PDA

View Full Version : EVO IX

EVO IX
18-11-11, 14:54
2006. godina, 39000km, garažiran, pažen i mažen!:cmf35863588358735853584

SB520i
18-11-11, 14:57
Čestitam kolega,jako lijep auto.
Devetka mi je definitivno najljepši Mitsubishi.: II

UFO_st
18-11-11, 15:07
ljep je crvendać, ima posebnost ko i wrx....ljepo kolega

Jel brži od eM-a 3:laugh:

Americanino
18-11-11, 15:07
Super autic, definitivno ljepsi nego X!!!:clap:

Samo jedno pitanje, koje su mjere felgi i raspon rupa?

EVO IX
18-11-11, 15:11
Super autic, definitivno ljepsi nego X!!!:clap:

Samo jedno pitanje, koje su mjere felgi i raspon rupa?
Hvala svima! :msn-wink:
Felge su OEM Enkei 114,3x5 8jx17 gume 235/45 r17

Tomo25
18-11-11, 15:18
Odlican auto i slazem se s ostalima da je to najljepsa linija :bye1:

Sirka
18-11-11, 16:07
prekrasan je!: II

rino
18-11-11, 16:08
odmah poslije EVO VI najdrazi : II

BAVARAC
18-11-11, 16:24
Prekrasan evoIX doista, svojevremeno sam probavao za kupit jednog, ovaj auto baš ima nešto...
Tvoj je kao nov, top-stanje je auto... Nije onaj na kog sam mislio...

beca
18-11-11, 22:35
daj malo tehničkih podataka.

EVO IX
18-11-11, 23:52
daj malo tehničkih podataka.

2.0
Turbo 206kw, ACD(aktivni centralni diferencijal), 3moda rada gravel tarmac i snow( razlicita brzina zatvaranja spere), AYC( active yaw control): prebacivanje snage na kotac sa najvise trakcije do 70% ukupne snage. Omjer prednji-zadnji pogon je uvijek 50:50!
Auto ima brembo naprijed i iza, aluminijsku haubu, blatobrane i krov!
Mana auta je slabo kvacilo( ja sam svoje zamjenio polutrkacim sa lamelom od carbona)! Auto je mjeren u RSR-u pokazao 298hp na valjcima,stavljena osovina turba od titana,balansiran turbo te je snaga dignuta razradom mape na valjcima na 355hp! Auto serijski ima kovane klipove!
Vrlo je zahtjevan za odrzavat, svakih 7500 km ili 6 mj. Treba mjenjat ulja mjenjaca motora diferencijala acd-a i yaw controla! To bi bilo bitno, ako koga sta zanima neka pita, upucen sam u taj auto kao vi ovdje u bmw-e :-)

Big D
19-11-11, 09:55
E, baš sam htio pitati za te servise. Vidim da Baće iz Eva mijenja ta ulja svakih 7500. Koliko te košta takav servis, radiš ga sam ili ga voziš majstoru? Znam da Subarue sređuje Lončarić, postoji kakav meštar specijaliziran za Evo?

EVO IX
19-11-11, 13:19
E, baš sam htio pitati za te servise. Vidim da Baće iz Eva mijenja ta ulja svakih 7500. Koliko te košta takav servis, radiš ga sam ili ga voziš majstoru? Znam da Subarue sređuje Lončarić, postoji kakav meštar specijaliziran za Evo?
Postoji, gospodin Andrz iz kocevja u sloveniji! Bavi se samo sa evolutionima. Servis kosta oko 500-800€ ovisno o kvaliteti fluida!

irmascher
23-11-11, 10:19
Iako mi je STI draža :bleh:, ovo je strasan auto. Zahtjevan za odrzavanje, skup u svakom pogledu... ali ja nebin skidao osmjeh s lica u njemu ;)

respect : II

kolekcija
23-11-11, 17:49
Pozdrav,

nisam stigao pozdraviti kod predstavljanja, pa sad koristim priliku za to kao i pohvalu za auto.

Inace, ako sam dobro povezao ime i lokaciju, znamo se iz poslovnog okruzenja :D

crazy djuro
23-11-11, 22:52
ah ta IX... jedan od najljepših mi japanezera :notworthy::notworthy:
cuvaj to ko kap vode :msn-wink::msn-wink:

marac_kc
23-11-11, 23:15
Raketa samo takva, auto za svaki dan i ganjanje, potrošnja od 7,5 do 30l, ovisno onačinu vožnje, odnosno koji br cipele nosiš :laugh: ..., prijatelju savjet, svakih 10000km mjenjaj sva ulja (motor, getriba, srednji diff i zadnji diff) ili svakih godinu dana, sipaj mu motul u prenosnike a u motor kaj hočeš....

reci jel kad ga zganjaš, spusti okretaje naglo, ili ih zadrži na 1500rpm sekundu dvije?? To im je i nije problem, jer ako se voziš normalno i "sporo" šaltaš nema brige, ali ako ga ganjaš, naročito po gradu, onda bi trebalo remap napravit da si ne ubiješ getribu i kvačilo... :bye1:

EVO IX
24-11-11, 12:26
Pozdrav,

nisam stigao pozdraviti kod predstavljanja, pa sad koristim priliku za to kao i pohvalu za auto.

Inace, ako sam dobro povezao ime i lokaciju, znamo se iz poslovnog okruzenja :D
Pozdrav, dobro si povezao, taj sam!!:clap:

EVO IX
24-11-11, 12:29
Raketa samo takva, auto za svaki dan i ganjanje, potrošnja od 7,5 do 30l, ovisno onačinu vožnje, odnosno koji br cipele nosiš :laugh: ..., prijatelju savjet, svakih 10000km mjenjaj sva ulja (motor, getriba, srednji diff i zadnji diff) ili svakih godinu dana, sipaj mu motul u prenosnike a u motor kaj hočeš....

reci jel kad ga zganjaš, spusti okretaje naglo, ili ih zadrži na 1500rpm sekundu dvije?? To im je i nije problem, jer ako se voziš normalno i "sporo" šaltaš nema brige, ali ako ga ganjaš, naročito po gradu, onda bi trebalo remap napravit da si ne ubiješ getribu i kvačilo... :bye1:
Servis na svakih 7500km, dif-iskljucivo mitsubishi diaqueen ulje mora ic, motor iskljucivo motul 5w50! Svakih 6 mj. a ne godinu dana! Godinu dana za ulje u ACD(aktivni sistem diferencijala)! Inae sam jako dobro upucen u mehaniku i održavanje tog auta do detalja :clap:

marac_kc
24-11-11, 12:56
Nisam pročitao post, di navodiš tehničke podatke...

Imao mi je frend do ovog vikenda EVO-a, pa je tako i ta egzota bila kod mene na grabi..., vjerovatno se znate...., malo je tih auta.

Iskreno meni se auto sviđa jer se može koristit za svaki dan, obitelj i za stazu, visok je i ko ga ne pozna, n prvi pogled ni ne skuži da je rijeć o zvijeri, jedno vrijeme su kod nas po gradu kružile priće da je neko na "plastičaril" lancera kaj zgleda ko EVO, dok nisu skužili da je to pravi EVO :laugh::laugh:

marino
24-11-11, 13:52
Moj frend je imao bijelog.Udario ga je lik na semaforu i razbio ga do zadnjih siceva. Kasnije ga je prodao u Rijeku tako razbijenog. Znaš nešto o tom autu? Jel složen?

Meni je EVO uvijek ispred Subarua, iako moram priznati da nisam baš neki ljubitelj takvih auta.

Suki
24-11-11, 14:10
po meni taj EVO previse trazi......

goran
24-11-11, 14:54
Moj frend je imao bijelog.Udario ga je lik na semaforu i razbio ga do zadnjih siceva. Kasnije ga je prodao u Rijeku tako razbijenog. Znaš nešto o tom autu? Jel složen?

Meni je EVO uvijek ispred Subarua, iako moram priznati da nisam baš neki ljubitelj takvih auta.

Ono su isli slagati?

Pa ono jedino da su ga rezali iza sjedala...

karloe21
24-11-11, 15:05
po meni taj EVO previse trazi......

ali i puno daje...ne skidaš osmijeh sa lica dok ga voziš....:notworthy:

BAVARAC
24-11-11, 18:00
ali i puno daje...ne skidaš osmijeh sa lica dok ga voziš....:notworthy:

Ja sam probao eva 9 jedno 40-50km razne ceste, auto je predobar i zanimljiv, ali nekako mi više osmjeha na licu ///M odjel mami...

rino
24-11-11, 18:04
Vidjen na njuskalu danas...:)

M-5
24-11-11, 23:54
ja sam imao isto takvog, zavrsio u Rijeci... sve mi je bilo odlicno, osim kocnica. Ubrzanje je fantasticno. Ali potpuno druga spika od M3 po zavojima. Jako je spartanski, ali to je u redu. Ponovo bih ga zelio na koji mjesec :)

Uzivaj uz pozdrave!

marac_kc
25-11-11, 10:34
Svi koji nešto znaju o evu, znaju da i tvornički ima drugačije nijanse boje na haubi, blatobranima i branicima, pogotovo ako je auto srebrni ili bilo koje druge metalik boje...., naravno oni i znaju zbog čega je to tako....

marrin
25-11-11, 10:40
Ajde ti to onda nama neupucenima kojima je to samo prebrutalan auto i neznamo nista vise pojasni ako ti se da.

ziga
25-11-11, 10:56
Ajde ti to onda nama neupucenima kojima je to samo prebrutalan auto i neznamo nista vise pojasni ako ti se da.

marine procitaj vlasnikov post na 2 strani ovog threada :msn-wink:

marrin
25-11-11, 11:05
Sta je to drugacije iznijansirano zasto sto je sve od aluminija?

Meni je da kazem taj auto ne bomba vec bombetina. I radije bih ga furao nego ///M odjel vrlo vjerovatno. Bas bih volio saznati vise o njemu. Valjda ce se vlasnik ocitovati i stjerat me u pm. (nadam se da to nije onaj lupani kako jure kaze) Bilo bi steta, ali ovako kad pogledas...

Suki
25-11-11, 11:17
ej....ali morao sam se odvaliti od smijeha ovo za nijanse i te folove golove :laugh:

marrin
25-11-11, 11:27
ej....ali morao sam se odvaliti od smijeha ovo za nijanse i te folove golove :laugh:

Tebi je lijepo u zivotu, cesto se malo "odvalis" :laugh::laugh::laugh:

Suki
25-11-11, 14:42
ima i e60 kombinacije alu metala plastike pa nema razlik au nijansi,ali ima razlika u klasi jbg... bimmer je bimmer mica je pica....

marrin
25-11-11, 14:53
ima i e60 kombinacije alu metala plastike pa nema razlik au nijansi,ali ima razlika u klasi jbg... bimmer je bimmer mica je pica....

Potpis... Tako relativno nov i skup auto jednostavno nebi trebao imati takav vjetno receno nedostatak.

marac_kc
25-11-11, 15:42

Stavi rejbanke i pogledaj ga na suncu! frendov stari je kupio ganc novi 535d M, tamno tamno plavi, ono gotovo crni i razlika u branicima u odnosu na blatobrane je vidljiva i golim okom...., jedino na običnim bojama nisam primjetio razliku, a naj gora je srebrna (ne ona biserna) na svim autima se vidi razlika, ali baš na svim...

Shogun
25-11-11, 15:48
alfa romeo 159 crvena to se vidi sa 6km

marac_kc
25-11-11, 15:54
alfa romeo 159 crvena to se vidi sa 6km

Reko sam auti, ne alfa.... :laugh::laugh::laugh:

Joj žabari su opće poznati po tome....

Suki
25-11-11, 16:30
necete vjerovati 3 puta sam napisao post i obrisao...nezzz da li ima smisla objasnjavati se...

ajmo kratko i jasno

ofarbacu komad plastike i lima a vi kroz rejbanke recite sta je sta... po milion eura!

a da vam objasnjavam zasto se kroz rejbanke (a ne kroz obicne kineske naocare) hauba cini drugacija od blatobrana neda mi se....

i nezz uopste koliko vas zna kako se farba blatobran a kako hauba kad su skinuti sa auta?

ima i objasnjenje zasto crvene boje drugacije izblijede na braniku a drugacije na limu....zasto kod nekih proizvođaca manje a kod nekih vise...

BAVARAC
26-11-11, 13:49
I na kraju kakva je usporedba Evo IX vs Imprezza Sti, koji je bolji, zbog čeg i zašto, pošto vidim ima dosta poznavaoca tih egzotičnih modela...?

irmascher
27-11-11, 07:42
to su dva auta jako slicna, a opet jako razlicita... EVO ima podvozje i diferencijale kojim se u svim uvjetima mozes voziti kao po tracnicama i to je njegova velika prednost... Impreza (model 2005.) mi je osobno puno ljepsi od EVO IX, dalje u Preze je boxer motor, cim odmah imas i nesto nize teziste samog auta... vozne osobine nisu kirurski precizne kao u EVO-a, ali svi koji su probali oba auta kazu da je za utrku bolji EVO, a za zabavu Preza.. Oba auta su manje vise jednako kvalitetni, s tim sto je Subaru nesto luksuznija firma sa svojim originalnostima (vrata bez okvira prozora, boxer motor...).. a extra osjecaj kad joj dodas kontakt, sve se na instrument tabli upali, a kazaljke odu do kraja i vrate se.. sitnica al covjeka veseli :D

kao sto sam rekao, oba auta jako dobra i sposobna... al i skupa za odrzavanje... a ja osobno vise naginjem Subaru filozofiji ;)

ttcro
27-11-11, 17:56
I na kraju kakva je usporedba Evo IX vs Imprezza Sti, koji je bolji, zbog čeg i zašto, pošto vidim ima dosta poznavaoca tih egzotičnih modela...?

Na stazi kod profi vozaca razlika je minimalna, kod nas amatera ce evo biti brzi jer elektronika radi svoje, dok za subarua treba malo vise znanja da bi bio jednako brz. Subaru ima cvrscu sasiju i bolju raspodjelu tezine, dok evo sa AYC i ACD sustavima radi cuda.

OT na ovom forumu je abnormalan.

BAVARAC
27-11-11, 18:09
Na stazi kod profi vozaca razlika je minimalna, kod nas amatera ce evo biti brzi jer elektronika radi svoje, dok za subarua treba malo vise znanja da bi bio jednako brz. Subaru ima cvrscu sasiju i bolju raspodjelu tezine, dok evo sa AYC i ACD sustavima radi cuda.

OT na ovom forumu je abnormalan.

U takvim situacijama moderator procjeni, pa slomi u dva threada, ovdje u ovom slućaju za to ima mjesta...

FATKID
28-11-11, 11:13
Jako lijep/brutalan/skup auto! imao sam priliku voziti jednom takav (onaj koji je spajan kasnije u KC iz vise komada:laugh:) bio je na cca 370ks i mogu slobodno reci da je to jedan od brzih, ako ne i najbrzi auto koji sam vozio! : II kasnije ga je taj frend sahranio (2 puta), ali je trenutno taj Lancer valjda naj na ovim prostorima. Decko ima sredstava i ako je njegova prica istinita, trenutno broji oko 800-900KS. nisam imao priliku provozati se, a i da imam, nisam siguran da bi je iskoristio.:laugh:

Off topic; ne razumijem zašto se pojedinci skrivaju iza lažnih imena i ne rijetko baš ti provociraju i potiču glupe rasprave. Trebalo bi ih eutanazirati...

:bye1: