PDA

View Full Version : Member Panel

wired
13-07-08, 19:44
jel moguce ukomponirati member panel da bude konstanto vidljiv? trenutno se vidi samo u list modu, cim se udje u neki thread ne vidi se vise.
u biti, treba mi samo unread posts funkcija svugdje:)

Nadalje, link na forum u glavnom meniju naslovnice http://www.bmwautoklub.hr/ ne bi bio los

Junior
13-07-08, 20:14
pogledaj na glavnom meniju bmwautoklub.hr u gornji lijevi kut... :-D

wired
13-07-08, 21:21
pogledaj na glavnom meniju bmwautoklub.hr u gornji lijevi kut... :-D

ne to znam, prvi put sam to odmah primjetio, drugi put sam trazio link na forum a jednostavno ga nisam vidio:) mene ne treba ali za nove korisnike je mozda lakse, onako je po meni previse uklopljen u dizajn i manje se vidi nego da je u glavnom meniju, osim toga dodati link u meni je 0.3 minute posla:laugh:

Ajde kad se vec bunim:bleh: :

link za embed youtube videa?

strikethrough, odnosno del funkcija za formatiranje teksta:

jednostavno za dodati:
<span style="text-decoration: line-through;">{param}</span>

evo i jedan tip za dodatni speed up foruma:

odvojite sve css stylesheetse u poseban .css ili vise dokumenata i samo se linkajte na njih u html-u odnosno gdje je potrebno
poboljsat ce cacheiranje i load stranica:)

Interceptor
13-07-08, 21:35
Ajde kad se vec bunim:bleh: :

link za embed youtube videa?

strikethrough, odnosno del funkcija za formatiranje teksta:

jednostavno za dodati:
<span style="text-decoration: line-through;">{param}</span>

evo i jedan tip za dodatni speed up foruma:

odvojite sve css stylesheetse u poseban .css ili vise dokumenata i samo se linkajte na njih u html-u odnosno gdje je potrebno
poboljsat ce cacheiranje i load stranica:)

1. Dodat cemo link na homepage-u u glavni meni
2. Embedded video ce biti ubrzo, cekam da bude gotov port tog plug-ina za vBulletin 3.7.x
3. Sto ce ti strikethrough?
4. CSS-ovi su integralni dio vBulletin skina, ako budem drkao po tome, dodatno ce se otezat ikakvi buduci upgrade-i jer cu svaki put morat prepravljat source, a vjeruj mi, to nit mi se da, niti imam vremena
5. Member panel nije vidljiv uvijek zato da bi se povecala povrsina za citanje korisnicima s manjim rezolucijama

Interceptor
13-07-08, 21:42
Nadalje, link na forum u glavnom meniju naslovnice http://www.bmwautoklub.hr/ ne bi bio los

Evo, rijeseno. Odmah ispod "Home". Jel ti sad dovoljno vidljivo? :eek1: :laugh:

Kita
13-07-08, 22:30
Ajde vise taj favicon, a ne taj joomlin :)

Interceptor
13-07-08, 22:35
Ajde vise taj favicon, a ne taj joomlin :)

Rijesit cemo i to :msn-wink:

Ajmo ljudi, ako ima jos tko kakve prijedloge/kritike, sad je vrijeme da ih iznese :flex:

Brklja
13-07-08, 22:49
Stavite SEO, radi sebe. Pogle kako je ak-bmwcroatia počela.. najebat će vas na guglu :)

wired
13-07-08, 22:58
1. Dodat cemo link na homepage-u u glavni meni
2. Embedded video ce biti ubrzo, cekam da bude gotov port tog plug-ina za vBulletin 3.7.x
3. Sto ce ti strikethrough?
4. CSS-ovi su integralni dio vBulletin skina, ako budem drkao po tome, dodatno ce se otezat ikakvi buduci upgrade-i jer cu svaki put morat prepravljat source, a vjeruj mi, to nit mi se da, niti imam vremena
5. Member panel nije vidljiv uvijek zato da bi se povecala povrsina za citanje korisnicima s manjim rezolucijama

1. Super:laugh: nije da vise loadam pocetnu stranu cesto, ali novim korisnicima ce biti lakse, valjda.

2. oce biti brzo?

3. Semantika:) recimo mogao bi prekriziti opciju 1. kod kvotanja, napisem nesto sto nije u kontekstu ili slicno. Ako nije tesko, please?

4. a benti vbulletin, ne mogu vjerovati da trpaju sve zajedno, mislim da bi i upgrade bio laksi kad bi stiliziranje bilo odvojeno od sadrzaja, no ok, ako je tako, oprosteno:)

5. postoji li onda neki brzi nacin da loadam listu zadnjih postova, to koristim non stop a vjerujem i vecina drugih, moze li se staviti da je to user preference? Mislim u zelji da se prilagodi korisnicima manjih ekrana (damn it, kupite vece ekrane, vase oci ce vam biti zahvalne), drugi su zakinuti...

Interceptor
13-07-08, 23:01
Stavite SEO, radi sebe. Pogle kako je ak-bmwcroatia počela.. najebat će vas na guglu :)

To je $150. Po meni previse za ono sto cini.

wired

Kako mislis staviti SEO? :laugh:

Brklja
To je $150. Po meni previse za ono sto cini.

To je jeftinije nego tiskat 1000 letaka i podijelit

Kako mislis staviti SEO?

Imaš vbseo ti se zove plugin za vbulletin, i onda ti on automatski mod_rewritea ovaj link threada, dodaje keyworde itd itd.. Ugl gugl te vrlo brzo popuši i izindeksira komplet forum..

Interceptor
13-07-08, 23:03
2. oce biti brzo?

3. Semantika:) recimo mogao bi prekriziti opciju 1. kod kvotanja, napisem nesto sto nije u kontekstu ili slicno. Ako nije tesko, please?

5. postoji li onda neki brzi nacin da loadam listu zadnjih postova, to koristim non stop a vjerujem i vecina drugih, moze li se staviti da je to user preference? Mislim u zelji da se prilagodi korisnicima manjih ekrana (damn it, kupite vece ekrane, vase oci ce vam biti zahvalne), drugi su zakinuti...

2. Ne ovisi o meni, nazalost

3. Ajde, potrudit cu se to implementirat. Treba dodat novi gumb u editoru i napisat kod za to. Nemoj ocekivat da bude gotovo sutra :laugh:

5. Vrlo jednostavno - kliknes na "New Posts" u glavnom meniju, odma ispod Baumgartner bannera :msn-wink:

Interceptor
13-07-08, 23:05

Nismo ni planirali tiskat letke niti ih dijeliti.

Anyway, ako imas volje donirati $150 klubu u svrhu implementacije vbSEO, odmah sutra cu ga instalirati :laugh:

wired
13-07-08, 23:11

Imaš vbseo ti se zove plugin za vbulletin, i onda ti on automatski mod_rewritea ovaj link threada, dodaje keyworde itd itd.. Ugl gugl te vrlo brzo popuši i izindeksira komplet forum..

mod_rewritea u sta?: http://www.bmwautoklub.hr/forum/member-panel ?
Osim toga, ne znam kako ce izindexirati ako je forum member only vecim djelom?

Mozda staviti zadnje postove na naslovnicu, to bi moglo potakniti indexiranje, odnosno page rank.
U bit najbolje je sto vise linkova na naslovnicu to je i dalje jedan od top PR boostera. Uz google Adwords, to gotovo garantira dobar PR

A sad disklejmer, sve manje vjerujem u PageRank kao takav, bilo je dosta primjera gdje se vidjelo da se google igra sa PR-om, pogledaj malo top blogere prije nekoliko mjeseci, kad im je najedanput PR pao za dva tri mjesta. Mislim da ovaj forum zasad ima najbolji SEO koji postoji:
Word of mouth!

wired
13-07-08, 23:14
2. Ne ovisi o meni, nazalost

3. Ajde, potrudit cu se to implementirat. Treba dodat novi gumb u editoru i napisat kod za to. Nemoj ocekivat da bude gotovo sutra :laugh:

5. Vrlo jednostavno - kliknes na "New Posts" u glavnom meniju, odma ispod Baumgartner bannera :msn-wink:

5. OMGwhollyfakinshit:clap::clap::clap::clap::clap::c lap::clap:

me=dumbass:fish:

Interceptor
13-07-08, 23:15
5. OMGwhollyfakinshit:clap::clap::clap::clap::clap::c lap::clap:

me=dumbass:fish:

Drago mi je da sam mogao pomoci :punish2[1]: :laugh: :msn-wink:

Brklja
13-07-08, 23:18
@wierd. da, tema bi izgledala bmwautoklub.hr/forum/e36-323i-problem-kocnice.html

i to ti gugl obožava, i kad neko upiše "e36 kočnice" 99% da bi taj thread bio prvi izbor.

Imam ja vbseo licencu onu doživotnu za budalizaciju i forum sam ugasio već prije godinu dana i to stoji za vraga, dal se to da kojim slučajem prebacit, vrlo rado bi donirao..

wired
13-07-08, 23:21
@wierd. da, tema bi izgledala bmwautoklub.hr/forum/e36-323i-problem-kocnice.html

i to ti gugl obožava, i kad neko upiše "e36 kočnice" 99% da bi taj thread bio prvi izbor.

Imam ja vbseo licencu onu doživotnu za budalizaciju i forum sam ugasio već prije godinu dana i to stoji za vraga, dal se to da kojim slučajem prebacit, vrlo rado bi donirao..

W I R E D :laugh:
clean urlovi su definitivno prednost, ali ponavljam, ne vjerujem da google moze indexirati member ONLY forum

Interceptor
13-07-08, 23:21

Nemam pojma, pitaj ih pa javi sta kazu :msn-wink:

Brklja
13-07-08, 23:23

budem sutra.

@wierd oprosti :laugh:

Ne bi mogao indeksirat user only forum, odnoso čak i bi (jer se da složit da se guglovom robotu dozvoli čitanje svih threadova) i onda bi indeksirao sve stranice i prikazivao kao search rezultate. Ali kad bi neki non-član pokušao pročitat što se krije iza linka javio bi mu da mora biti registriran.

wired
13-07-08, 23:23

http://www.vbseo.com/f55/transfer-policy-buying-selling-vbseo-license-17360/

Brklja
13-07-08, 23:25
* The vBSEO license must NOT have been transferred in the previous 12 month period
* The vBSEO license must have been active for a period of at least 3 months from the date of purchase
* The vBSEO license must be UN-EXPIRED. Note: If expired, the license must be renewed prior to authorization of the transfer.

to sve je, imam ju bar godinu dana, i nikad nije prenošena ni ništa. Ceptor/foler &co ako ste za ja vam je doniram :)

wired
13-07-08, 23:27
budem sutra.

@wierd oprosti :laugh:

Ne bi mogao indeksirat user only forum, odnoso čak i bi (jer se da složit da se guglovom robotu dozvoli čitanje svih threadova) i onda bi indeksirao sve stranice i prikazivao kao search rezultate. Ali kad bi neki non-član pokušao pročitat što se krije iza linka javio bi mu da mora biti registriran.

nema problema brljka:fish:
onda se SEO plugin isplati ako je slozen na taj nacin, moga si to i odmah reci:fishing[1]:

Brklja
13-07-08, 23:30
nema problema brljka:fish:
onda se SEO plugin isplati ako je slozen na taj nacin, moga si to i odmah reci:fishing[1]:

mislio sam da znaš, riwed.

wired
13-07-08, 23:37
mislio sam da znaš, riwed.

pojma nemam o nacinu dejstvovanja SEOa za forume braklja. SEO pratim samo za regularni web i tu se vecinom baziram na xhtml/css. btw pratim samo par foruma, prije sam vecinom visio po usenetu i forumi su mi bili yuck:laugh:

Interceptor
13-07-08, 23:38
btw pratim samo par foruma, prije sam vecinom visio po usenetu i forumi su mi bili yuck:laugh:

Takodjer :msn-wink: Ovaj i AK BMW Croatia su jedini forumi koje pratim, za sve ostalo nemam ni volje ni vremena.

Brklja
13-07-08, 23:41
Daj da znam Ceptor, jel oćete onda donaciju vbsea? Da ne prebacujem bezveze...

Interceptor
13-07-08, 23:42
Daj da znam Ceptor, jel oćete onda donaciju vbsea? Da ne prebacujem bezveze...

Naravno, primamo sve sto je free :laugh:

Brklja
13-07-08, 23:43
Naravno, primamo sve sto je free :laugh:

Riješit ćemo onda to sutra :bye1: još da tolt prihvati to iskonfigurirat (ili možeš ti) i dogovorili smo :clap:

Interceptor
13-07-08, 23:45
Riješit ćemo onda to sutra :bye1: još da tolt prihvati to iskonfigurirat (ili možeš ti) i dogovorili smo :clap:

Ma tolt je dusa od covjeka, ne bi on to odbio :laugh:

Brklja
13-07-08, 23:52
Ma tolt je dusa od covjeka, ne bi on to odbio :laugh:

znam da mu fali žena u životu, pa sigurno ima viška vremena dok mu ne nađemo jednu-dvije :laugh: Ajde tolt, gukni

wired
13-07-08, 23:53
znam da mu fali žena u životu, pa sigurno ima viška vremena dok mu ne nađemo jednu-dvije :laugh: Ajde tolt, gukni

Brnja ti si car:laugh:

Brklja
13-07-08, 23:54
Brnja ti si car:laugh:

Hvala deriw :bleh: