PDA

View Full Version : pitanje za uvoz auta

zivisic
09-02-10, 18:20
pozdrav,

jel moze neko pomoc, samo okvirno.
npr uvoz ovakvog auta
http://suchen.mobile.de/fahrzeuge/showDetails.html?id=126607873&__lp=21&scopeId=C&sortOption.sortBy=price.consumerGrossEuro&sortOption.sortOrder=ASCENDING&makeModelVariant1.makeId=18700&makeModelVariant1.modelId=22&makeModelVariant1.searchInFreetext=false&makeModelVariant2.searchInFreetext=false&makeModelVariant3.searchInFreetext=false&vehicleCategory=Car&segment=Car&minFirstRegistrationDate=2004-01-01&maxFirstRegistrationDate=2010-12-31&siteId=GERMANY&negativeFeatures=EXPORT&damageUnrepaired=NO_DAMAGE_UNREPAIRED&export=NO_EXPORT&customerIdsAsString=&lang=de&pageNumber=1
gledam uzet pickupa i kod nas ih nema bas a oni koji se prodaju najcesce su iz uvoza...
E sad zanima me, kazu ljudi racunaj na Euro1 cca 60% su sva davanja do registracije?
To mi zvuci puno, npr najjeftinija navara je 11-12 t eura, znci da bi ju tu dobio za 17-18...to je puno za tu tlaku...je li uopce to 60% tocno (sve me zanima okvirno)
E sad za ovako udarenu bi li dadbjine bile sta manje?
Recimo da za ovo auto dobijem euro1 na 8500e, a auto platim 9000e sa 60% to ukupnog troska cca 14-15 ima jos 1.5 popravka to mi se opet cini puno...
U principu kako god okrenem nije mi jasno kako imaju zaradu oni koji uvoze aute?

Fala ljudi...

SB520i
09-02-10, 20:05
To ti je otprilike točno tako 60%. Ovi koji uvoze aute najčešće uzimaju jeftine krame i onda kada dovezu ovdje to na carini imaju nekoga pa mu provuku pod najjeftiniju tarifu po katalogu. E onda slijedi što jeftinije dovođenje u neko vozno stanje i to ti je to. Iako ne kažem da nije nemoguće da se dovezu i jako dobri auti. Jedan poznanik se bavi time tako da znam ponešto o tome,da ne mislite da pričam napamet.

filraco
10-02-10, 08:49
ugrubo si sve sam točno napisao, jedino je carina, tj. davanja manja na karambol vozilo

bmwlik
10-02-10, 13:14
I ja sam se zanimao za to pa sam pronasao zanimljivu temu
Mozda ti bude koristila
http://www.forum.hr/showthread.php?t=216190

Glava
10-02-10, 13:45
ugrubo si sve sam točno napisao, jedino je carina, tj. davanja manja na karambol vozilo

od kad se to karambolirana vozila smiju uvozit ?

zivisic
10-02-10, 14:59
od kad se to karambolirana vozila smiju uvozit ?

glava, ti bi mogao o tome znat nesto...
ako znas molim te napisi, ako ima koja sema da nije za javno, moze i na PM...
U principu ako je povoljniji uvoz vise stvari, ima li ko to radi da mu se plati usluga, ja nadjem auto i sl....
Sta je ustvari sa laksim krambolima...isl..
Ako je sve to apsurd i bezznacajno u krajnjem zbiru i to je dobro znat:msn-wink:

filraco
10-02-10, 19:13
krivo sam se izrazio, mislio sam na manja oštećenja, ne karambol

Grgas
10-02-10, 19:45
Sva auta imaju katalosku vrijednost koja se otprilike mijenja svake godine. Kad je vozilo karambolirano, procjenitelj osobno određuje vrijednost oštećenog vozila, i tada se ta procjena uzima ko osnovica za sva ostala davanja. Zato se uglavnom uvoze automobili koji ima imaju manja oštećenja (branik, hauba, vrata...), potplati se procjenitelja jer o njemu ovisi dali se isplati uvest konkretno vozilo, jer da ides uvest vozilo bez karambola, 90% da ce bit cijena kao kod nas ili skuplja...
Ima tu dosta stvari koje se rijesavaju preko veze, jer ne carine isto vozila u Splitu, Rijeci, Zagrebu...

Postoje ljudi koji dovoze vozila uz proviziju, jer da se neko sam upusti u tu avanturu, proć će skuplje nego kod nas...

Vili
10-02-10, 19:57
Gdje se proizvodi Navara?
Ako se proizvodi izvan EU, nema EUR 1, i onda je 60% za davanja malo.

Glava
11-02-10, 00:49
nisam u toku sa trenutnim davanjima al što se samog uvoza tiče znam da stoji ona kako nema šanse da je salonu isplativo uvest pic pic vozilo i da imaju dovoljno lufta za profit , posebno u ovo vrijeme . .

mora bit il manji karambol u pitanju , netko zažmiri malo , slože ga i carine ili ima dosta više km

moje mišljenje o km je da bolje 200 tkm njemačkih cesta nego 100 tkm naših cesta i servisa . .

u ovoj trenutnoj situaciji smatram da ti je povoljnije kupit navaru kod nas od nekog kome je zaškripilo , il nač oduzetu u nekom od leasinga . .

Shogun
11-02-10, 01:31
nisam u toku sa trenutnim davanjima al što se samog uvoza tiče znam da stoji ona kako nema šanse da je salonu isplativo uvest pic pic vozilo i da imaju dovoljno lufta za profit , posebno u ovo vrijeme . .

mora bit il manji karambol u pitanju , netko zažmiri malo , slože ga i carine ili ima dosta više km

moje mišljenje o km je da bolje 200 tkm njemačkih cesta nego 100 tkm naših cesta i servisa . .

u ovoj trenutnoj situaciji smatram da ti je povoljnije kupit navaru kod nas od nekog kome je zaškripilo , il nač oduzetu u nekom od leasinga . .

sve ovisi di je auto bio u njemackoj ako je bio na nekim planinama gdje se non stop dizala rucna i di je auto isao gore dolje nije niti to bas odlican izbor ... ali da su bolj jesu