vozi doslovno ako nov...''
jebo majku koji prevaranti... , samo fali vozila bakica s kracom nogom na gasu
A po čemu točno su prevaranti? Jel piše da auto nije bio razbijen? Ne piše.
Jesi ga ti vidio na kiši? Nisi. Ima li dokaza da je bio na kiši? Nema.
Jel izgleda ka da je iz salona? Izgleda.
Ima li nedostataka? Vjerojatno nema.
Di je tu prevara?
popravljen auto moze izgledati kao da je iz salona, ne vidim problem.
Ako znaju da je auto bio razbijen, onda su prevaranti. Kad napišeš “Kao da je jučer izašao iz salona”, to za prosječnog kupca znači da auto nije razbijan. Pošten prodavatelj u takvom slučaju napiše: “stručno popravljena šteta”.
Pametan natpis zapravo...auto izgleda kao iz salona..dobro su se ogradili jer može izgleda ko iz salona iako je razbijen
Po meni i nije neka velika šteta, s druge strane gledajući da je to rijedak model i tko zna kad će se drugi sličan pojaviti u prodaji da kupujem i tražim nešto tako svakako bih ga otišao pogledati i ako je vizualno dobar odradio bih radi sigurnosti i pregled u servisu.
Uostalom toliko star bmw iz "m" odjela gotovo je nemoguće naći za razumne novce a da nije bio oštećen.
Calamari
01.02.2023, 17:51
Ako znaju da je auto bio razbijen, onda su prevaranti. Kad napišeš “Kao da je jučer izašao iz salona”, to za prosječnog kupca znači da auto nije razbijan. Pošten prodavatelj u takvom slučaju napiše: “stručno popravljena šteta”.
Pa izašao je jučer iz salona za popravke :-)
*TAUSCH* E82 M1/M3 V8 S65 1er in Wandsbek - Hamburg Marienthal | BMW 1er Gebrauchtwagen | eBay Kleinanzeigen (ebay-kleinanzeigen.de) (https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anzeige/-tausch-e82-m1-m3-v8-s65-1er/2341421029-216-23510)
Nije da svakodnevno pregledavam oglase ali dok sam kupovao sebi auto nisam vidio niti jedan oglas u hr da je neko od prodavača naveo da je “stručno popravljena šteta”.
To možda prakticiraju npr u njemačkoj.
Čak sam kako sam jednom napisao doživio sam više laži od privatnih prodavačica i vlasnika nego od ozbiljnih autosalona.( vlasnici/ce su uredno lagali da je auto u 1 laku bez sudara što se nakraju pokazalo kao notorna laž )
variable
01.02.2023, 20:06
Mislim da je laganje ili barem zavaravanje očekivan način prodaje auta, potencijalno na cijelom svjetu. Svi nešto skrivaju ili čak uvaljuju i to je dio procesa i samo naivni vjeruju ičemu što prodavači pričaju. Privatni prodavači ćesto budu gori jer ne znaju dobro lagati pa to sve ispadne dosta loše :)
odkud samo hrabrost u vrijeme carverticala radit takovestvari
odkud samo hrabrost u vrijeme carverticala radit takovestvari
stare navike teško umiru a ljubav prema lakoj lovici nikad jača, baš čudno kaj se čudiš, a prešvercao bi prvi rođenu majku i uvjerio da je crno bijelo
stare navike teško umiru a ljubav prema lakoj lovici nikad jača, baš čudno kaj se čudiš, a prešvercao bi prvi rođenu majku i uvjerio da je crno bijelo
samo
posteno uz dobri expertizu
Pošto imam prste kod dotičnih, mogu reč da je auto kvalitetno napravljen stvarno osovno sam ga i vozio auto je uredan ... ništa nije krpano nego je mjenjano
GugiGuslero
02.02.2023, 16:04
Ja sam podijeljenog mišljenja u ovom slučaju...
Nisu ništa slagali u tekstu, to je istina.
Istina je da i kad pročitaš "kao iz salona" da se smatra da je auto netaknut nikad nigdje..
Ipak mislim da zbog rijetkosti i atraktivnosti modela bi se trebalo takvo što navesti. Jbg ipak ne kupuješ punta 1.2 benzin pa da te boli k za povijest auta...
Možda bi najzgodnije bilo da su izostavili to "kao iz salona" "nikad na kiši" i stavili tehnički opis vozila i pozvali zainteresirane kupce da uživo dođu vidjeti auto i tada dogovarati cijenu skladnu stanju/povijesti automobila...
U svakom slučaju zgodan auto skroz i sam da ganjam tako nešto bi dao šansu. Uostalom nije neka vau šteta bila.
Poslano sa mog 21091116UG koristeći Tapatalk
Za svaki auto stariji od 5god ja bi potpisao da je ovo najgore sta mu se dogodilo. [emoji1]
samo
posteno uz dobri expertizu
Ako nikako drugačije onda klepiti pošteno .
Firechicken
02.02.2023, 16:10
Pošto imam prste kod dotičnih, mogu reč da je auto kvalitetno napravljen stvarno osovno sam ga i vozio auto je uredan ... ništa nije krpano nego je mjenjanoZnam i ja ekipu, i to je jedino pozitivno kod ovog auta jer vjerujem da je ok poslozen, tek kasnije sam vidio tko je u pitanju.
Ima tu prednost sto je jedini ili jedan od rijetkih na prilicno malom trzistu..
I da, jbte se, opet sam poceo gledat Z3 po oglasima [emoji28][emoji28]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230202/3d5db5e1b67383ca49c67df80c5f323d.jpghttps://uploads.tapatalk-cdn.com/20230202/be74ff6ad5c75cff7db8354be81a2810.jpg
Ja sam podijeljenog mišljenja u ovom slučaju...
Nisu ništa slagali u tekstu, to je istina.
Istina je da i kad pročitaš "kao iz salona" da se smatra da je auto netaknut nikad nigdje..
Ipak mislim da zbog rijetkosti i atraktivnosti modela bi se trebalo takvo što navesti. Jbg ipak ne kupuješ punta 1.2 benzin pa da te boli k za povijest auta...
Možda bi najzgodnije bilo da su izostavili to "kao iz salona" "nikad na kiši" i stavili tehnički opis vozila i pozvali zainteresirane kupce da uživo dođu vidjeti auto i tada dogovarati cijenu skladnu stanju/povijesti automobila...
U svakom slučaju zgodan auto skroz i sam da ganjam tako nešto bi dao šansu. Uostalom nije neka vau šteta bila.
Poslano sa mog 21091116UG koristeći Tapatalk
Ovo je siva zona, pecanje u mutnom, kad bi mi prodavač na ovaj upitan način prezentirao ovo prvo kaj bi pomislio kaj mi još sakriva.
Mene kod Z3 nervira što u njemu izgledam kao da je kruh iskipio... :laugh:
Cekaj, kad je vec spika sa “vozilo u salonskom stanju”, nije li tu nekome na forumu led rastuko novu tricu pred salonom par dana prije nego ce ga pokupiti?
Calamari
02.02.2023, 17:53
Cekaj, kad je vec spika sa “vozilo u salonskom stanju”, nije li tu nekome na forumu led rastuko novu tricu pred salonom par dana prije nego ce ga pokupiti?
Meni nije pred salonom, ali tuča je stukla moj nesuđeni G20 i još par tisuća glanc novih BMWa u Bavarskoj ispred tvornice dok je čekao na isporuku u šestom mjesecu 2019. godine.
Trebalo je nekih mjesec i nešto dana dok su švabe pregledali sve aute i dok sam dobio direktno iz centrale neku smiješnu ponudu za popust (tipa par tisuća eura) ako ću prihvatit popravljeni auto. Kako je cifra bila smiješna, a izvid štete nisu davali kupcima na uvid, samo sam se grohotom nasmijao i naručio novi isti koji mi je isporučen 2 mjeseca kasnije.
Inače, tuča je bila gadna i puno auta je završilo totalno istučeno sa razbijenim šajbama, i natopljeno kišom.
I mislis da je taj auto popravljen i posteni svaba ga je dao sa popustom nekome drugome?
Jea rajt
danko0013
02.02.2023, 21:30
I mislis da je taj auto popravljen i posteni svaba ga je dao sa popustom nekome drugome?
Jea rajt
Sent from my iPhone using TapatalkPošteni svaba je, čak su ih aktivno nudili kupcima sa garancijom da je u tvorničkom stanju.
Da nisam vidio slike, po komentarima nekih bih pomislio da je onog Z3 vlak pokupio, u najmanju ruku.🤦
Calamari
03.02.2023, 12:36
Jea rajt
99% nije. Vjerojatno je završio u nekom kontingentu flotne prodaje.
danko0013
03.02.2023, 15:02
99% nije. Vjerojatno je završio u nekom kontingentu flotne prodaje.Ja sam gledao 230i coupe koji je dobio po P.. ledom popust 3700€ i godina garancije gratis na redovnu. Reisacher BMW u Augsburgu imam negdje mozda I ponudu ali na kraju sam odustao ne zbog toga nego jednostavno odlučio sam na drugu stranu jer sam tad par zanimljivih meni auta prikupio ponude i uzeo sta mi zadovoljava sve. To je tad bio jedini na stanju sa ručni mjenjač coupe M paket sve drugo se cekalo par mjeseci a ja sam htio samo sta moze odmah.
Da nisam vidio slike, po komentarima nekih bih pomislio da je onog Z3 vlak pokupio, u najmanju ruku.🤦
Luka problem je u prezentaciji i cijeni.
Oni traže jelena lopatara
Pozdrav, nisam nigdje nista našao pa ću pokušati ovdje napisati.
Naišao sam na F30 2013 330d 190 kw automatik sa 180 tkm. Oprema dobra (velika navigacija, šiber, automatska klima, grijanje sjedala naprijed I nazad, grijanje volana itd) nije M paket.
Zanima me kakav je to motor, koji su mu problemi, vjerujem da lanac još nije mjenjan te kad bih ga trebao mjenjat?
Da li je previše dati 18500€ za taj auto?
Poslano sa mog SM-A127F koristeći Tapatalk
Mouse-RI
04.02.2023, 19:08
Motor odlican, sa lancem nemaju problema, na nekih 400 tis km bi bilo dobro promjenit lezajeve radilice...
Ostatak bez problema...
Luka problem je u prezentaciji i cijeni.
Oni traže jelena lopatara
Ma taj dio razumijem i sve, ali što kaže moj imenjak, potpisao bih da je ovo najveća šteta na svakom autu kojeg cu ikad kupiti.
Motor odlican, sa lancem nemaju problema, na nekih 400 tis km bi bilo dobro promjenit lezajeve radilice...
Ostatak bez problema...Hvala!!
Poslano sa mog SM-A127F koristeći Tapatalk
Ostatak bez problema...Luka hercegovacki approves this post
BMW_Motorsport
04.02.2023, 22:24
u stvarnosti nazalost nije bas tako bajno, pogotovo ako su se u mladosti pridržavali servisnih intervala od 30tkm i u kombinaciji sa gradskom vožnjom, tesko da bude dogurao na 400 bez otvaranja.
Mouse ti bas u zadnje vrijeme lupas gluposti..
Taj isti N57B je trenutno izvadjen iz F06, lezeci lezajevi nakon 170k km izgledaju kao da imaju milijun i 170, lanac nije bajan, ne valja usisna, ispusna, bale turbine.. Doduse mozda to sve fercera dugo tako kako je, ali sa lezajevima definitivno ne bi dugo izdrzao prije havarije.
Nek kupuje tko god sta oce, ali N57 u moje dvoriste vise nece.
Mouse ti bas u zadnje vrijeme lupas gluposti..
Taj isti N57B je trenutno izvadjen iz F06, lezeci lezajevi nakon 170k km izgledaju kao da imaju milijun i 170, lanac nije bajan, ne valja usisna, ispusna, bale turbine.. Doduse mozda to sve fercera dugo tako kako je, ali sa lezajevima definitivno ne bi dugo izdrzao prije havarije.
Nek kupuje tko god sta oce, ali N57 u moje dvoriste vise nece.
To sve zato sto obaras cestovne rekorde kroz Bosnu i Dalmaciju 😂
Mouse-RI
04.02.2023, 22:57
Znam za puno n57 i n47 koji nisu imali nikakvih problema, ane znam za niti jednog koji je imao, jedino gdje su slinili je kuciste filtera ulja, ali ja to ne smatram kvarom…
To sve zato sto obaras cestovne rekorde kroz Bosnu i Dalmaciju [emoji23]To mu je samo produljilo vijek trajanja.
Naleti mi neka uspomena od puta s E60, obratiti pozornost na stanje Km i gdje su obrtaji.. i tako satima.🫡[emoji16]https://uploads.tapatalk-cdn.com/20230204/e79e60395aee4bf7bb9aa50119539ed8.jpg
E moj imenjače... blaženi E60 i M dizeli :D
Mouse, jel ti cura ukrala profil?
kakvo mazanje ociju
https://www.toyota.hr/buy-and-offers/offers/aygox?gclid=EAIaIQobChMIxeaZzt_-_AIVnpz9Bx1pjAHaEAEYASAAEgKBkPD_BwE
ucesce samo 5500e i nakon 60 mjeseci otkup za 7500€
al je mjesecna rata 100e
danko0013
05.02.2023, 17:14
kakvo mazanje ociju
https://www.toyota.hr/buy-and-offers/offers/aygox?gclid=EAIaIQobChMIxeaZzt_-_AIVnpz9Bx1pjAHaEAEYASAAEgKBkPD_BwE
al je mjesecna rata 100eVecina tih gradakih drkalica je slicnom matematikom prodavana u ostatku EU stalno. Drkaju ga 5g po gradu ostave i daj drugi novi. Trenutno to jebe samo visoka kamata.
Mouse-RI
05.02.2023, 17:31
I jos smijes 800 km mjesecno radit :) :) :)
Znam za puno n57 i n47 koji nisu imali nikakvih problema, ane znam za niti jednog koji je imao, jedino gdje su slinili je kuciste filtera ulja, ali ja to ne smatram kvarom…
To je zato kaj ljudi šute ko pič-ke, da ti poslikam frendov servis iznenadio bi se kojih a i čijih auti je pun, da samo znaš koliko ovih moji prigoraca čita forum i šute ko zaliveni.
Mečka e klasa cca 2014-2015 kad sam vidio gdje sve ima module, to isto neće u moje dvorište to ne može biti dobro moduli u braniku sinko i iza prednjeg desnog kotaća ne daj bože da kvrcne oplata kotač potapa el. modul, a auto ko disko...
To je zato kaj ljudi šute ko pič-ke, da ti poslikam frendov servis iznenadio bi se kojih a i čijih auti je pun, da samo znaš koliko ovih moji prigoraca čita forum i šute ko zaliveni.
Mečka e klasa cca 2014-2015 kad sam vidio gdje sve ima module, to isto neće u moje dvorište to ne može biti dobro moduli u braniku sinko i iza prednjeg desnog kotaća ne daj bože da kvrcne oplata kotač potapa el. modul, a auto ko disko...
Jel to gledaš Bagramelija 😂
kakvo mazanje ociju
al je mjesecna rata 100e
16 tisuća eura za gradsku tandrkalicu od 70 konja i 3 cilindra, bez ikakve opreme... Sustav vrijednosti je totalno iskrivljen.
19.000...
A ne smijes napraviti vise od 800km mjesecno?
danko0013
05.02.2023, 21:34
Sa autom kojeg vozim sa posla na posao i zujim po gradu i blizoj okolici ne prelazim 500km mjesecno. To i je jedina svrha takvog auta.
Calamari
06.02.2023, 00:04
16 tisuća eura za gradsku tandrkalicu od 70 konja i 3 cilindra, bez ikakve opreme... Sustav vrijednosti je totalno iskrivljen.
Strašno. Toliko sam platio novog Focusa 1.8Tdci od 115ks sa Sport paketom prije 12 godina.
Vozim F31 330d m-sport i mislim da svojeg ne bih dao za 18500E sada (isto godište, ista kilometraža, rekao bih nešto manje opreme) budući da su cijene novih i polovnih otišle (ako nije neka frka). Ne znam što bi ga moglo zamijeniti, a da pritom ne dodam još barem toliko...
Calamari
06.02.2023, 13:57
Vozim F31 330d m-sport i mislim da svojeg ne bih dao za 18500E sada (isto godište, ista kilometraža, rekao bih nešto manje opreme) budući da su cijene novih i polovnih otišle (ako nije neka frka). Ne znam što bi ga moglo zamijeniti, a da pritom ne dodam još barem toliko...
Ništa. Zato svatko sa malo mozga ne prodaje dobar auto ako ga ima. Sa trenutnim cijenama auta, održavanje ili nadogradnja i skupljih auta nije velik trošak.
irmascher
09.02.2023, 21:08
BMW 325ix E30 OLDTIMER 325 325i (22.000 KM)
https://www.olx.ba/r/51402146/40155
To biće Bakula prodaje
BMW_Motorsport
10.02.2023, 08:02
izvana djeluje dobar ali vidi se da ima posla na njemu
Najbitnije da je kariserijski dobar..iako se čini da je već naknadno lakirani pa je pitanje kako je to odradeno..no,ako nema hrdje i ako je sve na svom mistu.. To he u startu odličan vitar u ledja
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m3-competition-automatik-oglas-39738046
Evo ga zelenko na prodaju
BladeRunner
19.02.2023, 19:53
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m3-competition-automatik-oglas-39738046
Evo ga zelenko na prodaju
Htio je da bude dobro opremljen i onda krenuo raditi ovo na karavanu bez panorame.:no:
To sam i ja rekao kad sam krenuo radit taj auto al nije on od panorami:laugh:
BladeRunner
19.02.2023, 20:13
To sam i ja rekao kad sam krenuo radit taj auto al nije on od panorami:laugh:
Meni je to obavezno na karavanu, vrhunski je dojam unutra.
Calamari
19.02.2023, 21:51
Meni je to obavezno na karavanu, vrhunski je dojam unutra.Šta te posebno privlači kod panorame?
Dodatna težina na najvišoj točki auta, povećana buka, 6 metara dodatnih gumenih brtvi i mehanizam koji će na rabljenom kad tad popustit i postat problem?
Osobno, ne vidim nikakav smisao u panoramskom krovu, pogotovo u Dalmaciji di imamo višak sunca i vrućine pola godine.
Sve to stoji i sve to nervira... ja isto nisam siguran bi li je trazio, tj.mislim da ne bi. Ali kad sam je vec dobio sa autom skuzio sam i neke pozitivne stvari.
Zimi dobijes ekstra svjetla unutra i ugodaj gledanja kise kako pada po tebi. Ako je suncan dan onda dobijes toplinu koja je zimi dobrodosla.
Ljeti je vecinu vrimena sve zatvoreno, ali sam je redovito otvara nocu ili u predvecer kad vozin po magistrali... do 120/130 se buka prezivi i kad je skroz otvorena a ima gusta u tom svjezem zraku, mjesecini itd.
Na M3 ne vidim smisla nikakvog u panorami. Nije mi auto za to...
Slozenac
irmascher
19.02.2023, 22:21
Vise volim mrak unutar auta vec da se osjecam ko na balkonu, šiber mi je isto beskorisna stvar, nekad ga stavim na kipu cisto... eto ne znam ni ja zasto... A otvaranje poptuno samo stvara udare zraka pri brzoj voznji.
BladeRunner
19.02.2023, 22:29
Šta te posebno privlači kod panorame?
Dodatna težina na najvišoj točki auta, povećana buka, 6 metara dodatnih gumenih brtvi i mehanizam koji će na rabljenom kad tad popustit i postat problem?
Osobno, ne vidim nikakav smisao u panoramskom krovu, pogotovo u Dalmaciji di imamo višak sunca i vrućine pola godine.
Strah me malo kvara, al zato većinom stoji samo unutarnji panel otvoren. Sunce nema nekog utjecaja koliko je zatamnjenje jako, a opet noću ko da je nema. Po kiši izgleda vrhunski. Za dodatnih 30-40kg u dizel automata karavan me prosto zaboli. Buke ekstra skoro i nema, pogotovo kad zatvoriš unutarnju roletu. Više je bilo kos staklenog šibera E60, dok nije nova brtva stavljena, buka skoro nestala. Auta izgleda duplo bolje iznutra i izvana. Šiberi mi se nikad nisu sviđali; na E36 mi je minus. Stakleni na E60, E39 i pano na karavanu mi je divota.
Calamari
19.02.2023, 22:45
Strah me malo kvara, al zato većinom stoji samo unutarnji panel otvoren. Sunce nema nekog utjecaja koliko je zatamnjenje jako, a opet noću ko da je nema. Po kiši izgleda vrhunski. Za dodatnih 30-40kg u dizel automata karavan me prosto zaboli. Buke ekstra skoro i nema, pogotovo kad zatvoriš unutarnju roletu. Više je bilo kos staklenog šibera E60, dok nije nova brtva stavljena, buka skoro nestala. Auta izgleda duplo bolje iznutra i izvana. Šiberi mi se nikad nisu sviđali; na E36 mi je minus. Stakleni na E60, E39 i pano na karavanu mi je divota.Imao sam stakleni šiber na autu bez klime i to ima itekakvu svrhu za izvlačit topli zrak kroz krov, ali panorame stvarno ne volim. Razumijem da je nekome to zanimljivo, ali iskreno meni to ima samo mane jer ne gledam gore, ne treba mi svjetlo u autu, jako sam osjetljiv na ikakvu vanjsku buku, i meni zato panorama ima samo negativne strane. Kod novog nikad ne bih to nadoplatio, a kod rabljenog bi izbjegavao pod svaku cijenu, ako se ikako može. Ali ponavljam - razumijem da je to nekome zanimljivo. Pogotovo u hladnijim klimama di ima manje svjetla.
Ja imam siber u F10, i 90% vremena mi je otvoren na kipu. Volim taj izvor zraka i svjezine. A kad je pljusak, otvorim unutarnji panel, lijepo je kad kisa pada po staklu[emoji851]
BladeRunner
19.02.2023, 22:56
Limeni šiber ima sve mane staklenog, a nijednu prednost.:laugh:
Na autoputu je 5% vožnje, i rijetko preko 150, tako da razlike u buci nema. A ako ti sunce baš smeta, imaš unutarnju roletu.
Calamari
19.02.2023, 23:04
Limeni šiber ima sve mane staklenog, a nijednu prednost.[emoji23]
Na autoputu je 5% vožnje, i rijetko preko 150, tako da razlike u buci nema. A ako ti sunce baš smeta, imaš unutarnju roletu.
Da. U tome i je stvar. Meni je minimalno 50% kilometara na autoputu na 150kmh i više.
Zasto vozis preko ogranicenja limitirani manijace?!
Calamari
19.02.2023, 23:18
Zasto vozis preko ogranicenja limitirani manijace?!
Poslano sa mog SM-S908B koristeći TapatalkNe vozim. 155,5kmh je prva kažnjiva brzina u Hrvatskoj na autocesti na kojoj je ograničenje 130km/h. :-)
Šiber mi je nepotrebna stvar, na prošlim autima sam ga otvorio mozda 10 puta u godinu dana jer je 99% bio na kipu ali panoramski krov sa opcijom šibera obavezna stvar na SUVu i karavanu.
Em radi djece da gledaju kišu snijeg zvijezde drvece avione itd a drugo kad udari sunce i osvijetli auto i kožu a vani nije 35°C+, milina :msn-wink:
BladeRunner
20.02.2023, 00:36
Šiber mi je nepotrebna stvar, na prošlim autima sam ga otvorio mozda 10 puta u godinu dana jer je 99% bio na kipu ali panoramski krov sa opcijom šibera obavezna stvar na SUVu i karavanu.
Em radi djece da gledaju kišu snijeg zvijezde drvece avione itd a drugo kad udari sunce i osvijetli auto i kožu a vani nije 35°C+, milina :msn-wink:
Jel samo meni malo na pamet zalipit nekog klauna u kut panorame za pripast dite?:laugh:
Calamari
20.02.2023, 00:56
Jel samo meni malo na pamet zalipit nekog klauna u kut panorame za pripast dite?:laugh:
Je. Samo je tebi :-)
Dok se vozin i sidin i gledan u nebonkroz panoramu to je ok..da sidnen digdi na klupu i počnen gledat u zrak rekli bi eno propuva
Strah me malo kvara, al zato većinom stoji samo unutarnji panel otvoren. Sunce nema nekog utjecaja koliko je zatamnjenje jako, a opet noću ko da je nema. Po kiši izgleda vrhunski. Za dodatnih 30-40kg u dizel automata karavan me prosto zaboli. Buke ekstra skoro i nema, pogotovo kad zatvoriš unutarnju roletu. Više je bilo kos staklenog šibera E60, dok nije nova brtva stavljena, buka skoro nestala. Auta izgleda duplo bolje iznutra i izvana. Šiberi mi se nikad nisu sviđali; na E36 mi je minus. Stakleni na E60, E39 i pano na karavanu mi je divota.Očisti odvode vode od smeća, dosta toga se nakupi unutra.
Prijatelju je na istom takvom nakon veće kiše ušla voda i mrvicu se otpustio tapecirung, a skidanje tapecirunga je ogroman posal kod auta s panoramom.
Dok se vozin i sidin i gledan u nebonkroz panoramu to je ok..da sidnen digdi na klupu i počnen gledat u zrak rekli bi eno propuva
Poslano sa mog SM-G965F koristeći Tapatalk[emoji23][emoji23][emoji23][emoji23][emoji23]dobra
BladeRunner
20.02.2023, 08:34
Očisti odvode vode od smeća, dosta toga se nakupi unutra.
Prijatelju je na istom takvom nakon veće kiše ušla voda i mrvicu se otpustio tapecirung, a skidanje tapecirunga je ogroman posal kod auta s panoramom.
Na servis kad sam ga vozio, rekao sam da očiste, kažu da su 2 odvoda bila začepljena. Bilo je sve suho ko barut, valjda će tako i ostat.
Očisti odvode vode od smeća, dosta toga se nakupi unutra.
Tapecirung je najmanja briga... kod E61 ti napuni gepek vodom a u njemu su moduli, baterija... dobra kiša napravi dernek od par tisuća eura : II
Miha.023
27.02.2023, 08:11
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-125d-m-paket-servisna-reg-1-24-oglas-39772999
Prelistam slike... pa ajde da pročitam i oglas... lijepu kilometražu je natukel u 4 godine.
Tapecirung je najmanja briga... kod E61 ti napuni gepek vodom a u njemu su moduli, baterija... dobra kiša napravi dernek od par tisuća eura : IIU principu bi svakih par godina trebalo skinuti zadnji branik i pročistiti odvodne kanale.
U principu bi svakih par godina trebalo skinuti zadnji branik i pročistiti odvodne kanale.
e92 i e60
imaju cepove neke kod akumulatora pa zna se nakupit vode i najebe akumulator
U principu bi svakih par godina trebalo skinuti zadnji branik i pročistiti odvodne kanale.
To bi vjerojatno bilo ispravno...
Manje ispravno a isto učinkovito je počupati one završetke na kraju odvoda i pustiti ih tako. Nije OEM spika, ali je djelotvorno. Priče da će unutra ući bube i napraviti dernek su mi već pomalo SF. Valjda nisam baš toliki nesretnik :laugh:
Mouse-RI
27.02.2023, 19:35
Ako mogu uci od kraja, mogu i od pocetka cijevi :) :)
Bas neki dan na A klasi gledao sta mi puni prostor kod aku ispod nogu suvozaca, a neki dan kad sam ga prao, napunilo i tepih kod vozaca, skinem plastiku kod brisaca (tamo je ulaz ventilacije u kabinu), a ispod 3 odvoda i sva 3 zacepljena, bas zbog tih stisnutih krajeva, skinuo ih (cijev od 5 cm) ocistio i odrezao taj stisnut dio, nece se to nikad zacepit, jer kako nesto gore udje, odmah ce dole i izac…
Nakon par dana pljuskova, sve suho ;)
st_falcon
28.02.2023, 22:18
Imao E60 sa i bez šibera. Nisam vidio svrhu nikakvu osim ljeti kad je 8h na suncu, pa kad krenem, otvorim sve prozore i šiber da brže vrući zrak izađe. Kolega s posla čim sjedne u ato, odmah šiber na kipu (zima - ljeto), a nije pušač. A poslovica je već da ako je crni i ima šiber, i gowno od BMW-a možeš mulcima prodat. Tako da je to kao i u svemu: "to je lipo ko to voli".
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m3-e36-oglas-39892151
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m4-cs-3.0-460-ks-oglas-39885997
BladeRunner
06.03.2023, 19:12
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m3-e36-oglas-39892151
Ako sam dobro šasiju pročitao, fale mu neke stvari iz opreme što znači da mu nije ovo jedini sudar bio.
Nezz jesam ja lud sto cu ovo reci,al 18k€ za karambol koji triba slozit?! Nek je 100x e36 ne vridi tu lovu sigurno…msm volim i ja vidit lipi 36icu ali no way
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Tko ima ~40k $, pravac Niagara Falls, NY.
4x E39
1x M5
3x 540i6
https://i.postimg.cc/rmYhxBVG/Screenshot-2023-03-06-21-06-47-036-com-facebook-katana.jpg (https://postimg.cc/2bhFfXB3)picture upload (https://postimages.org/de/)
https://i.postimg.cc/6p3fLHPY/Screenshot-2023-03-06-21-06-59-497-com-facebook-katana.jpg (https://postimg.cc/F7MShxNL)
To je Sreten vec kupio. :fishing[1]:
To je Sreten vec kupio. :fishing[1]:
Lud je ako nije 😂
Nezz jesam ja lud sto cu ovo reci,al 18k€ za karambol koji triba slozit?! Nek je 100x e36 ne vridi tu lovu sigurno…msm volim i ja vidit lipi 36icu ali no way
Gesendet von iPhone mit Tapatalk
Ni meni ne vrijedi, slaganac, polupan, i te pare, ja baš volim E36ice, ali ovo je puno
ovaj volvo mi je top
https://m.mobile.de/auto-inserat/volvo-xc40-d4-awd-led-leder-laneassist-shzg-königs-wusterhausen/353092854.html?searchId=ee0da865-3196-029d-fbc1-e28251f4f22e&ref=srp&type=eyecatcherAd
Prepiksator
17.03.2023, 08:17
Meni je ovaj jeben
https://i.postimg.cc/HkjLtntX/volvo-s90.jpg
Meni nikako da naprave pravi zadnji kraj i kokpit
Meni je ovaj jeben
https://i.postimg.cc/HkjLtntX/volvo-s90.jpg
je ali je ogroman nesto izmedju 5 i 7 series
irmascher
17.03.2023, 08:40
Općenito Volvo ima odlican dizajn, i sigurnosne standardne, ali... Cijena je na razini BMW-a, odrzavanje za neke stvari čak i skuplje, seruckaju sve više sa ekologijom, mali motori, izbacivanje dizela iz ponude.... Tesko da bi do pare za njega.
Meni su to bili wow auti dok ih nisam vozio. Konkretno, novi XC90 2.0d sa 235 konja. Niti smrdi niti miriše, košta a ne vrijedi tih para...
Napravio sam cca 500tkm sa prvim generacijama s60 i s80.
Sad je u kući jedan s80 druge generacije, i jedan xc90.
Prve generacije su bile odlične, a ovo poslje, baš i ne.
Samo izgledaju lijepo.
Ja sam se vozio u XC90 2017.god, i to je auto koji me najvise razocarao. Tako plastican interijer koji skripi, neugledan infotainment, tuzna koza.. Katastrofa od auta
Drugi vikend puštam video s XC60 T6, 2022. godište. Imam dosta podijeljeno mišljenje o njemu. Google multimedija i nedostatak interneta u tom autu su mi žešći fail. Super se sjedi, osrednje vozi. Komba benz i struja funkcioniraju OK, ali brate mili kako je čudno glasan.
Sasa_730i
17.03.2023, 18:58
Drugi vikend puštam video s XC60 T6, 2022. godište. Imam dosta podijeljeno mišljenje o njemu. Google multimedija i nedostatak interneta u tom autu su mi žešći fail. Super se sjedi, osrednje vozi. Komba benz i struja funkcioniraju OK, ali brate mili kako je čudno glasan.
Iman 2019 D5 Rdesign i auto je stvoren za putovanja, pogotovo sa zracnim ovjesom. Dinamicna voznja u icemu osim sport modu je opasna
Mislin da su 2021 presli na google car OS umjesto vlastitog Sensus-a i do dana danasjega nisu dosli na nivo funkcionalnosti i pouzdanosti koji su imali. Volvo forumi su puni problema i situacija za koje su n57 debakli iz naseg svijeta pjesma..
Ovi stariji na Sensus-u su tenkovi koji jako dobro skrivaju godine i kilometre i zapravo su jako pouzdani
Sasa_730i
17.03.2023, 19:02
Meni su to bili wow auti dok ih nisam vozio. Konkretno, novi XC90 2.0d sa 235 konja. Niti smrdi niti miriše, košta a ne vrijedi tih para...
To je auto velicine x7 a mase omanje crne rupe te mu fali barem 150ks ispod haube i jedno 5k€ u ovjesu da bi se uspjesno nosia sa tom masom. Jedini xc90 koji je ok motoriziran je t8. Ovjes je i dalje problem jer je napravljen za penzionersku voznju po AC. Polestar verzije i upgradei su ok al onda se dolazi na cifru koja stvarno nije normalna (iskreno, i bez toga je perverzna)
Zamisli tragedije, auto nema interneta.
Jebotezivot
To je auto velicine x7 a mase omanje crne rupe te mu fali barem 150ks ispod haube i jedno 5k€ u ovjesu da bi se uspjesno nosia sa tom masom. Jedini xc90 koji je ok motoriziran je t8. Ovjes je i dalje problem jer je napravljen za penzionersku voznju po AC. Polestar verzije i upgradei su ok al onda se dolazi na cifru koja stvarno nije normalna (iskreno, i bez toga je perverzna)
Range Rover je brat bratu 300 kila teži pa mu sa 250 konja iz 3.0 dizela baš ništa ne fali po pitanju snage... a uglađen je i fin.
Od ovjesa na tim kutijama ni ne očekujem ništa bolje od penzije ali da je tako glasan i lupkav mi je baš jadno. Možda jer ovaj nije imao zračni ovjes, ne znam...
Sasa_730i
17.03.2023, 20:06
Range Rover je brat bratu 300 kila teži pa mu sa 250 konja iz 3.0 dizela baš ništa ne fali po pitanju snage... a uglađen je i fin.
Od ovjesa na tim kutijama ni ne očekujem ništa bolje od penzije ali da je tako glasan i lupkav mi je baš jadno. Možda jer ovaj nije imao zračni ovjes, ne znam...
Eeee, tu sad mozemo pricat o 4cyl vs 6 i 8 :)
Inace, iste su tezine s tim da rr ima zf8 getribu a volvo aisin 8sp koja je dosta losija.
I 2.0d im je drndav i glasan u vraziju mater. Meni osobno ne smeta al eto.
Sto se zraka tice, ogromna je razlika stvarno
irmascher
14.04.2023, 22:11
Renault Clio Sport 2.016v ekstra stanje (9 999 KM)
https://olx.ba/artikal/52596947
Ovo je fora :)
Dobra ponuda, da je kod nas planulo bi odma.
Nisam ljubitelj e34 ali ovaj uz neko spuštanje cijene bi maltene u dijelovima se isplatio
https://suchen.mobile.de/fahrzeuge/details.html?id=362201224&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&isSearchRequest=true&makeModelVariant1.makeId=3500&makeModelVariant1.modelGroupId=22&maxFirstRegistrationDate=1990-12-31&pageNumber=9&scopeId=C&sortOption.sortBy=searchNetGrossPrice&sortOption.sortOrder=DESCENDING&searchId=c4f404fe-004c-442e-25ed-5ec8c377e1f8&ref=srp
Dobra ponuda, da je kod nas planulo bi odma.
Pa ovo bi se maltene isplatilo i uvesti. :D
Calamari
15.04.2023, 04:00
Renault Clio Sport 2.016v ekstra stanje (9 999 KM)
https://olx.ba/artikal/52596947
Ovo je fora :)Taj Clio mi je ostao u sjećanju po očajnom položaju za volanom.
Stanje doduše izgleda odlično.
Miha.023
10.05.2023, 12:16
Jel zna netko što je bilo s ovim autom?
Izgleda ko da ga je krava žvakala.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-coupe-335ci-automatik-m-paket-biturbo-306-ks-koza-oglas-40423949
Ak su motor i mjenjač u topcuštand možda bi se vrijedili pozajebavat sa limarijom.
Ne vidim da bi motor i mjenjač imali ikakvu šansu biti topcuštand pored ovakve karoserije. Možda nisu groblje, ali da su topcuštand, tad bi već i karoserija bila bar na slikama kakva takva. Ova nije ni slikama, znači vjerojatno je groblje uživo.
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-serija-3-coupe-335ci-automatik-m-paket-biturbo-306-ks-koza-oglas-40423949
Ak su motor i mjenjač u topcuštand možda bi se vrijedili pozajebavat sa limarijom.
Ja sam kupac ako je za 5-6000 eura, jel mehaniku na svakom takvom auto treba drkati i bez razmišljanja dize turbo crijeva senzorika mjenjač i tekučine ako se hočeš voziti bar neko vrijeme moraš mijenjati dodaš na to sve kočnice ramena selene gumigelenk na kardanima i slično taman dođeš, lakiranje branika stranice krova i taman si na traženoj cijeni i u konačnici imaš upotrebljiv auto koji pristojno izgleda a nikad više neće biti očuvan kao nevožen i pažen.
sta je topcustand?
Ovo sa slike nije sigurno,ni mehanicki ni vizualno..moram se slozit s vekcom po prvi put oko njegovih cijena. Cak je i on ovaj put mozda preveliku ponudu dao [emoji85][emoji28]
Da se razumijemo nisu niti ostali 335 rešo bubanja love u njih, znači to je trenutno jedan ozbiljan suludo kompleksan auto (bilo koji) koji zbg xy faktora su svi zreli za pretresanja, a traže specijalnog alata i znanja za popizditi, trenutno radim na održavanju jedno strojnog voznog parka, gdje se dosta posla zbog strojeva u garanciji ne mogučnosti nabavke rezervnih dijelova, oslanja na "ekspertizne" ovlaštene servisere ali uzalud, zapaljenih novaca da glava boli...
ali ako se radi jako mali broj kilometara u godini i bude jako uporan i snalažljiv to je vjerojatno jedini način za držanje takvog auta na cesti.
Firechicken
10.05.2023, 18:00
Ovom je potrebno 500€ vizualnog dotezanja i malo truda da zavara 90% njuskalo vrebaca.
Mene bi od stanja vise odbijala kombinacija N54 coupea sa automatikom.
Ali Vekac je u pravu, 90% tih auta potrebuje vec konkretna ulaganja :)
Ovom je potrebno 500€ vizualnog dotezanja i malo truda da zavara 90% njuskalo vrebaca.
Mene bi od stanja vise odbijala kombinacija N54 coupea sa automatikom.
Ali Vekac je u pravu, 90% tih auta potrebuje vec konkretna ulaganja :)
ja bi ga prepakirao u m3 i prodavao ga roditeljima
koji svojojndjeci zele m3 al ne zele da izginu
:D :D :D
Ima smisla. Ipak je N54 puno sporiji od M3
ja bi ga prepakirao u m3 i prodavao ga roditeljima
koji svojojndjeci zele m3 al ne zele da izginu
:D :D :D
ovako?
https://img.24sata.hr/2KWbhP6aWfldw1wDhRupcMm6Aaw=/1920x0/smart/media/images/2022-37/24h-2_2NtcAVY.jpg
Ne mislio sam na one fore sto je glava prodavo po forumu :D
Najbolje da si dijeca sama kupe a i održavaju bez kredita.
Ne mislio sam na one fore sto je glava prodavo po forumu :D
Pa taj skrseni je taj njegov m3 traktor.
Damir Ri
10.05.2023, 20:40
Na žalost ne vidim ništa, kaže oglas ili prodan ili izbrisan :jelen::eek1:
Miha.023
11.05.2023, 07:25
Ne vidim da bi motor i mjenjač imali ikakvu šansu biti topcuštand pored ovakve karoserije. Možda nisu groblje, ali da su topcuštand, tad bi već i karoserija bila bar na slikama kakva takva. Ova nije ni slikama, znači vjerojatno je groblje uživo.
Da, najverojatniji scenarij.
Ak je netko dozvolio da eksterijer dovede u takvo stanje upitno je dal je i mehanički održavan donekle dobro.
sta je topcustand?
To je u njemačkoj nešto kao kod nas kad u oglas napišu "kao novo".
Na žalost ne vidim ništa, kaže oglas ili prodan ili izbrisan :jelen::eek1:
Ajde bolje da se usrećio netko drugi nego tast.
:laugh:
Auto je vrlo vjerojatno groblje. Vec sa slike motornog prostora vidim 10 sitnica koje su strgane, neoriginalne (plastične tiple), fale (šarafi poklopca motora, filtera kabine, kederi pod haubom lijevi i desni) ili su za odavno bile zamjenu (npr. dihtunzi kucišta filtera ulja).
A najbolje kad takvom prodavatelju ukažeš na takve nedostatke pa vjerojatno dobiješ odgovor: "A šta bi vi htjeli, pa auto nije nov..." Ahh, klasika. :D
https://www.njuskalo.hr/auti/bmw-m5-e60-oglas-19363862
Generalno mi izgleda solidno osim vozačkog sica koji je dosta izgužvan. Za 35k M5 sa V10 mašinom...
Jel postoji E60 M5 manualac?