View Full Version : LICITACIJA
Evo malo razmisljam i imam jedan prijedlog...
Dali ste za to da se u rubrikama oglasa otvori tema "licitacija"
Sistem jednostavan...ja recimo stavljam felge na licitaciju,postavljam pocetnu cijenu,licitira se obavezno javno,a ne ono ovaj-onaj mi nudi,tako da svi budu u toku i imaju uvid u cijenu.
Licitira se toliko dok vlasnik nebude zadovoljan dobivenim i ne zakljuca temu!
Mslim da bi ovo moglo bit zanimljivo,jer mnogi misle spustit dosta cijenu a da to potencijalni kupac nezna,a opet prije ce se trgovat.
Ja sam za,da cujem sta vi mislite???
Evo malo razmisljam i imam jedan prijedlog...
Dali ste za to da se u rubrikama oglasa otvori tema "licitacija"
Sistem jednostavan...ja recimo stavljam felge na licitaciju,postavljam pocetnu cijenu,licitira se obavezno javno,a ne ono ovaj-onaj mi nudi,tako da svi budu u toku i imaju uvid u cijenu.
Licitira se toliko dok vlasnik nebude zadovoljan dobivenim i ne zakljuca temu!
Mslim da bi ovo moglo bit zanimljivo,jer mnogi misle spustit dosta cijenu a da to potencijalni kupac nezna,a opet prije ce se trgovat.
Ja sam za,da cujem sta vi mislite???
Zanimljivo.. Obavezno treba odrediti pravila igre.. Treba odrediti vremenski rok licitiranja, da vlasnik ne zaje.... narod , koliko mu milo i drago.. Npr. ako nakon 48 h ( ili nekog drugog perioda) nema veće licitacije, PRODANO ! :laugh:
Mislim da je banana to sto ti odredjujes koliko ti je dovoljno tj. s kojom cifrom si zadovoljan i onda kljucas.
Ako vec ides na tu foru onda bi trebao odma zadati najnizu cifru kojom si zadovoljan pa ako ko ponudi vise jer je zanimljiv item opet dobro ali i tu ima pitfall u vidu sto odma otkrivas cifru za koju si voljan pazariti.
Nema mi nekog pretjeranog smisla s tim vise da se potencijalni kupac uvijek moze oglusiti ukoliko njegova ponuda bude najvisa.
ne ide to tako...ni na ebay
uglavnom prodavatelj stavi kupi odmah cijenu.
a za bidanje...ima kao rezervna cijena(koju on zna) i ti ju saznas, ako ju predjes sa ponudom, tj automat ti odbije ako je ispod rezervne
tesko je na forumu tako trgovat :(
Evo ja sad npr stavim felge s pocetnom cijenom 200 eura,ponude traju 48 sati,prodano onom ko je dao najbolju ponudu,a oglas moze bit otvoren dok se ne pojave netko na makar najnizu cijenu..
Nisam sad mislio bas kao licitacija,mozemo to nazvat kao procjenu vrijednosti,a ujedno omogucit ponude kupnje istog.
Mislim da za to ne treba otvarati posebni thread, jednostavno kad das oglas u za to predvidjenoj sekciji napises pocetnu cijenu i da ce bit prodano onome tko ponudi najvise u roku od 48 sati.......
...i ja sam si recimo super sa Spencem i stavim ga svakom zguza tako sto bidam 50 eura vise od njega. Ako kojim slucajem ja i budem taj koji je dao najvecu ponudu tko garantira transfer novca? Ako lova i ode, tko garantira da mi ju Spenac nece vratiti dan nakon na jutarnjoj kavi?
Samo primjer navodim, kolegu ne poznajem osobno i nemam nista protiv kvalitetnih ideja, al uvijek ima onih koji su vjecno korak ispred i u stanju su iskoristiti svaku situaciju na nacin koji vecini ni na kraj pameti ne bi dosao.
pa to vec ima, ja stavim felge 500€ i nakon sto se javi kupac ja objavim da su prodane...e onda ljudi na PM licitiraju...550.----600------samo sto udare na bosanca sa obrazom pa im ne vrijedi :laugh:
pa to vec ima, ja stavim felge 500€ i nakon sto se javi kupac ja objavim da su prodane...e onda ljudi na PM licitiraju...550.----600------samo sto udare na bosanca sa obrazom pa im ne vrijedi :laugh:
Tako sam ja kupio RSice. Vec su bile prodane i spremne za primopredaju i ponudim tipu vise love i nema odgovora par minuta. Mislim si posten covjek sad sam ga jos i uvrijedio pa mi nece ni odgovorit, kad stize tekst nesto slicno kao brate nisam u fazonu da valjam ljude al kad su pare u pitanju jbg...
Ja bi posteno ako ne moze drugacije... :)
bemvejac
09.04.2013, 20:07
Za ovu ideju jesam.....tako ja htio sam prodati M-a....
Tako sam ja kupio RSice. Vec su bile prodane i spremne za primopredaju i ponudim tipu vise love i nema odgovora par minuta. Mislim si posten covjek sad sam ga jos i uvrijedio pa mi nece ni odgovorit, kad stize tekst nesto slicno kao brate nisam u fazonu da valjam ljude al kad su pare u pitanju jbg...
Ja bi posteno ako ne moze drugacije... :)
uuu ovo mi poznato...puno puta sam dobio stvari, koje su ajmo rec rezervirane za 50kn vise:laugh:
al jbg..po meni nis nije rezervirano, dok kapare nema : II
zlaja1979
09.04.2013, 21:00
Mislim da je ideja odlična ali treba definirati pravila i moglo bi funkcionirati :thumbsup:
Chief_Wolfinjo
10.04.2013, 11:55
ideja nije loša ali mislim da od toga nebu niš jer ekipa koje će prodavati svoje stvari putem licitacije
nebu ništa prodala jer će svaka licitacija imati rezevnu cijenu koja je jednaka normalnoj kupovnoj cijeni
tako da ovo nema smisla, imalo bi smisla kad bi bila licitacija bez rezevne cijene.