PDA

View Full Version : bye,bye EVO

rino
23-03-11, 07:48
treba se cim prije docepati jednog primjerka nebitnog broja dok ih jos ima na cesti,osobno EVO 6 mi je bio najnapetiji

ako se prestane proizvoditi,mislim da ce cijene opako skociti,a nebi bilo lose imati jednog u garazi,ionako mi je uvijek EVO bio napetiji od Impreze :bleh:
zazivat ce se njegovo ime sa strahopostovanjem kako i ono Kraljice Delte...:notworthy:

originalni clanak sa auto-moto portala:

Japanski rally stroj uskoro će potpuno nestati sa auto scene. Tako barem tvrdi Gayu Eusegi šef Mitsubishijeva razvojnog odjela koji kaže kako je Lancer Evolution X posljednja generacija ovog rally ratnika. Već duže vrijeme Mitsubishi pokušava ugasiti svoje Evo program no čini se kako je sada konačno došao kraj bajci o osvajaču makadamskih puteljaka…
Gašenje Evo divizije eminentno je već neko vrijeme, a vodstvo branda cijelu stvar pokušalo je usporiti smišljanjem načina kao da Evo umjesto gašenja postane kompatibilan sve strožim ekološkim regulativama koje mu stežu konop oko vrata. U jednom trenu Evo je trebao postati dizelski hibrid (http://www.automotoportal.hr/2010/06/11/sljedeca-generacija-lancera-evo-biti-ce-pokretana-dizelskim-hibridom/). Takav potez odmah je proglašen velikim hazarderstvom koje se lako moglo obiti Japancima o glavu.
Znajući to Mitsubishi je ipak odlučio kako neće biti Lancera Evolution XI već su se Japanci usredotočili na razvoj elektro tehnologije koja velikim koracima grabi prema naprijed. Prema tvrdnjama britanskog portala Autocar Mitsubishi je zacrtao kako će do 2015. godine izbaciti osam elektro automobila.
Značili li to definitivno kraj Lancera Evolution ili je Eusegi samo krivo interpretiran nije poznato. Hibridni Evo nekako bi premostio prazninu koja će nastati gašenjem ovog rally projekta no on bi u konačnici mogao biti znatno skuplji od aktualnog Lancera Evo pa je pitanje tko i posegnuo za takvim automobilom kada konkurencija ima spremnu alternativu po vjerojatno manjoj cijeni.

malo je stariji clanak i prica ali nisam vidio da smo igdje malo popricali o tome,pa eto da raspravimo malo :D

Big D
23-03-11, 16:19
A gle, Ralliart je ugašen prošle godine, Mitsubishi ne sudjeluje u WRC-u čija je popularnost ionako opala, koliko god se trudili da nekaj naprave. Praktično više nema razloga da taj auto postoji. Već je Evo X popljuvan da nije ono kaj bi trebao biti, oko XI-ice se već mjesecima lome koplja dali će biti električni, dizelski, hibridni - dakle jasne strategije nema. Osobno imam utisak da su Evo VI i Evo IX najuspješnije i najprihvaćenije inačice, a verzije poput Tommy Makinen Edition su već sad kolekcionarski primjerci.
Osobno mi je Subaru bio napetiji od Mitsua i interesira me kak će reagirati s STI verzijama kad se pojavi nova Impreza.

rino
23-03-11, 17:28
A gle, Ralliart je ugašen prošle godine, Mitsubishi ne sudjeluje u WRC-u čija je popularnost ionako opala, koliko god se trudili da nekaj naprave. Praktično više nema razloga da taj auto postoji. Već je Evo X popljuvan da nije ono kaj bi trebao biti, oko XI-ice se već mjesecima lome koplja dali će biti električni, dizelski, hibridni - dakle jasne strategije nema. Osobno imam utisak da su Evo VI i Evo IX najuspješnije i najprihvaćenije inačice, a verzije poput Tommy Makinen Edition su već sad kolekcionarski primjerci.
Osobno mi je Subaru bio napetiji od Mitsua i interesira me kak će reagirati s STI verzijama kad se pojavi nova Impreza.

sta se rally-ija tice:

mislim da rally opet polako pocinje primati zasluzenu pozornost,ove godine ce Loeb imat jos pakleniju konkurenciju,jer su mladi vozaci prosle godine opasno prijetili,umalo ga i skinuli s trona,Sebastien Ogier pobijedio je prosle god milim u Portugalu i jos negdje,ne sjecam se
a tu su i Hirvonenn i Latvalla koji je pobjedio doma u Finskoj,
nesmijemo zaboraviti da ce atraktivnosti sigurno pridonijeti ovaj blesan Block i Raikkonen koji vise voze za publiku nego za bodove :laugh:
a i premjerno ce i Mini...

mislim da bit ce sve osim nezanimljivo...

Big D
23-03-11, 19:13
Reli je zanimljiv dok ga se gleda uživo. Traje predugo da bi se mogao prenositi direktno na TV-u, a reporti na npr. Eurosportu idu kasno navečer i to jednostavno nije to. Ja sam fan autosporta, ali ne mogu reći da pratim kad je koji reli i sl. Puno više pratim formulu koja je realno gledano puno dosadnija, ali je adekvatno medijski popraćena.
Raikonen nije prošlu godinu napravio ništa, a sumnjam da će biti od njega nešto i u novoj sezoni. To kaj vozi na nož i razbije se na 50% relija baš i nije nešt za hvaliti se. Jedino po čemu bi ova sezona mogla biti bolja od ostalih je veći broj proizvođača automobila, jer ovo Citroen vs. Ford je već bilo turbo neinteresantno. Zadnjih par godina se samo govori kak će reli postati atraktivniji i pristupačniji TV gledateljima, no od toga ništa.

rino
23-03-11, 19:15
ma Block i Raikkonen su za show,nisam rekao da ce ista napravit,mozda im se zalomi koji brzinac :msn-wink: