PDA

View Full Version : Info o porscheu 924

Pegi007
21-07-10, 16:54
Nudi mi covjek za moju ajkulicu porsche 924 1979.g.i nes para , pa me opcenito zanima o tom tipu auta...
Cuo sam da su na njemu vecinom audi djelovi, masina je neka 2.0 sa 135ks, tak nekaj, kakvi su kvarovi ne njemu ucestali, sto prvo gledati? Jel on isto zadnji pogon, te od prilike potrosnja? Servisi, komplikacije, dostupnost djelova, postoje li zamjenski djelovi? Da li su jako trunuli ti auti?
Hvala na infu!!!
:)

IvanOs
21-07-10, 17:08
924 uopće ne trune!!
Nije šala ako auto nije razbijan i krpan možeš slobodno zaboraviti na limarske probleme.
Pogon je transaxle tj. motor naprijed mjenjač i diferencijal nazad. Auto je uzorno uravnotežen, ali nije brz. Blok vuče korjen iz starog LT-a navodno, pa mehanički dijelovi ne bi trebali biti problem. Osjećaj u vožnji je vrhunski, ali automobil ima lošu karizmu vozila kojim njemački seljaci sakupljaju ovce po livadi (doslovno).
Sve u svemu ako je u dobrom stanju preporuka za kupovinu, ali zaboravi na mala privreda lajsne, signalizaciju i slično.

bozzo
21-07-10, 17:25
Nudi mi covjek za moju ajkulicu porsche 924 1979.g.i nes para , pa me opcenito zanima o tom tipu auta...
Cuo sam da su na njemu vecinom audi djelovi, masina je neka 2.0 sa 135ks, tak nekaj, kakvi su kvarovi ne njemu ucestali, sto prvo gledati? Jel on isto zadnji pogon, te od prilike potrosnja? Servisi, komplikacije, dostupnost djelova, postoje li zamjenski djelovi? Da li su jako trunuli ti auti?
Hvala na infu!!!
:)
Ja sam slagal jednoga limarija je pocinčana i debela kaj na trajektu,djelovi ti pašu od audia onih 75-82god ali motori su banana stalno se cvika 3 klip prema BMW nema usporedbe i to ti je sistem starog frgazera koji je totalno banana potrošnja 2 ajkule jer više nijednog wv benzin frgazera nebreš naštelati jer su razlokani .
Objasni liku nek si iz poršea napravi peradarnik kaj koke budu nesla sportska jaja.:punk:

marac_kc
21-07-10, 17:32
...kaj se voznih osobina tiće, porš je avion za ajkulu, mada mu je motor asma, ali bili su ti motori i za k-jetom, ali to je govno ako stoji dugo, neznam kako točno to sve skupa izgleda, no kako je baza VW blok, u to čudo bi mogo uć 2,0 16v iz trice, pa imaš 150ks i sigurniji motor...

Big D
21-07-10, 17:34
Znal sam da Marac ima spremnu neku kemiju u rukavu :cmf Vjerojatno bi bila zajebancija spojiti motor i mjenjač?

Big D
21-07-10, 17:44
Neka old-school felga, uredna limarija i čist pristojno izgleda auto.

http://pictures.topspeed.com/IMG/crop/200511/1976-porsche-924_1600x0w.jpg

Danas se baš neki stariji lik vozao u njemu, bio je neke smeđe boje. Samo se bojim da ih je većina u lošem stanju, a ne znam kak je s dijelovima ovjesa, instrumentima i sl. Tu su stari BMW-i u prednosti.

marac_kc
21-07-10, 17:47
A on ti ima kardan u cijevi, pa kako ne paše zvono od porša, mora se uzet zvono od golfa, rastavi se getriba, baci se sve od zupčanika i na zvono se napravi metalna ploča na koju se uhvati cijev od kardana, spojnička od porša ima iste zube ko lamela od VW-a i to ostaje..., samo je knap mjesta za alnaser.... :bye1:

....inaće u to čudo na ovu foru strpaš bilo koji motor koji stoji dovoljno u koso na desnu stranu, da stave po visini!

...ovaj sa slike može!!! Po spjleru, radi se o Turbo modelu.....

...da se ne čudite, vzoio sam se ko malo dijete u tom čudu, i nisam imao mjesta na zadnjem sicu..., imo ga moj stari jedno 6mj....

Big D
21-07-10, 17:52
U svakom slučaju, bilo bi lijepo imati neku starinu u dobrom stanju u garaži.

edit: ili zlostavljati po stazi :to_become_senile[1]

http://www.thegrid.co.uk/index_files/Porsche/Will-Penrose-924.jpg

misterx
21-07-10, 19:03
Ko i svaki porš izgleda moćno...:msn-wink:

Shogun
21-07-10, 20:21
Pogledaj

http://www.youtube.com/watch?v=NC7bGiSyF90

http://www.youtube.com/watch?v=boX21bfh4gw&feature=related

Mozda ima nes pametno sto ce ti koristit

bozzo
21-07-10, 21:29
...kaj se voznih osobina tiće, porš je avion za ajkulu, mada mu je motor asma, ali bili su ti motori i za k-jetom, ali to je govno ako stoji dugo, neznam kako točno to sve skupa izgleda, no kako je baza VW blok, u to čudo bi mogo uć 2,0 16v iz trice, pa imaš 150ks i sigurniji motor...
Točnije oriđiđi paše motor od audia 100 2.3 benzin

bmw007power
21-07-10, 22:28
Imao je moj frend audia s 2.3 e motorom uspio je radilicu potrgati ali on je bio specijalac za tak nesto ispod 6000rpm ga nije ni saltao:laugh:

bozzo
21-07-10, 22:43
Imao je moj frend audia s 2.3 e motorom uspio je radilicu potrgati ali on je bio specijalac za tak nesto ispod 6000rpm ga nije ni saltao:laugh:
DAJ mu da ti BEMBARU testira sutra u novinama bu pisalo da je viđena zvjezda repatica iznad Zagreba hehe a ono KARDAN:witch

Pegi007
22-07-10, 02:09
Fala svima..:flex:
U nedjelju idem gledat auto.. Uspio sam saznat da je k-jet i da ima 4 brzine.. nema servo, te jos neku opremu koju bmw od 1975. ima serijski :) ipak je porša nastala kad je hitler od bube pozelio da bude sportski auto, to jest od narodnog vozila.. :)
Ugl pogledam ga i javim stanje..
Za sad mi se jedino svidja pomisao da utopim ajkulu drakulu, dobim jos para a vozim porsche :))))))

jure
22-07-10, 08:15
To je govno, a ne Porsche. Da je 944 u pitanju vec bi bila druga prica.

valsen
22-07-10, 09:07
Osobno ne bi išao u tu opciju...:no:

Pegi007
22-07-10, 10:29
Ili 928 :)

tburic
22-07-10, 10:47
928 IMHO je također atipični porš jer je trpan V8 u auto od 4,5 metra i 1,5 tonu. Izgledao je ok i više mu je odgovarao umjereni sportski štih nego imiđ superautomobila. Mislim auto je imao opciju 4 stupanjskog automatika... Zadnje linije su imali respektabilne performanse, ali i dalje to bio bio autobahn sturmer sa V8 i 5400ccm, a ne svileni boxer divlje naravi.

Ante_ŠI
22-07-10, 12:25
u tu autu ti ide 2.2t iz moje aute i onda je veselje, ima posla ali se isplati

http://www.youtube.com/watch?v=OZ7yQxucH1U

a kad ga zavidaš netriban ti prićati dalje di je granica sa ovim motorom, proguglaj malo o audijevom aan motoru, a da se sad naći komplet motor sa instalacijom oko 800 do 1000€ da je u perfektnom stanju

marac_kc
22-07-10, 16:43
Ne paše ni jedan VW/Audi motor na šaraf!!!! Vjerujte mi, drugačije je kvačilo, zamajac i mjesto na kojem je alnaser....

...kaj se tiće 944, "nije govno već se pas posro" ništ posebno ko da uspoređujemo Golf MK1 i Golf MK2.... isti k...

Porsche je samo 911

Ante_ŠI
22-07-10, 17:32
Ne paše ni jedan VW/Audi motor na šaraf!!!! Vjerujte mi, drugačije je kvačilo, zamajac i mjesto na kojem je alnaser....

...kaj se tiće 944, \"nije govno već se pas posro\" ništ posebno ko da uspoređujemo Golf MK1 i Golf MK2.... isti k...

Porsche je samo 911

pa nije niko ni reka da paše na šaraf, ima zajebancije, ali svaka quattro getriba se brzo prepravi na zadnji pogon i onda si sve rješija, ostaje ti skratit kardan i napravit šaltung, a to i nije neki posal