View Full Version : K: E 31 850csi
pozdrav,
da li zna itko postoji li u Hrvatskoj ijedan oreginal 850Csi za kupit.
Ne, ali ako si bas zapeo 30k€ u padje i pravac njemacka.
Interceptor
24-01-09, 16:18
Prvo, kakve ovo veze ima sa Serijom 5?
Premjestam thread u Serija 8...
Ima ga ceptorov Mehaničar Šarić....840iA
ako te zanima 850i, to ima..
325-cabrio
25-01-09, 12:24
850i i 840i ima vise komada, neki cak i na prodaju, ali 850CSi neznam da li uopce postoji u HR. U njemacoj je naj jeftiniji oko 24k€
850i i 840i ima vise komada, neki cak i na prodaju, ali 850CSi neznam da li uopce postoji u HR. U njemacoj je naj jeftiniji oko 24k€
čiji je ono 850i sa 17'' felgama tamo oko Dugog Rata ispod cerade uz cestu?
325-cabrio
25-01-09, 13:35
Mislis na crnoga?! to ti je od djike
Mislis na crnoga?! to ti je od djike
da, mislim da ima 17'' od E39 sa dosta ruba...mogao sam i skontat da je njegov:doh1:
A mislim stvarno, Vinko :clap::msn-wink:
Ja bi se klonio modela e31. Osim ako nisi već zaradio svoj prvi milijun eur i fali ti još taj u kolekciji.
Ja bi se klonio modela e31. Osim ako nisi već zaradio svoj prvi milijun eur i fali ti još taj u kolekciji.
To je zato što svi sude po HR primjercima...tu niti jedan nije održavan propisno, što je za e31 vrlo važno, sve da je netko i htio održavat taj auto nije imao gdje.....moj tetak ima 850i već 16 godina, auto ima 315TKM uredno je servisiran i dan danas je auto kao novi...naravno živi u Munchenu....
To je zato što svi sude po HR primjercima...tu niti jedan nije održavan propisno, što je za e31 vrlo važno, sve da je netko i htio održavat taj auto nije imao gdje.....moj tetak ima 850i već 16 godina, auto ima 315TKM uredno je servisiran i dan danas je auto kao novi...naravno živi u Munchenu....
Nije uopce stvar u tome. Koliko je meni poznato, 8er je najskuplji BMW za odrzavat od svih modela (starih i novih)
Nije uopce stvar u tome. Koliko je meni poznato, 8er je najskuplji BMW za odrzavat od svih modela (starih i novih)
Ništa nije skuplje održavanje nego bilo kojeg drugog modela sa v12 motorom...samo je problem što kad se taj auto zapusti u smislu redovnog održavanja i tako vozi 10 godina onda da ga dovedeš u red trebaš 10.000 eura garant
Dalibor-Zg
26-01-09, 11:47
Pitaj tetka bi li ga prodao, ako da za koliko..??
325-cabrio
26-01-09, 12:47
Sad si poceo i 8-mice skupljat...
Dalibor-Zg
26-01-09, 13:32
Sad si poceo i 8-mice skupljat...
7-ce imam sve V-12, cekam da novu naprave ....
8-ce pasivno skupljam , aktivno imam samo jednu malo ih ima pa su interesantne....
Mozda bi bilo zgodno imati kolekciju CSI, Alpine B12-5.7. itd...
Ovu uredujem, pa kada naletim na povoljno nesto, ko zna...???
325-cabrio
26-01-09, 15:10
Ova crna sta vinko spominje bi tribala postat alpina... sta kazes na to?!
zasto bi 8er bio skuplji za odrzavanje od recimo bilo kojeg drugog BMW-a iste motorizacije?
Jedno dozvoljavam da su djelovi limarije skuplji, ali mizerno...
zasto bi 8er bio skuplji za odrzavanje od recimo bilo kojeg drugog BMW-a iste motorizacije?
Jedno dozvoljavam da su djelovi limarije skuplji, ali mizerno...
Zato jer je puno rijedji od svih ostalih V12 BMW-a (E32 i E38 7eri) te shodno tome gotovo da i nema lako dobavljivih polovnih dijelova koji su specificni za njega. Novi dijelovi za 8era su skuplji nego za 7ere. Da ne pricam o tome da 8er ima gotovo sve od opreme sto imaju i danasnji auti, samo sto na njemu nista nije koncipirano na sabirnicama i racunalima(kao sto je to na modernim autima), vec je sve cista elektronika i elektrika. Zbog toga 8er ima vise kilometara zice u sebi nego svi ostali BMWovi V12 modeli iz tog vremena - zajedno. I sad jos uzmi u obzir da je sva ta suma elektrike stara kojih 15ak ili vise godina...
Pricas gluposti...
BMW se ne servisira rabljenim djelovima, jel da je tako onda bi cijene servisa diktirao vlasnik autootpada....:laugh:
Što je točno skuplje za E31 840Ci ili recimo E38 740i, što se djelova motora tiče?
Koliko koštaju vrata recimo nova za E31 vs. E38
Koliko koštaju seleni prednji, amortizeri, lalalala....?
Ja sam pogledao cijene, pogledaj i ti na bmw fans i shvatit ces da je to isti drek....
Pricas gluposti...
BMW se ne servisira rabljenim djelovima, jel da je tako onda bi cijene servisa diktirao vlasnik autootpada....:laugh:
Što je točno skuplje za E31 840Ci ili recimo E38 740i, što se djelova motora tiče?
Ja sam pogledao cijene, pogledaj i ti na bmw fans i shvatit ces da je to isti drek....
NUR ORIGINAL IST LEGAL!!!!!:nono[2]::vinsent[1]::vinsent[1]:
Pa što ćeš staviti polovan filter ulja,selen,amortizer,rame,nosač,ulje na auto?
ok su neki djelovi rabljeni kao npr vrata, branici i ostalo, ali opet kada vidis stanje toga i novoga, razlika je mala u konačnici...
Pricas gluposti...
Ja se 100% slazem s tobom po pitanju novih rabljenih dijelova ali - realnost je da onaj tko u HR kupuje E31 star 15 godina na njega nece stavljati originalne dijelove koje ne mora, vec ce staviti sve zamjensko/polovno sto moze dobaviti. Isto vrijedi i za E38.
Nije uopce poanta u cijeni pojedinacnog dijela. Poanta je da je struja u E31 puno musicavija i kvarljivija od E38-ice. To je ujedno i najveca mana 8era i zbog toga je 8er nezahvalniji za odrzavanje od E38...
...da je struja u E31 puno musicavija i kvarljivija od E38-ice. To je ujedno i najveca mana 8era i zbog toga je 8er nezahvalniji za odrzavanje od E38...
istina.. sa ovim bi se složio.
zato postoje novi zamjenski djelovi....
npr. šajbu za e38 ćeš kupit za 1000kn gdje god..... a za e31 ćeš dat u tomiću 1000+ eur jer nije nitko lud pravit zamjenske djelove za e31 kojih ima u svakoj državi po 10kom.....