View Full Version : p: Alpina B10 diff
3.73, Špera, kao nov, bez luftova i pm....
Orig. Alpina
400€ nije fix
Interceptor
27-06-08, 23:22
3.73, Špera, kao nov, bez luftova i pm....
Orig. Alpina
400€ nije fix
Koja Alpina B10?
e34 3.5 N/A
Bi turbo ima drukciji omjer AFAIK
Interceptor
28-06-08, 00:30
e34 3.5 N/A
Bi turbo ima drukciji omjer AFAIK
To je onda diff koji ide na 535i i M5, oni imaju diff s najvecim kucistem? Jer, cini mi se da to ne pase na moj auto :huh:
ako ide na kocku, mislim da bi ga mogli i ovdje stavit, ali bi taj bio i izdržljiviji jel mislim da ga je sa 525 ipak teško polomit:o
Interceptor
28-06-08, 00:50
ako ide na kocku, mislim da bi ga mogli i ovdje stavit, ali bi taj bio i izdržljiviji jel mislim da ga je sa 525 ipak teško polomit:o
Jel mozes negdje provjerit da li je moguce to stavit na moj auto? Ili mi poslat po nekom da probam, pa ako ne pase ja ti ga vratim?
mogu ti ga poslat krajem sljedećeg tjedna....
Bimmeru sta ti velis pase li?
E30 ima sasvim drugačije "prihvate" na kućištu od E34.
E sad, vjerojatno bi se dala prebaciti špera i final gear u kućište od E34, ali to treba znati.
Podesiti zračnost, pa offset špere, lagani sex.....
Treba računati i sa mogućom zamjenom ležajeva ( FAG zamjenski 280 kn komad ili preko BMW-a cca. 400 kn komad), semeringa, a trebaju i "šajbe" koje dolaze u kompletu u više dimenzija male tolerancije
(226 kn po setu). A tu je i zamjena ulja, koje dođe skoro 50 €.
Alpina je dolazila u većini slučakjeva s 40% lockom špere.
nažalost nisam puno radio sa autima većim i težim od serije 3 ali postoji mogućnost da odgovara na 525i, prijatelj je prodao od svoga 525i diff jednom čovjeku koji ga je stavio na 535i, tako da bi trebali odgovarati, a ovako od oka, i jedan i drugi su jako veliki, tako da... na kocki je isto, veći je diff puno većo od onog manjeg, ali je širina od lijeve do desne flanđe ista. diff sa kućištem od E34 ne ide na kocku jer se na E34 drži bočno za most, eventualno da se prebaci sama špera iako mi to izgleda nekako golemo naprema kockinom
tako je to je bilo na kocki koja je bila kemija opasna.... a navodno taj diff pase na kocku B6 alpina....
pa je u tom smjeru kemija isla... ali na e34 pase normalno... sad jel pase diff od 525 na 535 neznam
Interceptor
28-06-08, 15:17
tako je to je bilo na kocki koja je bila kemija opasna.... a navodno taj diff pase na kocku B6 alpina....
pa je u tom smjeru kemija isla... ali na e34 pase normalno... sad jel pase diff od 525 na 535 neznam
Mislim da je kocka B6 imala M30 motor, getribu i diff :unsure: U svakom slucaju, otkriti cemo za tjedan dana pa javim :laugh:
tako je... alpina b6 je m30 3.5