PDA

View Full Version : Kritika+savjet - forum fight!

ante
22.10.2006, 17:57
Cujem da se forum fight zahuktao nekim posljednjim natpisima na onom tamo forumu, pa bi u vezi s tim imao jednu kritiku i jedan savjet.

1. kritika - brisu se postovi u kojima se posprdno odnosi prema malom panju i interčepiću sto mislim da nije pozeljno jer se ogranicava pravo na slobodu izrazavanja clanovima ovog foruma.

U isto vrijeme sami admini na onom forumu clanove ovog foruma i bivse clanove onog nazivaju retardiranim seljacinama, droljama, kur.., spominju prč.. clanova obitelji itd.

Ok, ne treba se spustati na tu razinu, ali niti ici u drugu krajnost. Naravno da teske uvrede treba brisati i sankcionirati (npr. spominjanje roditelja admina onog foruma u kombinaciji s domacim zivotinjama i reproduktivnim ciklusom), ali ako netko napise npr. "mali panj je frustriran zato sto je visok 160cm ima 90kg i nista nije jeb.. u zivotu, niti ce usprkos e90", to nije uvreda vec misljnje (tj. cinjenica :naughty:).

2. savjet - vbulletin ima opciju hvatanja dvostrukog logiranja, tako da varanje admina na onom forumu nije dovoljno samo disconectati i spojiti se s drugim IP-om zato sto postoji opcija/program u vbulletinu koji prati tj. radi traceroute do IP-a i popisuje slicne, tako npr. ako se spajate iz ZG, a banirani ste i zelite procitati o cemu mi to pisemo (svadje itd), necete se prijaviti da ste iz Dubrovnika jer ce to admin tamo 99% to vidjeti i opet vas banirati, vec se morate prijaviti da ste iz ZG i paziti na disconect (IP jer je dovoljna jedna greska da sustav obiljezi vas login/ip kao double) te cookie tako da se najbolje spajati s odvojenih kompjutera (npr. komp.+laptop), moze i s istog, ali tad treba biti ultra pazljiv (pomno pratiti IP i cookie). Na istom je preporucljivo mijenjati browsere tj. za onaj forum koristiti drugi browser.

Naravno da preporucam izbjegavati mjesto koje frustriranom adminu sluzi za izbacivanje frustracija i sukobe koje ne smije raditi u real lifeu jer bi mu netko zalijepio pescurinu, ali ako je znatizelja velika (a ban na snazi), nije zgorega znati i ovo. :smile:

325i
23.10.2006, 00:04
Ante,bolan,smiri se malo!:bleh:

ante
23.10.2006, 00:10
Ante,bolan,smiri se malo!:bleh:

Ti si zadnji koji bi to mogao napisati, nisam ja prijetio Interceptoru da cu mu prilijepiti plescurinu niti pozivao na "susrete" zbog "rjesavanja problema". :tongue: :naughty: :msn-wink:

Jerba
23.10.2006, 01:20
1. a čuje što se mene tiče vrjeđanje se neće tolerirati, bez obzira na vrjeđanje na drugom forumu. a slobodu govora ću uvjek podražavati(u granicama zdravog razuma), sve dok to ne vrjeđa ili na bilo koji način umanjuje vrjednost pojedinca ovog foruma.

mišljenja sam da nikome (dakle govorim općenito o životu) ne treba pružati taj oblik zadovoljstva, kao što je drug panj rekao nikad ne dobiva ban onaj koji inicira flame nego onaj koji ga podržava, a ja osobno nikome ne želim pružit taj bolesni oblik duhovne hrane, ne zato što se bojim bana, nego zato što ne želim da neki kompleksaš pegla komplekse na meni!

također mislim da se nitko ne treba dat isprovocirat takovim provokacijama, jer im je to jedini cilj, pogotvo se ne treba osjećat prozvanim ili sramit zbog nečega što jesi! ja sam možda sa sela ali nisam seljačina, možda sam iz NKV sloja društva ali pošteno radim da bih živio,a što je najbitnije nisam gmaz i beskičmenjak! stoga se nigdje ne pronalazim u tim provokacijam!

ljudi moji, mi kao jedna od inteligentnijih bića na ovom planetu trebamo počet upotrebljavat svoju inteligenciju i sve će bit ok, dakle prekinimo sa ovim govnima jedanput za svagda, i bit će nam lakše u životu, pogoto u ovom segmentu, nama bi ovo trebala bit zabava/razonoda, a onima kojima nije neka dalje peglaju svoje komplekse.
vjerujte brzo će prestat ako im ne date materijala!

eto toliko od mene, možda sam se malo krivo izrazio ali shvatit ćete poantu!:smile:

2. dečki iz režije vjerojatno već rade na tome!

MOLIM DALJE BEZ VRJEĐANJA; JER SVAKI PROBLEM POJEDINCA JE U BITI PROBLEM DRUŠTVA U KOM ŽIVIMO, TAKO DA NITKO NIJE BEZ GRJEHA!!!!

J.G.
23.10.2006, 09:24
1. a čuje što se mene tiče vrjeđanje se neće tolerirati, bez obzira na vrjeđanje na drugom forumu. a slobodu govora ću uvjek podražavati(u granicama zdravog razuma), sve dok to ne vrjeđa ili na bilo koji način umanjuje vrjednost pojedinca ovog foruma.

mišljenja sam da nikome (dakle govorim općenito o životu) ne treba pružati taj oblik zadovoljstva, kao što je drug panj rekao nikad ne dobiva ban onaj koji inicira flame nego onaj koji ga podržava, a ja osobno nikome ne želim pružit taj bolesni oblik duhovne hrane, ne zato što se bojim bana, nego zato što ne želim da neki kompleksaš pegla komplekse na meni!

također mislim da se nitko ne treba dat isprovocirat takovim provokacijama, jer im je to jedini cilj, pogotvo se ne treba osjećat prozvanim ili sramit zbog nečega što jesi! ja sam možda sa sela ali nisam seljačina, možda sam iz NKV sloja društva ali pošteno radim da bih živio,a što je najbitnije nisam gmaz i beskičmenjak! stoga se nigdje ne pronalazim u tim provokacijam!

ljudi moji, mi kao jedna od inteligentnijih bića na ovom planetu trebamo počet upotrebljavat svoju inteligenciju i sve će bit ok, dakle prekinimo sa ovim govnima jedanput za svagda, i bit će nam lakše u životu, pogoto u ovom segmentu, nama bi ovo trebala bit zabava/razonoda, a onima kojima nije neka dalje peglaju svoje komplekse.
vjerujte brzo će prestat ako im ne date materijala!

eto toliko od mene, možda sam se malo krivo izrazio ali shvatit ćete poantu!:smile:

2. dečki iz režije vjerojatno već rade na tome!

MOLIM DALJE BEZ VRJEĐANJA; JER SVAKI PROBLEM POJEDINCA JE U BITI PROBLEM DRUŠTVA U KOM ŽIVIMO, TAKO DA NITKO NIJE BEZ GRJEHA!!!!
Tako je. Pomolimo se.

Jerba
23.10.2006, 10:43
Tako je. Pomolimo se.

kad nemaš niš pametnije za reć, bolje da ni ne pišeš!!!:bleh: :bleh:
antikriste ha ha ha ha

lastnight
23.10.2006, 11:43
Ovak Jerba: svađanja na BMW forumu često nastanu kad neko npr. na forumu pljuje po BMW marci, to nije česta pojava jer ovo je ipak BMW forum ALI ponekad se dešava od strane 2-3 člana foruma.
Najbolji ljek za to je po meni:
1. put neko blati firmu BMW - DAŠ MU UPOZORENJE
2. put blati - DAŠ MU BAN 3 DANA
3. put - DAŠ MU BAN 7 DANA

To je to zasad, vjeruj mi Jerba da nakon toga nebi više bilo svađanja na forumu, GARANTIRAM.

Ovaj model se može primjeniti na slične uzroke svađanja na forumu.
Svakako treba detektirati nečiju nekulturu i to se nesmije tolerirati.

grmblj
23.10.2006, 12:13
svaka cast jerba, srocio si ga majstorski!
to je ujedno i moje gledanje na stvari - cisto da znate stav 50% moderatorskog tima ;)

ante
23.10.2006, 12:33

Slazem se, dapace, kao sto sam i napisao u prvom komentaru ne treba se spustati na njihovu razinu, a ujedno se moze i primjetiti da sam nekoliko puta do sad pozivao na mir, npr. darkcloudov thread od 4wd vs. rwd.

Prvi dio komentara je ustvari uvod u "savjet", jer je za pretpostaviti da ce banirani clanovi ovog foruma ici pogledati o cemu se to toliko pise, posebno nakon komentara na ovom forumu, pa da ne bi naje.. :rolle2yes: :naughty:

Te kao posljedica nesporazuma, npr. iako i ti u svom komentaru admine s onog foruma nazivas kompleksasima sto im se sigurno nece svidjeti i doprinjeti razvoju razumijevanja medju forumima (tj. nekim forumasima), ja sam protiv toga da se npr. pobrise tvoj komentar, jer to nije uvreda, vec tvoje misljenje. Ali, ponavljam, radilo se o nesporazumu, pa u neku ruku cijeli ovaj dio (sukob medju forumima) nema smisla jer se na ovom forumu ne brisu misljenja o adminima s onog foruma (kao sto je to i Predsjednik obecao/potvrdio prilikom pokretanja foruma).

A sad amo na bmw-e! :angel: :driv_ing: :thumbsup: :rockon:

Jerba
23.10.2006, 13:11
ja nisam nikog imenovao i molim te da ne izvlačiš riječi iz konteksta jer zbog takvih stvari počinje večina bespredmetnih rasprava, jer svoje mišljene o ljudima gradim na drugi način(to definitivno ne ukljućuje prepucavanje po forumu), dakle ne mislim da su admini onog foruma kompleksaši, dapače neke ljude tamo jako cijenim, nego vam želim ukazati da se nesmijete pronalazit u tim provokacijama ako zaista nista takvi kakvim vas netko opisuje (znači ne može me uvrjedit kad mi netko kaže da sam NKV raja, jer ja to jesam i ponosan sa na to, jer sve što imam i imat ću stječam sam odnosno sa obitelji i to na najpošteniji način, dakle svojim NKV radom!).

nadalje ovaj forum je službeno virtualno mjesto sastajanja članova kluba i ljubitelja marke i takav mora i ostati, to nam svima treba biti primarna misao! dakle na ovom forumu se ne raspravalja o ljudima, adminima, bla, bla, bla.... pogotovo o ne ljudima/adminima sa drugih foruma,(jer bi to značilo da nemamo pametnih tema, a onda se pitam čemu sav taj trud pojedinaca), nego o automobilima!

2 lastnight ja se slažem s tobom, ali ovo nije jedna od takvih rasprava, i mi to trebamo prekinut, i prestat radit ono što ne želimo da drugi nama rade!
znači ovo nije rasprava o marki vozila ili o klubu, ovo je viša babska rasprava, štoviše osjećam se ko da smo u big brother kući.. :thumbsup:

dakle vjerujem da shvaćate o čem pričam, ja vas razumijem, odnosno razumijem vaše trenutne emocije jer sam i ja crna ovca, ali ne treba popuštati pritiscima!!:thumbsup:

i na kraju kao što ante reče, ajmo sda o BMW-u:clap:

Kolega lastnight je ubo IS-a, pa sad sve emocije usmjerite prema njemu:smile:

lastnight
23.10.2006, 13:57
ja nisam nikog imenovao i molim te da ne izvlačiš riječi iz konteksta jer zbog takvih stvari počinje večina bespredmetnih rasprava, jer svoje mišljene o ljudima gradim na drugi način(to definitivno ne ukljućuje prepucavanje po forumu), dakle ne mislim da su admini onog foruma kompleksaši, dapače neke ljude tamo jako cijenim, nego vam želim ukazati da se nesmijete pronalazit u tim provokacijama ako zaista nista takvi kakvim vas netko opisuje (znači ne može me uvrjedit kad mi netko kaže da sam NKV raja, jer ja to jesam i ponosan sa na to, jer sve što imam i imat ću stječam sam odnosno sa obitelji i to na najpošteniji način, dakle svojim NKV radom!).

nadalje ovaj forum je službeno virtualno mjesto sastajanja članova kluba i ljubitelja marke i takav mora i ostati, to nam svima treba biti primarna misao! dakle na ovom forumu se ne raspravalja o ljudima, adminima, bla, bla, bla.... pogotovo o ne ljudima/adminima sa drugih foruma,(jer bi to značilo da nemamo pametnih tema, a onda se pitam čemu sav taj trud pojedinaca), nego o automobilima!

2 lastnight ja se slažem s tobom, ali ovo nije jedna od takvih rasprava, i mi to trebamo prekinut, i prestat radit ono što ne želimo da drugi nama rade!
znači ovo nije rasprava o marki vozila ili o klubu, ovo je viša babska rasprava, štoviše osjećam se ko da smo u big brother kući.. :thumbsup:

dakle vjerujem da shvaćate o čem pričam, ja vas razumijem, odnosno razumijem vaše trenutne emocije jer sam i ja crna ovca, ali ne treba popuštati pritiscima!!:thumbsup:

i na kraju kao što ante reče, ajmo sda o BMW-u:clap:

Kolega lastnight je ubo IS-a, pa sad sve emocije usmjerite prema njemu:smile:
Kolega lastnight će objasnit kako je krenula priča o 'iS-u' al sve u svoje vrijeme jer moram ulovit vremena za to....

Calamari
23.10.2006, 14:33
Ovak Jerba: svađanja na BMW forumu često nastanu kad neko npr. na forumu pljuje po BMW marci, to nije česta pojava jer ovo je ipak BMW forum ALI ponekad se dešava od strane 2-3 člana foruma.
Najbolji ljek za to je po meni:
1. put neko blati firmu BMW - DAŠ MU UPOZORENJE
2. put blati - DAŠ MU BAN 3 DANA
3. put - DAŠ MU BAN 7 DANA

To je to zasad, vjeruj mi Jerba da nakon toga nebi više bilo svađanja na forumu, GARANTIRAM.
Pricas pizdarije. Jedini koji stalno sere po drugima, vrijedja i kenja si ti, neovisno o temi rasprave. Razlika u misljenjima nije element za upozorenja, ili baniranje nikoga. Forum sluzi za raspravu, i suprostavljanje razlicitih misljenja i pogleda. Zatiranje slobode govora je odlika totalitarnih drustava, a to jedan forum ljudi sa zajednickim hobijima, interesima nikako nije.

Srecom, nitko pametan nece tebe stavit za moderatora

lastnight
23.10.2006, 14:36
Pricas pizdarije. Jedini koji stalno sere po drugima, vrijedja i kenja si ti, neovisno o temi rasprave. Razlika u misljenjima nije element za upozorenja, ili baniranje nikoga. Forum sluzi za raspravu, i suprostavljanje razlicitih misljenja i pogleda. Zatiranje slobode govora je odlika totalitarnih drustava, a to jedan forum ljudi sa zajednickim hobijima, interesima nikako nije.

Srecom, nitko pametan nece tebe stavit za moderatora
Ti se nauči kulturno komunicirat, takvu komunikaciju ostavi za panj-kita forum...
Srećom takvog mišljenja nisu većina članova ovog foruma.

Calamari
23.10.2006, 14:43
Ti se nauči kulturno komunicirat, takvu komunikaciju ostavi za panj-kita forum...
Srećom takvog mišljenja nisu većina članova ovog foruma.

Nemoj da ti sad copy/paste-am 20 stranica tvojih reply-eva jer obojica dobro znamo kako ti "kulturno komuniciras"

Jerba
23.10.2006, 14:45
daj dečki dosta, imate pm ili icq, pa tamo riješite privatne tenzije!

lastnight
23.10.2006, 14:50
Nemoj da ti sad copy/paste-am 20 stranica tvojih reply-eva jer obojica dobro znamo kako ti "kulturno komuniciras"
Baš mi je drago da se ti brineš o mom tekstu.Danas je toliko potrebno, možda više nego ikad da brinemo jedni o drugima.
Ljubi bližnjeg svoga kao samog sebe.:smile: