View Full Version : USPONI I PADOVI VIRTUALNE BMW SCENE U HRVATA
Interceptor
24-06-08, 22:01
S obzirom da smo moji kolege i ja dobili mnogo upita s raznih strana na temu „Sto se desilo i zasto?“, odlucili smo vam, dragi clanovi i prijatelji, sastaviti kronoloski slijed dogadjaja kako bi sto bolje razumijeli novonastalu situaciju te da bi izbjegli bilo kakve nepoznanice i/ili mutne detalje.
GENEZA
Jednom davno, covjek imenom Mario Starcic (aka mali_panj ili pan_jola) dobio je ban na hraweb-u zbog svoje osebujnosti i neadekvatnog nacina komunikacije kojom je vrijedjao sve sto njemu nije bilo po volji, pa ga je vodstvo foruma permanentno udaljilo s istog, na zadovoljstvo vecine ostalih korisnika. U tom trenu taj isti covjek iz inata okuplja nekolicinu BMW ljubitelja i entuzijasta (marba, karabalic, tburic, itd...), dogovara podizanje novog BMW-only foruma i kluba, dijele trosak i krecu u akciju. Mario Starcic sve placa preko interneta jer je bio informaticki najpismeniji, a karabalic je odabran na mjesto predsjednika kluba jer radi s BMW-ima i uziva podrsku mnogih zbog svojih korisnih savjeta. Svi dobivaju mjesto administratora na forumu.
NEVOLJE U RAJU
No, ne lezi vraze, pocela su ubrzo prepucavanja preko foruma, optuzivanja „tko ima vise koristi od kluba i foruma“, „tko se financijski okoristio“ i slicno, a rezultat je da Mario Starcic mice s mjesta administratora sve osim sebe i Tomislava Burica (tburic), te vlastitim novcem produzuje domenu, hosting i vbulletin licencu, cime de facto otudjuje forum od kluba i prisvaja ga sebi. U medjuvremenu dolazi i moja malenkost (Interceptor) na mjesto Super Moderatora, a kasnije i Administratora. Naravno, sve to skupa se nije svidjelo karabalicu koji nedugo nakon toga otvara novi forum koji bi trebao sluziti clanovima kluba.
ZATISJE PRED BURU
I tako, nakon porodjajnih muka, donekle se stabilizirala BMW scena u HR tako sto su postojala dva odvojena BMW foruma – bmwclub.com.hr i ak-bmwcroatia.hr. Kroz neko vrijeme, zakopale su se ratne sjekire, vodstva oba foruma odrzavaju kakve-takve odnose te prividno sve funkcionira savrseno. No, dolazi do privatnih razmirica izmedju Burica i Starcica, pa je mali_panj jos jednom odlucio situaciju rijesiti na nacin da makne Burica s mjesta admina. Buric zbog ucinjene mu nepravde odlazi s foruma i duze vrijeme ga nema na BMW forumima u HR.
GENEZA (opet)
U medjuvremenu, na bmwclub.com.hr se registriraju clanovi Dario Skoko (Foler) i Marinko Perkovic (perki). Foler ubrzo postaje admin jer je svojom voljom i energijom unio jedan vedriji duh na taj forum. S obzirom da je Foler osoba koja voli druzenja, ubrzo su se poceli nalaziti on, mali_panj i perki na ruckovima, gdje je Foler dosao na ideju da se osnuje klub, kako bi se clanovima foruma mogle pruziti vece beneficije i popusti kod raznih sponzora, te kako bi se lakse organiziralo susrete s obzirom da bi klub imao svoj ziro racun i sve bi bilo legalno. Odluka biva donesena, osnivacka skupstina je odrzana u Mac-u, osnovan je BMW Auto Klub - na mjesto predsjednika je odabran Foler, dopredsjednika mali_panj, a perki postaje tajnik. Tim cinom perki ujedno i postaje admin na bmwclub.com.hr.
NEVOLJE U RAJU (opet)
Zasad sve funkcionira odlicno, klub je sakupio preko 80 clanova, organiziraju se odlasci u BMW Welt/tvornicu u Minhenu, prave se veliki planovi za Drift Day u Belici, situacija se zahuktava. S obzirom na odlican odaziv clanova, Foler odlucuje podignuti kvalitetu foruma na nacin da sastavlja pravila za ponasanje Administratora i Super Moderatora prema clanovima kluba/foruma. Svi osim malog_panja prihvacaju pravila. I tako jednog, na prvi pogled obicnog dana, razvija se rasprava o ugradjivanju turbine gdje clan kluba i foruma Zvonimir Ivisic (zivisic) tvrdi kako ce on napraviti biturbo projekt koji ce ga kostati 1000 EUR i biti ce vrlo pouzdan. Mnogi su skepticni i izrazavaju sumnje, ali mali_panj ulazi u raspravu s podsmijehom, ismijavajuci i vrijedjajuci zivisica iako za to nije bilo nikakve potrebe. Sasa Cikes (Interceptor), Administrator i Sasa Simovic (Sasa_730i), Super Moderator, staju u obranu zivisicu jer im je prijatelj i svjesni su znanja i mogucnosti koje zivisic posjeduje. No, mali_panj se i na njih obrusuje uvredama i ismijavanjem, sto u mladom Sasi_730i uzrokuje gnjev i razocaranost pa stavlja post u (obicnim korisnicima nevidljivoj) sekciji Uprava Kluba gdje zahtjeva da se mali_panj isprica za svoje nedolicno ponasanje (i kao administratora i kao dopredsjednika kluba) prema clanovima i kolegama. Svima je vec dosta toga od strane malog_panja pa Foler, odlucan u tome da ne bude vise dio admin-tima u kojem samovolja pojedinca ide na stetu ostalih, postavlja poll (anketu) u Upravi Kluba o tome misle li ostali clanovi vodstva foruma da je Mario Starcic (mali_panj) pretjerao. Kompletno vodstvo foruma se izjasnjava pozitivno, na sto mali_panj reagira djetinjasto i uvrijedjeno te se demonstrativno brise s foruma. No, s obzirom da forum cini veliki dio zivota malog_panja, vec iduci dan, mali_panj gasi forum i time onemogucuje korisnicima njegovo koristenje. Foler zove malog_panja i pokusava ga urazumiti, ali on ustraje na tome da ne zeli vise imati nikakve veze s forumom i predaje Foleru sve passworde servera. Nakon toga se i perki demonstrativno brise jer njemu to vise nema smisla, posto se ekipa s pocetka raspala. Tim cinom mali_panj vidi priliku za svoj povratak i vraca se na mjesto admina te ujedno razrjesuje kompletnu upravu foruma s njihovih mjesta (neke banira, nekima samo skida ovlasti) – ujedno i nepristranog tehnickog administratora Ivana Rivica (toLTcaboLT), koji se nije mijesao u politiku kluba/foruma, zato jer sumnja da je on u „klapi“ s nama. Istog dana je napisao svoje (pristrano i velikim dijelom netocno) vidjenje situacije clanovima foruma te ignorira apele mnogih clanova da vrati nazad staru ekipu i uvjerava ih kako ce se ubrzo pojaviti neki drugi koji ce ih zamijeniti. Nakon par dana se vraca perki na forum i mali_panj ga postavlja nazad za administratora. Dok se to sve zbivalo, uprava foruma u egzilu odlucuje ne raditi nikakve poteze dok se usijane glave ne ohlade, jer odgovornost prema sponzorima i clanovima je ipak veca od nekoliko povrijedjenih ponosa.
ZATISJE PRED BURU (opet)
I tako, opet jedan kratki period prividnog blagostanja. Odrzan je drift day na Belici koji je polucio veliki uspjeh, na kojem je i ujedno odrzana godisnja skupstina clanova. Mario Starcic (mali_panj) daje ostavku na mjesto dopredsjednika, Marinko Perkovic (perki) dolazi na njegovo mjesto. Zvonko Pajtl (BlackVelvet) je odabran za novog tajnika. Dogovoreno je da klub do daljnjeg ostaje na bmwclub.com.hr forumu. Mali_panj obecava da ce omoguciti baniranim clanovima uvid u klupsku sekciju na forumu, no to se ne desava. S obzirom da klub kao pravna osoba ima pravo na besplatnu HR-P domenu preko CARNeta, dize se bmwautoklub.hr (http://www.bmwautoklub.hr/forum/../) domena prvenstveno zbog mail servera, kako bi uprava kluba mogla dobiti e-mail adrese @bmwautoklub.hr. No, panju to smeta i on odlucuje kompletno maknuti klub sa „svog“ foruma, krseci time sve prijasnje dogovore. Nakon toga, Foler nema izbora nego podignuti portal kluba zbog boljeg i lakseg informiranja svih clanova kluba, ne samo onih koji su panju podobni.
EPILOG
Otkad je podignut portal, Foler dobija podrsku i rijeci ohrabrenja sa svih strana te odluci s nekolicinom prijatelja i kolega podignuti novi forum, gdje ce svi clanovi biti tretirani kao ljudi, a ne kmetovi - smatra da je to njegova duznost kao predsjednika kluba, nekog tko predstavlja sve clanove – i tako nastaje ovaj forum.
Eto, to bi ukratko bilo to, mnogo je detalja izostavljeno s obzirom da bi se mogla napisati knjiga o svemu ovome, ako ne i sapunica. Ostatak bivse uprave bmwclub.com.hr foruma ce se takodjer ocitovati o svemu ovome, iz vlastite perspektive. Ukoliko netko ima kakvih pitanja/komentara, neka se slobodno oglasi. Ovo je forum bez cenzure.
treba snimit bmw sapunicu.
Što se mene tiče, smatram da bi BMW forum trebao biti okupljalište ljubitelja marke BMW, gdje je BMW alfa i omega. Dakle, BMW je i e21 315, e34 525i, e90 330i, M6. I prema novom i prema starom BMW-u bi se trebalo odnositi s poštovanjem. Na bmwclub forumu se to zaboravilo. Osim toga, smatram da nema smisla biti u mod ekipi u kojoj pri pojavi nesuglasica jedan čovjek odlučuje za sve. Panjola je vlasnik tog foruma i nek radi tamo što hoće, ali nisam više želio da se mene povezuje s nekim njegovim izjavama i stavovima (po sistemu s kim si, takav si), pa sam se pri glasanju priklonio "drugoj strani", ma kako to patetično zvučalo.
Vrlo mi je drago da se otvorio ovaj forum i dopada mi se da se u vrlo kratkom roku dosta članova pridružilo i digle su se neke kvalitetne teme. Poanta foruma je razmjena informacija i podloga za druženje uživo ekipe koja se skuži. A one spike da smo pederi ak se na forumu preferira tolerancija ne pušim nikako. Nabijanje postova preko provociranja, vrijeđanja i izazivanja je po meni neprihvatljivo i ne bih volio da se tu netko logira da se cereka i gleda kak si pojedinci međusobno jebu mater preko foruma. Rađe 50% postova manje i kvalitetnih, nego smeća. To je moje mišljenje i i stojim iza njega, tko me hoće zvati pederom, nek izvoli. Drugi sam odlomak u stvari napisao zato jer su se i ovdje u par tema počele dizati tenzije koje se povlače godinama. Ivor i Filip smještaju jedan drugome gdje mogu, Kajza traži mišljenje o plinu u M-u, neki vele jedno, neki drugo, a neki ne mogu a da ne seru po mišljenju drugih. Mislim da bi i admini i modiji trebali te stvari rezati odmah u korijenu, da se bar na ovom forumu ponašamo kao gospoda, a ne kao nedojebani balavci (pri tome ne mislim uvrijediti mlađe kolege, pamet s godinama ne dolazi, bez brige...)
Što se mene tiče, smatram da bi BMW forum trebao biti okupljalište ljubitelja marke BMW, gdje je BMW alfa i omega. Dakle, BMW je i e21 315, e34 525i, e90 330i, M6. I prema novom i prema starom BMW-u bi se trebalo odnositi s poštovanjem. Na bmwclub forumu se to zaboravilo. Osim toga, smatram da nema smisla biti u mod ekipi u kojoj pri pojavi nesuglasica jedan čovjek odlučuje za sve. Panjola je vlasnik tog foruma i nek radi tamo što hoće, ali nisam više želio da se mene povezuje s nekim njegovim izjavama i stavovima (po sistemu s kim si, takav si), pa sam se pri glasanju priklonio "drugoj strani", ma kako to patetično zvučalo.
Vrlo mi je drago da se otvorio ovaj forum i dopada mi se da se u vrlo kratkom roku dosta članova pridružilo i digle su se neke kvalitetne teme. Poanta foruma je razmjena informacija i podloga za druženje uživo ekipe koja se skuži. A one spike da smo pederi ak se na forumu preferira tolerancija ne pušim nikako. Nabijanje postova preko provociranja, vrijeđanja i izazivanja je po meni neprihvatljivo i ne bih volio da se tu netko logira da se cereka i gleda kak si pojedinci međusobno jebu mater preko foruma. Rađe 50% postova manje i kvalitetnih, nego smeća. To je moje mišljenje i i stojim iza njega, tko me hoće zvati pederom, nek izvoli. Drugi sam odlomak u stvari napisao zato jer su se i ovdje u par tema počele dizati tenzije koje se povlače godinama. Ivor i Filip smještaju jedan drugome gdje mogu, Kajza traži mišljenje o plinu u M-u, neki vele jedno, neki drugo, a neki ne mogu a da ne seru po mišljenju drugih. Mislim da bi i admini i modiji trebali te stvari rezati odmah u korijenu, da se bar na ovom forumu ponašamo kao gospoda, a ne kao nedojebani balavci (pri tome ne mislim uvrijediti mlađe kolege, pamet s godinama ne dolazi, bez brige...)
Slazem se s ovime 100%.... i mene cesto me smetaju postovi tipa "Postajes kao xx" ali vecinom okrenem glavu sto nikako nije dobro. Nadam se da su to porodjajne muke i da ce netko uvesti malo reda.
Interceptor
24-06-08, 23:12
Slazem se s ovime 100%.... i mene cesto me smetaju postovi tipa "Postajes kao xx" ali vecinom okrenem glavu sto nikako nije dobro. Nadam se da su to porodjajne muke i da ce netko uvesti malo reda.
Ja nisam za to da ovo bude forum kao sto je panjev, pod cvrstom cizmom autokracije. Meni ne smeta suptilno podjebavanje ili zezancija, dok god ne prelazi granicu dobrog ukusa. Vrijedjanje ce svakako biti sankcionirano, i tu nece biti iznimaka. Isto tako, ne bi htio da se ovdje desi ono sto se desilo na bmwclub.com.hr - da mnogi uopce ne komentiraju i ne ulaze u rasprave zato sto uvijek postoji mogucnost da te panj ismije zato jer on misli da je nesto sto si ti rekao blesavo, ili banira kad mu das repliku u njegovom stilu.
Ovaj je forum definitivno zamisljen na nacin da na njemu ljudi izmjenjuju iskustva, pricaju ili se sprdaju, bez straha i bez susprezanja, no i dalje vrijede sva pravila ponasanja kao i u stvarnom svijetu.
Tamo sta je bilo bilo je, nije vise vrijedno spomena...
Nadam se da ce mo ovdje da se druzimo i da ce forum dugo da ostane na zivotu. BMW se cesto kvari pa cemo imati tema za pisanje :) zar nije tako ??
Ivor i Filip smještaju jedan drugome gdje mogu
ja se osjecam prozvan pa cu ovo i prokomentirat....ja nit sam poceo, niti sam isao koga pljuvat ili izmisljat gluposti.
radije spomeni svog frenda interceptora koji je poceo sa sranjima tipa - "jos kad se filip00 pridruzi pa flandza ovo ono"....
nije u redu da se tu samo mene prozove.
Mene je osobno panjevo ponasanje jako zasmetalo i nekoliko puta prije konkretnoga incidenta a uvrede na najnizoj razini ne mogu progutat ni pod razno, pogotovo prema nekome tko to nije zasluzio.
Posto se sa panjem nisam namjeravao svadjati na djelu foruma koji je svima vidljiv a i da budem iskren, nisam literalno sposoban za uvrede i spustanja kao on, ucinio sam jedinu stvar koja mi je preostala a to je da sam u dijelu za upravu foruma jednostavno postavio thread sa zahtjevom za ispriku ili barem da prizna da to sto je napravio nije bilo u redu ali ne trebam ni govorit kakav je neuspjeh to polucilo...
Interceptor je napisao vecinu toga sto se izdogadjalo mada se nigdje ne spominje kisa uvreda i sati i sati online i IRL rasprava i razgovora izmedju Folera, perki-a i panja koje naravno nisu urodile plodom.
Ovaj forum je rezultat tko zna koliko Skype sjednica izmedju cijelog bivseg admin i mod tima, mada, jedan clan tog tima nam je okrenuo ledja bez iti jedna rjeci isprike ili objasnjenja. Kad se trebalo odlucit sto cemo dalje, dao je potporu da idemo svojim putem a onda je jednostavno nestao i nastavio obavljati dotadasnju funkciju na bmwclub.com.hr.
Ovome forumu i klubu je zagarantirana svijetla buducnost iz jednostavnog razloga sto mu je na celu Dario Skoko aka Foler koji je svakoga od nas pazljivo saslusao i svima i uvjek objasnio cijelu situaciju i dogadjanja. To je nesto sto Mario Starcic nikad nije niti ce ikad napraviti.
ja se osjecam prozvan pa cu ovo i prokomentirat....ja nit sam poceo, niti sam isao koga pljuvat ili izmisljat gluposti.
radije spomeni svog frenda interceptora koji je poceo sa sranjima tipa - "jos kad se filip00 pridruzi pa flandza ovo ono"....
nije u redu da se tu samo mene prozove.
Evo dečko, ispucao si se, jeli ti sada srce na mjestu?
Evo dečko, ispucao si se, jeli ti sada srce na mjestu?
je i bilo je prije toga ne brini. nisam ja tebe prozvao nego ti mene, wtf :wacko:
Interceptor
25-06-08, 00:11
je i bilo je prije toga ne brini. nisam ja tebe prozvao nego ti mene, wtf :wacko:
Filipe, sta se uzbudjujes, onaj moj komentar nije bio uvredljiv. Ti i Ivor ste "A Je To" forumske scene u HR, jednostavno bi bilo tesko zamisliti ju bez vas - pola moderatora bi izgubilo posao :msn-wink:
Evo jedna prigodna:
http://www.littleprague.com/bits/ani-AJeTo2frames.gif
Inicijativu podržavam u potpunosti... i poznavajući Folera, ovom klubu/forumu predviđam dugu i stabilnu budučnost...
Ceptor je to lijepo opisao i "sažeo", i moj komentar na to jeste da je tako valjda moralo biti. Evolucija. A klubovi koji su proizašli iz ovoga su već u startu posloženi kako treba. ljudi očito ima, samo treba stabilno i "pametno" vodstvo da svu tu energiju usmjeri u nešto konkretno.
kako se ljudi budu upoznavali i klubska scena rasla, tako će i postojeće "forumske fore" postati slabije izražene. jer internet, iako odličan medij, ipak u ovom slučaju ima svoja ogranićenja. pogotovo ako se ljudi ne poznaju.
sve u svemu, vodstvu kluba i foruma sve čestitke i naj naj želje...
Filipe, sta se uzbudjujes, onaj moj komentar nije bio uvredljiv. Ti i Ivor ste "A Je To" forumske scene u HR, jednostavno bi bilo tesko zamisliti ju bez vas - pola moderatora bi izgubilo posao :msn-wink:
tesko zamisljena forumska scena i jadni modovi...ivor baniran na svim bmw forumima, nes ti prepiranja i ajetoa...... :to_become_senile[1]
i dosta OTa....
Evo malo da se docara s kime ljudi imaju posla:
http://i290.photobucket.com/albums/ll261/ssa_021/da.jpg
Interceptor
25-06-08, 00:20
Inicijativu podržavam u potpunosti... i poznavajući Folera, ovom klubu/forumu predviđam dugu i stabilnu budučnost...
Ceptor je to lijepo opisao i "sažeo", i moj komentar na to jeste da je tako valjda moralo biti. Evolucija. A klubovi koji su proizašli iz ovoga su već u startu posloženi kako treba. ljudi očito ima, samo treba stabilno i "pametno" vodstvo da svu tu energiju usmjeri u nešto konkretno.
kako se ljudi budu upoznavali i klubska scena rasla, tako će i postojeće "forumske fore" postati slabije izražene. jer internet, iako odličan medij, ipak u ovom slučaju ima svoja ogranićenja. pogotovo ako se ljudi ne poznaju.
sve u svemu, vodstvu kliba i foruma sve čestitke i naj naj želje...
Znas kako kazu - od trnja do zvijezda :msn-wink:
Panju treba odati priznanje u vezi jedne stvari - a to je da je svojim ponasanjem indirektno potaknuo razvoj nekoliko BMW klubova u HR i tako pomogao da se neke stvari iskristaliziraju. Mislim da je pred nama jedno jako dugo i mirno razdoblje, u kojem ce novonastali klubovi suradjivati, a ne se medjusobno prepucavati.
Tko god je ikad pokusao organizirati neki susret, shvatio je koliko je to tesko i zahtjevno. Suradnjom i medjusobnim pomaganjem se mogu postici puno veci ciljevi, stoga se veselim medjuklupskim druzenjima u buducnosti :drunk[1]:
... Suradnjom i medjusobnim pomaganjem se mogu postici puno veci ciljevi, stoga se veselim medjuklupskim druzenjima u buducnosti :drunk[1]:
to je plan... ima još posla pred nama, ali tamo idemo i tamo ćemo i stići...
to je plan... ima još posla pred nama, ali tamo idemo i tamo ćemo i stići...
Ljudi se na ovaj nacin definitivno bolje slazu.. Ista je prica i dok se zivi sa roditeljima stalno neke svadje, kad se odseli i svatko zivi svoj zivot, nema nesuglasica niti tenzija :)
Poklopac sam svakom loncu, ali stvarno najiskreniji komentar mogući jest upravo pohvala ovom forumu, od samog početka se osjeća prijateljska atmosfera otvorena za zezanciju, a rad mod/admin teama je potpuno nevidljiv i nepristran, tj necenzuriran, upravo kako i treba biti. Pohvala i Foleru koji je srdačno i brzo riješio moj problem s potvrdom registracije.
(p.s. što se mog baniranja tiče, ja uvijek kažem koga šta ide, bez ustručavanja, a usput sam i vrlo riječit što ljudima nespremnima na dijalog i saslušanje argumenata predstavlja problem i iritaciju, a nepoštivanje čvrstoargumentiranog tuđeg stava kakav god da je samo je simbol neciviliziranosti. prevedeno, panj nije mogao podnjeti da mu se netko suprotstavlja, a ja sam to činio konstantno udarajući ga i na njegovim niskim razinama jer jedino tako on to može shvatiti. sa karabalićevog sam baniran jer mi se nije željelo izaći u susret zamolbi toliko banalnoj da me uopće sram spomenuti je, ali ona nije bila tolerirana i iz tog razloga sam izrazio stav da ću radije biti baniran)
toLTcaboLT
25-06-08, 00:49
Nema se tu sta pretjerano dodavati, Interceptor je napisao svoje, sve sto je napisano je 1000% tocno. Mene je smjenio KMET panj, ispricavam se on je gospodin Mario Starcic, bez razloga. Ja sam mu digao kompletan forum, upgradeove, skin slozio, hackove, apsolutno sve da bi me smjenio bez ikakvog obrazlozenja, dosao na forum kad ono registered user. Poslao mu upit na pm, sta je odgovorio moram vidjet na cijoj si strani. Ja mu odg, ne odgovara, poslao jos 3 pma, nista naravno. Pitam ga na Belici, na sta on preskace moj odgovor. Uglavnom prejadno :) Neka uziva u svom bijednom "internet" zivotu.
toLTcaboLT
25-06-08, 00:50
Evo malo da se docara s kime ljudi imaju posla:
http://i290.photobucket.com/albums/ll261/ssa_021/da.jpg
Blago ono ko rano poludi, tom mladost u veselju prođe :)
Interceptor
25-06-08, 00:54
Poklopac sam svakom loncu, ali stvarno najiskreniji komentar mogući jest upravo pohvala ovom forumu, od samog početka se osjeća prijateljska atmosfera otvorena za zezanciju, a rad mod/admin teama je potpuno nevidljiv i nepristran, tj necenzuriran, upravo kako i treba biti. Pohvala i Foleru koji je srdačno i brzo riješio moj problem s potvrdom registracije
Ivorchek, ti si razigrano dijete. Znas ponekad biti naporan, ponekad smijesan, ali uglavnom nisi maliciozan, a to je meni strahovito bitno kad vrsim procjenu necijeg karaktera. Stoga, sto se mene tice, mozemo mi na ovom forumu biti i do penzije, ti meni ne smetas. Dapace, nepresusno si vrelo izjava od kojih ljudi trljaju oci u nevjerici, a to uvijek dobro dodje za razbit monotoniju :laugh: :msn-wink:
forum je bio zatvoran jel se up gradeao......
ja ne ulazim u vaše rasprave i boli me kurac. ali kajzi, ivora, filipa i sl. će uvjek bit i uvjek nekog treba podjebavat ali uz granicu da se ne naljuti..... a puno ih je bilo uvredljivih
A ti Tolt malo razmisli kolko ti je trebalo za pojedina naređenja vlasnika foruma i zasto je nesto mozda tako...
Ja mogu raspravljat samo o onome sto sam vidio a to jesam
ajd da napokon neko objasni sve :notworthy:
nego posto je tolerancija i "gay is ok" i te fore kaj onda te tu mogu zvati interk.... dok mi dignes tlak? :fish:
evo sad moja subjektivna procjena nakon toga sto se nisam otrijeznio kak se spada od petka:laugh:
tu definitivno rula neka pozitivna vibra od samog pocetka, uglavnom me like:200f:
a da nema fightova i zahebavanja bilo bi dosadno
toLTcaboLT
25-06-08, 10:08
forum je bio zatvoran jel se up gradeao......
ja ne ulazim u vaše rasprave i boli me kurac. ali kajzi, ivora, filipa i sl. će uvjek bit i uvjek nekog treba podjebavat ali uz granicu da se ne naljuti..... a puno ih je bilo uvredljivih
A ti Tolt malo razmisli kolko ti je trebalo za pojedina naređenja vlasnika foruma i zasto je nesto mozda tako...
Ja mogu raspravljat samo o onome sto sam vidio a to jesam
ma kakva naređenja? sta bih ja trebao kad on prdne napravit nesto ? pa kad mi bude davao placu da mu budem na raspolaganju tamo onda ce tako biti ... malo si previse daje i on pa i ti za pravo ....
Nisi ti nista vidio kakav je on ... :to_become_senile[1]
Neda mi se pisat sad što je već 14 puta receno, samo reci da Foleru treba skinut kapu za sve što je do sad napravio, i što će napraviti za BMW autoklub :notworthy::notworthy: Ne u smislu foruma, *ebeš forum, najvažnije je druženje - meetinzi itd..
To šta tu neko nekog podjebava interno (Filip - Ivor, Kocka - Ja itd), ako pređe granice normalne zajebancije moderatori/admini upozore i neš ti problema. Najvažnije je, ono što je Ceptor rekao, atmosfera ne bi trebala biti takva da se "KMET" boji napisati nešto da ne bi popušio ban, a kamoli proturiječit allmighty debelom.
E i još jedna stvar, dok ne upoznaš većinu ekipe IRL ne skužiš ko je ubiti s druge strane tipkovnice. :bye1:
Eto vidis vraga....nije da sam umisljen ali uvijek dodje na "moje"....Kada sam ja bijesnio na forumu protiv panja i pisao mu ono kaj ga ide svi ste bili na njegovoj strani a ja sam ispao matija gubec i kmet. Radilo se samo o tome da sam skuzio kakav je i to nisam htjeo trpjeti. Sada kada su i velike ribe digle glas protiv njega svi ste sada jako hrabri nesto reci protiv njega. Dok je bio rat bili ste sa strane. Tipicno, tko jaci taj kvaci.
No dobro, novi forum je tu, klima je uredna nek tak i ostane....
pozdrav
...ali kajzi, ivora, filipa i sl. će uvjek bit i uvjek nekog treba podjebavat ...
klinac bez vozacke kojem su samo palci virili iz panjeve guzice mene nema sta podjebavat....
i zasto bi nekoga trebalo podjebavat???? upravo zbog tog podjebavanja sam i pobego s foruma i otisao na bimmerforums.com jer tamo toga nema.
i kaj ti znaci ovo: "ali kajzi, ivora, filipa i sl. će uvjek bit"? kaj si ti neki nadljud, kao ono jako pametan i iskusan covjek pa su drugi ispod tebe? vidi se panjev utjecaj na tebe...steta sto si se ugledao na njega....zato sam se ja ugledao na folera i vidio da je kvalitetan decko. no jednog dana kada narastes i ti ces znati prepoznati tko u masi valja a tko ne.
oprostite mi na ispucavanju ali morao sam!!!
Kad budem velik,hocu biti kao Foler.
tako je...dosta sale
radi se o tome da iako je bio sa njime u drustvu nije ga podrzavao jer je znao da je u krivu i da to ljudima smeta. nije ga podrzavao ko drugi i uvijek je bio od pomoci....za razliku od druge strane
Al meni si ostavio dojam da želiš radit kao kušać piva za Ožujsko? :drunk[1]:
O da, zadnja tri mjeseca BMW scene u Hrvata su licili na jednu dobru Santa Barbaru. Anyhow, sve je vec receno u prvom postu, sazetom i dobro srocenom, i ne mislim se ponavljati nego primjetiti kako je jasno tko je ovdje izasao kao pobjednik, a tko kao gubitnik. I neporeciva je Starciceva zasluga (s jos par prijatelja na celu) na pokretanju BMW scene u nasoj zemlji, ali nakon toga i s vremenom, njegovo ponasanje dovelo je do raspada sustava i razilazenja puteva. Ja se ne mislim baviti njegovom psihologijom, ali ona je evidentno kriva i rezultirala je ovim forumom, opustenom, s dobrom ekipom i eto - bez njega u forumskim redovima.
I ja cu reci par stvari na ovu temu. Od samoga pocetka sm bio aktivan na bmwclub.com.hr.Nikada nisam bio u vodstvu kluba i foruma ali sam bio jako dobro upucen. Kada je doslo do prvog razlaza bio sam na panjevoj strani. Panj je za taj forum puno dao i ja mu skidam kapu na tome. To je po meni bio najbolji auto forum u hr. Zajedno s folerom i perkijem na celu taj forum i klub imali su sansu napraviti vrlo dobru stvar.Svidio mi se folerov entuzijazam i zelja da klub postavi na noge. Razumio sam cak i panja kada se odlucio povuci iz kluba i maknuti sve moderatore. To je njegov forum i ima to pravo. Ono sto me je povrijedilo i razocaralo kod njega je micanje kluba s foruma na ruzan nacin i sto je pljunuo u lice svima kojima je tjedan dana ranije na belici obecao da ce klub ostati na forumu. Ne bi htio da na ovom forumu budu ljudi koji su izbaceni i banirani s bmwcluba i koji mrze panja. Ovo bi trebao biti forum kojemu je prvenstvena uloga povezivanje entuzijasta i razmjenjivanje korisnih informacija vezanih uz tematiku. Sada ljudi napokon mogu mirno izabrati izmedju nekoliko opcija koje im se nude. Nadam se i buducoj suradnji s ostalim bmw forumima. Toliko od mene...
Nitko nikoga tu ne mrzi, radi se jednostavno o razlicitim misljenjima i pristupu a ovaj forum nije nastao za ispucavanje frustracija vec kako si ti rekao, za povezivanje entuzijasta i razmjenjavanje korisnih informacija.
evo i ja da kazem par rijeci. na bmwclub.com.hr sam se uclanio medju prvima, na prvom sluzbenom meetingu bimmeras sam sudjelovao i onda se vec vidla negativna energija izmedju panja i marbe. nikad nisam ulazio u neke prepirke preko foruma niti me to ne zanima, ali kada je kara otvorio akbmw s odusevljenjem sam se prebacio na taj forum. pod prebacio mislim da bmwclub vise skoro da i nisam citao, jer jednostavmo mi je atmosfera tamo bila prenapeta. uvijek su pametovali jedno te isiti i ne dao Bog da je netko dosao s pitanjem tipa sto je to kardan jer je panj odma bio lud i to mi se nije dalo citat. kao i banniranje odredjenih ljudi koji to nisu zasluzili. neki od vas znaju karla koji vozi srebrni z4 ima slozenih masu starih bimmera, pod tim ne mislim 2-3 i covijek zna znanje bmw-a, zna vise nego 90% ovog, onog i onog 3,4,5 foruma i dobio je ban s objasnjenjem "stoka se bicem tjera, mars stoko" stvarno prekrasno. podrzvama ovo sto je napravio foler, ljudi se na forumu dobro i ugodno osjecaju a to je najvaznije. i ne slazem se s goranom da treba stalno nekog podjebavat, meni je osobno to napor citat jer ako volis takvu vrstu foruma ima jedan odlican pa ga posjeti www.car-caffe.com. no opet mogu shvatit da je nekom to napeto pa ako je go for it. jednoj zajednici bmw-a u hrvatskoj zelim napredak, ugodna druzenja, sto vise suradnej izmedju klubova/foruma i naravno najboljih bimmera na ovim prostorima.
pozdrav
meni osobno je sve ovo sa tim forumima naporno:laugh:
ali pošto sam upoznao perkija i folera, mislim da ovo ne može propasti ni da se Kutle logira na forum:laugh:, pa sam si rekao "zašto ne"
i nemojte se obeshrabriti, samo naprijed odlučnim korakom:notworthy:
a što se tiče panjevog foruma, tamo već duže vrijeme vlada čudna atmosfera, uglavnom su teme nekakvi tekstovi kopirani sa neta, beskrajni spyshots i testovi novih auta, glupa pitanja uglavnom sve u vezi novih auta, a vlasnici starih auta su izopćeni sa foruma ili "stavljeni" u nekakvu izolaciju. zato se nisam ni trudio staviti slike mojih automobila
isto podržavam ovo što je Sven naveo, pogotovo za Karla kojeg jako cijenim i mislim da bilo koji forum sa njegovom prisutnošću dobiva mnogo na kvaliteti:notworthy:
Interceptor
25-06-08, 19:18
a što se tiče panjevog foruma, tamo već duže vrijeme vlada čudna atmosfera, uglavnom su teme nekakvi tekstovi kopirani sa neta, beskrajni spyshots i testovi novih auta, glupa pitanja uglavnom sve u vezi novih auta, a vlasnici starih auta su izopćeni sa foruma ili "stavljeni" u nekakvu izolaciju. zato se nisam ni trudio staviti slike mojih automobila
isto podržavam ovo što je Sven naveo, pogotovo za Karla kojeg jako cijenim i mislim da bilo koji forum sa njegovom prisutnošću dobiva mnogo na kvaliteti:notworthy:
U pravu si sto se panjevog foruma tice, ljubitelji starih krasta na tom forumu su definitnivno marginalizirani otkad se razisla stara garda uprave foruma. BigD, Sasa_730i, Z4 M i moja malenkost smo se borili za ravnopravnost krastasa na tom forumu u svakoj raspravi i time donekle odrzavali prirodnu ravnotezu sto se atmosfere na forumu tice. Ovako su krastasi ostavljeni bez ijednog "zastupnika u parlamentu" :laugh: i logicno je da se vise ni ne trude pisati. No, nasa realnost je takva da vecina ljudi vozi polovne BMW-e. Po meni se panj grdno zajebao svojim pristupom prema "krastasima", jer vecina clanova kluba i foruma si ne moze priustiti novi BMW. Ako on zeli od onog foruma napraviti BMW elitu, slobodno. No mislim da ce vrlo brzo propasti, koristeci takav pristup...
Ovaj forum je od pocetka zamisljen kao mjesto gdje su svi dobrodosli. Cak se i lastnight registrirao :laugh: Ako se bude ponasao pristojno i ne bude vrijedjao druge, nitko ga nece tjerati. Isto tako, ako Kajza zeli ugraditi plin u M3, neka to napravi - nitko ga nema pravo ismijavati zbog toga. Svi mi imamo drugacije stavove i gledista, no to ne znaci da imamo pravo omalovazavati tudja. Siguran sam da 99% clanova ovog foruma moze mirno koegzistirati, dok god se svi tretiraju jednako.
A sto se Karla tice, tko mu brani da se registrira? Ovaj forum je otvoren za sve :bye1:
Ja sam bio clan bmwclub foruma od samih pocetaka, te supermoderator nekih 2 godine. Iz te pozicije mogu potvrditi sve sto je Interceptor napisao. Ako je netko cuo drugaciju verziju, ili sumnja u vjerodostojnost ovakvog opisa dogadjaja, postoji backup svih threadova i postova bmwclub foruma u kojem se nalaze sve rasprave koje smo vodili u podforumu "Uprava Kluba" koji ne vide obicni korisnici.
Sve su rekli ostali akteri pa ih necu puno ponavljat. U jednom trenutku forum je jednostavno krenuo u krivom smjeru. Pojedinci su zbog vlastitog ega pogazili rijec i nastavili provoditi svoju samovolju. Desilo se sto se moralo desit.
Samo moram spomenuti jednu situaciju koja se desila kratko nakon raskola i smjene moderatorskog tima.Kako je doticni "gazda" foruma u to vrijeme uporno iskrivljavao cinjenice pred clanovima foruma, prozvao sam ga i rekao da ne prica neistine jer clanovi koji su platili clanarine i pretplatu na forum imaju pravo znati tocno sto se desilo i desava sa forumom i kubom. Nakon toga me doticni gospodin izvrijedjao i popljuvao - da tko sam ja da budem najglasniji i da govorim u ime clanova koji su platili clanarine, a ja sam na njihovoj grbaci dobio pocasnu clanarinu te se na taj nacin okoristio od bmw kluba.
Ovo ne bi bilo smijeshno da pocasnu clanarinu nisam dobio nakon inicijative vodstva kluba(u kojem je i doticni bio), a nakon sto sam napravio sve grbove, majice i iskaznice za sve BMW klubove u Hrvatskoj, kao i graficka rijesenja za forume i webove svojom voljom i potpuno BESPLATNO. Da ne spominjem neke privatne usluge... Nakon sto sam ga pitao kako ga nije sramota na ovaj nacin pokusavati me diskretitrati pred clanovima nakon svega sto sam svojevoljno napravio za klub(klubove) i forum - SVI POSTOVI SU POBRISANI :laugh:
Upravo zbog takvih i slicnih stvari smo se razisli, i sada smo ovdje. Zelimo stvoriti pozitivno okruzenje, u cilju razmjene iskustava, sirenja poznanstava, i naravno da se druzimo, vozimo i zabavljamo. :drunk[1]:
Ovo je klubski forum, i bit ce onakav kakav clanovi zele. Jer clanovi su ono sto cini jezgru kluba, a vodstvo je tu da bude na usluzi clanstvu i osigura uvjete za rad kluba.
Pojedinci su zbog vlastitog ega pogazili rijec i nastavili provoditi svoju samovolju. Desilo se sto se moralo desit.
U ove dvije rečenice bi se moglo sve sažeti.
Slična situacija, slična, ne ista, dogodila se na Go-Drift forumu.
Ego tripanje.
Rezultat je novi klub i uskoro novi web i forum. :thumbsup:
Interceptor
25-06-08, 23:12
U jednom trenutku forum je jednostavno krenuo u krivom smjeru. Pojedinci su zbog vlastitog ega pogazili rijec i nastavili provoditi svoju samovolju. Desilo se sto se moralo desit.
Moram priznat da vidim puno slicnosti izmedju Starcica i Tudjmana. Starcic je stvorio prvi BMW forum, Tudjman je stvorio Hrvatsku. Da su nakon inicijalnog uspjeha oboje sisli s trona i prestali se ponasat kao veliki vojskovodje, svi bi ih dizali u nebesa iducih nekoliko stoljeca. No, iz egoisticnih razloga, obojica su se svojim ponasanjem zamjerili velikoj vecini ljudi :no:
Sve u svemu, ja sam upoznao neke super ljude sa onog drugog bmw foruma, a i sa go-drifta, baš zato volim internet- konektuje ljude:laugh:
Meni se samo nije dopala politika panja oko krastača, jebiga, ja i da imam pare za novog bmw-ja, vjerovatno bi starijeg kupijo, to nije sirotinja, nego način života:laugh: pa i nas što smo takvi treba razumjet:msn-wink:
iskreno, bolje da se situacija razvila u ovom smjeru, sve prepirke i prepucavanja sad su daleko iza nas, novi forum je odličan i proričem mu odličnu budućnost. Inače sam jako dobar s Interceptorom privatno i on me nagovorio da se priključim klubu garantirajući mi vrhunsku atmosferu, ekipu i masu druženja, platio sam članarinu iako sam se jednom opekao s tim i mogu reći da sam sad već iznimno zadovoljan cijelim ovim projektom, i veseli me sama pomisao na buduća druženje, izlete i meetinge.
Bravo i samo tako naprijed:punk:
Interceptor
25-06-08, 23:37
Meni se samo nije dopala politika panja oko krastača, jebiga, ja i da imam pare za novog bmw-ja, vjerovatno bi starijeg kupijo, to nije sirotinja, nego način života:laugh: pa i nas što smo takvi treba razumjet:msn-wink:
Tocno u tome i je bio problem, ja te 100% razumijem jer sam isti takav. On nije imao razumijevanja za tudje afinitete i odbijao je prihvatiti da su ljudi drugaciji. Sve ono s cim se on nije slagao po tome je pljuvao, a to je vrlo los nacin vodjenja foruma :thumbdown:
Samo vi razvijajte klub, pa možda jednom padne kakav bmwslo--bmwhr meet negdje:clap:
Interceptor
25-06-08, 23:44
Samo vi razvijajte klub, pa možda jednom padne kakav bmwslo--bmwhr meet negdje:clap:
Veselim se tome, ipak sam 25% slovenac :laugh: :msn-wink:
Moram primjetiti da je u HR BMW scena vrlo osebujna:laugh::laugh:
A i mislim da ima više BMW foruma/klubova nego svih ostalih foruma/klubova ostalih marki zajedno:laugh::laugh:
Hehe, sto reci nego jeb..a valjda je tako moralo biti :).
Mene zanima jedna stvar - dali je ovaj put kod osnivanja ovog foruma/kluba vodjeno racuna o tome sto ce biti sa klubom/forumom ako se slucajno (nedaj boze) dogodi razilazenje misljenja kao i tamo i opet nastane kaos ? Mislim ono jel bar ovaj put sve regsitrirano na KLUB pa nece biti "svako nosi svoje" i da svaki clan uprave/kluba/cega vec moze otici/istupiti a da to nema posljedice za ostale clanove (brisanje foruma, topica, passowrda itd. itd..) ? Neznam ono recimo nekom iz uprave dopizdi i kaze ko vas je.. ja idem (ili bud eBananiran :)) ali da pritom to ne utjece na nas ostale i da nemoramo gledait osnivanje novog BMW foruma ? Hvala.
I sretno u radu :)
Hehe, sto reci nego jeb..a valjda je tako moralo biti :).
Mene zanima jedna stvar - dali je ovaj put kod osnivanja ovog foruma/kluba vodjeno racuna o tome sto ce biti sa klubom/forumom ako se slucajno (nedaj bd. itd..) ? Neznam ono recimo nekom iz uprave dopizdioze) dogodi razilazenje misljenja kao i tamo i opet nastane kaos ? Mislim ono jel bar ovaj put sve regsitrirano na KLUB pa nece biti "svako nosi svoje" i da svaki clan uprave/kluba/cega vec moze otici/istupiti a da to nema posljedice za ostale clanove (brisanje foruma, topica, passowrda it i kaze ko vas je.. ja idem (ili bud eBananiran :)) ali da pritom to ne utjece na nas ostale i da nemoramo gledait osnivanje novog BMW foruma ? Hvala.
I sretno u radu :)
Upravo zbog toga smo i sve ovo napravili s ciljem da imamo klubski, a ne privatni forum. Zbog toga je sve radjeno s racuna kluba i svi dokumenti glase na klub. Vodstvo kluba(i foruma) je zamjenjivo, i clanovi su oni koji ga postavljaju odnosno smjenjuju.
Odlicno, Zato sam i pitao ovo jer znam kak to funkcionira kad se neko naljuti i ode/odnese svasta. Iskusio sam to na jednom Hrvatskom 3D forumu pa se nakon 3-4 mjeseca "mraka" vratio forum i osniva se udruga tako da vise nema tih pizdarija i gluparija pojedinih clanova ;).
A ja sam za mir uz tamburaše i pivo :pimp:
Auuu,puca se i na bmwclubu;
"ljudska smeca se koriste prljavim trikovima i manipuliraju intelektualnim invalidima
kojih hvala bogu ne nedostaje, evo sto kaze admin log:
34771 Interceptor 20:38, 5th Feb 2008 banning.php dobanuser username = Z4M 78.3.109.195
34004 Interceptor 15:02, 20th Jan 2008 banning.php dobanuser username = ZaX 78.3.91.82
32171 Interceptor 18:04, 29th Dec 2007 banning.php dobanuser username = frx1 78.3.126.133
32084 Interceptor 15:34, 28th Dec 2007 banning.php dobanuser username = ŠimeS3 78.3.124.177
28664 Interceptor 15:27, 9th Oct 2007 banning.php dobanuser username = biljak 78.3.81.34
28655 Interceptor 15:24, 9th Oct 2007 banning.php dobanuser username = karlo1 78.3.81.34
28559 Interceptor 13:47, 8th Oct 2007 banning.php dobanuser username = jerba 195.29.50.206
28552 Interceptor 13:45, 8th Oct 2007 banning.php dobanuser username = Glavonja 195.29.50.206
28120 Interceptor 14:06, 5th Oct 2007 banning.php dobanuser username = kalkan 78.3.97.9
23713 Interceptor 15:39, 8th Aug 2007 banning.php dobanuser username = vedran/st 78.3.68.83
15841 Interceptor 01:09, 10th Apr 2007 banning.php dobanuser username = Miki St 89.172.96.73
15374 Interceptor 16:48, 28th Mar 2007 banning.php dobanuser username = CitiuS 89.172.101.74
nazalost neki od gore navedenih mu danas vire iz guzice i mozda je tako i bolje
jer drugo nisu ni zasluzili kad ih takav lazov uspije izmanipulirat
ovo je sve u bazi foruma ostalo vjecno zapisano, od moderatora tko zeli ovo vidjet
dobit ce admin pass i neka potvrdi ovdje da je autenticno"
Idmeo,C.C i Gina su rekli svoje,cekamo dalje :hunter[1]::clap:
Uhhh, jos jedna sapunica pocinje, idem po kokice i sok i cekam razvoj fabule :) :D ;).
Interceptor
26-06-08, 13:32
Auuu,puca se i na bmwclubu
Hehe, debeli vrlo dobro zna zasto su oni banirani, a isto tako je svjestan da je njegova ban lista znatno duza od moje, stoga je ovo jadan pokusaj diskreditacije, koji nece kod nikoga proci. Sa skoro svima s ove liste ja danas normalno komuniciram, neka to slobodno i sami potvrde. Uostalom, i Jay P je bio svojevremeno baniran, pa sam ga ja odbanirao, a debeli vratio.
Ja necu reci da sam bio bezgresan, jer to nije tocno - ali, ja sam svoje ponasanje prilagodio novonastaloj situaciji na forumu, a to je dolazak kluba. Debeli to nije mogao, zato se sada i nalazimo ovdje. Foler je isprva mislio da ce imat vecih problema sa mnom nego s debelim, sto se temperamenta tice. No, kasnije se ispostavilo da je ispalo obrnuto.
A i pocinje vec biti degutatno koliko mu neki super moderatori dudlaju kitu :no: :laugh: Taj isti super moderator koji su se izjasnio da je debeli pretjerao svojim ponasanjem, bio s nama dok se sve raspadalo, istog trena se vratio debelom pod suknju cim se ovaj vratio :thumbdown: Isti taj se zato i ne ukljucuje u ovu raspravu, jer on vrlo dobro zna kakvog je morala i karaktera, zato mu je i bolje da suti.
Ajde bogareti,ka da je bitno vise...
Idemo,BMW forum,take 3.Valjda ce sad bit bez cutova.
Shema se zasad dobro razvija,ima potencijala :pimp::to_become_senile[1]
Interceptor
26-06-08, 13:57
Ajde bogareti,ka da je bitno vise...
Idemo,BMW forum,take 3.Valjda ce sad bit bez cutova.
Shema se zasad dobro razvija,ima potencijala :pimp::to_become_senile[1]
Znam da nije bitno, ja sam svoje ratne sjekire zakopao. Neka se slobodno javno javi u ovaj thread bilo tko misli da ima nekih problema sa mnom!
aaaaaaaaaaa, dosta vise...od povijesti se ne zivi...okrenimo se buducnosti koja je takva kakva ce biti...
thread closed!!!!!!!!!!!!:lock:
Bez povijesti nema ni buducnosti.
Interceptor
26-06-08, 14:04
aaaaaaaaaaa, dosta vise...od povijesti se ne zivi...okrenimo se buducnosti koja je takva kakva ce biti...
thread closed!!!!!!!!!!!!:lock:
Thread je malo odlutao od inicijalne zamisli, s obzirom da je zamisljen vise kao proglas, a ne tema za debatu, no broj ljudi koji su imali potrebu komentirati cijelu situaciju je debelo nadmasio moja ocekivanja.
S obzirom da ovo nije panjev forum, thread ostaje otvoren, dok ljudima ne dopizdi pisat :laugh:
Gabriel Dark
26-06-08, 14:26
Neka se slobodno javno javi u ovaj thread bilo tko misli da ima nekih problema sa mnom!
Ja imam problema s tobom!!! :msn-wink::bleh:
Interceptor
26-06-08, 14:32
Ja imam problema s tobom!!! :msn-wink::bleh:
:fish: Imam i ja problema s tobom! Imas i auto i motor koji ja hocu! :punish2[1]: :laugh:
Gabriel Dark
26-06-08, 14:40
Svasta djeca hoce... :to_become_senile[1]
Ako buudes dobar i kad narastes... Tko zna... :msn-wink:
A i pocinje vec biti degutatno koliko mu neki super moderatori dudlaju kitu :no: :laugh: Taj isti super moderator koji su se izjasnio da je debeli pretjerao svojim ponasanjem, bio s nama dok se sve raspadalo, istog trena se vratio debelom pod suknju cim se ovaj vratio :thumbdown: Isti taj se zato i ne ukljucuje u ovu raspravu, jer on vrlo dobro zna kakvog je morala i karaktera, zato mu je i bolje da suti.
To kakvog sam ja morala i karaktera ti nikako nemožeš znati, pa ti to ni ne prilići govoriti, eto već se pokazuješ u lošem svjetlu jer mene provociraš , a znaš da nije dobro provocirati drugog koji se u tebe ne dira, ovdje sad odjedamput ližeš dupe svima i glumiš dobru dušu a svi ama baš svi znaju kakav si bio i kako si ti svoje situacije na forumu rješavao. Zbog svojih privatnih problema s bokerima pobanirao si ih sve sa foruma i onda ti nešto govoriš o moralu i karakteru! U cjeloj ovoj prići ostao sam na bmwclub jer smatram da je taj forum zaslužan i što postoji club i sve ovo. Bmw forum bi trebao služiti kao pomoč vozačima Bmw marke sa brojem tema i postova vezanih za Bmw i sve o njima, a ovaj forum se polako počima već od starta sastojati od glupih rasprava ovakvog tipa, sa vrlo malo korisnih tema o Bmw automobilima koje su potrebne.
Interceptor
26-06-08, 15:00
To kakvog sam ja morala i karaktera ti nikako nemožeš znati, pa ti to ni ne prilići govoriti, eto već se pokazuješ u lošem svjetlu jer mene provociraš , a znaš da nije dobro provocirati drugog koji se u tebe ne dira, ovdje sad odjedamput ližeš dupe svima i glumiš dobru dušu a svi ama baš svi znaju kakav si bio i kako si ti svoje situacije na forumu rješavao. Zbog svojih privatnih problema s bokerima pobanirao si ih sve sa foruma i onda ti nešto govoriš o moralu i karakteru! U cjeloj ovoj prići ostao sam na bmwclub jer smatram da je taj forum zaslužan i što postoji club i sve ovo. Bmw forum bi trebao služiti kao pomoč vozačima Bmw marke sa brojem tema i postova vezanih za Bmw i sve o njima, a ovaj forum se polako počima već od starta sastojati od glupih rasprava ovakvog tipa, sa vrlo malo korisnih tema o Bmw automobilima koje su potrebne.
E moj Bavarac, lazes koliko si dug i tezak. Na bmwclub.com.hr si napisao svakakve lazi o meni, a pogotovo u Upravi Kluba, nakon sto sam ja baniran od strane Maria Starcica. Sve se vidi i sve se zna, meni ne mozes prodavat te price. Isto tako, vidim kako su tebe lijepo pohvalili bokeri na bmwsplit forumu :laugh:
Nadalje, kad je panj otisao s foruma, zvao sam te na mobitel pitat kako ces ti postupit - rekao si da ne znas jos, da ces pustit da se situacija malo razvije, pa da ces mi javit. Situacija se razvila, ti si se vratio panju pod suknju, i nisi mi se javio. Toliko o tvom moralu, "frende".
2: BAVARAC o moralu i AUDI-u si vec sve rekao :) AUDI vs Mali mujo from Bosnia winner is AUDI fom zadar koji ti je na kraju bio neki dripac za kojeg se i sumnjalo da se logirao pod nekim drugim username-om i u citavoj zbrci si ga se odrekao da na kraju budes fair play.
2: BAVARAC o moralu i AUDI-u si vec sve rekao :) AUDI vs Mali mujo from Bosnia winner is AUDI fom zadar koji ti je na kraju bio neki dripac za kojeg se i sumnjalo da se logirao pod nekim drugim username-om i u citavoj zbrci si ga se odrekao da na kraju budes fair play.
Sta je pjesnik htjeo rec.. pricam o BMWu na BMW forumu i par puta sam cisto izrazio svoje misljenje vezano za to. Dok sam trpio uvrede tipa mali mujo iz bosne i te stvari cak si imao namjeru da me baniras cisto sto diram u ekipu iz Zadra. Da stvar bude gora na kraju se ispostavilo da niti znas gospodina sa porscheom i E46icom a opet si stao na stranu njega cisto sto sam dao lose rijeci za Audi a nisam imao par desetaka tisuca eura da to potkrijepim vec mi je receno da sutim.
Na kraju da stvar bude jos gora ispricas i par losih na njegov racun a ovdje ga pozdravljas, dobro pozdrav iz kulture ali opet... nije ti karakter veca strana
E moj Bavarac, lazes koliko si dug i tezak. Na bmwclub.com.hr si napisao svakakve lazi o meni, a pogotovo u Upravi Kluba, nakon sto sam ja baniran od strane Maria Starcica. Sve se vidi i sve se zna, meni ne mozes prodavat te price. Isto tako, vidim kako su tebe lijepo pohvalili bokeri na bmwsplit forumu :laugh:
Nadalje, kad je panj otisao s foruma, zvao sam te na mobitel pitat kako ces ti postupit - rekao si da ne znas jos, da ces pustit da se situacija malo razvije, pa da ces mi javit. Situacija se razvila, ti si se vratio panju pod suknju, i nisi mi se javio. Toliko o tvom moralu, "frende".
Pričaš pizdarije kao i uvjek te me izazivaš da ti govorim ružne stvari, ali se neću spustiti na tvoj primitivni nivo! Što se tiće bokera osobno s nikim od njih ništa nisam nit trgovao nit ikog prevario.
Očita je vaša osveta meni što sam ostao na bmwclubu na ovako bjedan način izmišljajući stvari i neistine koje nemaju veze s vezom kako bi mi tobože narušili "ugled" u imaginarnom Bmw svijetu!. Ako Vas to veseli samo dajte jer oni koji me poznaju bolje od foruma su mi bitni, a ne oni koji me nikad nisu ni vidili...
Sta je pjesnik htjeo rec.. pricam o BMWu na BMW forumu i par puta sam cisto izrazio svoje misljenje vezano za to. Dok sam trpio uvrede tipa mali mujo iz bosne i te stvari cak si imao namjeru da me baniras cisto sto diram u ekipu iz Zadra. Da stvar bude gora na kraju se ispostavilo da niti znas gospodina sa porscheom i E46icom a opet si stao na stranu njega cisto sto sam dao lose rijeci za Audi a nisam imao par desetaka tisuca eura da to potkrijepim vec mi je receno da sutim.
Na kraju da stvar bude jos gora ispricas i par losih na njegov racun a ovdje ga pozdravljas, dobro pozdrav iz kulture ali opet... nije ti karakter veca strana
Valu poznam odlično što može i on potvrditi! Što se tiće tebe znamo da ti jedva prstići vire iz ceptorovog dupeta tako da nisu potrebne rijeći o tvom karakteru...
Valu poznam odlično što može i on potvrditi! Što se tiće tebe znamo da ti jedva prstići vire iz ceptorovog dupeta tako da nisu potrebne rijeći o tvom karakteru...
Da dobri ste, zato je od tebe nazvan dripcem kada se sumnjalo da se logirao pod drugim imenom na panjev forum nakon sto je dobio ban..
Odlicni ste..
sta jos reci vec :gora::gora::gora::gora::gora::gora::gora::gora::g ora:
Interceptor
26-06-08, 15:17
Pričaš pizdarije kao i uvjek te me izazivaš da ti govorim ružne stvari, ali se neću spustiti na tvoj primitivni nivo! Što se tiće bokera osobno s nikim od njih ništa nisam nit trgovao nit ikog prevario.
Očita je vaša osveta meni što sam ostao na bmwclubu na ovako bjedan način izmišljajući stvari i neistine koje nemaju veze s vezom kako bi mi tobože narušili "ugled" u imaginarnom Bmw svijetu!. Ako Vas to veseli samo dajte jer oni koji me poznaju bolje od foruma su mi bitni, a ne oni koji me nikad nisu ni vidili...
Ja sam te vidio preko nekoliko puta, "frende", meni ne mozes prodavat te price. :msn-wink: Kolike su to neistine, lako se moze provjerit. Posjedujemo mi jos uvijek log razgovora na Skype-u, sve je zapisano i sacuvano, sve se lako moze dati javnosti na uvid da sama procijeni :bye1:
Jaooo, evo ja sam za to da thread ostane otvoren i da se u njemu ljudi međusobno prepucavaju/jebu mater/potežu stvari iz naftalina, ali bi vrlo rado da ostali dio foruma bude pošteđen. BMW foruma nam fakat ne manjka, nek svatko ide tam gdje mu odgovara, a ajmo se ovdje baviti konstruktivnijim temama :msn-wink:
Meni ipak najvise znaci necija rijec pa prema tome prosudjujem ljude. Ako te treba podsjetit sto si govorio dok smo razglabali sto i kako dalje samo reci jer imam logove svih razgovora. A da napomenem, dok smo razgovarali sto i kako dalje sa klubom i forumom, bio si glasan kao i mi ostali da bi odjednom odustao nakon povratka VELIKOG VOĐE.
Interceptor je shvatio da je dosta puta pogrijesio i ljudima se ispricao, svi ostali smo to isto napravili jer naravno da nitko nije bezgresan. Jeftini pokusaji diskreditacije bilo koga od nas sad vise ne pale, pogotovo ne ovdje.
Nije mi namjera nikoga vrijeđati niti se svađati ali ne mozes se pojavit u ovome i threadu i izigravat mucenika. Protiv tebe nemam nista samo ne volim kad ljudi ne odrze svoju rijec.
Jaooo, evo ja sam za to da thread ostane otvoren i da se u njemu ljudi međusobno prepucavaju/jebu mater/potežu stvari iz naftalina, ali bi vrlo rado da ostali dio foruma bude pošteđen. BMW foruma nam fakat ne manjka, nek svatko ide tam gdje mu odgovara, a ajmo se ovdje baviti konstruktivnijim temama :msn-wink:
Slazem se. Mislim da je vecina skuzila sto se i kako desilo, a vrijeme ce pokazati tko je bio u pravu. Mi smo okrenuli novu stranicu, i krecemo ispocetka. Ovdje nema kmetova, i svi su dobrodosli dok god se ponasaju u okvirima normalnog komuniciranja.
^^ Odlicno razmisljanje.. glupo sada voditi rasprave idemo o BMWu.
Ja cekam da mi puste promet nabijem ih opet sam presao limit za mjesec :) imam nekih novosti i tako pa bi rado da pokazem svijetu old school fanova, ne nije E60 vec nesto starije ah sta cu nema se ..
Gabriel Dark
26-06-08, 15:32
Svaka medalja ima dvije strane... To se zna oduvijek.
Mislim da je vrijeme da sve ovo lijepo zapakirate i preselite svadju i prepucavanja na neke privatne kanale.
Ne kazem da je ovo neznaimljivo... Dapace, uvjeren sam da je ljudima ovo bas zabavno citati, ali isto tako sam uvjeren da je thread ovog tipa koji se razvija na ovakav nacin krajnje neukusan i uopce ne priliči jednom ozbiljnom BMW klubu.
A na kraju krajeva ponasate se kao djeca. Ne valja vam to.
Napominjem da sa nikime nisam posvadjan, niti cu stati u obranu bilo koga.
Bilo je sto je bilo, a ovakve rasprave su stvarno nepotrebne, pogotovo ovako javno.
Mislim da je vrijeme da sve ovo lijepo zapakirate i preselite svadju i prepucavanja na neke privatne kanale.
Ne kazem da je ovo neznaimljivo... Dapace, uvjeren sam da je ljudima ovo bas zabavno citati, ali isto tako sam uvjeren da je thread ovog tipa koji se razvija na ovakav nacin krajnje neukusan i uopce ne priliči jednom ozbiljnom BMW klubu.
Bilo je sto je bilo, a ovakve rasprave su stvarno nepotrebne, pogotovo ovako javno.
Upravo tako prijatelju, potpisujem...
Ova rasprava se razvila tocno onako kako ne bi trebala.Na pljuvanje i svadjanje izmedju pojedinaca. Mislim da nema smisla izositi prljavo rublje iz proslosti. Bilo i proslo. Sada postoje 2 foruma i neka ljudi sami odluce kome ce se prikolniti. Ja sam apsolutni protivnik pljuvanja po jednima i po drugima. Kad citam ovakve stvari najradje bi se maknuo od svega jer je to daleko od onoga za sto sluze ovakvi forumi. Vec duze vrijeme mi nije zanimljivo pratiti forum na kojem je uvijek netko BOG. Imam privatni zivot i ovakve gluposti i djetinjaste igre mi uopcene trebaju....:thumbdown::thumbdown::thumbdown:
Interceptor
26-06-08, 15:37
Slazem se s ovime. Napisao sam vec da je thread otisao u krivom smjeru i da mi ovo nije bila namjera, ali isto tako mi ne pada napamet nekom uskratiti pravo glasa, banirati ga ili slicno. Zato smo i otvorili novi forum, kako bi to zaustavili.
Za razliku od Bavarcevog prijatelja panja koji je mene banirao i jos nekolicinu njegovih bivsih kolega, na ovom forumu njih nitko nece banirati niti im brisati postove. Toliko o moralu i karakteru :bye1:
Evo, ja obecavam da cu se trudit sto manje poticat daljnju raspravu na ovu temu :yucky:
U ovoj temi i diskusiji osobno se u nikog prvi nisam takao već je interceptor mene isprovocirao, jer jako dobro znamo da svaka prića ima dvije strane pa tako i ova! Nemam ni vremena ni volje za oakve pizdarije tako da neću više raspravljati na ovu temu! Neka misli tko što god hoće.
U ovoj temi i diskusiji osobno se u nikog prvi nisam takao već je interceptor mene isprovocirao, jer jako dobro znamo da svaka prića ima dvije strane pa tako i ova! Nemam ni vremena ni volje za oakve pizdarije tako da neću više raspravljati na ovu temu! Neka misli tko što god hoće.
Sto se svih nas tice idemo dalje i kao sto je receno privatno neka ostane privatno.
Dobar forum je dobar dokle god se ima sta pametno procitati, ovakvi threadovi
nisu bas neki nivo. Sto se mene tice nakon prvog posta objasnjenja je trebao ici lock.
I jedan i drugi znate dosta o BMWu i sto takvih ima vise (koji se slazu!) to je nivo forum kvalitetniji i tome treba teziti.
Interceptor
27-06-08, 02:04
Dobar forum je dobar dokle god se ima sta pametno procitati, ovakvi threadovi nisu bas neki nivo. Sto se mene tice nakon prvog posta objasnjenja je trebao ici lock.
Imas pravo. Trebao sam lockat, ali nisam jer bi onda ispalo da drugi nemaju pravo glasa i eto nas opet na kmetovima i feudalcima :laugh: A cim nesto ostavis otvoreno, svak se javi i onda pocnu izvacenja stvari iz vremena Franje Josipa pa nadalje...
moral, karakter, laži, dvoličnost...
osbine koje je na ljudima teško procjeniti i nakon godina poznanstva, a ovdje se govori o forumu...
nije da ne cjenim ovakav vid komunikacije, na kraju krajeva i sam sam podigao dva "bmw" foruma kad je stislo (:)) i sad imam još jedan nevezan uz bmw, ali kao što marino kaže, get a life!
ovo je produžetak naših druženja u živo (gdje se relativno brzo vidi/vidjelo tko je tko) i izvor informacija i zabave. davati ovome neku širu dimenziju je bedasto.
vidjeh se na onom popisu baniranih, i prisjetih se tih divnih dana. recimo, zbog tog bana i nemogućnosti pristupa forumu sam propustio put u nemačku. ljutim li se? ni najmanje. jesam li čuo objašnjenje ikad? nisam. zaključak? smješno i jadno. ali to je internet... i sve čari što idu uz njega...
nešto kao blind date. ne može biti loše. može biti dobro, ili smješno. treće ne smije biti...
Interceptor
27-06-08, 02:17
vidjeh se na onom popisu baniranih, i prisjetih se tih divnih dana. recimo, zbog tog bana i nemogućnosti pristupa forumu sam propustio put u nemačku. ljutim li se? ni najmanje. jesam li čuo objašnjenje ikad? nisam. zaključak? smješno i jadno. ali to je internet... i sve čari što idu uz njega...
Da, to je bilo fucked up :no: No, kako klub priprema jos jedan odlazak u Njemacku, ovaj put ti garantiram da ces ic, makar ti prepustio svoje mjesto :drunk[1]:
A objasnjenje? Iskreno, nemam ga. U afektu bi masu puta neduzni zavrsili na ban listi :doh1:
o tome ja pričam... kakvi afekt?i... kakva loša vibra?...
nije meni do njemačke, švabo sam porijeklom... bilo je do ekipe.
moje sadašnje slobodno vrijeme odlazi na naš slavonski projekt, tako da su prioriteti malo promjenjeni. za sada.
Šta sad bi sa onim forumom- 404 not found ...
Panj izbrisao sve?:eek1:
Nažalost, dana 27.06.2008g. prije 15:00h bmwclub.com.hr forum je hackiran od strane nepoznatog počinitelja sa IP adrese poznate uredništvu.
Trenutno radimo na utvrđivanju činjenica ali stvari ne izgledaju dobro jer je baza podataka sa svojih cca 460 megabytea odjednom
pala na kakvih 50 megabytea i kako sada stvari izgledaju - nepovratno su izgubljeni svi postovi nastali od 2005. godine.
S obzirom da je istraga u tijeku, više informacija će biti izneseno nakon konzultacija sa stručnim i pravnim osobama.
Samo mala digresija. Ideja o organiziranju nije krenula sa prvim forumom niti od navedene osobe, ona je u cijeloj prici zavrsila manje vise slucajno, kao rezultat viska vremena i nedostatka paznje u stvarnom zivotu. Prve korake u organiziranju je potegao kolega Branimir Lezaic aka Biljak; on nas je skupio jednog vikenda 2005e na kavi u Dobermanu, raspitao se o detaljima za osnivanje udruge/kluba i zapiknuo prvu lopatu u ideju ujedinjavanja BMW entuzijasta. Na tim temeljima je i stvorena prva udruga.
Forum je nastao skoro pola godine nakon tog meetinga i posluzio je vise kao "ulaznica" pojedincima za trazenje svog mjesta pod suncem i stvaranje socijalnog zivota nego kao stvarno mjesto za druzenje, razbibrigu i razmjenu informacija. Nazalost, otprvog dana je bio zamisljen kao instrument i glasilo privatnih interesa sto i nije cudno, ali je bilo licemjerno jer je bilo pod parolom "za sve nas". Kako sam i sam bio u najuzem dijelu te ekipe, dio "zasluga" za navedeno je i na meni.
Udruga/klub je imao vrlo ambiciozne planove i otprvog danas se pucalo poprilicno visoko; obilazio se Tomic (samo ja sam 2x hodocastio direktorici marketinga), dogovarala se suradnja po pitanju reklamiranja, rabata za dijelove, povoljnijeg fahrertraininga, testnih voznji, otvarale su se BMW tunning garaze, maltene se trebala sagraditi tvornica i pista. Iz Tomica su rekli super; vi ste nama super i mi vas zelimo, jedino sto trebate je postati oficijelni BMW klub, clan medjunarodne udruge BMW klubova.
Za nas je to bila sitnica, osim sto smo saznali da u Hrvatskoj vec godinama postoji sluzbeni nacionalni BMW klub koji drzi skupina enzutijasta-motorista koji za razliku od 98% beskorisnih online prepiski ima jednom tjedno sastanke (cetvrtkom u Press klubu), ima sve pogodnosti i obveze koje clanstvo u asocijaciji BMW klubova nosi i mirno i u tisini, za svoj gust rekli bi, djeluje.
Kako su oni bili orjenitrani na motore mislili smo da je gotova stvar da nam "prepuste" da mi budemo sluzbeni bmw klub za automobile. Tri puta smo s njima pregovarali (bio sam na sva tri sastanka) i u jednom trenutku naivno povjerovali da je to gotova stvar nakon cega je uslijedio hladan tus; mogli smo postati samo njihovi clanovi, nikakva prepustanja nisu dolazila u obzir (kasnije se ispostavilo da ta cijela ideja nije uopce imala smisla jer BMW udruzenje klubova ima jasno definiran pravilnik sto se radi kada postoji vise sluzbenih klubova u jednoj drzavi).
U neku ruku to je i logicno jer nasla se ekipa nadobudnih koja je zeljela prakticki oteti nesto jednoj maloj ali kompaktnoj i ozbiljnoj zajednici. Viper je jos pokusao nesto direktno pregovarajuci sa europskom organizacojom bmw klubova ali trud mu je bio uzaludan. Tu smo definitivno slomili zube, krenula su medjusobna optuzivanja i naredjivanja i ponasanje je postalo kao da se radi o profitnoj organziaciji gdje smo svi dali po 100 000eur, a nitko nista ne radi. Presli smo point of no return i krenulo je raslojavanje, javno odricanje udruge i distanciranje udruge od foruma, otvaranje drugog foruma i ostatak znate.
Sve veliko i vazno je nestalo, a forum je ostao samo plitko sredstvo lijecenja kompleksa (govorim s aspekta uzeg "vodstva"). Tek pojedinci imuni na nase gluparije mogli su izvuci na kapaljku korist od pojedinih vrlo vrijednih clanova te stvoriti nekakvo poznanstvo i prijateljstvo, s tim da sam uvjeren da godina dana i sati potroseni na citanje i prepisivanje vrijedni kao jedan dobar meeting/sastanak, kakav clanovi kluba koji smo htjeli "osvojiti" vec godinama prakticiraju jednom - tjedno.
Forum ako funkcionira kako je zmisljen je vrijedna stvar, ali pravi zivot je mimo njega sto neki do danas nisu shvatili :)
Ima jedna čudna stvar vezana uz to hakiranje. Ja ne znam kakva je to hosting kuća koja ne radi barem tjedni backup...
Ima jedna čudna stvar vezana uz to hakiranje. Ja ne znam kakva je to hosting kuća koja ne radi barem tjedni backup...
Nisi valjda popušio to objašnjenje :laugh:
Nisi valjda popušio to objašnjenje :laugh:
Pa nisam, ali stvarno je objašnjenje vrhunsko :laugh:
ako ti zakupiš kolokaciju servera (svog) i ne platiš im sys admina (a afaik sys admin je bio tolt dok ga panj nije odjebo) nema razloga hosting provider radit backup TVOG servera...
@tburic: a koje je objašnjenje?
@tburic: a koje je objašnjenje?
teško da bi ti mogao objasniti koliko me malo zanima razlog/objašnjenje nestanka tog foruma :)
Interceptor
28-06-08, 15:02
Ovisi o hosting paketu. Nije uvijek ukljucen backup u cijenu, kod nekih je to dodatna usluga.
kao prvo tesko povjerovati u citavu pricu nestanka baze podataka u jednoj noci sa jednim hackerskim potezom, da je panj vidio neke napade vjerujem da bi se pripremio za tu situaciju. Cak je par puta spomenio da ima bazu i da sve drzi na sigurnom.
Nisam na tom forumu dosta dugo pisao aktivno kako sam znao prije, znam da nisu neke pametne stvari dolazile od moje strane ali eto imao sam par DIY postova i par puta sam se trudio nekome pomoci.
Vise sam bio kmet po njegovom vec netko ko doprinosi razvoju foruma. To govorim kako se kuzilo po panjevim mjerilima. Par puta kada sam se nasalio na njegov racun tezinom koju je on postavio saleci se prvi na moj ili neciji tudji racun dobio sa PM sa dosta ostrim upozorenjem pa sam se jednostavno iskljucio iz citave price.
Pored svega toga bilo je dobre ekipe i ostao sam tu, sta god sam saznao o BMWu doslo je sa tog foruma. Zao mi je ako se stvarno netko potrudio da srusi sve sta je godinama pisano na forumu, ali opet nekako tesko mi povjerovati. Vise mi smrdi na neku igru preko neta nego da se to stvarno desilo.
Sada mi toliko i NEnedostaje taj forum posto se preljev mozgova desio :) i svi su ovdje opet na okupu...
Panju zelim da uspije spasiti sta se spasiti da, glupo ako ovaj raskol zavrsi sa brisanjem baze foruma. A opet da se srusi baza foruma treba se zaobici sigurnosna postava servera na kojem forum obitava, znam da se sve moze ali da se netko toliko potrudi panja sjebati nakon svadje opet kazem ne mogu da vjerujem.
teško da bi ti mogao objasniti koliko me malo zanima razlog/objašnjenje nestanka tog foruma :)
legendo.... :aa_cup:
:notworthy:
BlackVelvet
28-06-08, 20:08
kako kaze Ceptor, postoji broj razlicitih hosting planova i nacina kako se radi backup
forum koji posjecujem je bio haknut forum i povratka vise nije bilo, jer je napravljen hack na foru da je haknuta baza netom prije backupa i kad se napravio backup, napravljen je backup prazne baze
kako kaze Ceptor, postoji broj razlicitih hosting planova i nacina kako se radi backup
forum koji posjecujem je bio haknut forum i povratka vise nije bilo, jer je napravljen hack na foru da je haknuta baza netom prije backupa i kad se napravio backup, napravljen je backup prazne baze
Pa nisu valjda cuvali samo ZADNJI backup? :wacko:
Interceptor
28-06-08, 20:43
Pa nisu valjda cuvali samo ZADNJI backup? :wacko:
Kako pise na bmwclub.com.hr, baza je imala 460 MB. Ako radis backup jednom tjedno, to je cca. 2 GB prostora svaki mjesec. To bi znacilo da bi morao imat dedicated server, sto nije bio slucaj ovdje.
Napravis Backup jednom tjedno 460MB, drugi tjedan radis novih 460-465MB i kad je to napravljeno brises stari backup koji je 2 tjedna star - tako nemozes "izvisit" i uvijek imas barem 2 tjedna unazad backup a u vecini slucajeva tjedna dana stari.
Ma ovo su opet neke igre, toliko puta je dosad obmanjeno članstvo foruma, da ovo ništa ne znači.
Ak-bmw forum ima Backup na dnevnoj bazi znači svaka 24h.
Sramota da pored onih uplata,donacija,pretplata da največi bmw forum ovako završi.
Ne znam kako će se kolega sada prijetiti sa spremljenim informacijama jer to je uvijek bilo oružje njemu i njegovim guzičarima.
BlackVelvet
28-06-08, 22:55
mislim da u ovom slucaju takav backup nije bio. izgleda da je bio svaki put novi a stari se uvijek brisao
mislim da u ovom slucaju takav backup nije bio. izgleda da je bio svaki put novi a stari se uvijek brisao
Ok razumijem, ali to je totalno nepromišljeno, jer meni je žao foruma tamo sam od prvog dana,bez obzira na neke okolnosti,ali to je prošlost.
Znači ova varijanta backupa,ako je istina je pušiona.
Kakva je to logika? Obrišeš stari prije nego si novi napravio? Ili?
E da a šta će bit sa ljudima koji su platili pretplatu?!
Btw backup budalizacije, radio sam ga danas, ima 12gb i kakvih problema ima s tim. Znači njemu je trebalo 512mb slobodnog prostora da spremi backup i onda ga downloada na svoj komp.
Nije pametno samo napravit backup i onda ga ostavit na serveru (to se radi često) ali npr ja jednom mjesečno prebacim komplet backup na drugi server ili na USB disk.. Jer šta ako neko sjebe server, pobriše ti i SQL i backup..
ugl pušiona
BlackVelvet
29-06-08, 13:20
Kakva je to logika? Obrišeš stari prije nego si novi napravio? Ili?
radi se novi, a stari se briše, ili se samo dodaje što je novo na postojeći backup file
E da a šta će bit sa ljudima koji su platili pretplatu?!
Btw backup budalizacije, radio sam ga danas, ima 12gb i kakvih problema ima s tim. Znači njemu je trebalo 512mb slobodnog prostora da spremi backup i onda ga downloada na svoj komp.
Nije pametno samo napravit backup i onda ga ostavit na serveru (to se radi često) ali npr ja jednom mjesečno prebacim komplet backup na drugi server ili na USB disk.. Jer šta ako neko sjebe server, pobriše ti i SQL i backup..
ugl pušiona
Kakvu bolan pretplatu, koliko sam ja upoznat pretplata je otisla na racun autokluba tako da nema veze sa forumom.
Kakvu bolan pretplatu, koliko sam ja upoznat pretplata je otisla na racun autokluba tako da nema veze sa forumom.
pa mislim da su bile 3 opcije. Ona prva (100kn) je bila samo pretplata ZA FORUM..
pa mislim da su bile 3 opcije. Ona prva (100kn) je bila samo pretplata ZA FORUM..
Pa ja sam uplatio samo prvu opciju ali je to kasnije otislo u lijepi klinac, panj mi se kasnije javio sa PMom da kazem gdje da vrati lovu. Rekao sam da je donira gdje hoce jer nije bitno i da mu forum odlazi isto tako u lijepi klinac...
E da, kasnije je mijenjao misljenja u vezi toga ali koliko me sjecanje sluzi nakon prvih desavanja u netrpeljivosti sto su se desile sve nas pretplatnike je uputio na vrata BMW kluba sa Folerom na celu.
Osim ako sam puno popio pa se desilo jos nesto u medjuvremenu :)
Forum ponovo radi,tako da bi bilo fer direktno postaviti pitanje,mada i nije upitno jer se mogu koristiti svi sa forumom.
C/P M_P
svi koji su se regali na ovaj foruma nakon 15.10.2007. godine morat ce to uciniti
ponovo jer ih ovdje vise nema
toLTcaboLT
30-06-08, 17:14
Dosta o forumu molim Vas sto je bilo bilo je.
HVala.
J
Samo moram spomenuti jednu situaciju koja se desila kratko nakon raskola i smjene moderatorskog tima.Kako je doticni "gazda" foruma u to vrijeme uporno iskrivljavao cinjenice pred clanovima foruma, prozvao sam ga i rekao da ne prica neistine jer clanovi koji su platili clanarine i pretplatu na forum imaju pravo znati tocno sto se desilo i desava sa forumom i kubom. Nakon toga me doticni gospodin izvrijedjao i popljuvao - da tko sam ja da budem najglasniji i da govorim u ime clanova koji su platili clanarine, a ja sam na njihovoj grbaci dobio pocasnu clanarinu te se na taj nacin okoristio od bmw kluba.
imao sam priliku citati ovu raspravu dok se desavala:msn-wink:
imao sam priliku citati ovu raspravu dok se desavala:msn-wink:
Jos neki su je procitali u onih pola sata dok je trajala, a prije nego je pobrisana :laugh:
ma kakva naređenja? sta bih ja trebao kad on prdne napravit nesto ? pa kad mi bude davao placu da mu budem na raspolaganju tamo onda ce tako biti ... malo si previse daje i on pa i ti za pravo ....
Nisi ti nista vidio kakav je on ... :to_become_senile[1]
Neću ulaziti u vaše međusobne odnose i povrijeđene taštine ali ako imaš
back up foruma koji panj nema bilo bi lijepo od tebe da prijeđeš preko
svega i daš mu ga na raspolaganje i to ne zbog njega niti zbog toga što
je taj forum njegov nego zbog svih nas koji smo trošili vrijeme i pisali
na tome forumu o važnijim i manje važnim temama dopisivali se jedni
sa drugima i međusobno pomagali sa savjetima i sl.Mnogo korisnih nam
informacija sadrži taj dio koji nedostaje i bilo bi lijepo imati ga te moći
doći do podataka koji su tamo pohranjeni.Nisam za uništavanje podataka
sa bilo kojeg foruma niti to mogu opravdati sa bilo čijom bolesnom ambicijom
a taj tko je to učinio nije ništa doli obično ljudsko smeće i govno.Očito
je želio napakostiti malom panju a u stvarnosti je napakostio svima nama koji smo
pisali na tom forumu i tamo se družili bez obzira tko je nominalni vlasnik foruma!
Očito je da uvjek prevladaju ambicije pojedinaca i njihove taštine a većina
korisnika strada ni kriva ni dužna jer se vodi borba tko će biti vlast na forumu
i tko će njime upravljati.I ne bi to bilo čudno da se radi o nekoj važnoj stvari u
životu ili da je u igri neka velika lova ali ovdje se radi suma sumarum o jednom
velikom "ništa" pa mi je zato još više čudno zašto se ljudi kolju oko ničega!
Ovim apeliram još jednom na tebe ako imaš back up vrati ga tamo gdje pripada
jer to nije niti tvoje niti panjevo vlasništvo nego vlasništvo svih nas koji smo u
tom razdoblju tamo obitavali,družili se i pisali o nama dragim temama moru slika i
uspomena!:bye1:
Interceptor
06-07-08, 00:24
jer to nije niti tvoje niti panjevo vlasništvo nego vlasništvo svih nas koji smo u
tom razdoblju tamo obitavali,družili se i pisali o nama dragim temama moru slika i
Mojih 4500 postova koje sam tamo napisao je moje vlasnistvo, pa mi je panj uskratio pristup tim informacijama... Panj ne zasluzuje da se prema njemu itko ponasa kao covjek, jer se on tako ne ponasa prema drugima. Napisao sam vec da mi je zao sto je doslo do gubitka informacija jer je nestalo i mojih 1400 postova, no to je iskljucivo panjeva greska. U svakom trenutku se moze haknut bilo koji server, zato i postoji backup. Ja ga u firmi radim jednom dnevno (inkrementalni) i jednom tjedno kompletni. Pametnom dosta.
Mojih 4500 postova koje sam tamo napisao je moje vlasnistvo, pa mi je panj uskratio pristup tim informacijama... Panj ne zasluzuje da se prema njemu itko ponasa kao covjek, jer se on tako ne ponasa prema drugima. Napisao sam vec da mi je zao sto je doslo do gubitka informacija jer je nestalo i mojih 1400 postova, no to je iskljucivo panjeva greska. U svakom trenutku se moze haknut bilo koji server, zato i postoji backup. Ja ga u firmi radim jednom dnevno (inkrementalni) i jednom tjedno kompletni. Pametnom dosta.
Da to je činjenica ali Interceptore ti si se sa Panjem sam posvađao nisam te ja svađao
a osim toga dok si bio dobar sa njime i njegov administrator svesrdno si mu pomagao i podržavao ga.Poznate su tvoje antologijske riječi"Ovo je privatni forum" koje si uvijek
ponavljao kada bi se netko odvažio suprotstaviti admin teamu a na kraju si i sam
stradao od tih riječi.Nije uredu da ti nemožeš doći do svojih postova ali po meni bolje
i to nego da se forum raspadne jer je očito bilo da svi preživjeti neće i da netko mora
otići.Da se to meni dogodilo sigurno to ne bih shvatio kao tragediju te ako bih ja morao
otići da forum opstane podnijeo bih i tu žrtvu!
Ovo što sam ja napisao nema veze sa Panjom niti sa tobom i je.. mi se za vas obadvojicu
moj je inters bio da forum opstane a nije mi bilo važno čiji je niti tko će biti admin a tko
moderator.Forum je vlasništvo onoga tko ga koristi a ne onoga tko ga plaća a koristili
smo ga svi mi.sada mi je trenutno jedini inters da se vrati back up tamo gdje pripada
jer je to naš inters a ne panjev ili tvoj!
I da te utješim ovo što si pročitao ova inicijativa je samo moja i od nikoga drugoga
o ovome su prvi znali oni koji su prvi ovdje pročitali i nitko o ovome pojma nije imao
da ne bi netko pomislio da sam ovo napravio pod nečijim utjecajem!:laugh:
Interceptor
06-07-08, 00:54
I da te utješim ovo što si pročitao ova inicijativa je samo moja i od nikoga drugoga
o ovome su prvi znali oni koji su prvi ovdje pročitali i nitko o ovome pojma nije imao
da ne bi netko pomislio da sam ovo napravio pod nečijim utjecajem!:laugh:
Znam ja da si ti pokusavao spasiti stvar ali povratka nije bilo. Ja sam govorio o nacinu na koji se panj ponio. Banirao je samo Sasu_730i, Z4Ma i mene, bez da nam je itko rekao zasto. Svi smo u tome bili skupa, no neke je ostavio, neke samo degradirao u obicne korisnike, a nas banirao. Po meni to nije bilo fer, no srecom je to sad vec daleko iza mene i ne mogu ti opisati koliku kurcobolju osjecam po pitanju panja i njegovog foruma. :laugh: Sto se mene tice, slobodno ti apeliraj, to je tvoje pravo, no bojim se da ces se razocarati. Koliko god ja imao neprijatelja, vjeruj mi, panj ih ima barem dvostruko vise. :msn-wink:
ja ne znam tko je od vas admina izjavio, ali izjava je glasila da su svi postovi na forumu vlasnistvo foruma....sto je meni osobno zesca glupost, pogotovo jer je to bilo izreceno u vrijeme placanja foruma sto naravno nisam platio.
toLTcaboLT
06-07-08, 17:46
Neću ulaziti u vaše međusobne odnose i povrijeđene taštine ali ako imaš
back up foruma koji panj nema bilo bi lijepo od tebe da prijeđeš preko
svega i daš mu ga na raspolaganje i to ne zbog njega niti zbog toga što
je taj forum njegov nego zbog svih nas koji smo trošili vrijeme i pisali
na tome forumu o važnijim i manje važnim temama dopisivali se jedni
sa drugima i međusobno pomagali sa savjetima i sl.Mnogo korisnih nam
informacija sadrži taj dio koji nedostaje i bilo bi lijepo imati ga te moći
doći do podataka koji su tamo pohranjeni.Nisam za uništavanje podataka
sa bilo kojeg foruma niti to mogu opravdati sa bilo čijom bolesnom ambicijom
a taj tko je to učinio nije ništa doli obično ljudsko smeće i govno.Očito
je želio napakostiti malom panju a u stvarnosti je napakostio svima nama koji smo
pisali na tom forumu i tamo se družili bez obzira tko je nominalni vlasnik foruma!
Očito je da uvjek prevladaju ambicije pojedinaca i njihove taštine a većina
korisnika strada ni kriva ni dužna jer se vodi borba tko će biti vlast na forumu
i tko će njime upravljati.I ne bi to bilo čudno da se radi o nekoj važnoj stvari u
životu ili da je u igri neka velika lova ali ovdje se radi suma sumarum o jednom
velikom "ništa" pa mi je zato još više čudno zašto se ljudi kolju oko ničega!
Dao sam Foleru bazu, foler je nazvao panja neki dan i ponudio mu bazu sto naravno panj kmet kako nas zove je rekao da ce ga zvat kasnije sto niej napravio. Bazu smo mu nudili nazad od 1.4. koja je napravljena ... nije se javio, pa necu ga ja lovit za nesto sto njemu treba. Druga stvar sta on prica po svom forumu .... al laze di stigne i lize supak kome god stigne. Ma nezamaram se tim stvarima vise, imam svoj zivot, a on ocito nema kad mu je forum sve u zivotu.
EOD from me.
Interceptor
06-07-08, 21:57
Dao sam Foleru bazu, foler je nazvao panja neki dan i ponudio mu bazu sto naravno panj kmet kako nas zove je rekao da ce ga zvat kasnije sto niej napravio. Bazu smo mu nudili nazad od 1.4. koja je napravljena ... nije se javio, pa necu ga ja lovit za nesto sto njemu treba. Druga stvar sta on prica po svom forumu .... al laze di stigne i lize supak kome god stigne. Ma nezamaram se tim stvarima vise, imam svoj zivot, a on ocito nema kad mu je forum sve u zivotu.
Danas sam se cuo s Folerom u vezi njegovog skorasnjeg dolaska pa smo usput i o ovome popricali. Znaci, ovo sto je Tolt napisao je apsolutna istina. Backup od 01.04.2008. postoji, Foler ga je trazio 3 dana po kuci, prekopao je stotinu CD-ova da bi ga nasao i javio je panju da ga ima. Panj mu je rekao da ce se javiti, ali nije. Toliko o tome.
Inace, backup je napravljen u vrijeme kad se panj pobrisao s foruma, za slucaj da odluci pobrisati i nesto drugo. S obzirom da je on nas pokusao prikazati kao ljude koji mu zele nastetiti, tj., njegovom forumu, poprilicno je cudno i sumnjivo zasto nije dosao po backup koji mu mi nismo bili duzni dati, a pokazali smo dobru volju.
Forum može biti onoliko dobar koliko su dobri njegovi moderatori i admini jer forum je ogledalo njih samih.
Nemojte to zaboravit jer je sve tako jednostavno.
Forum može biti onoliko dobar koliko su dobri njegovi moderatori i admini jer forum je ogledalo njih samih.
Nemojte to zaboravit jer je sve tako jednostavno.
U slučaju da iznad njih postoji netko tko je vlasnik i kad zagusti taj isti provodi neku svoju politiku, ova tvoja izjava pada u vodu.
U slučaju da iznad njih postoji netko tko je vlasnik i kad zagusti taj isti provodi neku svoju politiku, ova tvoja izjava pada u vodu.
Naravno da je tako. U tom slučaju moj se osvrt odnosi na vlasnika/e foruma.
Svejedno red, pravednost i stil foruma sprovode moderatori.
toLTcaboLT
07-07-08, 21:27
pusa panju :) banirao me lol :)
Interceptor
07-07-08, 21:29
Nemoj tako, znas i sam da nas debeljko ne zna izrazavati emocije. Ovo je njegov nacin da ti zahvali sto si mu ponudio backup :laugh:
Ne znam više što da kažem ako je stvarno istina da je back up ponuđen Panju
čudno mi je onda zašto nije iskorištena ta fer ponuda1Niste mi svi vi jasni
već me boli glava od svega i moraću odustati od moga "Sizifovog posla!"!
Na koncu imam ja i pametnijeg posla pa će meni biti najpametnije da se
ostavim svih foruma u "Hrvata":no:
Bujrum kod nas na BMWslo.com :laugh:
Dobrodosao u klub. Ja sam baniran vec dva tjedna, i to naravno, bez ikakvog objasnjenja. :laugh:
Ako to pojedince usrecuje, neopisivo mi je drago sto sam im mogao pruziti to zadovoljstvo te ih ovim putem pozdravljam - posto znam da citaju. Kiss :wub:
evo ja ovim putem takodjer saljem panju pozdrav :hi-fuck:
Dobrodosao u klub. Ja sam baniran vec dva tjedna, i to naravno, bez ikakvog objasnjenja. :laugh:
Ako to pojedince usrecuje, neopisivo mi je drago sam im mogao pruziti to zadovoljstvo te ih ovim putem pozdravljam - posto znam da citaju. Kiss :wub:
I ja sam frknuo :) :fuck[1]:
:to_become_senile[1]:laugh::laugh::laugh::gora::gora::gora:
Mogu ja nešto reći?
Evo ovako.
Na tom starom FORUMU što ga je vodio taj MALI PANJ ja san se osjeća nelagodno i jedva da san koji post i napisa.Vlada je taj neki strogi režim ( nisi smia ni regat se ako si na yahoo.com i sl.gluposti...) i ona tipična malograđanska spika tipa-ja imam e 90 a ti e 30-što mi imamo komunicirat skupa?
Takvi stavovi kao i dosta stavova općenito nas Hrvata me užasno živciraju jer ti ljudi se dalje Zagreba nisu makli a misle da su popili svu pamet svijeta.Da ne govorim da su im BMW-e kupili tatice.
Ja sam vidio svijeta zbog svog specifičnog zanimanja i što mislite dali se u USA ili AU više cijeni očuvana M3 kocka ili e 90?
Dakle,ne volim podcjenjivanje niti podjebavanje niti neki strogi režim.Vojni rok sam odslužio redovno,hvala lijepo,jedanput mi je bilo dovoljno u životu.
Nisu svi tatitni sinovi i nemaju svi novaca za novog BMW-a.Ja imam plaću toliku da sutra na leasing mogu uzet novu tricu šestaka i bez problema je otplačivat al ja ću radije sisti u svoju staru kocku i putovat sa curom nego trošit suludno novce na novi BMW.
Da ne kažem da mi je kocka bila predmet želja otkad sam bio mali.Možda ne 316 ali...
Pošto sam jedanko tako ljubitelj Alfa Romea i vozia sam jednu davno i curi sam kupio jednu onda sam prisustovao njihovom Forumu.I sve je bilo super dok nisan rekao da je BMW kvalitetniji auto od Alfe.Pazite,ne brži,ne ljepši ne ovo,ne ono jer o ukusima se ne raspravlja ali nemože mi nitko reći da je nova 159-ka koliko ljepa bila kvalitetnija od BMW-a novog.
Da ne govorimo o 156 i e 46.Taj e46 je toliko kvalitetniji da boli glava.
I,bio sam ismijan od strane "zaljubljenika" u Alfa vozila iako nisu ni svjesni da voze skupe Fiate jer zadnja prava Alfa prije Fiatove asimilacije je bila i ostat će 75-ica i zadnja sa zadnjim pogonom.Al neka,neka guštaju u svojim Fiatima sa skupim kvarovima.
Dakle,ovaj forum mi se čini ok,nadam se da će takav i ostati a ljude koji gledaju samo na novac i tko noviji BMW vozi treba odmah banirati.
Mene to ne smeta jer kao što rekoh zarađujem dovoljno ali stanje u državi je takvo da nemože si svatko priuštiti e46 330 dizel.Iako je i on već "star" he he.
Nadam se da će ovaj forum opstati i da ćemo svi sa svojim znanjem pomoći drugim mladim BMW-istima i wannabe istima da lakše uđu u svijet bavarskog ljepotana.
Toliko
Pozdrav
Gdje si bas E46 330 dizel uzeo za primjer:o
opstati će, opstati..
evolucija je odigrala svoje, ovo je produkt..
Irac, post ti je takav da se iz njega dobija dojam da su svi vozači novih BMW-a prepotentni tatini sinovi. Ne znam dali si se malo krivo izrazio, ali dojam je takav. Ovo definitivno nije forum na kojem se štuju samo BMW-i s kraja '80-ih i početka '90-ih a pljuje po svemu ostalom. Štuje se BMW - nekom su ljepši noviji, nekom stariji, to je stvar ukusa, ali BMW je BMW. Isto tako, članovi se gledaju po tome koliki su ljudi, a ne kaj voze. Ovdje ima ljudi koji voze zadnje modele BMW-a i za koje sam spreman dati ruku u vatru - dali su zaradili lovu za auto sami, ili su ga dobili - boli me kurac za to. Isto vrijedi i za neke vozače "krasti". Nemoj suditi čovjeka po autu kojeg vozi :msn-wink:
S jedne strane se slažem sa Ircem no s druge strane se vidi da mu je sliku dosta iskrivio panj sa svojim ponekad bahatim nastupom
Ništa se ne može generalizirat
Znam ljude koji sa autom od 10.000€ misle da su uhvatili boga za jajca (po mom iskustvu su to najgore osobe) a s druge strane ljude koji ne znaju ni sami koliko novaca imaju a nemam riječi za njih kao osobe...
Meni je na onom forumu bilo ugodno dok ga je posjećivala ekipa koja vodi ovaj forum jer je bilo i pametnih tema i zezancije.
Što se tiče posta od Irac...ja sam ga razumio da mu je kod Panja smetalo to što je on gledao čovjeka kroz prijevozno sredstvo koje posjeduje.
Interceptor
26-09-08, 19:29
Irac, kao sto je kalkan vec jako dobro srocio - evolucija je odigrala svoje i ovo je produkt. Nazalost, morali smo puzati da bi sada mogli hodati. Panjev rezim je stvar proslosti bas zato sto se vecina ljudi tamo NIJE osjecala ugodno, ukljucujuci nas koji smo vodili taj forum. Meni i mojim kolegama je bilo dosta da se moramo osjecat neugodno pred clanovima i sponzorima zbog jedne trule jabuke. No, srecom, novi forum je tu i ide naprijed punom parom. Pozitivna atmosfera se osjeca, a vodstvo je spremno prihvatiti pohvale, prijedloge i kritike.
Zato, dragi moji BMW-ljupci, uzivajmo svi skupa na njemu i pustimo panja da se igra Boga i lijeci komplekse na svom forumu.
Meni bi bilo draže da se oba foruma spoje... Jer ima nekih jako stručnih članova koji su ostali na starom forumu
Npr. Viper
Trenutno se zanimam za E90 M3 i baš zbog toga što znam da je on stručnjak za nove M modele sam tamo otvorio thread i dobio sam odmah sve odgovore koji su mi trebali. Čak će mi možda nabavit faceliftani E90 M3, koji bi inače dobio tek iduće godine :clap:
Interceptor
26-09-08, 19:57
Onda pozovi Vipera da dodje na ovaj forum :)
Onda pozovi Vipera da dodje na ovaj forum :)
Pa nije to samo Viper...
On je jedan od...
Dobro,ima i nas kompetentnih koji na oba foruma pisemo.. :pimp:
Ako ne i na sva 4:pimp:
Dobro zboriš, ima vas, sva sreća...
ima vas na svakom šanku...
mislim, vas, kompetentnih...
Irac, post ti je takav da se iz njega dobija dojam da su svi vozači novih BMW-a prepotentni tatini sinovi. Ne znam dali si se malo krivo izrazio, ali dojam je takav. Ovo definitivno nije forum na kojem se štuju samo BMW-i s kraja '80-ih i početka '90-ih a pljuje po svemu ostalom. Štuje se BMW - nekom su ljepši noviji, nekom stariji, to je stvar ukusa, ali BMW je BMW. Isto tako, članovi se gledaju po tome koliki su ljudi, a ne kaj voze. Ovdje ima ljudi koji voze zadnje modele BMW-a i za koje sam spreman dati ruku u vatru - dali su zaradili lovu za auto sami, ili su ga dobili - boli me kurac za to. Isto vrijedi i za neke vozače \"krasti\". Nemoj suditi čovjeka po autu kojeg vozi :msn-wink:
Ne,ne,krivo si me shvatio ( mada dosta BMW-a voze tatini sinovi:laugh:).
Ja sam od onih koji si mogu priuštiti novi BMW ( pitaj malo ostale Dalmatince po forumu koliko pomorski časnici zarađivaju...) tako da...
Jedino se u nećem ne slažem s tobom-mene ne boli kurac jeli netko sam kupio BMW ili mu ga je tata kupio.Ovi drugi mi općenito u životu idu na jetru.
Ajmo jednu OT za moderatore:
Zašto kad na svom prijatelju guuglu ukucam ''bmw club'' ili ''bmw klub'' uvijek dobijem na prvom mjestu onaj stari forum.... Inače svi novi članovi klikaju na ono prvo ponuđeno pa bilo bi dobro da se poradi na tome....
ja sam za ovaj forum saznao igrom slučaja na www.cice.com.hr, da nisam tamo vidio možda još nebi znao da postoji...
Interceptor
26-09-08, 23:02
Neka utipkaju "bmw auto klub" i rijesen problem :D
Neka utipkaju \"bmw auto klub\" i rijesen problem :D
ma ko bi to sve pogodio, ima nas ko đubra u proljeće :gap[1]:
Tolt jeboga fakat ajmo prebacit onaj moj SEO sa budalizacije na bmwautoklub i da vidiš kako će vas gugl indexirat. Kad upišeš "bmw" bit ćete odmah iza tomic.hr haha
Zna se koji je bio prvi... Pa nek tamo i ostane:)
Interceptor
27-09-08, 11:53
Bio je i Tudjman prvi, no ne znaci da je bio dobar :laugh:
E u to neulazim:):)
Ja sam si dobar i sa Panjem, Karabalićem, Folerom.... Nemam protiv nikog nista i svako ima neke svoje načine, i super...
Eto sad cemo svi zivjet u miru i bit ce nam super..., a mi useri gdje kome pase....
E u to neulazim:):)
..a mi useri gdje kome pase....
"useri" kao juzeri, jel?
:laugh:
pa... Da.... Kalkane prljave ti misli bile i ostale:D:D
jbg, jednom budala, uvjek budala..
:fishing[1]:
toLTcaboLT
28-09-08, 13:00
Tolt jeboga fakat ajmo prebacit onaj moj SEO sa budalizacije na bmwautoklub i da vidiš kako će vas gugl indexirat. Kad upišeš \"bmw\" bit ćete odmah iza tomic.hr haha
za 2-3 dana cemo rijesit :)
ono je privatni forum sa ograničenom slobodom izražavanja, a ovo je ipak forum svih nas kao zajednice pa bi ipak trebao biti no.1
BlackVelvet
01-10-08, 08:49
samo natjecanja po virtualnim stazama googla, ja sam prvi, ti si prvi, mi smo treci
kod vas je kmetstvo i jedan gazda, kod vas je dekokracija..tra, la,la,la
treci bmw forum je ovo, treca sreca...
bi rekle delije i grobari
mnogo smo jaki
mnogo smo jaci !!!!
nastavljam
ovo je klub.. ovo je way of life..
ovo je ono što ja želim..
pusta piskaranja po forumima bez druženja i konkretnih stvari, među prijateljima i istomišljenicima nisu zanimljiva. meni.
pustite internet natjecanja, i uzdizanje prošloosti.. ovi forumi, iako se isto zovu (forumi) nisu niti slični, niti se mogu uspoređivati..
i kao što je netko gore napomenuo, ono su se formirali kao isključivo privatni forumi.
Nego kada ce jedan VEEEEELIKI meet ovih forumasha ???
Nego kada ce jedan VEEEEELIKI meet ovih forumasha ???
Put u Sinsheim 07.11.2008 : http://www.bmwautoklub.hr/forum/showthread.php?t=834
Put u Sinsheim 07.11.2008 : http://www.bmwautoklub.hr/forum/showthread.php?t=834
E hebaji ga sad,, odmor sam ispucao kao i vecina. Vjerujem da ce biti put za pamcenje ali to cu propustiti, neki drugi mozda a do tada ˇˇ
kada ce neki meet da se moze na dan prva druga treca i opet kuci u dosadnu zbilju radi i suti??
http://www.bmwautoklub.hr/forum/showthread.php?t=1006 :)
http://www.bmwautoklub.hr/forum/showthread.php?t=1006 :)
Quote:
Originally Posted by wired http://www.bmwautoklub.hr/forum/images/visioncollison/buttons/viewpost.gif (http://www.bmwautoklub.hr/forum/showthread.php?p=16031#post16031)
A da dalmatinci u isto vrijeme odrze meet negdi u splitu/oko splita
Nije da mi se ide bas do zagreba:)
Dobra ideja :msn-wink: Ako bude bilo interesa, zasto ne :punk:
^^
Odem na ovaj jer izgleda da ce biti veci :fishing[1]: na ZG meetu samo se fooler pribiljezio :laugh:
SVE SAM PROČITAO,UH OČI ME BOLE ALI moj savjet je da se iz ovog svega napravi predmet, nešto kao u školi i da imamo testove usmene i pismene, he he...
Pa će mo se družiti i provjeravati svoja znanja..
Pozdrav ekipi i za malo novije članove kao što sam ja ova povijest bmw on line scene nije na odmet....
Ovo vrijedi procitat. Zalosno ali istinito...:no:
kad mi je dosadno uvijek ovo iznova procitam...odlicno stivo :msn-wink:
Neki ljudi očito imaju volje surfati po naftalinu
Interceptor
14-07-11, 22:05
kad mi je dosadno uvijek ovo iznova procitam...odlicno stivo :msn-wink:
Ovime si me ponukao da i ja procitam svoj post prvi puta nakon sto sam ga napisao prije ravno 3 godine.
Nakon svega, sa zadovoljstvom mogu reci da je ovo prvi BMW forum s istom postavom od pocetka do danas, na kojem se nije vodio ni jedan flame war niti su se stvorili klanovi. Isto tako, ovo je forum s daleko najmanjim brojem banova. U vecini situacija kolektiv je taj koji sam izolira problematicne pojedince pa ili sami odu ili ih netko od administratora posalje na vjecna lovista nakon sto to vox populi zatrazi.
Danas je tocno 3 godine i mjesec dana od nastanka ovog foruma pa bi ujedno i zahvalio svima koji su s nama od pocetka.
Za neke stvari je ocito potrebna - treca sreca.
Ovu temu nisam jos ni vidjeo,ovo kad procitamo onda se tek shvati koliko su prepucavanja po forumu glupa i nepotrebna.Svi mi imamo real life (nadam se svi) tako da "virtualne" svadje stvarno nisu potrebne.Nemogu reci,i ja sam naravno sudjelovao u takvim glupostima i isprike svima,od sada necu vise :drunk[1]:
iako ne pisem puno na bmw forumima on line sam svaki dan i na svim bmw forumima sam od pocetaka, tu i tamo odem na nove clanove pa na zadnju stranicu i uvijek sam medju prvima and i like it:laugh:. i slazem se s interceptorom da je na ovom forumu uvijek bilo najmanje trzavica i svadja koje bi dovele do jos 300 novih foruma. nadam se da se citamo jos dugo dugo. i sretan rodjendan forumu :clap:
ovdje u ovoj prici samo da nadodam ima puno nadovezujucih prica i podprica,svaki forum tupi svoje ali ocito je ko je pao a ko se drzi ili dize...meni je samo tuzno da je to sve toliko podjeljeno u Hr ali eto tako je
Imam osjecaj da je virtualna bmw scena u usponu a to govore i brojke. Ovaj forum je svaki dan sve brojniji,na billi se svake subote skupi sve vise bemvejasa i jos nam samo treba jedan veliki meet ove godine
Imam osjecaj da je virtualna bmw scena u usponu a to govore i brojke. Ovaj forum je svaki dan sve brojniji,na billi se svake subote skupi sve vise bemvejasa i jos nam samo treba jedan veliki meet ove godine
Kad je sve više 'došljaka' s bivšeg Panjevog foruma. :laugh:
A za veliki meet se slažem! Ko je nadležan za organizaciju istog?
mrillegal777
08-11-11, 17:39
...zar talibani još nisu napustili forum???????????
...i od mene isto pitanje za meet, bilo bi lijepo se okupit još jednom ove godine u velikom broju ko zadnje put!!!???:friends2:friends2
Svi došljaci s Panjevog foruma su dobrodošli...Bilo je pitanje vremena kada će ga Panj ugasiti. Iz istog razloga je nas nekolicina odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti ovaj klub i forum. Prvi sam bio protiv podjele ali je do nje jednostavno moralo doći. Hvala bogu da smo to napravili na vrijeme jer bi morali sada sve iznova.
Što se tiće meeta, definitivno sam za. Trebalo bi složiti nešto...Budem vidio s Folerom da oglasimo nešto službeno.
Meni je drago da su letac,bavarac i laf dosli na ovaj forum,imaju puno znanja i iskustva. Sad samo cekamo Folera da nam organizira veliki meet,to ce bit predivna slika ajkule,kocke,m-ovi...
Meni je drago da su letac,bavarac i laf dosli na ovaj forum,imaju puno znanja i iskustva. Sad samo cekamo Folera da nam organizira veliki meet,to ce bit predivna slika ajkule,kocke,m-ovi...
Pa nije moja izjava imala nikakvu negativnu konotaciju, sva ekipa je ok, bez daljnjega! :notworthy: Mogli su i prije doći.
Samo nek bude veliki meet prije zime, da ne moramo dolazit na zimskim kotačima, a to onda nije fora ni malo. :laugh:
Svi došljaci s Panjevog foruma su dobrodošli...Bilo je pitanje vremena kada će ga Panj ugasiti. Iz istog razloga je nas nekolicina odlučila uzeti stvar u svoje ruke i pokrenuti ovaj klub i forum. Prvi sam bio protiv podjele ali je do nje jednostavno moralo doći. Hvala bogu da smo to napravili na vrijeme jer bi morali sada sve iznova.
Što se tiće meeta, definitivno sam za. Trebalo bi složiti nešto...Budem vidio s Folerom da oglasimo nešto službeno.
Evo i ja se na ovo moram nadovezati, logiran sam od skoro prvog dana na ovaj forum, a ostao sam i na onom forumu kao supermoderator i bio aktivan tamo i jednostavno zbog obaveza i posla nemoguče je bilo pratiti 2 foruma, nakon što je bmwclub hakiran malo sam pričekao i kad sam vidio da nitko nije spreman vratit forum u život i da Panja praktički više nije briga, a prepustit nikom ne želi shvatio sam da mi je ovo najlogičniji korak kako bi i dalje bio aktivan u Bmw svijetu zbog kog smo i tu svi... Večina nas se i pozna i prije ovog foruma tako da nam većina tog nije nova. Nadam se da sam dobrodošao kao takav!:laugh:
Pa nije moja izjava imala nikakvu negativnu konotaciju, sva ekipa je ok, bez daljnjega! :notworthy: Mogli su i prije doći.
Samo nek bude veliki meet prije zime, da ne moramo dolazit na zimskim kotačima, a to onda nije fora ni malo. :laugh:
Ma znam. A sto se tice zimulja ja sam na njima vec 2 tjedna. Bitno da nas se skupi sto vise
Sve je isto samo njega nema :)
Moj je stav da ga mora imati svaki pravi BMW forum koji drži do sebe. Što god netko o tome mislio. :bye1:
Doticnome sam 100 puta govorio nek se malo socijalizira i pocne druzit s ekipom s foruma,govorio sam mu nek ohladi s OEM filozofijom...Krunoslav Topic je jako dobar prijatelj i osoba a forumskom liku lastnightu nije mjesto na forumu
ovaj forum je davnih dana predodređen za "vođu"... Flokiju i ekipi treba spomenik dići što su ovaj posao preuzeli na sebe, i tako udarili zdrave temelje za buduće generacije!
A kako čitam, ni ekipa nije loša. Naprotiv. Hajde, složimo još jedan meet da se imamo razloga provozati malo iz slavonije...
Predsjednici oko Božića razmatraju prijedloge za pomilovanja pa... :laugh:
Evo i ja se na ovo moram nadovezati, logiran sam od skoro prvog dana na ovaj forum, a ostao sam i na onom forumu kao supermoderator i bio aktivan tamo i jednostavno zbog obaveza i posla nemoguče je bilo pratiti 2 foruma, nakon što je bmwclub hakiran malo sam pričekao i kad sam vidio da nitko nije spreman vratit forum u život i da Panja praktički više nije briga, a prepustit nikom ne želi shvatio sam da mi je ovo najlogičniji korak kako bi i dalje bio aktivan u Bmw svijetu zbog kog smo i tu svi... Večina nas se i pozna i prije ovog foruma tako da nam većina tog nije nova. Nadam se da sam dobrodošao kao takav!:laugh:
Ja se nikad nisam zamarao tko je na kojem forumu...Pa to je samo forum na kraju krajeva. Poznajem većinu ljudi i s Panjevog foruma, tamo sam bio jedan od prvih članova ali sam se maknuo kada je osnovan ovaj klub iz jednog jedinog razloga a to je da sam znao da će ovako završiti.
Nisam prorok ili zlopamtilo, ali Panj je uvijek težio nekoj vladavini i uvijek je sebe izdizao kao vlasnika. Forum ne smije imati vlasnika jer ga čine ljudi. Bez ljudi je samo obična domena. Mislim da će ovaj forum dugo trajati baš iz tog razloga. Predsjednik kluba upravlja forumom a predsjednika izabiru članovi kluba...Tako da nema gašenja, baniranja, brisanja i sl. gluposti kad mu se sprdne. Treba imati glavu i rep, poštovati neka osnovna pravila i to je to...Otkad je osnovan, s ovog foruma je banirano 5,6 članova koji su praktički sami to inzistirali i oglušavali se na upozorenja.
I da, naravno da si dobrodošao kao i svi ostali članovi, dapače... :msn-wink:
Ja se nikad nisam zamarao tko je na kojem forumu...Pa to je samo forum na kraju krajeva. Poznajem većinu ljudi i s Panjevog foruma, tamo sam bio jedan od prvih članova ali sam se maknuo kada je osnovan ovaj klub iz jednog jedinog razloga a to je da sam znao da će ovako završiti.
Nisam prorok ili zlopamtilo, ali Panj je uvijek težio nekoj vladavini i uvijek je sebe izdizao kao vlasnika. Forum ne smije imati vlasnika jer ga čine ljudi. Bez ljudi je samo obična domena. Mislim da će ovaj forum dugo trajati baš iz tog razloga. Predsjednik kluba upravlja forumom a predsjednika izabiru članovi kluba...Tako da nema gašenja, baniranja, brisanja i sl. gluposti kad mu se sprdne. Treba imati glavu i rep, poštovati neka osnovna pravila i to je to...Otkad je osnovan, s ovog foruma je banirano 5,6 članova koji su praktički sami to inzistirali i oglušavali se na upozorenja.
I da, naravno da si dobrodošao kao i svi ostali članovi, dapače... :msn-wink:
Slažem se s gore napisanim u pravilu forum čine članovi, a nikako vlasnik. Koji je to uvjek i isticao
s vremena na vrijeme procitam ovu temu od pocetka do kraja...elementi svih filmskih zanrova su zastupljeni :laugh:
iskreno clan sam svih BMW foruma ex jugoslavije osim slovenskog jer ja te janeze nista ne razumijem :D
I mogu samo reci da mi se nije svidjao stav na propalom forumu prema starijim autima jer sve starije od e46 redizajn je krama , trulja, drla i slicno.
A od svih bmw foruma na ovom mi je nekako atmosfera bas OK, rino pumpa slikama uredno , ekipa sa e36 icama se uvijek prepucava tko ima siri falc na felgi i vise spusten auto :D kockari ko kockari uvijek nesto sarafe bacaju pare u vjetar i sto je najvaznije ekipa medjusobno pomaze kad treba i kad nekome zapne. To i je bit foruma i tako to jedino moze funkcionirati a ne JA IMAM E9x ko jebe budale sta voze trule aute iz proslog stoljeca i slicno..
Uglavnom neka ostane ovakva atmosfera ovaj forum bi se mogao izgraditi u jedan od kvalitetnijih u regiji sta se tice BMW tematike.
Jos samo fali neki skup ali bas nesto sta bi se odrzavalo svake godine kao sta vagenasi imaju u karlovcu ili opel club dje bude na stotine auta i brdo ekipe i zabave.
Jedino nesto ozbiljnije ekipa u srbiji organizira ali i to je tanko..
Jbg kad vecina nas vozi aute sta trose dvocifrenu brojku litara goriva na neodredjeni broj predjenih kilometara :D vecinom na manje od 100kilometara hahaha
Ja sam se bio regao na Panjev forum prije nekoliko godina i ubrzo skuzio sto sto svi pricate ako nemas novog/novijeg bimera nisi "in",ko hbee stare drle i tak to.Zatim stisnuo log out i to je bilo to od mene na tom forumu.
Od ovog petka pad temperature, tako da ja u subotu stavljam zimske :msn-wink:
Ja sam se bio regao na Panjev forum prije nekoliko godina i ubrzo skuzio sto sto svi pricate ako nemas novog/novijeg bimera nisi "in",ko hbee stare drle i tak to.Zatim stisnuo log out i to je bilo to od mene na tom forumu.
pa po sadasnjem vozilu si i ovaj forum fulao :laugh::laugh::bleh::bleh:
pa po sadasnjem vozilu si i ovaj forum fulao :laugh::laugh::bleh::bleh:
:laugh::laugh::laugh: ovo sadanje vozilo me ubija iz dana u dan,nije to nikako auto za mene ali heba mamu svoju neda se auto,radi bez mane
iskreno clan sam svih BMW foruma ex jugoslavije osim slovenskog jer ja te janeze nista ne razumijem :D
I mogu samo reci da mi se nije svidjao stav na propalom forumu prema starijim autima jer sve starije od e46 redizajn je krama , trulja, drla i slicno.
A od svih bmw foruma na ovom mi je nekako atmosfera bas OK, rino pumpa slikama uredno , ekipa sa e36 icama se uvijek prepucava tko ima siri falc na felgi i vise spusten auto :D kockari ko kockari uvijek nesto sarafe bacaju pare u vjetar i sto je najvaznije ekipa medjusobno pomaze kad treba i kad nekome zapne. To i je bit foruma i tako to jedino moze funkcionirati a ne JA IMAM E9x ko jebe budale sta voze trule aute iz proslog stoljeca i slicno..
Uglavnom neka ostane ovakva atmosfera ovaj forum bi se mogao izgraditi u jedan od kvalitetnijih u regiji sta se tice BMW tematike.
Jos samo fali neki skup ali bas nesto sta bi se odrzavalo svake godine kao sta vagenasi imaju u karlovcu ili opel club dje bude na stotine auta i brdo ekipe i zabave.
Jedino nesto ozbiljnije ekipa u srbiji organizira ali i to je tanko..
Jbg kad vecina nas vozi aute sta trose dvocifrenu brojku litara goriva na neodredjeni broj predjenih kilometara :D vecinom na manje od 100kilometara hahaha
:notworthy::notworthy::notworthy: nema te država!!
Ajde da i ja kažem koju pošto imam staža koliko je svaki forum star.
Kada je panj krenuo sa onim forumom od prvog dana sam se priključio svemu i čak krenuo sa ekipom da osnujemo klub, kasnije se to raspalo zbog panjeve filozofije i otvoren je ak-bmw croatia, kasnije se to razvodnilo na još ovaj forum i mogu reč da ova dva sukooperiraju super.
Meetenzi i ekipa su svugdje isti, više sve zaboli ko kakav auto ima ako je zajebancija na mjestu.
Sve je do ljudi, ako je neko kreten u glavi đabe mu sve pare svijeta jer če bit opet kreten.
Ne vidim uopče smisao svrstavanja ko je na kojem forumu jer opet nas taj jebeni propeler povezuje jer tražimo savjete, odgovore i društvo istomišljenika sa kojima čemo nešto zašarafit, pojest ili samo podjelit lovačku priču.
Ajde da i ja kažem koju pošto imam staža koliko je svaki forum star.
Ne vidim uopče smisao svrstavanja ko je na kojem forumu jer opet nas taj jebeni propeler povezuje jer tražimo savjete, odgovore i društvo istomišljenika sa kojima čemo nešto zašarafit, pojest ili samo podjelit lovačku priču.
tebe ova druga stvar najvise veseli jel?!?!:laugh::laugh:kao i mene hahahahahahahha
Jaooo vec sam zaboravio na ovu temu:laugh::laugh:
Sutra cu se cut s Marinom pa mozda dogovorimo meet za 20.11. ako bude prognoza dobra...
Edit: Svi Bemvejaši su dobrodošli i prije i sad nakon gašenja bmwcluba...niti će itko ikada raditi razliku izmedju ovih i onih...
Bitno je druženje i problema neće biti bar dok se mene i ostatak Admin teama pita,,,kad netko drugi dodje na vlast u Klubu jbg...slusat ću ja njega:cmf
ajde 20.11 pa cemo do c i mi iz dalmacije i iz hercegovine ako se uuspiju poslozit
daj vi kojima imate sestre, sestricne, njihove frendice, promiskuitetne zene zovite ih sve na meet!!! uvijek je pederbal. napunite pune kombije p. i dofurajte ih. nije da se nema, ali:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laug h::laugh::laugh::laugh::bleh::bleh::bleh::bleh::bl eh::bleh:
čuvam sve za sebe i ne dolazim na meet-ove :bleh: Idite u šambalu :bleh:
Interceptor
08-11-11, 23:09
lastnight ode, Kajza se vratio... I sve je opet u ravnotezi.
Sutra cu se cut s Marinom pa mozda dogovorimo meet za 20.11.
U jbt moram vidjeti sad kada mi ide avion za Madrid...odo ja na tekmu...sad nisam siguran dali putujem 20 ili 21.11 javim u svakom slučaju... :clap:
Nešto sam načuo prošli put ideje da će se pizze zamjenit nekom mesinom... : II
Nadam se da sam dobrodošao kao takav!:laugh:
Po meni ti si zasluzan zasto ljudi uzimaju kredite i kupuju sve sto prodje kroz tvoje ruke.
Jednostavno BAVARAC mora biti dio bmw scene, pa gdje ona bila :msn-wink:
Zao mi je sto nisi prije bio aktivniji na ovom forumu, da mogu iz prve ruke pratiti
sto se desava u tvojoj garazi, ali sada je sve na svom mjestu.
Po meni ti si zasluzan zasto ljudi uzimaju kredite i kupuju sve sto prodje kroz tvoje ruke.
Jednostavno BAVARAC mora biti dio bmw scene, pa gdje ona bila :msn-wink:
Zao mi je sto nisi prije bio aktivniji na ovom forumu, da mogu iz prve ruke pratiti
sto se desava u tvojoj garazi, ali sada je sve na svom mjestu.
eto čovjek je sve rekao....:notworthy:
ja na meet prije sljedeceg ljeta nemogu auto stoji na nekim klocnama tipa BBS RS i to je sve sta ima na autu trenutno neznam cak jel moze i upaliti :D nisam pokusavao odavno nemam vremena zavrsavanje stana do svatova mi je prioritet. Ali sljedeca godina bi mogla biti godina za ganjanje po skupovima i slicno ako mi zena da vremena da dovrsim :to_become_senile[1]
Kako bi rekli ma društvenoj mreži: lajkam!:msn-wink:
tebe ova druga stvar najvise veseli jel?!?!:laugh::laugh:kao i mene hahahahahahahha
Uvijek, a znaš i sam kak to ide :D
3505 :laugh:
Znaći da je bmwclub.com.hr definitivno gotov?
izgleda :help[1]:
Mislim da ga je panj pokusao dignut ali nezna kako se to radi :laugh::laugh::laugh:
jel' probao oralno ga dignut,ako tako ne ide moš' ga jebat ......
čuvam sve za sebe i ne dolazim na meet-ove :bleh: Idite u šambalu :bleh:
cetnik:laugh:
Nisam, samo pizda prokleta :laugh:
idi pa (p)rosi sam :bleh:
:gora::gora::gora:
:bleh::laugh:
bmw-club.ba i vecina njegovih clanova su prijatelji i korisnici ovih internetskih prostora a pomalo je i obrnua stvar i to nam je veliko zadovoljstvo, poznajem dosta ljudi sa foruma i mogu reci thumbs up za sviju, suradjivali smo, pili pive, jeli, i opet cemo..
za ovaj meet 20.11 ako bude sto od toga ocekujte i nas
jer tu smo svi zbog jednoga,
3528
daj vi kojima imate sestre, sestricne, njihove frendice, promiskuitetne zene zovite ih sve na meet!!! uvijek je pederbal. napunite pune kombije p. i dofurajte ih. nije da se nema, ali:laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laugh::laug h::laugh::laugh::laugh::bleh::bleh::bleh::bleh::bl eh::bleh:
tolko o jebacima s bmw.ima :laugh::laugh::laugh::laugh::laugh:
bmw-club.ba i vecina njegovih clanova su prijatelji i korisnici ovih internetskih prostora a pomalo je i obrnua stvar i to nam je veliko zadovoljstvo, poznajem dosta ljudi sa foruma i mogu reci thumbs up za sviju, suradjivali smo, pili pive, jeli, i opet cemo..
3528
Frende bice sigurno,to je vec rijeseno,ima preko 30 prijavljenih i svi ste dobrodosli: II:drunk[1]:
3528
Uvijek ste dobro došli i bit će nam drago vidjeti vas i družiti se s vama! :clap:
3528
hajde, Muhiću, idemo popit jednu dvije!
Ajde da i ja nešto naučim, doduše nisam listao nego zadnje 2-3 stranice
Ovo oko starih/novih BMW-a.... glupost, jer kao prvo neki 323i sa kraja osamdesetih sa nepogrešivim zvukom šestaka ima više BMW-krvnih zrnaca od moje 4-cilindrične uljare, a i taj tko ima tog 323i vrijednosti cca 1700 EUR u vlasništvu i knjižicu vozila na svoje ime bogatiji je od mene koji vozi BMW od VB leasinga. Bitna je ljubav prema BMW-u, amen. :)
Dobro rečeno. Samo da napomenem da je ovaj forum orijentiran i na nove i na stare BMW-e. Dakle, bembač je i e21 323i, ali je to i e90 318d. Možemo im nabrajati prednosti i mane, ali BMW je BMW, bio stari ili novi.
:bmw2:
naravno. Inače imao sam 1802, E21 318, E28 520i i jedno krakto vrijeme drlu E30 316 vrijednosti 500 EUR... čk sam zaradio na njemu par kn jer sam ga oprao i nabavio origigi ratkape :lol:
hajde, Muhiću, idemo popit jednu dvije!
lets go mili :)
Dobro rečeno. Samo da napomenem da je ovaj forum orijentiran i na nove i na stare BMW-e. Dakle, bembač je i e21 323i, ali je to i e90 318d. Možemo im nabrajati prednosti i mane, ali BMW je BMW, bio stari ili novi.na ovom 4umu da a za ostale me nije ni briga:)
Meetovi bi trebali bit na Plitvicama, podjednako su blizu svima, ja već dugo planiram na meet neki ali mi se neide na lokalne meetove, uz dužno poštovanje koji su klošarskog štiha kraj nekakvih hangara hrane dok su mi s druge strane neki bili predaleko za otići. Plitvice majka, blizu svima.
Meetovi bi trebali bit na Plitvicama, podjednako su blizu svima, ja već dugo planiram na meet neki ali mi se neide na lokalne meetove, uz dužno poštovanje koji su klošarskog štiha kraj nekakvih hangara hrane dok su mi s druge strane neki bili predaleko za otići. Plitvice majka, blizu svima.
stisni zube pa dođi za vikend malo... nemoraš jest,pij :laugh:
Ovo za Plitvice nije losa ideja. Uvijek me oduševi kad ljudi kažu "uz dužno poštovanje". :fishing[1]:
Ovo za Plitvice nije losa ideja. Uvijek me oduševi kad ljudi kažu "uz dužno poštovanje". :fishing[1]:
velis.... you had me at hello :laugh:
Ovo za Plitvice nije losa ideja.
Renaultasi su to "provalili" prije 4-5 godina i mogu reci da u praksi stvar odlicno funkcionira. Svi su gore!
plitvice su okej al ljeti(citaj negdje do 10mj) nakon toga na parkiralistu nebi niko nikog vidio od magle i ostalih pizdarija:laugh: +žderacina mnogo preskupa + ima jedna jedina trgovina(diskont iz 90ih):laugh:
Meni ni blizzard nebi smetao :) dapače bolje se jede tada kada je hladnije a i veći je užitak voziti a možda se netko i razbije (naravno lagano i bezopasno) pa da bude generalno zanimljivo :)
Ali da se otići i za lijepog vremena tamo, uvijek ima prostora.
Meni ni blizzard nebi smetao :) dapače bolje se jede tada kada je hladnije a i veći je užitak voziti a možda se netko i razbije (naravno lagano i bezopasno) pa da bude generalno zanimljivo :)
Ali da se otići i za lijepog vremena tamo, uvijek ima prostora.
:laugh::laugh::laugh::laugh:
nadam se da ces se ti razbiti pa drugima bude zanimljivo : II
Na zalost cela prica mi je prilicno poznata... :osama[1]:...bilo jednom u Srbiji, pa jos i gore i gluplje :doh1::wacko::no:. Sreca pa pobegoh iz ludila na vreme, davnih dana, i sad uzivam u BMWu na nekom potpuno drugom nivou, nasla sam mir, a sa njim izmedju ostalog evo i vas kada je virtuelni bmw svet u pitanju :friends2. I hvala vam na tome veliko, stvarno se nadam lepom i dugom druzenju.
Dakle cuvajte zivce, ne ponovilo se i samo napred!:friends2:clap:
Sto se mene tice, pre dve tri godine sam ukucala u Google "BMW club Croatia" i prvo kliknula na onaj sad nepostojeci forum, a eto sad tek kad on ne radi saznala sam za vas. :doh1:
Tamo sam bila vise od dve godine ali niti sam pisala ovako opusteno, niti sam se osecala dobrodoslom za sve ono vreme, koliko ovde za jedan dan. Da, osetilo se da postoji jaz izmedju vlasnika novih i starijih BMWa, da su ljudi drugaciji, da je sumornija atmosfera. Ali sve vreme nisam bila sigurna da li je problem mozda u tome sto sam iz Srbije :no::crybaby: jer cesto se desavalo da ne dobijem odgovore i komentare koje sam prizeljkivala.
I tako, sto bi rekao moj mali brat "sve je dobro, svi smo dobro" : II:msn-wink:
Meni samo žao korisnih informacija i linkova sa ugašenog foruma do kojih se više nemože. Iako nije sad ni bitno.
Također žao mi što nisam prije više sudjelovalo u radu ovog foruma iako sam jako dugo ovde registriran, ali sam puno vremena provodio na ugašenom zbog lasta i još par bisera, pa ti dan brže prodje čitajujći njihove pizdarije.
Složio bih se sa kolegicom iznad,da se primjetiti kako ekipa na ovom forumu je više friendly, više za zajebanciju.
Ugašeni forum je bio ok, ali ja zamjeram samo jedno, tj. pojedincima koji su se pravili profesori ili tko zna što, pa su ispravljali ekipu u njihovom prisanju, tj. tražili pravopisne greške.Po meni je forum mjesto druženja i razmjene iskustva, a sad ne pišem svom direktoru mail da mora biti sve gramatički i pravopisno točno.
Isto tako malo previše se pucalo na tu neku aristokraciju, dok se članove sa nekim starijim autima dosta podcjenjivalo i sprdalo.
Evo i mene tu nakon dužeg vremena :)
Što se tiče bmwclub.com.hr foruma, tamo sam bio jako dugo (iako nemam vlastiti BMW, ali sam veliki fan), bilo je stvarno kvalitetnih članova od kojih su neki vidim sad ovdje došli, što je super... Panjeva politika meni nije smetala, a njegovi zaista domišljati postovi su uvijek bili zanimljivi - vjerujem da se puno ljudi s tim slaže.
Ali što je tu je, idemo dalje :laugh:
Gle, ja osobno sam ogorčen na to što se desilo Panjevom forumu a desilo se njegovom krivnjom.
Tako se osjećam zbog toga što sam tamo hrpu kvalitetnih threadova pokrenuo koji su imali veliku posjećenost.
Svaki takav thread oduzima dosta vremena kojeg ionako imam malo i onda sve propadne zato jer je netko lijen napraviti backup? Serem se na to, eto.
Gle, ja osobno sam ogorčen na to što se desilo Panjevom forumu a desilo se njegovom krivnjom.
Tako se osjećam zbog toga što sam tamo hrpu kvalitetnih threadova pokrenuo koji su imali veliku posjećenost.
Svaki takav thread oduzima dosta vremena kojeg ionako imam malo i onda sve propadne zato jer je netko lijen napraviti backup? Serem se na to, eto.
Ja sam isto ogorčen i žao mi je svakog korisnog slova koje sam ostavio...
To je istina, mislim da se dva put desilo to da je sve izgubljeno bilo. Mislim, možda ima negdje backup, ali mu se neda s tim zajebavati više.
To je istina, mislim da se dva put desilo to da je sve izgubljeno bilo. Mislim, možda ima negdje backup, ali mu se neda s tim zajebavati više.
A nema ni želje da da nekom kom se s tim da zajebavati...
A nema ni želje da da nekom kom se s tim da zajebavati...
a možda netko treba izvaditi neku količinu novaca da bi to dobio. nekako ne vjerujem da ne bi prodao pošto para vrti.................
Meni je ovaj forum oduvijek bio najbolji od sva tri. Na njemu barem ja ne vidim neko šikaniranje nekoga bez razloga, vidi se najbolja razina jednakosti i ravnopravnosti među članovima s obzirom na geografsku, etničku i dobnu zastupljenost, ali i s obzirom na vozni park kojeg si članovi mogu priuštiti.
A to po meni nije u tolikoj mjeri bio slučaj na ostalim forumima.
antezrilich
09-01-12, 20:29
da,kuruza,jer je vodstvo kluba odlučilo od kluba i foruma napraviti nešto,i ide im,i svaka im čast! da nije vodstva kakvo je,i da administratori nisu kakvi jesu,davno bi se ova stranica obrisala sa nekog servera...
Baš čitam komentare i mogu samo reći da mi je baš žao takvih stvari koje su se desile na bmwclubu...ali to se zato neće desiti na ovom forumu, bar dok se mene pita...ionako je prije godinu i više vremena kružila priča po zg da je panjola htio ugasit forum još 2010.g. , ali uz muke i nagovor Lafa, Tome Bavarca i Drndaka, ostavio je forum još na životu i produžio hosting za još jednu godinu...e sad , samo dečki mogu potvrditi jel to bilo tako ili nije.....ili je bila još jedna lovačka u nizu...ali nažalost i ta godina je propala..:no:
antezrilich
09-01-12, 20:31
druže,kasniš! :msn-wink:
Baš čitam komentare i mogu samo reći da mi je baš žao takvih stvari koje su se desile na bmwclubu...ali to se zato neće desiti na ovom forumu, bar dok se mene pita...ionako je prije godinu i više vremena kružila priča po zg da je panjola htio ugasit forum još 2010.g. , ali uz muke i nagovor Lafa, Tome Bavarca i Drndaka, ostavio je forum još na životu i produžio hosting za još jednu godinu...e sad , samo dečki mogu potvrditi jel to bilo tako ili nije.....ili je bila još jedna lovačka u nizu...ali nažalost i ta godina je propala..:no:
Tako je bilo, bio je i još jedan klub u planu, koji ipak nije zaživio, a eto i forum je umro... Nije to lako održati ako svi ne misle isto ili se nisu spremni prilagoditi ili popustiti malo od svog...
Interceptor
09-01-12, 22:47
Nije to lako održati ako svi ne misle isto ili se nisu spremni prilagoditi ili popustiti malo od svog...
Ma nemoj mi rec? :laugh: I sam znas da je to bio jedini razlog naseg odlaska, a bilo je samo pitanje vremena kad ce se to i vama dogoditi...
Po meni,na onom forumu je vladalo jebačko ozračje jebačke "klasne" diskriminacije.
Po meni, onim forumom je dominirao jebivjetar.
Po meni, onaj forum nije nikad svima pasao,koliko recimo (bar iz mog gledišta) ovaj forum paše.(A i vrime je pokazalo da je ovaj forum zasad najstabilniji od svih i zadržao je isti nivo stabilnosti svo ovo vrijeme )
Po meni,onaj forum je bio lifestyle forum.
Po meni onaj forum je bio nečije izdrkavanje.
itd,itd,itd...
Tchuss :thumbsup:
Odavno ne vidjeh vise licemjerja u virtualnim prostranstvima koliko na ovom threadu. Sad ispada da nikome onaj forum nije valjao, a vidim tu bas na ovom threadu dosta imena koja su svrsavala od same pomisli na Panja i njegov forum....
Odavno ne vidjeh vise licemjerja u virtualnim prostranstvima koliko na ovom threadu. Sad ispada da nikome onaj forum nije valjao, a vidim tu bas na ovom threadu dosta imena koja su svrsavala od same pomisli na Panja i njegov forum....
Tko je rekao da forum kao forum i tematski nije valjao? Ja sam samo razočaran što se Panj nije zauzeo da ga digne niti potražio ičiju pomoč, nego pustio da ode u zaborav sav trud svih nas koji smo se trudili pisati nešto korisno...