PDA

View Full Version : Tražim,Kupujem : kvalitetne postere s auto sadržajem

Glava
27-05-10, 08:11
U potražnji sam za kvalitetnim primjercima postera , plakata , kako već tko to zove koji zaslužuju bit uramljeni .

Što se sadržaja istih tiče mogu bit vozila tipa AMG , Movi , dobre šerpe , fece , lambo , NSX , lotusi i slično , slike rallya , formule 1 prije šumahera , čak i pokoji ok motor dolazi u obzir .

Godine vozila nisu bitne , važno je da je stanje savršeno .

Prednost pred svim ostalima imaju dobre slike 300 SL Gullwinga , F40ke i Ayrtona Senne .

Molim ponude na PM ili 091/449-4444

Big D
27-05-10, 09:27
Moj ti je prijedlog da nađeš kvalitetne fotke u velikoj rezi i odneseš u print studio koji ima printer velikog formata da ti to isprintaju na foto papir. Ja sam ovu fotku koju Foler ima u avataru tak isprintao na dimenzije metar sa pola metra i ispaalo je odlično, kvadrat ti je oko 200 Kn (dakle metar sa pola metra je cca 100 Kn). Boje će biti postojane i ak stoje na suncu, imam fotku sebe u Enzu već 5 godina na zidu u kuhinji i nije ništ poblijedila.

Glava
27-05-10, 10:11
Moj ti je prijedlog da nađeš kvalitetne fotke u velikoj rezi i odneseš u print studio koji ima printer velikog formata da ti to isprintaju na foto papir. Ja sam ovu fotku koju Foler ima u avataru tak isprintao na dimenzije metar sa pola metra i ispaalo je odlično, kvadrat ti je oko 200 Kn (dakle metar sa pola metra je cca 100 Kn). Boje će biti postojane i ak stoje na suncu, imam fotku sebe u Enzu već 5 godina na zidu u kuhinji i nije ništ poblijedila.

ovo je fakat vrhunski savjet . .

puno hvala kolega

Big D
27-05-10, 11:14
Samo obrati pozornost da se koriste kvalitetni papiri i tinte. Jer da se izaći i jeftinije, ali to jednostavno nije to na lošem papiru. Ne upije se boja kak spada, naročito loše izgleda kod većih crnih površina. Ja sam se jednom zajebao jer je lik koji se tim bavio prodao printer, pa sam otišao kod drugog koji je odmah htio da to bude čim jeftinije (za njega, prije svega). Obojica su imala isti printer, ali ovaj je stavio neki shit papir i ispalo je kao da printaš doma na inkjet printeru s običnim papirom. Naravno da mu nikad više nisam ništ donio.

Glava
27-05-10, 11:29
mislio sam otič do printstudia , imam filing da s njima nebi trebalo bit problema . . ?

naravno , neću im dat da mi rade odmah tri komada , neka prvi bude probni primjerak

koja bi to bila poželjna velika rezolucija ?

valsen
27-05-10, 13:20
U Smičiklasovoj su bili najbolji. Pitaj za Vladu koji ima tetovaže lava na nadlakticama. Tip je profesionalac. Print Studio je odvratno skup ali kvalitetno radi.

Big D
27-05-10, 13:25
Treba obratiti pažnju na dva pojma: jedno su dimenzije slike u pikselima (npr. 1024x768), a drugo je rezolucija (npr 300 dpi). Što je rezolucija veća, to se slika više može uvećati, a da ne postane kockasta. Grubo rečeno, 1024x768 u rezi od 100 dpi možeš povećati puno manje od 1027x768 u 300 dpi. Za neki OK tisak na veći format bi bila dosta reza oko 150 dpi, ali slika onda mora biti dosta velika jer ju u toj rezi nemreš baš previše povećati. Dok dođem doma, pogledam koje su mi bile postavke fotki koje sam davao printati, pa javim.

Glava
27-05-10, 18:57
kužim , tnx. nije panika . .

al onak laički ako odaberem određen broj slika , odnesem ih tam njima pa brijem nekako da će znat sami odredit koja će bit bolja za print ? ipak to ljudi šljakaju pa vjerujem više njihovom odabiru nego sebi . .

na smičiklasovu sam i mislio , super , hvala

Big D
27-05-10, 20:29
Evo ovak, dimenzije su bile 3800 x 2500 pixela, reza 100 dpi, išlo je bez problema na metar sa pola metra. A svatko tko radi u foto studiju bi morao bez problema reći koja će ti slika valjati, a koja ne.

Glava
27-05-10, 23:23
ovo će bit rješeno na ovaj način a ako tko baš ima kaj zanimljivoga neka slobodno javi , od viška glava ne boli

Arny
30-05-10, 20:55
Grubo rečeno, 1024x768 u rezi od 100 dpi možeš povećati puno manje od 1027x768 u 300 dpi.

:eek1:
Ovo mi nekako nije dobro leglo...

Big D
30-05-10, 21:18
Zašto, manja reza, manja mogućnost uvećanja.

Interceptor
31-05-10, 12:46
Zašto, manja reza, manja mogućnost uvećanja.

Zato sta je 1024x768 uvijek 786432 piksela, bez obzira koliko dpi bilo :laugh: Da si rekao 7x9 cm u 100 ili 300 dpi, to bi onda vec imalo smisla. :msn-wink:

Big D
31-05-10, 15:00
:wacko: Da, imate pravo. Tak je to dok gledaš Photoshop previše i na postavkama imaš dimenzije u pixelima :laugh::laugh::laugh: