PDA

View Full Version : Obavijest o virusu!

kara
20.12.2008, 16:41
----- Vazno,vazno..procitaj i salji dalje

Ne otvaraj nikakvu poruku sa porukom pod naslovom "postanska razglednica od hallmark" bez obzira ko ti salje. To je VIRUS koji se po otvaranju slike pobrise sve sto je na harddisku C. Ovaj virus mozes dobiti od nekoga ciju e-adresu u svojim kontaktima. Prenesi obavijest svojim kontaktima. Bolje je
25 puta dobiti ovu obavijest nego dobiti virus i otvoriti ga.

Ako dobijes e mail nazvan POSTCARD, iako je od prijatelja ne otvaraj.
Obrisi e mail odmah.

Ovaj virus je anonsert od CNN. Microsoft kaze da je to do sada najopasniji virus. Virus je primijetio Mckafe juce i nema reparacije od ovog tipa virusa.

xerox19
20.12.2008, 16:45
:doh1: pobrisat sve sa c: diska ? :lol:

Sasa
20.12.2008, 19:51
E to je virus, a ne ove moderne makro naredbe koje ti pokušavaju oteti explorer ili ti neda na internet

xerox19
20.12.2008, 20:17
VIRUS takve vrste ne postoji.

Sasa
20.12.2008, 20:29
U moje početničko doba odnosno u doba DOS-a postojali su takvi virusi odnosno još gori (koji ti uđu u MBR diska ) i naprave popriličnih komplikacija, svojedobno mi je jedan napravio dar-mar na računalu

gamebookers
20.12.2008, 20:33
VIRUS takve vrste ne postoji.

Posoji na žalost i te kako

xerox19
20.12.2008, 20:40
U moje početničko doba odnosno u doba DOS-a postojali su takvi virusi odnosno još gori (koji ti uđu u MBR diska ) i naprave popriličnih komplikacija, svojedobno mi je jedan napravio dar-mar na računalu

U tvoje pocetnicko vrijeme DOS-a postojali su isto tako FAT filesystemi, na kojima je dos radio, FAT filesystemi nisu imali apsolutno nikakve mehanizme zastite, bili su ograniceni sto se tice velicine hard diska itd. itd.

Postojali su FAT, FAT16 te FAT32 filesystemi kojima je glavna razlika bila sto su na FAT32 uklonjena neka ogranicenja sto se tice velicine diskova i i jos neke manje vrijedne stvari sto se tice ovoga threada.

Danas zivimo u doba NTFS-a koji ima efikasne mehanizme sigurnosti, zastite i vracanja podataka u slucaju gubitka ili gresaka.

Ukratko receno, na NTFS platformama je nemoguce da virus moze napraviti takvo nesto kao sto su formatiranje C: particije.
Nemojte biti smijesni :loool:

xerox19
20.12.2008, 20:41
Posoji na žalost i te kako

argumentiraj mi to necime molim te ?
Bilo koji nacin teoretski kojim se to moze dogoditi ?

Sasa
20.12.2008, 20:49
i u današnje vrijeme vrijedi naredba format c: i kada sve ove fensi fore zakažu vraćamo se u komandnu liniju i rješavamo problem iz cmd, ja neku jaku zaštitu na NTFS-u ne vidim

xerox19
20.12.2008, 20:54
Ajde onda odi u cmd...

Znaci START>RUN>cmd

upisi format c: pa javio koju poruku si dobio :thumbsup:

Sasa
20.12.2008, 20:57
format c: / nešto (ne mogu se sjetiti, preskače poruku i momentalno formatira)

xerox19
20.12.2008, 21:00
ako ti je C: particija sistemska tj. Windowsi su na njoj to je nemoguce i nije ti ga formatiralo. :rolle2yes:

Sasa
20.12.2008, 21:04
kakve to ima veze što je particija sistemska ? svaka se može formatirati

xerox19
20.12.2008, 21:05
kakve to ima veze što je particija sistemska ? svaka se može formatirati

Naravno da moze, ali sistemska se nemoze formatirati dok je sistem podignut, a jedini uvijet da virus radi je da je sistem podignut ! :rolle2yes:

gamebookers
20.12.2008, 21:06
ako ti je C: particija sistemska tj. Windowsi su na njoj to je nemoguce i nije ti ga formatiralo. :rolle2yes:

Bez uvrede, ali nemaš pojma šta ti mogu spakovati jednim mailom, slikom ili sl.. Neznaš ti šta je DOS . Bolje rečeno elementarno svim ovim prozorčićima. Kad sam ja počinjao se baviti kompovima HDD ti je bio 10 MB i koštao je pravo bogatstvo. Nije bilo windoza i sl. sranja samo dos prompt. E to su bila vremena :)

BTW: Neke sistemske se mogu zaobici vrlo lako bez tvoje potvrde iliti sl, yes-no sranja

xerox19
20.12.2008, 21:14
Bez uvrede, ali nemaš pojma šta ti mogu spakovati jednim mailom, slikom ili sl.. Neznaš ti šta je DOS . Bolje rečeno elementarno svim ovim prozorčićima. Kad sam ja počinjao se baviti kompovima HDD ti je bio 10 MB i koštao je pravo bogatstvo. Nije bilo windoza i sl. sranja samo dos prompt. E to su bila vremena :)

BTW: Neke sistemske se mogu zaobici vrlo lako bez tvoje potvrde iliti sl, yes-no sranja

Svaka cast na tvom iskustvu i tvojim znanjima o DOS-u, ali bez uvrede ti jos zivis u onom vremenu. :bye2:

xerox19
20.12.2008, 21:15

moj mail ti je SANJIN.SDS@GMAIL.COM spakuj mi to molim te!:rockon:

gamebookers
20.12.2008, 21:20
moj mail ti je SANJIN.SDS@GMAIL.COM spakuj mi to molim te!:rockon:

Što mi prvo pada na pamet mora biti pročitano Outookom i naravno bez antivirus programčića, jer svi su stari.

xerox19
20.12.2008, 21:29
Što mi prvo pada na pamet mora biti pročitano Outookom i naravno bez antivirus programčića, jer svi su stari.

Hah, ja cu ga procitat Outlook-om.
Ajde bas me zanima koliko si jak...

Sub7even mi mozes poslat.. jako staro, keylogger... staro, a za neke druge stvari koje bi mi zaista mogle naskodit ti kao prvi korak treba moja I.P. adresa, evo ajde ako uspijes cak i moju ip adresu sam izvuc svaka cast... onda znas 1% svega sto ti je potrebno !

Sasa
20.12.2008, 21:33
Sad je bilo dosta :lock: